{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
730 visninger | Oprettet:

"Usynlig" klipning {{forumTopicSubject}}

For en måned siden klippede jeg min shetlænder fordi han svedte. Jeg klippede på undersiden af halsen og foran på bringen med 3 mm (se billede). Udover han svedte, så var det også som om han havde varmeknopper og små sår der føltes lidt som regneksem (svære at se fordi de var små og dækket af tyk pels), og min hest der ellers aldrig gider nusse nød pludselig at blive kløet på hals og mave.
Nu er den gal igen. Det klør lidt på hals og skulder, mere mellem forbenene og helt vildt meget på indersiden af bagbenet, hvor han også er meget varm. Han er lige ved at lægge sig ned når jeg klør ham der, og han har lidt de samme små sår igen.

Så i dag har jeg klippet igen, fordi pelsen også var vokset en del. Nu 1,9 mm (fordi 1,3 og 1,6 føltes meget kort) og samme område, dog lidt længere ned, så det går til kant af forben. Men i virkeligheden skal han nok klippes mere... Hvordan klipper man sådan en pænt? Lige nu er jeg ret glad for, at man ikke kan se klipningen fra siden, så han ligner en rigtig pelsklump.

En anden faktor er at hesten er ret svær at klippe. Ikke fordi han er bange, men fordi fjolset her brugte positiv forstærkning første gang. Hesten er simpelthen ved at æde klipperen og slår ud med forbenene i en kombination af at det kilder, han vil have mere mad og at jeg ikke klør ordentligt. Ja, luksusproblem smiley


Kommentarer på:  "Usynlig" klipning
 • #1   26. okt 2019 Tror den eneste måde at lave en usynlig klipning er simpelthen at klippe, hvor man ikke kan se det. Så nogle få striber/områder under maven, evt lidt på inderlårene, undersiden af hovedet osv smiley

 • #2   26. okt 2019 En hest med langt hår vil men nok altid kunne se er klippet, men kan blive knap så tydeligt/iøjnefaldende hvis du fader kanterne. Klipper jeg ikke benene med gør jeg det altid, for at undgå den grimme kant. smiley

 • #3   26. okt 2019 Aner intet om klipning, men hvor er han dog nuser smiley

 • #4   26. okt 2019 Hvis du lader klipningen gå nærmest "lige" op ved skulderen og hen langs musklen i halsen (måske lige under) så vil du skjule den mest muligt.. Men den vil jo aldrig blive helt usynlig på sådan en lille pels-bombe:=)

 • #5   27. okt 2019 Det var faktisk en rigtig god idé at lave en fade.

  Jeg ved godt at det aldrig vil blive helt usynligt, men hvis det bare kan blive lidt mindre puddel, så ville det være rigtig godt. Og så synes jeg ikke at klippede, røde heste er specielt kønne.


 • #6   27. okt 2019 Måske kan du klippe noget mere under manen? smiley
  Jeg har også brugt positiv forstærkning til at træne min til klippemaskinen, men jeg klikker for at stå mussestille, det fungerer skidegodt smiley


 • #7   28. okt 2019 Du kan godt tage en hel masse af under bugen, uden det er specielt synligt.

  Men velfærd må vel være første prioritet, hvis den sveder og står med fugtig pels med risiko for hudirritationer som følge heraf, så skal der klippes mere af.


 • #8   28. okt 2019 Mette: Under manen er jeg ikke så vild med. Så bliver det lidt ensidigt, og han virker heller ikke specielt plaget af varme der. Lidt fesen hårpragt smiley
  En anden hest blev klippet i stalden i går - min hest tiggede flere godbidder end den plejer, for lyd af klipper = mad. Det var faktisk svært at strigle.

  AnnC: Det må jeg prøve, hvis det her ikke var nok. Velfærd er helt bestemt første prioritet, det er mere hvordan jeg gør det. Pelsen har ikke været rigtig fugtig siden jeg klippede ham første gang, men det er også svært at mærke ordentlig helt i bunden, så det kan være at jeg tager fejl.


 • #9   29. okt 2019 En lang pels kræver også bare meget pelspleje, og det kan ponyen jo bedst klare, hvis den har et godt sted at støvbade og klø sig op ad. Hvis du har den meget på stald eller har et dækken på den, det synes jeg ikke lige jeg kunne læse om du har, så har den selv lidt svært ved det.

 • #10   29. okt 2019 Støvbade er lidt svære på denne årstid. Men den får lov at rulle i ridehuset en gang i mellem. Det er dog ikke hver gang at lysten er der. Den er ellers god at rulle i, fordi den er så sandet. Ingen dækken og stald er 3-5 gange pr måned.

  Jeg har så valgt at udskyde klipningen lidt, fordi jeg i dag har været i kontakt med en dyrlæge. Sårene var nemlig forværrede og hesten formåede at klø det øverste tynde lag hud af (det sorte) under halen - uden at halen er rodet. Huden virker også lidt underlig fedtet og nem at flytte på/tynd. Så vi er blevet enige om en behandling jeg prøver først, inden jeg gør mere.


Kommentér på:
"Usynlig" klipning

x