{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
781 visninger | Oprettet:

Hjælp til at finde igennem sadel junglen {{forumTopicSubject}}

Godaften, alle sammen smiley

Jeg har brug for hjælp!
Hvad har I af gode erfaringer med dressursadler til bred hest, hvor følgende krav er opfyldt;
- lige bom
- bredt kammer
- kort anlægsfalde
- 17-17,5”

Min sadelmager har oplyst en Albion SLK og en Jeremy Rudge Fusion - men de er voldsom svære at finde brugt i wide/x-wide smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til at finde igennem sadel junglen
  • #1   18. jun 2019 Jeg har en Albion SLK og den opfylder de krav du har, plus at det er en meget dejlig sadel at ride i.

    De kommer jævnligt til salg, og især hvis det ikke nye model adjust SLK.

    Har du prøvet de forskellige sadelhandler, altså dem der har sadler i kommission? Der hænger mange gange nogle fine sadler. smiley


  • #2   18. jun 2019 Fryso lagacy som bla bruges til frieseren.
    Isabel whert eller Bates.
    Butterfly sadler og mange flere end jeg gider at nævne.
    Prøv at bruge Google og slå op til hvad man bruger til frieseren som er bred besværlig hest ofte eller til tinkeren.
    Eller slå op " sadel til bred hest" og se hvad der kommer frem.
    Generelt kommer der mange tråde fra HG og hestenettet som andre også har spurgt på selvsamme problem og folk har været flinke til nævne mange mulige sadler. smiley


  • #3   18. jun 2019 prestige og Erre plus kan også sagtens leve op til dine krav:)

    jeg elsker mig prestige helen mono:)


  • #4   19. jun 2019 Jaaaer en Jeremy Rudge Fusion! smiley Omg... led videre til du finder en. De er guld. Du kommer ALDRIG til at fortryde det smiley Kan anbefale dig at blive medlem af Saddlefitter - gruppen v. Charlotte Knigge på facebook... der er mange, som brugere Jeremy Rudge-sadlerne, og derfor også til tider nogle til salg, hvis folk køber ny eller sælger hesten. Ved også Kit tit har nogle til salg... her på hendes hjemmeside:
    http://www.sadelspecialist.dk/brugte-sadler/dressursadler/

    Kan se der både er en 17 1/2 i wide til kun 9.000,00 kr. (billigt for den slags sadel!) og en 17 1/2 Xwide til 12.900,00 kr. Ej skynd dig ind at kigge, der er faktisk flere derinde smiley Du kan vist endda få lov at prøve dem inden køb.

    Jeg havde selv samme problem - bred rund hest med lige ryg... og uha det er svært at finde en, der er bred nok i taljen, er lige nok i bommen. Vi havde bl.a. en Prestige Lucky, en Frank Baines Omni og endte så ud i en Jeremy Rudge Fusion.

    Prestige laver ikke sadler med lige bom - de er alle let buede, så vidt jeg er blevet gjort opmærksom af 2 uafhængige sadelmagere smiley Jeg red ellers altid i Prestige tidligere. Problemet med at finde en sadel til en hest m. lige ryg er, at du tit kan få en sadel med let buet bom til at ligge flot på hesten og lave en god stopning.. men når du rider, vil den glide frem, fordi den har en buet bom, og din hest har en lige ryg. Det var i hvert fald tilfældet her, hvor jeg først var meget glad for både Prestige og Frank Baines-sadlen (og købte dem begge), men lortet blev ved at glide frem + lavede en lille bule på hans ryg, fordi de ikke var brede nok i selve taljen, selvom de umiddelbart passede i bredden, når man kiggede.

    Jeg elsker min Jeremy Rudge sadel. Keep looking, de er så lækre. Ellers overvej en Horizon fra ny af - mener det er samme sadel bare i en lidt billigere udgave pga. lidt billigere materiale. Fusion er netop en meget bred sadel i taljen, så der er god plads til hesten og til, at de bruger ryggen, men samtidigt kan jeg sidde i den, selvom jeg er ret smal og har haft problemer m. bl.a. at sidde i Amerigo-sadler og Kentaur, fordi de er bredere.

    Smider lige et billede af min Fusion... jeg elsker den sadel. Den ligger simpelthen så fint, og min hest har ingen problemer haft med ryggen siden. Man skal lige vænne sig til den, men så er den edermame guld smiley Min er modellen med så dybt sæde og store knæpuder som muligt + gele i sædet (husk du ellers skal være påpasselig med meget dybt sæde eller meget høj bagsvitsel, da det tit indikerer en buet bom... man har ikke helt samme muligheder m. en hest m. lige ryg) smiley


    profilbillede
Kommentér på:
Hjælp til at finde igennem sadel junglen

Annonce