{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  HJÆLP!!!! Gode råd søges
  • #1   21. jul 2011 Hun går sammen med 4 ændre heste og de har masser at spise.. og der er rigeligt stød på hegnet og gårdejer har været rundt 100 gange for at se om det fejler noget.. hun tænker måske at stødboksen ikke virker ordentligt men den siger klik som hendes anden

  • #2   21. jul 2011 Vi havde en het der gik igennem hegnet også, og vi KUNNE ikke forstå hvorfor, for der var masser af strøm på, troede vi.... Men ved nærmere eftersyn, hvor vi målte på hegnet forskellige steder, kunne vi se, at der forskellige steder på måske 2-4 meter, hvor der næsten ikke var noget stød, og denne her hest havde fundet de her steder, og løb så bare til, eller kravlede imellem trådene. Og det skal siges jeg har 4 tråde på, af den type, der ligner reb med strøm i.. Så vi har lagt en stål tråd på de seder hvor strømmen ikke er stærk nok, og SVUPTI... Trådene i det hvide hegn r meget tynde, og knækker bare en af dem (og det kan man ikke se) bliver indpulset alt for svagt.
    Det kunne måske være såda noget..?


  • #3   21. jul 2011 Ja måske.. men hvordan måler vi om hvor meget strøm der er på hegnet?

  • #4   21. jul 2011 Man kan ikke høre ved klik om der er nok strøm på, det skal måles og der skal være et udslag på 5,0 til 7,0 ellers virker det ikke godt nok.

    Jordpælen til strømmen skal være iorden dvs ingen rust og nok i jorden, der må ikke være græs eller ukrudt oppe på tråden det halverer stødafgivelsen = heste uden for folden.

    Så det vigtigt at der heller ikke er nogen steder det gnistre/klikker, det tegn på brud på tråden. Det kun strømafgiver der må klikke.



  • #5   21. jul 2011 Men er enkelt tråde vi har på.. undtagen den øverste

  • #6   21. jul 2011 Man kan købe en hegnsmåler.

  • #7   21. jul 2011 Køb en hegnstester og mål strømmen hele vejen rundt i folden, så ved du om der er strøm nok i.

    Brig altid alm. tråd frem for reb for rebet er ikke særlig strømførende, hellere for meget strøm end for lidt, de skal kun have stød en gang før de lære at blive inde.


  • #8   21. jul 2011 Vibeke, SÅ enig. Så kloge er vi også blevet.... Jeg, som så mange andre, faldt også for den der strømreb bølge der var, da vi fik hestene hjem, for det ser jo såååååå fint ud....... Men det bliver hutig pårøst, eller hvordan det lige staves, og midster sin ledeevne.

  • #9   21. jul 2011 Vi har tidligere brugt "hvid tråd" - hvidt reb med stødtråde i... Den 3'er pony jeg havde dengang blev med at bryde igennem, fordi hun ikke fik ordentligt stød af dette.. Siden har vi haft to tråde op, stadig det hvide med stødtrådende, men samtidig har vi også en tråd uden reb. Vores erfaring blev at tråden uden reb fører strømmen bedre rundt. Vi beholdt den hvide tråd, fordi den er tydelig for hestene at se...

  • #10   21. jul 2011 Samme konsept bruger vi også

Kommentér på:
HJÆLP!!!! Gode råd søges

Annonce