{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.427 visninger | Oprettet:

Aflivning eller videresalg? Skaderelateret emne {{forumTopicSubject}}

Hej.

Pt. står jeg men min pony, som nu har været halt i over et år. Hans halthed startede med at være en halthed i 4 grad, og nu er den mellem 1 og 2, og han har rykke tsig til at være omkring 70% rengående. Vi har haft smed, dyrlæge og massør på ham i godt og vel 1år nu, og fys har vi haft ude 2 gange her for nyligt. Efterhånden føler jeg ikke rigtig det rykker sig så meget med hans tilstand, og derfor bliver jeg tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre. Han er ikke generet af hans halthed, og skridter og galloperede fint rundt, men i trav er der lidt at se. Når han traver kan man se han nogle gange træder lidt ekstra ned i benet, men ellers er han ikke generet, og han løber frisk frem uden andre anmærkninger. Han har haft boksro i godt og vel en hel månede i træk, og udover det ca. 14 dages tid nogle få gange. Pt går han på fold med en anden hest, hvor de har massere af plads til at gå rundt på sammen. Han har haft eget frimærke (lille fold ca.4x4m), hvor han gik rundt selv i lang tid, uden at være generet af hans levevilkår.

Da jeg lige er blevet 16 sidste år, og ikke længere må ride pony, så er jeg i tvivl over, hvad der pt. er det rigtige at gøre. Jeg har i lang tid vidst, at jeg ville beholde Haffer (min pony), men eftersom han har været halt i over et år nu, og jeg også gerne vil videre, så ved jeg ikke, hvilken beslutning der er den rigtige pt... Synes i det vil være fair overfor ham, at sælge ham videre som selvskabshest, eller evt. aflivning? Jeg er bange for, hvis han bliver solgt videre, og måske på et tidspunkt bliver haltfri, at han så bliver sat igang igen, og at hans skade så springer frem igen grundet mangel på forståelse af hans skade. På den anden side føler jeg heller ikke, at det er fair overfor en så livsglad hest som ham, at aflive ham grundet en skade, som han som sådan ikke er generet af. Jeg vil kun ham det bedste, og derfor er jeg så i tvivl om, hvad der vil være det rigtige pt.

Hvad angår hans skade, så kan dyrelægen ikke finde ud af, hvad det er selvom hun har kigget på ham i godt og vel et helt år nu, med ca. 14 dages mellemrum eller 1 måneds mellemrum. I starten startede det ud som en hovbyld efterfulgt af en hovknusning samt hovblødning, men nu efter begge dele er et overstået kapitel, og han går med såle og en hestesko der dækker hele hoven, så er han dsv stadig halt, og vi ved ikke hvorfor. På Mandag kommer dyrlægen igen, for at tjekke hans tilstand.

Hvad synes i er det rette at gøre i sådan et tilfælde? Og vil i få en ny dyrlæge til evt. at kigge på ham?


Kommentarer på:  Aflivning eller videresalg? Skaderelateret emne
 • #1   9. mar Er han kun blevet tjekket af en dyrlæge? Røngten eller scanning? Hvad er der blevet undersøgt?
  Jeg tror nok jeg ville prøve en anden dyrlæge, med speciale i haltheder. Min erfaring er at det er langt fra alle dyrlæger der kan hjælpe med haltheder med mindre det er helt åbenlyst hvorfor den er halt.
  Hvis du ikke vil undersøge nærmere, så ville jeg vælge aflivning frem for salg, af den grund at jeg syntes ikke om at sende et problem videre. Ellers skal den sælges for et symbolsk beløb da ny ejer ville skulle lægge penge i at se om den kan blive haltfri eller har en meget dyr græsslåmaskine.
  Det er min mening, men jeg tror nu nok jeg ville prøve en anden dyrlæge først smiley


 • #2   9. mar Når man sælger et dyr, har du efter handlen ingen indflydelse på den nye ejers pasning, fodring eller brug af hesten.
  Hvis en hest er syg eller på anden måde har specielle behov, ville jeg derfor ikke selv sælge den videre.

  Hvis du låner den ud, så står du stadig som ejer = har stadig mulighed for at styre forløbet.

  Jeg indrømmer blankt, at jeg ville ikke betale for en hest, der havde været halt i et år.
  Haltheder, der kan gå væk, går ofte over indenfor et år - herefter er tommelfingerreglen at haltheden er permanent.

