{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Trakehner Imagine 1997

36.081 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

k A
k A
Kvinde | 46 år | Oprettet: 9. apr 2008


Trakehner Imagine

Fødselsår:
1997
Højde:
166 cm
Temperament
Følsom og vågen hest, der alligevel er klog og intelligent med masser af sjove påfund. Meget arbejdssom, kan næsten ikke få nok.
Gangarter
Skridt: Energisk, rentaktet med tre hoves overtrædning. (bedømt til championater med 7,5 og 8)
Trav: Elastisk og energisk, med god skulderfrihed. Har let ved at samle sig. (bedømt til championater med 8 og 8,5)
Galop: Aktiv, rentaktet galop med god balance. (bedømt til championater til 7,5)
Stævner
B-hest i dressur, placeret til og med MB3 med bla 66% og sejr i MB2 med knap 68% . Startet i MA/PSG med gode resultater, bla 65%.
Været på top 10 ranglisten i TAF flere gange, samt vundet klubmesterskabet for TJR for dressur på distriktsplan 3 år i træk - 2007, 2008 og 2009.
Bestod sin materialeprøve som 4 års i TAF, og vandt bla løsspringningen med 8,4 i snit og blev samlet nr 2.
Gik finalen i TAF championatet både som 4 års og 5 års med 7,5 for skridt, 8,5 for trav, 7,5 for galop, 8,5 for ridelighed og 8 i kapacitet.
Stamtavle
Far: Blue Hors Silver Moon (Kåret i DV og TAF, A-hest i dressur)
Morfar: Schwadroneur (Kåret i DV, bla Årets Hingst og TAF, A-hest i dressur med internationale placeringer)
Mormors far: Herbssturm

Renstammet trakehner
Køn
Vallak
Bemærkninger
Min bedste ven gennem 12 år. Købte ham som rå og fuldstændig urørt plag, red ham til og har siden uddannet ham selv. Vores mål var dengang B-status i dressur, og det er forlængst indfriet. Tilmed er der kommet en masse oven i.

Vi rider også mange ture i skov og ofte ved stranden, og i perioder er han til svømning hos Karmdal, hvilket han elsker. Derudover går vi til "kone-springning", hvilket bare er sjov og ballade for os alle. Imagine elsker at springe, så den fornøjelse skal han ikke snydes for. Og så kan han også et par kunster - han vinker vældig flot og de spanske skridt mangler bare lidt finpudsning .-))

Imagine - eller Fister, so, han kun kaldes - er hver dag et frisk pust, altid glad og med på den værste. Han er min bedste ven !!

BILLEDERNE ER PRIVATE OG MÅ IKKE KOPIERES !!!!!

RESPEKTER VENLIGST DETTE !!!!


Lille opdatering 26/11 09: Efter en super weekend i juli måned, der bla gav en sejr i MB2, trådte min lille hest forkert (i skridt for lange tøjler...) og ved nærmere undersøgelse viste det sig, at han havde brækket kodesenebenet. Efter lange og svære overvejelser valgte jeg at lade ham operere, hvilket foregik på Ansager Dyrehospital. Alle mine forestillinger og skærkfantasier, blev gjort til skamme, idet Ansagers virkelig kompetente dyrlæger og personale i øvrigt, gav min hest og jeg en helt fantastisk behandling - HURRA for dem !!
Fister er nu raskmelldt igen - ren i røntgen, bøjeprøve osv - hvad mere kan man ønske sig?? Nu glæder vi os til at komme igang igen efter 10 ugers skridt, skridt og atter skridt.

Opdatering 8/2 2010: Raskmeldingen fra Ansager var med visse forbehold. En ting er, at være fuldstændig ok i røntgen, scanning, bøjeprøve osv, men derfra og så til at være smidig, elastisk og "helt som før" - ja, det er ikke det samme. Tid og rolig træning er, hvad der skal til - og det gør vi så. To gange dagligt motionerer vi 45 minutter i skridt og ridning er, nu 4 måneder efter operationen, oppe på 12 minutters trav og 3 minutters galop hver anden dag - Det er ikke meget, men det er fedt !!! Vi nyder det vildt begge to...jeg troede en overgang aldrig, jeg skulle få lov at ride på min smukke hest igen...jeg er så HELDIG :-))

OPDATERING 1/9 2010:
Så er der gået noget nær 7 måneder siden sidste opdatering, så nu følger endnu en. Foråret gav lidt forventninger om at ride lidt igen og genoptræningen efter operationen for det brækkede kodeseneben forløb ganske problemfri. Fister elsker jo at arbejde, så mit største "problem", var at stoppe og sige så slutter vi for i dag.....Dog var genoptræningen ikke engang slut, da han pludselig en dag i maj måned kom ind fra fold meget meget halt :-(( Det krævede ikke meget kundskab at se, at et forben gjorde rigtig ondt. Et hurtigt besøg hos Jon på ansager dyrehospital og en lokalisation af ømheden svarende til dragtområdet, udelukkede nogle diagnoser, men gav os stadig ikke den præcise diagnose. Jeg valgte at lade Fister MRI scanne på forbenet, for at få fuldstændig syn for sagen. Ansager er det eneste sted i DK, hvor heste kan MRI scannes stående (ikke flere fulde narkoser til os, tak!) og denne undersøgelse giver (næsten) med garanti en sikker diagnose. Med hans hovform og symptomer samt nogle røntgenbilleder med en plet på hovsenebenet, var hovsenebensbetændelse en sandsynlig diagnose....men men hurra for MRI!! Hovled og hovseneben så fint ud, men der i mod havde han pådraget sig en seneskade på "Impar ligament", der er et lille tykt ligament, som forbinder hovben og hovseneben. Der findes ingen behandling andet en aflastning igennem beslag (som i øvrigt er meget anderledes end det, man normalt laver på heste med hovsenebensbetændelse). Smeden kom op på Ansager og så MRI-billederne sammen med os og beslaget, der skulle aflaste og give ligamentet ro, blev en firpunktsko med et kileindlæg, der løfter hoven bagtil. Fister blev MRI-scannet sidst i maj og fik derefter det nye beslag på.
Jeg tog ham umiddelbart efter hjem, så han kunne komme på GRÆS, hvilket har været lidt forsømt i mange måneder...men nu var det slut med at være bokshest, trods dyrlægen frarådede fold - han skulle ud og være fri, være hest og nyde græsset, solen og friheden. Han er trods alt en hest og ikke noget "bur-dyr" !! Det var med nerverne uden på tøjet at slippe ham fri, for glad det var dyret og gav den fuld gas med buk, stejl og ræs....

