{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
327 visninger | Oprettet:

Mudder - flis ?? {{forumTopicSubject}}

Jeg står i et dilemma med alt det forbandet mudder!!!

Jeg fik sidste efterår gravet 1/2 m mudder / mosejord / lerjord af foran stalden og ned i ledet og fyldt knust beton i og det var virkelig dejligt.! Så nu har jeg i år fået lavet endnu et stykke men er for alvor kommet i problemer efter alt det her regn.!

For mit problem er at jorden omkring beton stykket er fuldstændig kørt i smadder og total mudderet efter de store maskiner kørte der på.. vi skulle have haft lagt vores mark om, men det er opgivet pga alt det regn der er kommet, for de kan ikke kører på marken så det må vente til foråret.

Så hvad i alverden stiller jeg op?

Kunne godt forlænge beton stykket, men det skubber bare mit problem, for det næste stykke bliver også total opkørt.

Vi har i forvejen små afvandningkanaler på hver siden af folden, som vi vil have renser når frosten kommer så maskinerne kan komme på folden igen, også har vi fået gravet den der var midt på folden længere for at forsøge at komme af med noget af vandet.

Det ene hjørne er total bundløst mudder og helt umuligt at gøre noget ved, så det regner jeg egentlig med at hegne af, så hestene ikke kommer ud i det, men så skal jeg have lavet en eller anden form for bro, så de kan komme over den rende der er gravet. Den er ikke speciel bred, man kan sagtens springe over den, og vi vil helst undgå at skulle have rør i med jord over, da vi lige har fjernet sådan en bro pga. den bliver fuldstændig stoppet til af blade osv. (Vi har meget skov på folden også)

Nogle gode ideer til at lave en bro hestene kan gå over, så de kan komme ned på folden.?

Jeg har så et stykke på måske 10 m. Efter betonen som er meget mudderet inden vi kommer ned på det faste, så havde tænkt på om flis måske kunne være løsningen?

Vi snakkede om at jævne jorden også liggen en eller anden form for dug, feks fiberdug også smide flis oven på.
Men er der nogle der har erfaring med det? Og blev det godt eller skidt?

Vi er i fuld gang med at fælde en masse træ, så planen var at leje en flishugger også smide det i “hullet”.
Ved godt det ikke er en holdbar løsning med flis, og det er også derfor vi har fået gravet af og lagt beton, men det skal kunne holde vinteren igennem, sådan at når marken er lagt om, burde den kunne holdes mere tør ved hjælp af de afvandningkanaler også har jorden også sat sig, så vi ikke starter ud med noget maskinerne har total opkørt.

Billederne er fra den dag det sidste beton blev lavet, (3 uger siden) og der skal nok ikke meget fantasi til at forstille sig hvor mudret det er nu!

Jeg forstiller med vi hegner at det fra der er til højre på første billede, også forsætter lige udefter betonen på de sidste billeder og når man kommer lidt ned der er det ret fast og tørt, også er den den rende jeg skal have en bro over.

Hvad havde I gjort?

Kom gerne med jeres erfaringer og tanker og undskyld det blev så langt ??Kommentarer på:  Mudder - flis ??
Kommentér på:
Mudder - flis ??