{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.742 visninger | Oprettet:

Kunne dette være slinger/wobbler syndrom? {{forumTopicSubject}}

Halli halløj derude.
Jeg står i den situation at jeg har en hoppe som er rigtig skidt gående. Hun har været on and off siden november sidste år. Hun har en tendens med at gå ekstremt dybt, og så hun trækker bagbenene efter sig. Ærligtalt ligner hun mest af alt en der har skidt i buskerne når hun går. Hun snubler meget, men mest på forparten og især hvis bunden er ujævn - hård/dyb. Hun er ikke decideret halt, men går dårligt diagonalt dvs. dårligt på hf - vb, vf - hb.
Hun bliver gal og irriteret når man rør hende ved ørene (sommetider også i nakken).
Min underviser trykkede hende sidste uge på venstre side af halsen hvor hun mildelst talt bed sig fast i hendes arm, derudover virker hun øm og irriteret i bagparten.
Hun kan ikke galopere ordentligt på bagbenene, det ender altid i en grisset krydsgalop som er meget kort uden nogen form for fremaddrift.

Ved ikke meget om lidelsen desværre, og er meget nysgerrig for at høre om andre der kender til den. Ved det er rigtig skidt hvis det bliver konstateret. Dog vil jeg ikke male fanden på væggen, men blot høre omkring lidelsen.
Jeg skal have dyrlæge ud på onsdag og er meget spændt på hvad han har at sige, da jeg allerede har haft fysioterapeut på 3 gange uden den store bedring - faktisk nærmere en forværring. Hun fik på daværende tidspunkt konstateret "hovedpine" og har været igennem kranio sakral terapi.

Så hvis i ved noget så skriv endelig!
Hilsen Louise smiley

Ps. Hun er en 7 års holstener hoppe, ved ikke om det kan have noget at sige i sagen?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kunne dette være slinger/wobbler syndrom?
  • #1   23. aug 2011 Wobler og slingerhed er ikke det samme.

    Vi har haft en hest med Wobler, hvorfor jeg da har erhvervet mig noget viden om sygdommen.

    Wobler ses oftest hos vallakker/hingste og debuterer oftest, når hesten er plag - dvs 1-2 år. Det ses oftest hos meget store og forvoksede dyr.

    Symptomerne er: manglende evne til at koordinere bagbenene, store problemer med at bakke, svært ved at løfte baghovene kontrolleret ved fx hovrensning og smed samt svært ved at koordinere bagbenene ved små vendinger. Der er ikkeforbundet smerte med lidelsen.

    Når hesten går fremad ses ikke nogen symptomer, der er ingen ømhed eller irritation. Symptomerne forværres ofte med alderen, og hesten kan blive så dårlig til at koordinere, at den er farlig for sig selv, og sine omgivelser i form af fald, styrt osv....De fleste heste med wobler er ubrugelige som rideheste, og aflives i en meget ung alder.

    Vi havde så èn, der faldt lidt udenfor det typiske. En rød lille DV hoppe, som vi købte som to års. Vi bemærkede kort tid efter køb, at hun ofte helt umotiveret i boksen eller på folden løftede sine bagben pludseligt og højt op og ud til siden. Tilmed var hun meget dårlig til at bakke (bagbenene blev bare stående mens forbenene gik tilbage) og hun havde flere gange løbet igennem hegnet, kun fordi hun ikke nåede at stoppe. Vi kørte hende til Ansager Dyrehopsital, hvor hun blev tjekket. Røntgen af nakken (det er her wobler-problemet sidder) og sygehistorie fastslog sygdommen. Dyrlægen gav hende ikke mange chancer.

    Vi trænede som en gal med at bakke, løfte bagben og vende hende på små volter, og hun blev heldigvis ikke dårligere....Vi valgte at tilride hende, hvilket gik helt problemfrit. Vi stillede hende til kåring i DV, hvor hun opnåede flotte karakter og blev kåret i DH. Som årerne gik, blev tilbagetrædninger, bagbensløft og volter mindre besværligt for hende - det blev ikke super duper, men hun kunne...Hun blev uddannet til middelsvær i dressur. I dag er hun 14 år, og lever i bedste velgående med sin wobler.

    Vi har grundet sygdommen taget visse hensyn til hende, bla ingen springning, ingen avl (sygdommen er tildels arvelig) og omtanke mht smed, når hun skulle skoes.

    Udover hende, har vi haft en pensionær, der fik sygdomme. En kæmpe DV plag, der som 2 års målte 172 cm i stang. Den kunne heller ikke bakke, var utrolig dårlig til at koordinere, fx havde den virkelig svært ved at vende rundt på staldgangen og var ofte ved at vælte....Den blev aflivet inden den fyldte 3 år...

    Ud fra de symptomer, du beskriver tror jeg ikke, der er tale om wobler...wobler er ikke forbundet med smerte. Var hesten min, havde jeg fået den undersøgt grundigt på et hestehospital...og droppet fysioterapeut, kiropraktor og den lokale "grise-dyrlæge". Lad fagfolk,d er KUN arbejder med komplicerede HESTesygdomme vurdere hesten.