Juni og juli måned gik med ganske ganske let longearbejde bare i grime...ca 5 min i trav og eller skridt. Derudover mange dejlige skridtture i sommerens sol i vores nyerhvervede lammeskindssadel .-). Stille og roligt blev han bedre og bedre gående, og fra august begyndet jeg at ride en lille bitte smule på dressurbanen...bare få minutter. Fister nød det bare, han trives altså bare bedst hjemme !! I hans egen boks med vinduet, på hans egen fold i vante frie omgivelser, ja, hjemme er han bare søde, sjove, umulige, uartige og barnagtigte Fister, der elsker sit liv :-D

Nu skriver vi så første september 2010. I går havde jeg en fuldstændig fantastisk ridetur :-D Smidig og afslappet og fri opvarmning, og så de sidste 5 minutter samlede vi lidt sammen..og jeg tænkte, at nu var tiden kommet til at se, om han kan huske noget af det, han havde lært....så jeg red en sik-sak travers i galop med et par changementer i mellem, derefter skråt igennem i en 3`er serie og så lige en galoppirouette til sidst...han gjorde det hele til UG med stor stor nydelse !! Hold op, det var fedt. Han har ikke lavet noget af dette i 15 måneder - og så sidder det bare i skabet i aller første forsøg - og han nød det! Fedt, fedt, fedt :-))) Han er en èner!

Fister trives altså - det brækkede kodeseneben, der blev fikset for et år siden er nu helet op og blevet helt i orden. Forbenets ligamentskade er rigtig godt på vej i opheling og al ømhed og stivhed er væk. Ja, det er næsten som om, han er født på ny. Der er ingen tvivl om, at en dejlig sommer med græs og masser af bevægelse samt daglig "senior-motion", som jeg kaldte hans longearbejde, har været med til at på min skønne hest "på benene igen". Nu nærmer efteråret og vinteren sig - Fister og jeg krydser fingre for, at fremgangen fortsætter og allermest håber jeg, at han fortsat beholder sig skønne humør og sjove personlighed.

OPDATERING 1. februar 2011. Efter 1 år og 7 måneders kamp for min hvide skat, min bedste ven og ikke mindst min ridehest er det hele lykkes!! Jeg har fået alle dele igen...Det er næsten for godt til at være sandt, men han er blevet helt super gående igen og arbejder fantastisk i dressuren igen. Styrke, balance og udholdenhed er kommet tilbage og ...ja, jeg tør næsten ikke sige det, men han er faktisk så god som før det brækkede ben og ligamentskaden. ;-D ;-D ;-D
Han nyder også sin daglige fold sammen med Max, hvor der går mange gode timer med grimeleg og "hvem fanger først en haleklap"...Han er så skøn. Tænk, det gamle legebarn. Han er snart 14 år, men leger stadig som en ung plag. Det er så fedt han har sit humør og livsglæde trods alt det, han har været igennem. Kryds fingre for os - for at det fortsdætter sådan her!!

OPDATERING 3/12 2011: Min smukke stjerne trives - STORTRIVES :-)) Sommeren har som sædvanligt ikke indeholdt den store dressur, men i stedet budt på fold, masser af dejlig sommergræs, hygge, lange skridtture og en masse sjove kunster. Sammen med vores søde sorte selskabspony er det sidste halve årstid gået med masser af hygge. Nu er det efterår, ja snart vinter, men Fister står stadig hjemme. Som vejret er nu - "kun" med blæst og regn, så blir han hjemme, hvor han trives allerbedst i sen egen boks med vinduet åbent og i dagtimerne på hans egen mark stadig med masser af græs i selskab med hans lille selskabspony. Men lidt arbejde må man yde...de sidste par måneder har vi genoptaget dressuren og kører nogle gange om ugen på rideskolen og træner - og som altid er han bare super frisk, smidig og utrolig arbejdsglad :-D Changementer, pirouetter, traverser, passage....bare kom an - han kan og vil det hele :-P Han er så skøn...og jeg SÅ heldig at have ham :-))))

OPDATERING 18/4 2012: Netop hjemvendt fra en undervisningstime på en evig arbejdslysten og ivrig Fister, der stadig kan og vil det hele...Pirouetter, traverser, changementer, passage osv....det er simeplthen fantastisk!! Jeg er så taknemmelig og føler mig super heldig at have så dejlig en hest, der trods uheld stadig er i fin form, glad og tilfreds. Al slid og mange måneders kamp og tvivl om hans ve og vel efter et brækket ben og en slem ligamentskade, blir gjort til skamme sådan en dag, nu snart 3 år senere, hvor han bare arbejder derudad i de dejligste passagemed takt og løft, med sin hals rejst og ørere stående lige frem uden hjælp fra mig - så kan man bare sidde og nyde !! Så har man bare den fedeste følelese som rytter og føler sig som den heldigste i verden :-)))
Kommentér på:
Trakehner Imagine
Annonce