  Ejede jeg en hest, som jeg ikke kunne beholde og ikke egnede sig til salg - ville jeg slagte


 • #3   9. mar Vælger du, at sælge, så er sandsynligheden for, at om 2-4 ejere frem, så vil hans papirer om skaden være væk og han vil være forsøgt redet, tråds halthed af uvidende ejere, da han vil være en billig hest og så er klientellet til køb stort for nybegyndere i heste verdenen.
  En død hest lider ikke, måske hårdt skrevet, men fakta. Vil du ikke selv beholde ham, så afliv ham, da han kan ende i de forkerte hænder.
  Jeg har selv været vidne til en hestehandel af en hest til 45000 kr for ca 10 år siden, en hest der var vind og skæv og der var hævet uanvendeligheds forsikrings på den. handlen gik selvf tilbage da det blev opdaget, men der er stadig en risiko for, at den hest blev solgt igen til, måske samme pris igen, tråds skævheden.
  Så for hestens skyld....


 • #4   9. mar Han er kun blevet tjekket af en dyrlæge ja, og er blevet røngten fotograferet og målt med elektroder mener jeg nok det hedder. Hans røntgen gik han igennem næsten fejlfri, han havde en anmærkning i den ene hov, hvor han havde slået en fli af hans knogle i hoven. Se markeringen på billedet, det er ikke hans røngten, men et billede jeg fandt på nettet, hvor jeg har markeret, hvad der er blevet slået lidt af. Hvis vores egen dyrlæge ikke finder noget på Mandag, så skal han til en specialist i halthed.

  profilbillede
 • #5   9. mar Hvor meget røntgen er der taget, og hvad siger dyrlægen udsigterne er?
  Jeg havde som udgangspunkt i hvad du havde skrevet, nok valgt en aflivning.... for at undgå hesten ender med at blive redet, kastebold etc... men uden at vide hestens alder eller øvrige tilstand smiley


 • #6   9. mar Der er blevet taget røngten af alle 4 ben, dog mest forbene, og især det ene forben, hvor han halter på. På det forben er der også blevet taget billeder, fra vinkler hun selv fandt på, og det var i sådan en vinkel hun fandt bruddet. Hans billeder af bruddet er blevet sendt til Ansager, og de mener ikke det har nogen betydning for, hvorfor han er halt.

  Han er kun 8 år, og det er tydeligt, at han elsker livet. Han er altid glad, og elsker kontakt med mennesker, og derfor vil det være synd at aflive ham i en så tidlig alder, men hvis det er det eneste rigtige, så er det selvfølelig den beslutning der skal træffes.


 • #7   9. mar Hej Trådstarter.

  Jeg tror, at du skal passe på med, at have som mål, at lave en god plan. For - medmindre du kan beholde ham og passe ham til perfektion de næste 20 år - så kommer vi mennesker til at gøre valg, der forkorter hans levelængde.
  Salg og forkert brug kan også forkorte hans liv - men han risikerer at have en dårlig tid til sidst, hvis folk beder ham om at gøre ting, som hans helbred ikke holder til.

  Du kan finde en låner.
  Eller beholde.
  Er det ikke muligt - så er aflivning nok en mindre elendig skæbne end salg til ukendt skæbne.
  Køber kan være meget sød, klog og velmenende - men vi ved aldrig hvad der sker for os mennesker. Ved fx skilsmisse kan man være nødt til at skaffe sig af med heste meget hurtigt for at dele boet... Og hvor havner hesten så?


 • #8   9. mar Det kan joh stamme fra ryggen af også smiley så nok en fuld røngen var og for lægge havede han været min hest havede jeg nok ikke opgivet han da han stadig er så ung smiley

 • #9   9. mar jeg ville aflive. En halt hest har smerter, og det er ikke fair at hesten ikke kan gå rundt uden. Derfor aflivning. Aldrig videresalg smiley

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 44 Emner: 127 Svar: 8.906
  #10   9. mar Sælger du hesten, så vælger du også at smide alt det ansvar som man påtog sig den dag man anskaffede sig dyret.

 • #11   9. mar Jeg er nok lidt blød om hjertet, men jeg synes også det ville være synd af aflive en ellers livsglad kun 8-årig pony. Hvis jeg stod i din situation, ville jeg undersøge om det var muligt at udlåne ham som selvskabshest, eller tror jeg sgu jeg havde beholdt den, medmindre selvfølgelig det ikke kunne lade sig gøre af den ene eller anden grund. Jeg er enig med de andre om, det er forkert at sælge den, da man ikke ved hvilket skæbne den så får.

