{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Fálki fra Ringeby 2012

263 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Michala
Kvinde | 30 år | Oprettet: 2. okt 2007


Islænder Fálki fra Ringeby

Fødselsår:
2012
Højde:
146 cm.
Temperament
Venlig og god som dagen er lang. Lader sig ikke skræmme af ret meget, og har generelt et temperament der kan tændes og slukkes efter behov.
Gangarter
5 styks.

Fornuftig skridt, rigtig god trav og herlig galop. Både trav og galop mestrer han i forskellige samlingsgrader og tempi.

Primært redet som 3-gænger, men er gangsat på ny vinteren 2023/2024 og viser nu en ganske fornuftig tølt.

Pas er utrænet, men er prøvet et par gange ved et tilfælde.
Stævner
Vi har sammen deltaget ved flere Velgørenhedsevents, hvor vi har redet distanceklasser.

Måske byder fremtiden også på mindre stævner i andre discipliner.
Stamtavle
F: Óratór frá Vöðlum
FF: Forseti frá Vorsabæ II
FM: Njóla frá Oddstöðum I
FFF: Hrafn frá Holtsmúla
FFM: Litla-Jörp frá Vorsabæ II
FMF: Fáfnir frá Laugarvatni
FMM: Nótt frá Oddstöðum I

M: Mýsla fra Moselundgård
MF: Nagli frá Þúfu í Landeyjum
MM: Freyja frá Litlu-Sandvík
MFF: Orri frá Þúfu í Landeyjum
MFM: Rák frá Þúfu í Landeyjum
MMF: Skorri frá Blönduósi
MMM: Ófeigsdóttir frá Kópavogi
Køn
Vallak
Bemærkninger
Januar 2023: Min gamle pony får desværre diagnosticeret dårligt hjerte. Dyrlægen siger at det ikke er nødvendigt med akut aflivning, men han tør ikke love om hun holder en uge eller tre år mere. Derfor startede jagten på en værdig "efterkommer" til hende.

Februar 2023: Jeg fik mulighed for at prøveride 2 islændere. Den ene kendte jeg i forvejen, og var ganske vild med. Dog var der et par småting, som gjorde at vi ikke 100% var det perfekte match. Af denne årsag var jeg afsted og prøve Fálki.
Jeg har altid sagt at jeg ikke ville bestemme mig for en handel samme dag som prøveturen, men Fálki charmerede mig allerede inde i boksen da jeg striglede og sadlede op. Herefter stod han bomstille ved opstigning og opførte sig pænt på turen, på trods af stormen "Otto", der netop raserede landet denne dag. Flagrende løse tagplader der sagde underlige lyde, en blæst der nærmest rev mig om på siden af hesten flere gange, postkasser og skraldespande der klaprede og væltede rundt - Fálki var cool hele vejen. I skoven skulle jeg prøve at galopere for første gang i 12 år. Vi fik lov at ride foran, så jeg kunne bestemme tempo og længde af galoppen. Jeg bad Fálki om en kort galop, og han svarede med den mest forsigtige, korte og samlede galop jeg nogensinde har prøvet. Så turde jeg alligevel godt at sætte lidt mere tempo på, og endte med at have galoperet flere hundrede meter i flere forskellige tempi. På turen hjem var jeg ikke et sekund i tvivl om, at ham skulle jeg have med hjem - hurtigst muligt.
Ugen efter skulle jeg så hente Fálki, og da han boede ganske tæt på, blev det naturligvis til hest. Denne gang tog vi også en tur i skoven, inden turen gik hjemad, og på denne tur (2. gang jeg red ham) fik vi sprunget over 3 træstammer. Han passede virkelig på mig, og fik det til at føles legende let. Herefter gik turen hjem, hvor han blev sat sammen med sin nevø, Leví. Sammensætningen forløb fuldstændig problemfrit.

Igennem 2023 og foråret 2024 har vi redet en hel masse skønne ture - både alene og i herligt selskab. Vi har været på stranden, i skoven, på langtur, til restaurentindvielse og meget mere.

I vinteren 2023/2024 startede vi til undervisning og fik gangsat Fálki på ny. Det var en stor udfordring for os begge. Fálki har en rigtig god og stærk trav, og er også uddannet til at bære og samle sig, så han kom med forslag som passage, piaf og versader når vi forsøgte at få lidt tølt. Undervejs kom også lidt energi ud opad, i form af rejehop, hvor jeg heldigvis blev hængende. Efter noget tid fangede vi tølten, og med massere af ros for de rette bevægelser er vi nu et sted hvor han fint holder tølten et par minutter ad gangen, og forstår overgangene mellem de 4 forskellige gangarter vi bruger sammen.

Jeg glæder mig til mange gode og lærerige år med Fálki, som allerede har lært mig en masse.
Kommentér på:
Islænder Fálki fra Ringeby
Annonce