{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.106 visninger | Oprettet:

torntapper-hvad kan i??? {{forumTopicSubject}}

Hej!
Vi rider en hest som har tætsiddende torntapper, det er ikke noget nuværende ejer har fået taget røntgen eller andet af, har kun fået det af vide af tidligere ejer som fik det konstateret. Nuværende ejer har haft ham i snart 3 år og vi har også redet ham i de 3 år, vi har altid fået af vide at vi kun måtte ride tur eller dressur hvor han kun måtte søge langt frem og ned, som selvfølgelig også er rigtigt, og kun måtte ride stor volte, det har vi altid gjort uden at tænke over det. Vi har haft et halvt år hvor vi ikke har redet ham, og er blevet lidt "klogere" smiley Der er en hest på den rideskole vi rider som er blevet aflivet pga tætsiddende torntapper, og hører om andre heste som rider helt normalt selvom de tætsiddende torntapper??? Derfor bliver vi i tvivl om hvor meget vi egentlig kan forlange af vores part? Hvor meget forlanger i af jeres heste der har for tætsiddende torntapper??? Når han galopere går han MEGET sidelæns, nogen ville så sige at den er redet forkert, det er nok en mulighed, men syntes virkelig det er voldsomt, så tror at det kan være fordi det gør ondt, har sagt det til ejer, men hun mener bestemt ikke det er derfor, så har vi bare fortsat med at prøve og rette det, men efter vi begyndte at ride ham igen efter det halve år så er det virkelig blevet slemt!? Han har kun været redet uregelmæssigt af en anden part, tror heller ikke han har været longeret som ejeren har sagt hun ville gøre, så han er ikke redet særlig godt. Tror i at det er fordi han har ondt eller hvad??? Skal lige siges at han får kiopraktor flere gange om året smiley
//TeamNiller//


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  torntapper-hvad kan i???
  • #1   2. mar 2014 Og hvad siger kiropraktoren så? smiley

  • #2   2. mar 2014 Der kan være forskellige grader. Nogle heste kan godt fungere nogenlunde med det, andre har ondt.
    Få taget den røntgen og få det tjekket og konstateret af jeres egen dyrlæge, hvordan det står til med hesten smiley


  • #3   3. mar 2014 Det kommer an på hvordan det står til lige præcis med jeres hest jo. smiley Det kommer an på hvor tæt torntappene sidder på hinanden.
    Som Emilie siger så få taget en røngten og få snakket grundigt med jeres dyrlæge om det.


  • #5   3. mar 2014 Kiopraktoren siger ikke så meget om det. Han har været låst nogle steder, men ellers har deer ikke været noget...

  • #6   3. mar 2014 Det er jo yderst forskelligt fra hest til hest, kender en del der er blevet aflivet.

    Min egen hoppe Magie er gået på pension pga. Tætsiddende torntappe.
    Hun har det i første grad, hun ville godt kunne fungere med det hvis jeg red hygge ridning og ikke krævede den helt store samlingsgrad.
    Nu var det så bare sådan at vi var nået ret langt, og var påbegyndt indlæring af piaff, passage, 2'er changementer osv. Og det niveau kunne hun slet ikke være med til. Jeg valgte derfor at pensionere hende og rider nu højst en tur i skoven på hende.
    Hun går en en hoppefolden med 7andre følhopper og nyder det fuldt ud.

    Det var den sværeste beslutning i mit liv, men er ret sikker på det var den helt rigtige beslutning smiley

    Jeg synes du skal have i baghovedet hele tiden at den har det, tænke frem og ned arbejde, og generelt gøre ryggen stærk.. Mærk selv efter hvad du synes din hest kan.. Longearbejde frem og ned er en god ting. Lav en træningsplan for hesten, og giv den en chance..


  • #7   3. mar 2014 Min første hest havde Ks som følge af tætsiddende torntappe nr 2 havde og tætsiddende torntappe og vi sendte sagen til specialist for vi købte, han sage at ca 80% af alle hest har tætsiddende torntappe hvor det langt de fleste gange ikke betyder noget. Min egen hest fik taget rønken et år efter konstateringen og havde en hest normal ryg (så rigtig ridning og lidt vokse tid har gjordt ryggen normal)

    Min er overhoved ikke blevet skånet i forhold til torntappene og alligevel har hun nu en ryg uden fejl nu.

    Så jeg syntes i skal tage den med dyrlægen for det kommer an på hvor slemt det er


  • #8   3. mar 2014 Tak for svar! smiley Får snakket med hans ejer om det!

  • #9   3. mar 2014 KS og tætsiddende torntappe er ikke det samme btw smiley

  • #10   3. mar 2014 Min hest har lige fået konstateret KS af dyrlægen i onsdags. Han har fået lagt en blokade, og hvis det har en positiv effekt på ham, og han bliver symptomfri, kan jeg ride som jeg vil. Synes dog ikke det er et værdigt hesteliv at ride rundt på dem hvis de har symptomer.

  • #11   3. mar 2014 Min har det ikke rigtigt, hun har to der sidder lidt tæt men det er indenfor normalen smiley Det blev opdaget på røntgen, hun fungere som alle andre heste, men hun har det jo egentlig heller ikke.,

Kommentér på:
torntapper-hvad kan i???

Annonce