 • #12   9. mar Aldrig sælg en skadet hest! Det er så uansvarligt, at bare fordi man ikke vil gå længere selv, så sender man den videre, det er ikke iorden over for hesten!
  Du skriver at du altid har ville beholde ham, så jeg går ud fra at det kun er pga. skaden at du nu ikke vil, hvad ville planen være hvis han ikke var skadet?
  Der ud over.... du er 16 år, Hvad siger dine forældre?

  Jeg havde valgt at aflive, trods den unge alder, en hest der halter har ondt, så jo, den er mærket af det.

  Jeg har selv stået i samme situation, min hest fik som 8 årig en knæskade som efter et år ikke var i orden, jeg valgte at aflive da fremtiden ikke så lys ud for ham. under hans skade smuttede han fra mig og tonsede rundt i fuld galop og buk på folden med de andre heste, hvor man tænkte at han da ikke fejlede noget, hvor efter han knap kunne gå.
  Så de kan altså godt løbe rundt i kådhed, trods en slem skade.

  Trods hestens gode humør, fortjener den bedre end at have ondt, så giv den fred eller behold den og giv den de undersøgelser og behandlinger den har behov for.


 • #13   9. mar Ingen hov, ingen hest.
  Sån en hest beholder man selv, hvis man vil ha den ska forblive i live.
  Den ville være en stor udgift for en foldbums, man ville sku overtage, uden at ku bruge den til andet end klapning.
  Så aflivning, ville da være det bedste for hesten - og dig, så ved du hvad der sker.


 • #14   10. mar #8
  Hvis den halter som bivirkning af rygproblemer, så halter den ikke kun på ét ben. Så vil den halte på to ben, diagonalt.

  Når det kommer til at omsætte dyr, så som udgangspunkt, så sælger man ikke noget, der ikke er i orden.

  Jeg er tilhænger af, at alle dyr skal have en chance for at leve, og langt hen af vejen skal vi som deres mennesker hjælpe dem alt det vi kan ($$$). Men man skal også vide, hvornår man skal komme videre.

  Og der er ingen skam i at aflive en hest på 8 år. Den har allerede levet længere end gennemsnittet for en dansk hest.


 • #15   10. mar Kære trådstarter

  Jeg kan ikke svare på hvad der føles rigtig for dig.
  Et godt udgangspunkt er at spørge sig selv, hvis jeg ikke vil/gider/kan, hvad får mig til at tro at andre vil/gider/kan?

  Hvis du sælger/forærer din hest væk, giver du også ansvaret og din indflydelse omkring hestens fremtid væk.
  Hvis du vælger aflivning, kender du det sidste kapitel.
  Din bekymring omkring at han vil blive prøvet til som ridehest igen er ganske plausibel og efter nogle forsøg ender han måske alligevel i en transport sydpå fordi den sidste krone skulle vrides ud af håbefuld køber/aftager nr 10...
  Eller måske ender han hos det søde milde menneske der bare gerne vil have en ny rar ven at gå i skoven med og måske lave tricks og som vil knuseelske ham til han udånder som en gråhåret herre på en smuk forårsdag.
  Jeg ved ikke hvilken af de skæbner der er mest sandsynlig for en skadet hest?

  Det er et stort og betydningsfuld at have ansvar over for et andet levende væsen. Ment i respekt, du er selv kun et barn (hvis alder er korrekt), så jeg håber du har dine forældre til at hjælpe dig med beslutningerne.
  God vind til jer!


 • #16   13. mar Jeg har købt en rigtig lækker pensioneret dressurhest, som turhest. Min har en skade i halsen, så han må ikke gå i holdning overhovedet. Han var naturligvis gennemudredt inden købet, så der er ingen overraskelser i forbindelse med handelen..... så der behøver ikke være et dårligt hesteliv i vente, hvis man finder den rette køber! Jeg vidste, hvilken hest jeg fik i stalden og sådan en M hest er bare fantastisk til lange skridtture for løs tøjle og en super makker til min datters lille welsh. Jeg er begyndt ved kiropraktor for at støtte ham i at bære sig selv bedre, så hans holdbarhed bliver bedre... hvis den ikke viser tegn på smerte, når den går på fold, kan den sikkert gøre sig fint som foldkammerat eller bedsteforældre pony...

