{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
321 visninger | Oprettet:

Sommergræs Nordsjælland {{forumTopicSubject}}

Jeg er lidt tidligt ude smiley

Men sagen er den, at min veninde og jeg lejer en stald/fold (3 bokse og 3 hektar græsfold). Vi har en hest hver. Jeg fik min for tre måneder siden, men før det, havde jeg en lånehest der boede der i et år. I den tid var vi desuden en veninde til, med to heste. Vi overvejer lidt at få en fast lejer ind med en tredje hest (men det er en anden snak).

Vi tænker at opdele folden i tre, sådan at der kommer en vandrefold/sti og to “midterstykker”. Midterstykkerne vil være ca 1 hektar hver og en af dem tænkte vi, at vi kunne tilbyde sommergræs på da det er al for meget græs på det hele til både to og tre heste.

Har nogle af jer erfaringer med at have fremmede heste på sommergræs?
Er det kotume at folk kommer til deres hest hver dag alligevel eller “parkerer” de den blot?
Hvor mange heste passer ca. på en hektar? 2-3?

Vi havde tænkt at tilbyde dagligt opsyn og vitamin-kiks. Det er i Nordsjælland (30 min fra Kbh) med to store skove i baghaven (ca midt på parforceruten). Vitaminer vil nok koste 70-100 kr per hest. Hvad kan man tage for det pr måned pr hest?

Hvad gør man desuden i tilfælde af, at der bliver tørke og hestene behøver hø/wrap?

Håber I har nogle gode input smiley


Kommentarer på:  Sommergræs Nordsjælland
 • #1   28. sep 2019 Altså jeg spurgte for et stykke tid siden, om de mange annoncer med "sommergræs tilbydes" egentlig gav kunder. For en ting er udbud, en anden er efterspørgsel.
  Og de fleste har valgt at opstalde deres hest, ud fra de kriterier de vægter højt.

  Umiddelbart var der ikke nogle som havde den store succes med foretagende.
  Men prøv jer frem. Hvad er det værste der kan ske? Nu kan jeg ikke læse mig til om i har andre ridefaciliteter end skovene, men måske er der nogle fra de store steder med knap så meget fold-tid, som Mattson hvor der er en del jagtryttere, som kan "nøjes" med skoven eller måske nogle fra Holte, som som kan se ideen i at kombinere en ferieperiode til dem selv med mere fold-tid til hesten imens.
  Pris....? Hvad udbyder andre det til i det område?

  Antal heste? Jeg har 3 folde på hver 1 hektar og 3 heste der går sammen. Jeg har derfor mulighed for at skifte fold, når den ene fold er græsset ned. Hvis de skulle gå på den samme ene hektar hele sommerperioden, så ville mine folde blive nedbidt, særligt som de 2 sidste somre har været. Men det kommer jo også an på græstype, gødning og jordbundsforhold.


 • #2   28. sep 2019 Jeg har lige haft mine to på græsfold på et opstaldningsted i Hillerød smiley jeg gav 500 pr hest, og det var inkl vandfyldning af udlejer hver dag, men skulle selv stå for vitaminer. Hun blandede sig ikke i hvor ofte man kom, men stedets faciliteter var til fri afbenyttelse også. Det fungerede super fint, og har indtryk af mange her på nordsjælland gør brug af det.
  Wrap var ikke inkluderet, men kunne sikkert købes for mer pris.


 • #3   28. sep 2019 Celina Engberg
  Ren nysgerrighed
  Hvordan kan det være at du benytter dig af sommergræs?
  Og betaler du samtidig for opstaldning der hvor du har dem om vinteren, for at være sikker på at have opstaldning når sommeren er slut?


 • #4   28. sep 2019 Tak for jeres svar begge to smiley

  Der er nok ikke andet end at prøve at lave en annonce når vi kommer over i det nye år. Vi har ikke andet end en græsridebane ellers (og en rigtig 5 min væk man kan låne/leje, så man skal helst være til skovtur smiley

  Det kan godt være vi lige skal revurdere størrelserne på folden. Vi plejer at have RIGELIGT græs til fire heste som har gået på den hele året. Derfor tænkte vi at det passede meget godt hvis vi fik 2-3 (alt efter størrelse) ind på græs, så de totalt ville være 4-6 stykker.


 • #5   3. okt 2019 Nej, jeg står opstaldet hos en veninde om vinteren, der har sit eget lille sted. Så for at give folden ro hen over sommeren, lejer vi os ind i nærheden, og vi kender heldigvis begge folk med store steder, så det er ikke noget problem at få en plads. smiley

Kommentér på:
Sommergræs Nordsjælland

x