Tørre hove

Tørre hove

3219visninger 22 svar | 19. jun 2016
Nu begynder sommeren at komme og det betyder tørre hove. Hvert år synes jeg at min hest har tørre hove, der er rigtig mange delte meninger om hvilke produkter der bedst.

Der er utrolig mange produkter, dyre og billige, nogle mærker er dårlige, andre er gode, personligt har jeg altid brugt en billig hov olie, en i en grøn bøtte, jeg er udmærket tilfreds, den giver den ønskede effekt og min smed har aldrig klaget over dårlige hove, fordi produktet er billigt eller skader mere end det gavner.

I vinters købte jeg Strong step, jeg synes min hoppes hove godt kunne være meget fugtige og sådan lidt bløde af de mange timer i mudderet hver dag, jeg brugte den to gang i løbet af vinteren. (Købte hende i midten af december) Den virkede med super effekt, hovene var "sommer tørre" dagen efter, og de blev ikke bløde, men var heller ikke tørre efter første dag i mudderet. Jeg vil klart anbefale produktet, selvom det hurtigt kan blive en dyr affære...

Men nu er det jo sommer, og nu bøvler vi heste ejere med tørre hove... Jeg har altid bare brugt hov olie efter ridning, og massere af det, så en dag sad jeg og kiggede på klokker, det er jo af og til noget der skal skiftes ud hvis ens hest går med klokker og ødelægger dem... Horsegaurd har så lavet de her såkaldte "Water Boots" til 95kr eller sådan noget. Det er sikkert en god løsning på det hele, men det kan hurtigt blive dyrt at købe udstyr, især hvis man skal have nye alm klokker og Water Boots.

Så hvorfor ikke bare proppe sine neopren klokker i en spand med vand mens man sadler op, og lige have en strigle ovenpå eller noget andet de de flyder, eller mens man sadler af og så på med klokkerne ud på fold. Det gør jeg, og selvom klokkerne ikke dækker hele hoven, så gør de altså en stor forskel. Jeg gemmer altid mine gennemhullede klokker til sommer sæsonen, for de er udmærket til f.eks. bagbenene, hvis man er sippet med huller i foldklokker, personligt kommer mine bare på da jeg ved de ender med at gå i stykker på et tidspunkt alligevel.

Hvis det er meget tørt, supplerer jeg med hov olie en gang i mellem. Vand bad skulle også være effektivt med en hov i en spand vand, men hvis man har en hest der ikke er så vild med vand er et par våde klokker en nem og okay effektiv løsning. 

Jeg håber det kunne bruges, jeg vil meget gerne høre hvad i gør og hvorfor, samt hvilken effekt det har og hvilke produkter i bruger :)

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Tørre hove
  •   19. jun 2016 Hej Louise.

    Nu har jeg lige et spørgsmål til dit blog indlæg. Jeg har nemlig altid hørt og er altid blevet oplyst til hestens hove ikke kan optage vand igennem hovvæggen, men at det skal optages fra sålen. Har du oplevet en effekt ved dette? For eftersom hesten ikke kan optage vand igennem hov væggen, burde dette tips jo faktisk ikke virke?

    Har ikke selv prøvet det, men jeg lider af samme problem smiley


  •   20. jun 2016 Jeg har brugt de afbildede klokker på Tindur og synes de fungerer udmærket smiley Jeg har dog aldrig brugt andet end vand, så der er intet ødelagt. Jeg spuler hovene og sætter de våde klokker på smiley så står han med disse ca 30 minutter tre dage om ugen smiley og så begynder de hurtigt at se pæne ud igen smiley

    Mvh TT


  •   20. jun 2016 Camilla Stormont: de kan også optage det igennem kronranden, tænker jeg. Man må jo heller ikke tage olie eller fedt på den. Hoven skal jo gerne kunne fortsætte med at ånde og ikke tørre ud. smiley

  •   20. jun 2016 Hvilken mineral bl. bruger i?

    Jeg bruger st. hyppolyt, gemüse Graüter, og jeg har slet ikke problemer med tørre hove om sommeren, men jeg har tidligere haft problemer, men ikke de senere år.



  •   20. jun 2016 Det er helt an på hvilket hovprodukt man bruger - om det må smøres på kronranden eller ej. Fx Cornucrescine må gerne smøres i kronranden.

    Ved alm. hovolier skal hovene også være FUGTIGE og våde inden det påføres da du ellers så blot lukker alt fugtigheden UDE.

    Men ved Cornucrescine gør at de blot skal være rene. Det produkt virker. Så hvis der nogle som pt står med meget tørre og flækkede hove eller en masse tabte sko - så kan det virkelig anbefales. Virker i løbet af en måneds tid.

    Ellers sørg for hyppige smedeintervaller og lad vær med at gøre så meget ved hovene. De skal nok regulerer sig selv. Hovolie flere gange om ugen er ikke sundt for hovene, i ødelægger balancen i hoven.