 • #17   13. mar Camilla: Kære Camilla. Hvis en hest halter, så HAR den ondt. Så at den kan halte, og samtidig ikke vise tegn på smerte er det værste VÅS!

 • #18   13. mar Jeg har en usædvanlig idé.
  Kan blive en længere forklaring..
  Tisser han godt?
  Findes risiko for han har nyresten(kristaller)
  Jeg har en med det problem. Ingen kunne finde ud af hvad der var galt, haltheden bevægede sig også.
  Han fik en kur med Resium. 1 liter. Kan købes i Matas)
  Fik desuden en tisse the, så han blev tvunget at tisse.
  Han modtog dog også healing af denne magiske mand, men Resium hjælper. Hvis du googler det, ser du det bruges mod galdesten hos mennesker.
  Værd et forsøg efter
  min mening.


 • #19   13. mar Er han tjekket for smegma?

 • Tilde H
  Tilde H Tilmeldt:
  maj 2019

  Følger: 1 Emner: 6 Svar: 17
  #20   13. mar Det lyder som om du gør alt hvad du kan.
  Det er altid godt at prøve med en anden dyrlæge for det kan være de kan se noget andet end den dyrlæge du “plejer” at bruge smiley
  Sådan som du beskriver det lyder det til at ponyen er fuldt ud tilfreds med sit liv uden smerter og uden ridning, med en masse foldtid så benet kan få lov at bevæge sig smiley
  Hvis jeg var dig vil jeg ikke aflive den da den er så meget mere vær! Du kunne sælge den til en lille pris som hyggepony (uden ridning) hvor det er en der gerne vil lære den lidt tricks og ellers lade den gå som foldbums.
  Hvis det kun er en meget lille smule halthed i traven og den er glad for at gå frem og løbe et par runder så lad den være rigtig hygge pony smiley
  Jeg er sikker på den er nem at få ud til en familie der ville gøre alt for dens bedste hvis du bare siger at den ikke må rides, det er ivhertfald ikke det du skal bekymre dig for smiley
  Personlig mening, så lad den leve og hvis haltheden bliver værre, så kan man snakke om en aflivning men det lyder på dig som om det står stille og den ikke har ondt, så bare lad den være foldbums og hyggepony på fuld plan, så kan du være sikker på den får de bedste sidste år af dens liv og det er jo det alle ønsker for deres heste smiley


 • Sophia S
  Sophia S Tilmeldt:
  mar 2016

  Følger: 23 Svar: 1
  #21   13. mar Jeg syntes personligt ikke at aflivning burde være en løsning. Specielt ikke hvis hesten er 70% rengående. Selvom han måske har lidt ondt (hvilket det ikke virker som om ud fra det du skriver) er det langt bedre at få taget fuld røntgen af kroppen og se om skaden stammer et andet sted fra. Jeg tænker ikke at du selv ville slutte dit liv, hvis du skulle gå rundt på en forstuet ankel hele livet? Nu ved jeg godt at det ikke er det samme, men hesten har et vigtigt og værdifuldt liv. Efter min mening burde aflivning være den aller sidste mulighed. Hvis pengende er der, kan du måske sende den på græs. Ellers kan du forsøge at sælge den som en hyggepony/selvskabs pony, og sige at du gerne vil have mulighed for at besøge den for at være sikker på den får det rette hjem? Jeg syntes ikke det er fair mod ponyen at aflive ham.

 • #22   14. mar TS det er længe siden du selv har skrevet noget i tråden, hvordan går det med ham?

 • #24   14. mar Hippie uden hypse... jeg har udelukkende forholdt mig til det første skriv, hvor der står, at den halter i trav, men ellers ikke. Så jeg læser det som om, at ponyen ikke er smertepåvirket i skridt og galop... samt at den er 70% rengående... så hvis jeg manglede en selskabshest, ville jeg ikke være afvisende overfor at have den gående.

  Hvis nu du har et hold i nakken i højre side, så kan du jo sagtens gå rundt og se dig fint både lige ud og til venstre uden at du er påvirket af din smerte i højre side eller hvad? Så kan man vel også være smertepåvirket uden at vise tegn på smerte..

  Så hvis ponyen går på fold og ikke viser tegn på smerter, så er det måske fordi den naturligt indretter sig efter sine begrænsninger.. men det kan naturligvis bare være mig og mit vås...

