{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
939 visninger | Oprettet:

Lidt læsning {{forumTopicSubject}}

Jeg "dækkede" Sjællandsmesterskaberne for Heste-nettet i maj måned, og det blev der en artikel ud af. Den blev dog noget maltrakteret da den blev lagt ind. Der var afsnit som var byttet rundt. jeg ved ikke hvad der er sket. Men syntes i skal have lov til at læse den smiley Så her er den i original længde.

Hvis du gerne vil læse den med stor skrifttype, så kig ind her: (link fjernet)

****

<b>Horseshow Næstved 2007</b>
Normalt siger man om denne højtid at man kan se pinsesolen danse. Men om solen ikke var opmærksom på dette eller om den var taget på en velfortjent pinseferie vides ikke, i hvert fald ved vi med sikkerhed at dette års Horse Show Næstved ikke er blevet velsignet med megen sol. Således så det sort ud da vi var en lille gruppe hesteinteresserede, der tog på vores planlagt udflugt til hvad der er en af Sydsjællands største hestebegivenheder. Da vi nåede vel frem til Næstved, kvidrede fuglene og skyerne gav et forsigtigt løfte om tørvejr.
Om formiddagen løb de første dressur- og springklasser af stablen. Og værd er det at bemærke at der på dette tidspunkt blev delt langt flere klapsalver ud til dressurrytterne.

<b>Alm. Brand Sjællandsmesterskab 2007</b>
Omkring klokken tolv flokkedes folk til springbanen at følge slagets gang i Sjællandsmesterskabet.
Efter hovedspringningen var 8 ryttere klar til at ride omspringningen. Første rytter på banen var Malene Lykke Nielsen på Nintendo. De red en hurtig runde, men fik desværre 4 fejl. Bagefter red Marie Schou på banen og med en fejlfri runde, gav hun sine konkurrenter tiden 40.41, som den der skulle slås. Lotte H. Christensen og Gottlieb’s Shehan gik frisk til opgaven, men et ærgerligt stop ødelagde drømmende om at kunne kalde sig Sjællandsmester 2007. Næste rytter på banen var Mona Hyldahl, som med fart over feltet kom fejlfrit gennem banen og skar næsten tre sekunder af Maries tid og nu var tiden der skulle slås 37,83. Søster Hanne Hyldahl Hansen var næste rytter på banen, og hun gjorde sin søster kunststykket efter, men var lige lidt hurtigere og red gennem mål med tiden 37,77. Charlotte Lund var næste levende billede på banen og med sin store rutine styrede hun sin hest fejlfri gennem banen i hvad der lignede en tid der skulle sikre hende mesterskabet(35,79). Men lillesøster Tina Lund, som er kendt for at være hurtig i en omspringning, var næstsidste rytter på bane, og med en masse skarpe og frække vendinger kom hun igennem banen med fantomtiden 33,63.
Tina Andersen, der i kvalifikationsklassen om søndagen var blevet nummer to, red på banen som sidste rytter. Mens hun i sikker stil sprang det ene spring efter det andet, var der stille blandt publikum, der spændt fulgte Tinas ridt for at se om hun kunne slå Tina Lunds tid. Selvom Tina Andersen og hendes hest Camille gjorde et godt forsøg, måtte de “nøjes” med en fejlfri runde i tiden 38,31, hvilket rakte til en femte plads.
Således kan Tina Lund nu kalde sig for Sjællandsmester 2007. Mesterskabet var sponsoreret af Alm. Brand, der gav æresdækkener til de tre først placerede og æresbånd til vinderen af mesterskabet. Desuden fik alle placerede en rosette og plakette fra Alm. Brand som minde om mesterskabet. Desuden fik vinderen en ærespræmie sponsoreret af Joules.