    At tilføre hestens hove en masse vand hjælper desværre heller ikke altid da hovene så blot vender sig til at få en masse fugt. Nu mere man vender hoven til at påføre hovolier og en masse vand hver dag - nu oftere skal det gøres fremover og de vil tørre mere ud.

    Lidt ligesom vores hår. Nu mere vi vasker det, nu hurtigere fedtet bliver det. Hvis man nøjes med at vaske hår 1-2 gange om ugen i stedet så vender hovedbunden og håret sig til det og begynder at regulerer deres naturlige olier og fedt.


  •   20. jun 2016 Hej Camilla, brugte det sidste sommer på min vallak, og hans hove tørrede ikke ud som de plejede, min nye hoppe ser det også ud til at have virket på, de er ikke lige så tørre smiley Men hvorfor og hvordan har jeg ingen anelse om, men det er smart hvis man har en hest der ikke vil have fod bad smiley

  •   20. jun 2016 Dorthe C: Min får bare sit almindelige foder, som der er beregnet foderplan på så hun skulle være dækket ind med alt ifølge eksperterne smiley

  •   20. jun 2016 Sandra: Du har helt ret i at det selvfølgelig er bedst ikke at gøre noget, det er det mest naturlige, men når hovene er tørre og begynder at flosse i kanten eller sprække, så plejer min smed at sige jeg skal give dem vand smiley Men fedt at du lige anbefaler et produkt og kommer med input smiley

  •   20. jun 2016 Ja jeg plejer ikke at have problemer, har haft det en gang og købte disse klokker som hjalp smiley

    Mvh TT


  •   20. jun 2016 Arh fedt at det virker, kan være det skal prøves så! smiley

  •   20. jun 2016 Jeg havde en skepsis men tænkte at når de ikke var dyrere så ville jeg forsøge, og det hjalp. smiley hvis det ikke hjælper dig så kan jeg anbefale Naf sin Omega olie. Min smed (som du jo kender) smiley siger jo at fugten også kommer indefra. Så at give olie hjælper på det smiley

    Mvh TT


  •   20. jun 2016 Louise, jeg har bare observeret at efter jeg har skiftet til gemüse krauter, så er alle mine hov problemer forsvundet som dug for solen. Dette har jeg oplevet med flere heste.

    Jeg kan ikke komme med nogen forklaring på hvorfor det forholder sig således, har også spurgt st. hyppolyt, uden de kom med anden forklaring end sammensætningen.


  •   20. jun 2016
    Hove kan ikke optage vand - andet end igennem sålen og det er ikke sålen vi ønsker skal optage vand.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22369538

    Jeg har lavet et indlæg om emnet på facebook, vdr. dette emne da SÅ mange hesteejere hopper i med begge ben og smør deres hestes hove med alverdens ting eller propper dem i vand.

    Istedet for at løse problemet og finde årsagen. Hove der flækker om sommeren eller er porøse er meget tit pga. for meget sukker. Samt vitamin/mineral balancen også spiller ind på hov kvaliteten og stivelse/sukkermængden i hovene.

    https://www.facebook.com/groups/574847555959916/permalink/928245977286737/


  •   20. jun 2016 Krikken, man kan ikke læse dit indlæg på facebook uden at være medlem i gruppen smiley

  •   20. jun 2016 Krikken: det kan også være noget af forklaringen på, hvorfor jeg oplevede en markant forbedring af hovkvaliteten på mine fjollere, da jeg skiftede til Gemüse Krauter. - vitamin/mineral balancen blev bedre. - som St hyppolyt sagde: Det er sammensætningen - det giver god mening.

  •   20. jun 2016 Indlægget er også på min Facebook side Krikken smiley

  •   20. jun 2016 Sjovt nok hjalp det som sagt på Tindur smiley det er alt jeg kan sige.. Og så er det da meget underligt at få heste bøvler med tørre hove på de våde årstider smiley

    Mvh TT


  •   20. jun 2016 Om vinteren går de færrest heste på græs. Og dermed får de ikke problememer med sukker i græsset som oftest er synderen.

  •   20. jun 2016 Vi fik et råd af smeden som sagde at vi skulle have fat i et gammelt gulvtæppe. Det skulle vi så vande og lade hesten stå på (mens man sadler op eller sådan noget), så optager hoven vand nedefra som er det den skal smiley Han sagde også at man slet ikke behøver smører med alt muligt, for det er kun for udseendet smiley

  •   20. jun 2016 Camilla det med gulvtæppet har jeg også hørt, men virker det? smiley

  •   20. jun 2016 Hvordan er det et problem for jer at hestene har tørre hove? Har aldrig oplevet er behov for at fugte hovene på mine heste. Dog har jeg et par gange, under lange tørkeperioder, ladet mine heste stå i en gennemblødt pilleboks inden de skulle trimmes, så hovene er lidt nemmere at arbejde med smiley

  •   22. jun 2016 Det virker for alle dem jeg kender, inklusiv mig selv smiley det er et forsøg værd vil jeg sige

Kommentér på:
Tørre hove
Annonce