{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  fed hest hjælp hurtigt
  • #2   16. okt 2012 Nederst på denne her side, kan du se hvordan du interval træner din hest. Ved godt det er til terræntræning, men tror sagtens det kan bruges: http://www.hesteklewa.dk/?pid=53
    - Men ellers som Nadia r siger smiley


  • #3   16. okt 2012 Okay.



  • #4   16. okt 2012 Altså egentlig vil jeg bare mene at du skal droppe foder, give hø/wrap og halm samt vitaminer+mineraler, såskulle den være dækket ind og foder er ikke et must for heste som er nemme at holde i hul:-)

  • #5   16. okt 2012 Okay.

  • #6   16. okt 2012 Ja jeg tænker som katrine -hvorfor vil folk absolut hælde foder i en fed hest? Ja, der findes blandinger til heste med tendens til at blive lidt runde osv. Men det er altså ikke noget de taber sig af at få -det er bare knapt så fedende som diverse andre foderblandinger.

    Herhjemme har vi gjort det med overvægtige ponyer/heste, at de ganske enkelt kun fik hø + vitaminer/mineraler.
    De har jo ikke behov for foder til at holde huld, så hvorfor i alverden hælde en masse i dem.

    Når så hesten har tabt sig lidt, og er kommet godt igang med ridning (eller hvad den nu bruges til) kan man så se på om den evt får behov for lidt foder for at have energi til arbejdet, og så vælge en fodertype til nøjsomme heste (f.eks. har skt hippolyt en foderblanding til heste med EMS/tendens til forfangenhed)




  • #7   16. okt 2012 Nadija j. Er det så bare hver 4 dag jeg skal træne sådan også bare træne alm de andre dage og skridtet de dage efter jeg har trænet program.

  • #8   16. okt 2012 Ja. Tænker også på at tage krybbefoder fra ham til ha n har tabt sig. Men hvad med energien.

  • #9   16. okt 2012 Intervaltræning ville jeg nu vente med til hesten er i almindelig god form -det er hård træning, og beregnet til at "give det lille ekstra" til konditionen. Ikke til at slanke en fed hest, eller til at få bare lidt kondition i e hest ude af træning.

    Angående energien kan de fleste heste klare sig uden krybbefoder ved lav eller middel arbejdsniveau.
    Og er ponyen meget overvægtig, kan du risikere at blive overrasket over hvor meget ekstra energi det giver at smide nogen kilo smiley


  • #12   16. okt 2012 Jeg starter heller ikke hårdt ud med det gør det på hestens premiser og på mine så tager det Med ro.. ville Bard have det råhvide da Jeg senere vil træne ham hårdere..

  • #13   16. okt 2012 smiley

  • #14   16. okt 2012 Jeg ville droppe intervaltræningen i første omgang -gem det til senere når pony er ved at være i form. Det er i øvrigt ikke slanke-træning men konditionstræning. Ville istedet bruge tid på "almindelig ridning" self, men ellers en masse ture ud i vrieret terræn -lange seje træk er bedre end højt tempo, hvis du forstår hvad jeg mener.

    Altså hellere bygge på med tid end med fart, indtil ponyen er i rimelig form.

    NÅR så konditionen er ved at være god og ponyen har smidt nogen kg, kan du begynde med intervaltræning for lige at give konditionen et ekstra hak. men altefter hestens nuværende kondition og hvor hurtigt de taber sig (hvor overvægtig den er nu), ligger det altså nogen måneder ud i fremtiden.

    Intervaltræning er suverænt til at give en god konditoon -men det er osse hård træning og laver nemt skader, hvis ikke hesten allerede er i fornuftig træning inden man begiver sig ud i det.


  • #15   17. okt 2012 Jeg har også tænkt migvat gøre det på den måde da jeg hvede det er hårdt så der går lang tid før jeg bruger intervaltræning det hvede jeg passer på min heste..:)

  • #16   17. okt 2012 Mener jo heller ikke at hun skal starte hårdt ud, men 1 gang hver anden uge til at starte med. Eller nogle lange skridte ture på 1-2timer, også kom noget trav ind og galop til sidst. smiley Og er helt enig med Michelle w. Men ved intervaltræning, vil hesten jo ombygge fedtet til muskler.

  • #17   17. okt 2012 Jeg er også helt jeg er helt enig med Michelle w. Stater jo også langsomt op men tak for hjælpen nu har jeg da noget at arbejde med.

  • #18   17. okt 2012 Ja og det skal du også! smiley Så lidt.

  • #19   17. okt 2012 Nadia -intervaltræning er konditionstræning, og ikke så meget styrketræning. Og der er slet ingen grund til at starte op med intervaltræning, førend hesten er i fornuftig form. Indtil da, er risikoen for skader simpelthen for stor
    --det gør det ikke bedre at det kun er hver 14. dag e.l. FØRST skal hesten i form, SÅ kan man forbedre formen med intervaltræning.

    Jeg løbetræner selv, hvor intervaltræning osse er meget brugt, og osse ved mennesker hedder det at man FØRST skal få en god grundform og SÅ kan man begynde på intervaltræning (og iverse andre typer specialiseret træning)

    Det samme gør sg gældende for heste. Vi bruger vores til kørsel, og til konkurrencerne er en meget god kondition påkrævet, så vi bruger intervaltræning, men det er absolut ikke der man skal starte


  • #20   17. okt 2012 Er enig med dig Michelle w

  • #21   18. okt 2012 Kender ikke hesten, det var et forslag. SÅ om hun vil bruge det eller ej.

  • #22   18. okt 2012 Nadia J. Det var et fint forslag og tak for hjælpen har fundet en løsning nu..

Kommentér på:
fed hest hjælp hurtigt

Annonce