<b>Hurtig, flot og spændende ridning i Baunehøj Derby</b>
Den næste store springklasse var Baunehøj Derby. Her havde rytterne dagen før haft muligheden for at kunne samle tid sammen til denne klasse søndag aften ved at ride på tyren. I Derbyklassen skulle rytterne over spring der var op til 130 cm, og for hver fejl de lavede blev der lagt tid til den endelig tid.
Mange af rytterne forsøgte at komme gennem banen hurtigst muligt, og vi blev derfor vidner til utrolig fræk og flot ridning af de ryttere der var tilmeldt klassen. Tina Lund viste dog hvorfor hun sidste år blev Dansk Mester og for os der så på mindede hun om en rytter der var i en klasse for sig, da hun som den eneste klarede den store bane helt uden fejl. På anden pladsen kom Sandra L. Hansen der også havde redet flot i sin runde på banen, hvor hun desværre fik et enkelt nedslag.

<b>Mini Grandprix og alle gode gange tre</b>
Denne klasse blev sprunget som en MA, og længe så det ud som om der ikke skulle komme nogen fejlfriryttere igennem banen. Det var først da Janne Ahlgren Lønberg og Simon-W kom på banen, som en af de sidste kom på banen. Sikkert kom ekvipagen rundt på banen og de kom over mållinien med 0 fejl. Senere fik hun selskab af Tina Lund og Adante, som også klarede omspringningen fejlfrit. Og dermed var der lagt op til en spændende omspringning, der skulle afgøre hvilken af de to ekvipager der skulle vinde Mini Grandprix’en og de der medfølgende præmiepenge. Janne red som den første på banen, og gav den hele armen. Desværre fik hun en enkelt bom, hvilket helt fjernede al spænding, da Tina Lund med en fejlfri runde kunne sikre sig endnu en 1. plads. Tina Lund red på banen og vidste hvad hun skulle gøre, og vandt dermed klassen.

<b>Spar Nord SB - Med spænding til det sidste</b>
Efter hovedspringningen var følgende fire ryttere gået videre til omspringningen i stævnets højst doterede klasse: Peter Moos Enemark, Camilla Moos Enemark, Charlotte Lund og Tina Lund.
Peter Moos Enemark var den første på banen, men efter en skidt start på omspringningen valgte han at opgive. Det var derfor op til Camilla og Maglebjergs Crannagh Hero at vise hvordan banen den skulle gøres, og i god stil kom de fejlfrit rundt i tiden 36,92. Charlotte Lund og Missbehaven var næste rytter på banen og med stor kampvilje fra både hest og rytter formåede de at slå den forrige ekvipages tid og på tidstavlen stod nu tiden 35,51, som Tina Lund vidste hun skulle slå for at have gjort rent bord.
Hun red ind på banen og til publikums ærgrelse, kunne man ikke følge med i tiden på tavlen. Tina kom sikkert gennem banen på Monique, dog havde de heldet med sig på deres side, idet Monique ramte bommen på et spring, som nærmest hoppede op af holderne, for sikkert at lande i holderen igen. Da de fejlfrit susede gennem mål brølede det store heppekort af piger der havde samlede sig ved lang siden for at følge deres idol i klassen, og alle holdt vejret. Havde Tina Lund slået sin søsters tid?
“36,0” lød det over højtaleren, hvilket betød at Charlotte Lund denne gang vandt en klasse, foran lillesøster Tina Lund og med Camilla Moos Enemark på 3. Pladsen.
Klassen var sponsoreret at Spar Nord og der var ud over rosette og æresdækken til vinderen 10.000 kr.

<b>Dagen kort set</b>
Vores lille gruppe var enige om at det havde været en god og hyggelig dag. Det eneste vi havde at brokke os over, var problemerne med at hører speakeren under dagens sidste tre springklasser, men der blev arbejdet hårdt på at få udbedret problemet.
Vejret har vi ikke kunne brokke os over, hvis vi tænker på de sidste par døgns regnvejr. Og da dagens sidste klasse gik i gang skinnede solen endda.
Men en ting er sikker, vi vender tilbage til Horse Show Næstved 2008, og vi vil klart anbefale alle andre at tage af sted.

<i>Skrevet af Camilla Kikkenborg, Maj 2007 </i>

****

Hvad synes I?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lidt læsning
Kommentér på:
Lidt læsning

Annonce