{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Muk
 • #1   14. jan Finder ud af hvorfor den får det hver gang, det kan være den mangler noget, f.eks. zink, eller der kan være andet til grund. Få dyrlæge ud, når det er noget der sker hver eneste år smiley

 • #2   14. jan Har Dyrelæge med ind over og smøger ham hverdag

  Men fik afvide han skulle helst være tør altid så jeg ikke provokerede det hele tiden ??

  Så ville høre jer andre hvad i gjorde med jeres heste med hensyn til fold og andet


 • #3   14. jan Min kommer på fold uanset hvad. Er det meget slemt må du jo investere i foldgamacher, Woof Wear har lavet nogle der er lavet mht. muk.

  Min havde muk på et tidspunkt, hun blev vasket hver dag i lunken mediscrub opløsning, tørret godt og fik smurt zinksalve på.

  Men det kan jo være det ikke er muk men skabsmider i stedet for, hvis det spreder sig op af benene og hesten virker irriteret er det en mulighed også.


 • #4   14. jan
  Zink kur plejer at hjælpe.

  Jeg ville kun holde hesten inde hvis det var så slemt, at den var halt og decideret påvirket af det. Hvis hesten konsekvent får muk hver vinter, så må man sætte ind og finde et opstaldningssted ( eller lave en løsning hvor man er ) hvor hesten ikke ender med at stå i mudder. Samt være opmærksom på fx zink i hestens kost.


 • #5   14. jan Hvis årsagen er våde omgivelser, så må du være ekstra omhyggelig med at holde boks rent. Måske overveje anden bund. Nogle sværger til træpiller eller træsmuld, fordi det kan suge.
  Og så se på dine vinterfolde med kritiske øjne.

  Hvad kan du gøre for at muddersikre?
  Hvad med at grave mudder af og lægge træflis eller knust beton ud?
  Skal der drænes??

  Hvis du kender årsagen, så kan du også finde løsningen.


 • #6   15. jan Jeg bruger Skin fra PrimeCare. Det er SÅ nemt. Det er et granulat, der skal blandes med vand. Det skal børstes på hestens ben, skal ikke smørres og ikke tørres. Bruges ca hver anden dag. Min slippe af med sit muk, hvis jeg tar det i opløbet, efter 1 uge. Ellers siger de 14 dage.
  Ved slemme angreb vil jeg sige dyrlæge.
  Den resterende blandning kan holde sig 1 år i lukket beholder.
  En flaske Skin koster 299 kr.


 • #7   15. jan Nu behøver mudder jo ikke nødvendigvis at være synderen......
  Jeg har en dv, der i år har fået muk, selvom jeg ikke har mudder på mine folde.

  Muk er jo en samlet betegnelse for en infektion, og kan skyldes både bakterier, svamp, mider etc.
  For min hest's vedkommende mener dyrlægen at det er en svampeinfektion som kan skyldes at huden på benene hele tiden er våd på grund af græsset, og at han bare er "velsignet" med hvide koder, væsentlig mindre pels på benene samt væsentlig mere sart hud, end mine 2 andre heste.

  Eftersom du skriver at han bliver smurt med salve fra dyrlægen, tænker jeg at dyrlægen har taget stilling til om der er tale om en bakterieinfektion, svampeinfektion eller skab, så det giver ingen mening at jeg råder dig til at få det tjekket.

  Min dyrlæge anbefaler også at benene holdes tørre, men her kommer han altså stadig på fold i 14-16 timer i døgnet, men bliver smurt med noget salve fra dyrlægen om morgenen inden han kommer ud, og så frotterer jeg benene tørre om aftenen, når han kommer ind og smører igen. Så må de være tørre i de 8-10 timer de står inde om natten.
  2 gange om ugen, vasker jeg hans koder med Sporal D, inden jeg smører om aftenen.
  Han får derudover et zinktilskud i sit foder.

  Jeg ville, som krikken, kun holde ham inde, hvis han blev virkelig påvirket af det.

  Hvor jeg dog håber at der snart kommer en periode med tørvejr.....

  God bedring med din hest.


 • #8   15. jan Min hest har lige haft lidt muk den har ellers aldrig døjet med det. Jeg har vasket den med hibiscrub antibaktriel sæbe tørret godt med et håndklæde og smurt med Rema 1000 babyzinksalve. Der gik mindre en en uge så var det væk jeg forsatte dog med og skylde ben og tørre og give salve på i yderlige en uge ca

 • #9   15. jan Tak for alle jeres svar

  Min hest mangler ikke noget i følge blodprøver
  Så kan ikke fodre/ give tilskud ud af det

  Han er en meget følsom hest med hvide ben

  Fik Dyrelæge ud og han sagde muk
  Jeg fik noget jeg skulle smøger med og er englig osse væk nu... meen så snart jeg stopper bom så er det der igen et nyt sted ?? det ikke voldsomt da jeg jo er opmærksom på det


  Det englig ikke fordi han står i mudder der er kun mudder ved ledet når han skal ind og ud


  Hans boks er helt ren og tør og står i træpille/spåne boks
  Der bliver fjernet tis og lort hverdag

  Men og skal smøger ham hverdag på alle fire ben ??
  Systes ikke jeg har hørt andre gøre det ikke hele vinteren hver vinter

  Var kun for og høre jer andre hvad pokker i gør og om jeres osse får det hver vinter
  profilbillede
 • #10   15. jan Jeg har læst at der er nogle der drysser med babypudder når de kommer ind fra fold så de tørrer hurtigere op smiley Om det virker ved jeg ikke, men billigt er det så kan jo altid være et forsøg værd smiley

 • #11   16. jan Jeg vasker i mediscrub, piller skorperne af (dem jeg kan uden at det gør ondt) og smører med noget der "lukker" så der ikke kommer bakterier i.
  Tror måske det med zinksalve eller babypudder er en god idé....


 • #12   16. jan Problemet med muk er jo også at når du først har det, så er det et helvede at komme af med i og med det ligger sig i jorden.
  Det er vigtigt at holde benene tørre, men muk kan altså også godt komme selvom jorden er tør og der ikke er mudder, det er et helvede..

  Vi har, for første gang nogensinde, muk i stalden hvor jeg står i, efter en hest har været i ridning. Vi vasker ben hver dag når de kommer ind, først i rent vand, derefter i sæbespåner. Så bliver benene tørret med håndklæder og når benene er helt tørre, så bliver de smurt med noget savle fra dyrelægen. De bliver også smurt om morgenen.


 • #13   17. jan Ja min hoppe får muk om foråret når jorden er tør. Såå.. det er svært, at vide hvad der udløser det.

Kommentér på:
Muk

x