    Held og lykke med det.


  • #2   23. aug 2011 k A: sjovt du skriver det ikke er forbundet med smerter, jeg har så lige hørt modsat..=)

    Louise Sekjær: hvad du beskriver syntes jeg heller ikke dette lyder som wobler, men jeg ville nok fåe en specialist til at kigge på hende, det lyder som om problemet kan være i ryggen, siden hun taber bagben og snubler på forpart..


  • #3   23. aug 2011 Sidsel: Da vores 2 års DV hoppe fik det konstateret, var vi meget betænkelige ift smerter - for et liv i smerte, skulle hoppe i hvert fald ikke leve. Derfor undersøgte vi det en del og talte med flere af landets førende hestehospitaler, og her var der enighed om, at der ikke var forbundet smerter med sygdommen. Vores hoppe har da heller ikke på noget tidspunkt de seneste 12 år vist tegn på smerte. Hun har faktisk været ekstrem ridelig og veltilpas altid smiley

  • #4   23. aug 2011 Jeg forstår jo så slet ikke hvorfor du ikke fik dyrlæge til at starte med istedet for at poste en masse penge i tvivlsomme alternative behandlere??
    Når hesten har så ondt som du siger og udviser så markante synptomer på at noget er galt, så forstår jeg slet ikke at dyrlægen ikke har været og kigge på den for længst?


  • #5   23. aug 2011 Tak og godmorgen til jer alle, bliver lidt roligere og roligere. smiley

    Anna F:
    Hvis du vidste hvor mange gange jeg har haft dyrlæge til at kigge på den hest hele tiden, så tror jeg også du ville forstå min situation mht. fysioterapeuten. De kan sommetider mærke ting som dyrlægen ikke kan. Nogle gange er man bare så magtesløs at man vil gøre alt for sit dyr, nu har jeg så besluttet at hun skal tjekkes af min dyrlæge så han muligvis kan lokalisere hvor smerterne kommer fra og så er jeg næsten sikker på hun skal have taget billeder af ryggen, nakken og bagpart.

    Når hun har været så dårligt gående så, så længe, så vil man tilsidst gøre alt for at få hende rask - koste hvad det vil. :o)


  • #6   23. aug 2011 Louise Sekjær .: Men hvis dyrlægen har været ude mange gange før, og ikke kunne finde ud af det, hvorfor skulle han så kunne nu? Eller har jeg helt misforstået det?

    I så fald ville jeg nok vælge en anden dyrlæge. Evt. tage til et større hestehospital.


  • #7   23. aug 2011 liselund:
    Hun bliver ikke redet nu, hun går på fold og så bliver der trukket ture med hende.

    Anna F:
    Jeg har haft dyrlæge ud før ja - men det har ikke været decideret henrettet på dette. Hun fik sidste år konstateret sene skade på vf, på den dybebøjesene. Dette kom hun sig over fuldkommen, ingen arvæv på senen eller noget. Så fik hun en masse andre småskader men ingen der på nogen måde kunne måle sig til måden hun går på nu. Derfor begyndte vi at tænke alternativt og jeg vidste der var mange andre der også havde haft success med fysioterapien.

    Jeg ved godt jeg skal have en dyrlæge ud, faktum er at hun efter den første behandling hos fysioterapeuten blev betydeligt bedre, derfor valgte jeg at fortsætte behandlingerne. Hun er dog ikke blevet bedre siden de to andre behandlinger.

    Og at bruge en anden dyrlæge kommer ikke på tale, er fuld tilfreds med ham jeg har nu. Derudover er han tilknyttet Hørsholm hestepraksis som jeg stoler på og har meget tillid til. :o)


  • #8   23. aug 2011 Det kan jo være skævhed i ryg, kryds, nakke el. andet.
    Smertepåvirkning et el. andet sted fra. Dette kan påvirke nerverne.

    Min hoppe havde da jeg købte hende også en usædvanlig gang, bagbenene fulgte ikke rigtig med, hun væltede rundt på forbene, hvor folk både kaldte hende for slinger, wobbler osv.
    Fik hende undersøgt af min dyrlæge der også er kiropraktor. Den sadel hun havde gået med før, havde simpelthen ødelagt hende over ryggen og givet spændinger.

    Vi fandt en ny sadel og havde genoptræning igang og wauw hvor kunne den hest spadsere da vi var færdige smiley


  • #9   23. aug 2011 Team Hjortkjær Hjortvald . :
    Dejligt med sådan en historie, håber det er noget i den dur jeg skal igennem også. Det er da mere eller mindre til at overskue.


  • #10   4. mar 2013 kan være herbes virusen eller et trauma der har ødelagt noget, så der sidder noget og trykker på ballance nerven... har en pony i boks med akutte og voldsomme symptomer. som er i smertebehandling og har fået taget blodprøve...

Kommentér på:
Kunne dette være slinger/wobbler syndrom?

Annonce