  Jeg har haft et par skrotheste, der har nydt et godt og langt liv som foldkammerat, håndhest og hygge.


 • jens c
  jens c Tilmeldt:
  jul 2009

  Følger: 1 Svar: 77
  #25   14. mar Hej Cirkeline B. Du er ved at være voksen, derfor bør du tænke følgende igennem: Din pony har nu haft en skade så længe, at denne skade kan betragtes som kronisk. Økonomisk er det næppe forsvarlig at ofre flere penge på dyrlægeregninger. Så længe ponyen kan være i din forvaring uden at føle smerte, kan du beholde den. Den dag du ikke ønsker det mere, eller ponyen føler varig smerte har du simpelthen pligt til at besørge den aflivet.

 • #26   14. mar Camilla: Halten er jo NETOP et tegn på smerter *facepalm*
  Og ja, hvis jeg har hold i nakken, så har jeg nødvendigvis ikke ondt i de stillinger, men på et eller andet tidspunkt er jeg altså NØDT TIL at kigge til højre. Hvordan vil du fortælle en hest, og få den til at forstå, at den ikke skal kigge til højre måske?


 • #27   14. mar Hippie uden Hypse...
  Ved du hvad... Det tror jeg faktisk ikke jeg gad at gå og bruge min energi på, at fortælle hesten, hvad den ikke måtte...

  Jeg tror bare, jeg ville lade den gå på folden og bevæge sig i sit eget tempo, og så ellers holde øje med om den fulgte flokken og om den så ud til at trives fint med at gå som foldkammerat. De fleste væsner i denne verden affinder sig med at bevæge sig inden for egne fysiske afgrænsninger.

  Og så ville jeg klart lytte til, hvad dyrlægen anbefalede som et niveau, hvor hesten kunne opretholde holdbarhed og livskvalitet. Hvis en hest er købt som selskabshest, så er det jo anvendelsesgraden, det kan man indskrive i hestens papirer, som en del af kontrakten, så køber og sælger er afklarede med, at hesten har det anvendelsesniveau, som der er angivet.
  Min erfaring er, at mine heste traver ud til høet om morgenen, hvis de gider... og så er det faktisk det hurtigste der foregår den dag.. Så jeg ville ikke være nervøs ved at have en hest med skånehensyn gående i min flok...

  Og så ville jeg ALTID tage min hest omkring en dyrlæge med uddannelse indenfor kiropraktik.

  Men jeg ville bestemt ikke bruge tid på at stå og forklare hesten, at den fik ondt, når den travede.... Det finder den sikkert selv ud af og slår over i galop for at kompensere. Præcis, som jeg ville forvente, at du drejede din krop kompenserende mod højre for at se, hvad der skete i den retning, hvis du havde hold i nakken. Har man en hest med skånehensyn, så indretter man sin hverdag efter det, ellers skal man jo ikke have en hest med skånehensyn.


 • #28   14. mar Jeg synes bare ikke, at det er fair at lade en hest leve, som skal halte resten af sit liv. Men jeg ville selvfølgelig heller ikke lade en hest med astma leve.

 • #29   14. mar Sådan er vi jo heldigvis så forskellige... Jeg har haft den skamkørte traver som selskabshest. Den var fantastisk, og han haltede måske 5 minutter om dagen... men alle de andre minutter i døgnet, der haltede han ikke... Jeg har også hesten med støvallergi, og han haft den i 11 år, men sålænge han står på spåner og får wrap, så døjer han ikke med hoste... Jeg har hesten med en skade i halsen, som min kiropraktor siger har en god holdbarhed på det niveau, jeg anvender ham... sålænge deres livskvalitet kan opretholdes, så går de her. Den dag, hvor de enten bliver syge eller skavanken tager over, der får de fred, men ind til da, der lever de.

  ...

  Og piger på 16 skal leve RIGTIG længe med deres valg, derfor skal de hverken skræmmes eller skændes ud i et valg, men træffe det valg, der giver bedst mening for dem, og ikke det valg der giver bedst mening for de rådspurgte.


