{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
841 visninger | Oprettet:

Hjælp angående køb af hest {{forumTopicSubject}}

Hej smiley
Ja det er sådan at jeg er blevet tilbudt 2 ponyer, af hende jeg har part hos.
Problemet er bare, at jeg virkelig ikke er sikker.

1 hest: Cheenell. Blanding af araber, fjordhest og haflinger. Har altid været dybt forelsket i hende, og hun er jordens skønneste hest. 9 år gammel 148 stang. Hun er meget frisk, og gør alt hvad rytter beder om. Utrolig godt redet, og virkelig skøn! Problemet er bare, at jeg har hele tiden været nervøs i omgang med hende, fordi hun overhovedet ikke har respekt for mig. Og jeg har ikke kunne få hende til at respektere mig.
Det er først her for en måned siden, jeg begyndte at føle mig tryg ved hende, og hun respekterer mig.
Og at jeg er blevet tryg ved hende fra jorden, har gjort jeg er blevet tryg ved at ride hende. Men jeg er stadig i tvivl, for jeg kan komme langt med hende, men hvis hun har en dårlig dag, så vil jeg måske blive utryg ved hende igen?

2 hest: Draupnir. Islænder på 4 år, 140+ i stang. Han skal tilrides her fra denne måned. Været i hænder siden fødslen, og kan alt det en 4 års skal kunne
Jeg var den første oppe på ham, og han var ligeglad, han koncentrerede sig kun om det dækken der hang i stalden. Jeg er blevet trukket rundt på en åben mark, hvor det var 3 gang med rytter på (kun mig og en lille pige har været på ham) og han var også her total kold.
Han er så nuttet, at det næsten er umuligt, og han er også virkelig legesyg.
Problemet her er, at jeg så skal stå for tilridning, og jeg ikke ved hvordan han bliver, når han er tilredet. Om han bliver kedelig at ride, eller om han bliver en sjov gut med krudt i røven.

Det skal lige siges at de koster det samme, har papire og pas begge to.
Jeg er normalt ikke nervøs anlagt, kun hvis det er arabere eller blandinger hvor man virkelig kan fornemme araberen. Dette er grundet en ulykke på araber, for år tilbage
Der er potientiale i begge, men jeg ved ikke hvordan det vil udvikle sig, med begge heste.

Hvem burde jeg vælge? Og skal jeg lede videre, istedet måske? smiley
Tak på forhånd


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp angående køb af hest
  • #1   12. maj 2014 personligt synes jeg ikke så godt om arabere, men islænderen er virklig en fantasktisk hest/pony. Hvis det stod til mig ville jeg tænke om jeg ville springe ride dressur eller hvad jeg ville. Jeg har selv en Islænder og der kan aldrig blive for lidt at arbejde med, der er heletiden noget nyt jeg kan arbejde med hende om.
    Det dårlige ved den islænder er at du selv skal tilride, den. Ja.. som sagt tænk over hvad du kommer til at lave med din hest/ pony.
    ved ikke om det hjalp så meget hehe smiley


  • #2   12. maj 2014 Eller hvad med en helt tredje? Det er vigtigt, at du ikke vælger uden at være sikker, bare fordi de to er lige for næsen af dig smiley Siger jeg, der valgte den første hest jeg prøvede, men jeg var helt sikker smiley

  • #3   12. maj 2014 Haha ja nemlig det samme med mig man bliver sgu så forelsket i de dejlige hypper??

