{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
474 visninger | Oprettet:

Hegn {{forumTopicSubject}}

Ja, nu er vi ved at være der hvor vi er ved at kigge på hvad for noget hegn vi skal have, vi er enige om at det skal være træ, med 2 tværgående rafter og gerne så lidt vedlighold som muligt, men derfra er der jo stadig et kæmpe udvalg!

Hvilket (træ)hegn har du?
Hvor meget vedligehold er der?
Hvor tilfreds er du med hegnet, havde du gjort noget anderledes, set i bakspejlet?
Hvor gammelt er hegnet?

Indsæt meget gerne billeder! smiley

Hilsen hende der er ved at få grå hår smiley


Kommentarer på:  Hegn
 • #1   12. feb Det er et stort arbejde du har for dig med et sådant hegn. Det blir monster dyrt smiley Indhent flere tilbud på hegn, da der kan være mange penge, at spare fra de forskellige leverandøre.
  Det eneste jeg kan bidrage med er: Køb go kvalitet i træ. Billigt er = dårlig holdbarhed. Gran er no go, det rådner alt for hurtigt. Trykimprægneret er at foretrække, selvom det ikke holder evigt, så dog længere end uden. Træ i jord gir råd på et tidspunkt. Med mindre du vil male ofte, så lad være med, at male det hvidt. Det er kun pænt til de første alger og regn smatter jord op på det. Hellere brun eller sort, selvom det ikke er lige så smart.
  Når du nu gerne vil ha rafter på tværs, så bor huller til skruerne, før du skruer dem i, da du ellers risikere træet flækker. Det er et stort arbejde, men øger rafternes holdbarhed.


 • #2   12. feb Hvilket (træ)hegn har du?
  Vi har Poda hegn. Tror vi har sammenlagt 57 m. Det er altså kun én kortside, og én langside af ridebanen. Vi har dog lavet det, så der er mulighed for at sætte mere op, når vi har tid/lyst/økonomi til det. Tror vi for de 57 m. var oppe og give 3500 kroner inklusiv levering. Så har vi selv sat det op.

  Hvor meget vedligehold er der?
  Altså hvis man vil have træhegn på hele sin fold, er det et kæmpe arbejde bare at få det sat op. Der er selvfølgelig firmaer til det, men det koster. Derudover skal der sættes tråd på hegnet også, hvis man vil undgå hestene kan klø sig på det, eller hænge på det. Det har vi fx ikke, fordi vi bare kan lukke af til området med træhegn, hvis det skulle være nødvendigt.
  Vi har haft det siden 2016, og de første to år malede vi det med en billig kastanie-farvet maling. Det holdte ikke for en skid, og famlede af indenfor no time.
  Sidste år grundede vi det, og malede det så med Gori i en lækker nødde-farve. Det ser smadder godt ud.
  Derudover har vi måtte hælde beton ned ved siden af to pæle, fordi de med tiden var blevet skæve.

  Hvor tilfreds er du med hegnet, havde du gjort noget anderledes, set i bakspejlet?
  Jeg er meget tilfreds med det indtil nu. Jeg er glad for, at vi kun har taget lidt af gangen, så vi reelt kunne se, hvor holdbart det er. Og så er det jo rigtig smukt.

  Hvor gammelt er hegnet?
  Fra forår 2016.

  Man kan lige skimte det i baggrunden her. smiley


  profilbillede
 • #3   12. feb Lea gav I kun 3500 kr. med levering? Det er jo kun knap 61 kr. pr. meter med levering smiley

 • #4   12. feb Sunshine; Tak for tankerne! smiley Mange af dem har vi gjort os, så vi kan ikke være helt på vildspor smiley
  Det hegn vi har kig på er det hvor rafterne går gennem pælene = ingen skruer.
  Vi har kun kig på NTR imprægneret eller der over, hvilket er beregnet til kontakt med jord, (der er 20 års rådgaranti) Det bliver ikke malet hvidt, da det skal stå så naturligt som muligt, og det bliver netop enormt hurtigt grimt.
  Vi kan godt se at der er enorm pris forskel, men så er det jo lige om pris og kvalitet hænger Sammen eller om det godt kan betale sig at købe den billigere udgave.

  Lea, holy moly det lyder billigt! Må man spørge hvor i har købt det og hvad det er for et hegn?


 • #5   13. feb Vi har Ø10 stolper, og 300 meter halvskårne rafter, i mellem, vi har ca. 216 meter, vi har selv sat det op, og jeg er rigtig glad for det, det giver ro i maven smiley
  Vi mangler på den anden fold, hvor der skal sættes ca. 400 meter her til foråret, vi har købt det hele hjem på en gang, og det kostede ca. 18.000 kr. smiley
  Hvis du har instagram kan du se det her. https://www.instagram.com/p/CKtYS6_BkOD/?utm_source=ig_web_copy_link smiley


 • #6   13. feb Anne-sofie det ser flot ud! hvor er det købt og hvor holdbart er det? Kan man kravle over det?

 • #7   13. feb Vores står super godt, så man kan sagtens kravle på det, vi har banket pælene i jorden med en pælehammer (motoriseret) da de så står bedre fast - vi har også et andet træhegn med tyndere lige brædder, det står slet ikke lige så godt fast smiley
  Vores er købt i LH-foder, www.lhfoder.dk, det er trykimpreneret ntr-a træ, så det skulle gerne holde i mange år smiley


 • #8   14. feb Det må jeg da lige undersøge, tak smiley

Kommentér på:
Hegn

x