 • #30   15. mar En halt hest har et problem i sit bevægelsesforløb, det vil sige der er an anomali i mønstret og at det på sigt vil forværres. Det er uundgåeligt. Derfor har man reelt to valg når en hest er halt: Finde årsagen til haltheden (anomalien) og gøre noget ved den eller stoppe her og aflive. Det med blot at lade hesten gå og passe sig selv er en dårlig idé, for som Hippie siger så er halthed tegn på smerte og når man ved at halthed hænger sammen med en fejl i bevægelsesmønstret, så ved man også at denne "fejl" vil slide på hesten til det punkt hvor skalden er irreversibel. Det er ikke sikkert at hesten vil ligne en der er døden nær eller give sønderligt udtryk for sin smerte, da de er programmeret til at skjule al svaghed, for overlevelse. Man skal gøre sin hest den tjeneste at finde årsagen og rette den (hvis den kan rettes) eller stoppe mens legen er nogenlunde udholdelig for hesten.

 • #31   16. mar Camilla
  Det er en smuk tanke du har om, at hvis TS sælger hesten kan den blive en hyggehest for andre. Men hvad hvis de nye ejere ikke kan beholde hesten? Der kan ske så meget i en hesteejers liv, der gør, at salg bliver en nødvendighed. Manglende økonomi, helbred eller skilsmisse, eller alle 3 ting. Selvom TS tager forbehold i en salgs kontrakt, så er det ikke sikkert en ny ejer får disse forbehold med i en ny handle og vupti, hesten fejler intet. Så det er utopi, at tro, at en skadet hest kan blive en udmærket foldbums.
  Jeg har selv stået på sidelinjen i en sådan handel. ( se min kommentar længere oppe )

  Om man er 16 år eller 100 år så er, der ubehagelige beslutninger der SKAL tages. Ikke at jeg vil bestemme, at TS SKAL aflive. Men mere at den slags beslutninger er nødvendige engang i mellem. Jeg har selv prøvet at skulle træffe valget om aflivning og jeg valgt den rigtige beslutning om aflivning af et føl på 1,5 mrd. Alternativt ville jeg ha stået med et skravl af en hest, der ikke ville kunnet ha klaret livet som løsdrifthest. Det var dyrlægen, der anbefalede aflivningen, da det er deres opgave, at fortælle os dyre ejere hvornår det er dyrplageri IKKE, at aflive. Min kat måtte jeg også lade aflive, da hendes nyre var stået af. Hun kunne redes ved at komme ind og få lagt drop med væske ofte, men hun var tæt på 16 år så det var skruen uden ende, at lade leve. Og for hvis skyld? Kattens? Hun gemte sig under sengen og kom ikke ret gerne ud. En kat der gemmer sig lider. For min skyld? Ja tak til livet for katten hvis hun havde en go fremtid. Men det havde hun ikke og med alderen i betragtning, så var aflivning det bedste valg. Ubehageligt? Ja jeg tudbrølede i 14 dage begge gange. Men jeg har det godt med begge valg. Det er vores forbandede pligt, at træffe de ubehagelige beslutninger, når det er tid og når dyrlægen siger det. Uanset vi kan li det eller ej. Anskaffer vi dyr, så må vi også tage ubehagelighederne med. Vi kan ikke kun nøjes med de gode oplevelser. Desv.


 • #32   16. mar Sunshine
  Det er et tilfælde jeg ser din besked, jeg følger ikke tråden videre, da jeg har givet mit besyv til trådens starter.

  Det er naturligvis ærgerligt, at der findes mennesker, der ikke overholder aftaler i forbindelse med køb og salg. Jeg er ikke ét af dem.

  I alle mine handler, der har jeg fået det skrevet ind i kontrakten, at hvis jeg som køber ikke kan varetage hestens opretholdelse af eksempelvis økonomiske eller helbredsmæssige årsager, så er jeg/ min familie forpligtet til at kontakte sælger mhp. at lade handelen gå tilbage alternativt forestår jeg afvikling af hesten. Det har de sælgere som har solgt mig heste selv været indforstået med.

  Det er vores naturlige pligt at aflive og afvikle i rette tid. Hvornår dét er, det ved vi som ejere kun bedst. Men inden vi når dertil, der skal det være gennemtænkt. Det er lettere at leve videre med sorgen og smerten, hvis vi ved, at tiden var rigtig, end at leve videre med at have taget er liv i utide.

  Dette er min sidste kommentar i tråden. Da den i oprindelse handler om et andet menneskes afklaring i forbindelse med et eget valg. Så medmindre trådstarteren har yderligere afklarende spørgsmål, så må I andre have en fortsat god dag.


Kommentér på:
Aflivning eller videresalg? Skaderelateret emne

x