  • #4   12. maj 2014 Jeg er kun hyggerytter, men vil stadig gerne holde det ved lige, og lære mere.
    Men jeg vil ikke starte stævner smiley
    De begge kan bruges til de ting jeg vil, så de er egentlig begge nogle for mig.
    Men jeg ved der vil komme en masse udfordring i dem begge, så ved jeg altid har noget at arbejde med.
    Det jeg mener med om islænderen bliver noget for mig, det er at jeg tænker han måske bliver for kedelig, fordi han laver ikke lige et bukspring, eller driller dig.. Man kan stå og skrige, slå med piske rudt om ham, løbe mod ham og hoppe rundt omkring ham, og han vrikker ikke med et øre.
    Så hvis han fortsat er total kold, så tror jeg det vil kede mig, fordi jeg godt kan lide en med lidt spræl i smiley
    Men efter jeg kom op på ham føste gang, har jeg bare åbnet øjnene for hvilken dejlig hest han er, og er begyndt at holde utrolig meget af ham smiley


  • #5   12. maj 2014 Og så i øvrigt - hvis du ikke har erfaring med tilridning ville jeg stærkt genoverveje det! Det er noget af en opgave, og hvis det er ens første hest er det en meget bedre ide at få en erfaren hest, som man kan lære af smiley

  • #6   12. maj 2014 Altså jeg har været med til at tilride, dog med undervisning, og "overvågning" men ikke på egen hånd.
    Men jeg regner med at hvis jeg køber islænderen, at jeg vil beholde ham det sted han står nu, til han er tilredet, så min part ejer kan hjælpe mig, bedst muligt, da hun jo har haft ham fra han blev født. + jeg stadig hver anden weekend har part på en af hendes andre heste, så jeg kan ligeså godt have ham samme sted, så jeg har mulghed for at være hos min egen, samtidig med jeg har part dage smiley


  • #7   12. maj 2014 Vælg dig din hest, med hjerte og forstand smiley

    Når man finder drømme hesten, er man ikke triviel, så det er
    måske ikke din drømme hest du har gang i lige nu.

    Jeg ville genoverveje grundigt, hvad jeg vil og hvor jeg føler mig tryggeste henne.


  • #8   12. maj 2014 Tak smiley

  • #9   12. maj 2014 Tja...Min veninde købte en fantastisk u tilredet Islænder der intet sagde til rytter de første gange..Helt til man forlangte noget af ham..Han blev sendt i ridning (han fejlet intet) og det blev en dyr omgang da han virkelig var svær da han har sine egne meninger og ikke ønsket en rytter der krævede noget.. Han blev desværre ikke den hest hun håbede.
    I forhold til blandingen så husk at tillid tager tid. Og haver man tillid er der nemmere at opnå respekt. Min egen er meget stridigere og mere respektløs ved andre da han ikke har det bånd til de som til mig.
    Men hvad vil du med din ridning? og hvad siger dit hjerte?
    Tænk over dette så finder du svaret smiley


  • #10   12. maj 2014 Ville nok vælge noget helt tredje.
    Det lyder ikke som om, at den første er noget. Den er du ikke tryg ved, og jeg tør vædde på at du bliver utryg/nervøs, hver gang den "hopper" lidt under ridning. Nr. 2 lyder det ikke som om du har nok erfaring til at "holde styr på". Hvis det er din første hest, så bør du - synes jeg - finde en som er tilredet smiley


  • #11   12. maj 2014 Tindur, det er også nu hvor jeg er begyndt ike at prøve at få hende til at respektere mig.. Fx: Jeg går ned mod stalden, hun begynder at gå ind i mig, skubbe til mig med hovedet og sætter farten op. Der ville jeg normalt have sagt fra, og taget i torvet sådan hevet hurtigt ned, og hævet stemmen og sagt nej!
    Men her på det seneste er jeg begyndt, når hun gør det, at stoppe op, lave nogle tricks, stå lidt og nusse med hende, og så gå videre.
    Og det har gjort mig tryggere ved hende, og hun virker også som om hun respekterer mig mere nu smiley
    Så ja, det har bare taget mig omkring 3 år at finde en løsning smiley


  • #12   12. maj 2014 Lyt til dig selv, og hvad dit hjerte siger.
    Jeg ville nok selv vælge en lidt mere erfaren hest/pony når det ville være den første. -Det gjorde jeg selv, og er nu mere sikker end jeg ville have været i min ridning!
    Vælg den DU bedst kan lide, vi andre kan ikke vælge for dig, det er kun dig selv! (-;


Kommentér på:
Hjælp angående køb af hest

Annonce