{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.083 visninger | Oprettet:

Kan en hest dø af sorg? :( {{forumTopicSubject}}

Suk er så ulykkelig smiley

Ved ikke hvad jeg skal stille op med min dejlige hest. Jeg har haft ham under et år, og mister ham nok snart smiley

Hele historien er ret lang, så det kommer nok til at fylde lidt. Min hest har været halt siden august sidste år og først i november fik han konstateret en kronisk fortykkelse på gaffelbåndet, efter at have været ved tre forskellige dyrlæger. Vi spurgte dengang dyrlægen hvad vi skulle stille op og fik at vide at han skulle stå i tre måneder både pga forsikringen, men også fordi at der måske kunne komme en bedring, chancen var minimal, men det var værd at prøve.

Men tiden gik og han blev ikke bedre. Desuden har han tabt sig utrolig meget, selvom han næsten får det dobbelte foder af hvad vores gravide hoppe får. Han står ikke sammen med de andre heste i frygt for at han kommer til skade, og han hverken kigger på dem eller løber når de gør. Faktisk har han helt mistet livsgnisten smiley

For tre uger siden, ringede jeg så dyrlægen op og sagde at han ikke havde fået det bedre, men fik at vide at jeg blev nødt til at vente de resterende uger for at være helt sikker. Vi havde ham så ude igår, og der var desværre ikke meget ændring, så i morges ringede min far og aftalte et kontrol tjek på torsdag. Vi ved godt at udsigterne ikke er gode og hvad vej det desværre går smiley

Men da jeg så i dag kom ud til min lille dreng, lå han ned ude på marken. Min far havde sagt at han ikke havde spist alt sit foder, så derfor kom jeg selvfølgelig derud for at se til ham, og han havde lagt sig ned i det fjerneste hjørne på marken, og selvom jeg kom derhen og begyndte at hive i ham, rejste han sig ikke smiley

Da min far kom, fik vi ham endelig op og gik rundt med ham, da vi selvfølgelig mistænkte kolik, men min hest havde normal afføring og da vi slap ham igen, drak han næsten flere liter vand og gnaskede også lidt på det hø, han havde på folden. Så jeg gik ind for at snakke med min mor, som lige kom hjem, og da jeg gik tilbage til folden, så jeg at han lå ned igen smiley

Stadig i det samme hjørne som før. Så jeg ringede til den dyrlæge som har tilset ham, og han var sikker på at det var et kolik tilfælde, selvom jeg prøvede at fortælle ham det modsatte. Jeg kender min hest og har aldrig set et sådan tilfælde smiley Men det dyrehospital vi har brugt ligger på Fyn, og vi turde ikke køre ham så langt, så fik fat i en af de lokale dyrlæger.

Han næsten grinte af mig, da jeg fortalte at jeg var sikker på at det var psykisk, men han kom alligevel ud for at tjekke ham.

Han undersøgte ham for kolik, men alt var i orden, og mente at det nok var benet han havde ondt i efter at vi havde skridtet ham igår, men igen var jeg nødt til at sige at jeg kender min hest og ved at det ikke var en normal reaktion fra ham. Og efter en undersøgelse gav han ham noget smertestillende og sagde direkte at han ikke ved hvad det er som er galt med ham. Så i morgen kommer deres hestespecialist ud og kigger på ham, men er virkelig bange for det syn vi møder i morgen smiley Om han ligger ned eller om han er helt væk.

Sidste år var jeg nødt til at aflive min gamle springhest, som havde fået gigt og også mistet livslysten, men dette er nok det værste jeg har oplevet smiley Min dreng er ikke engang 12 år og han er allerede efter de her tre måneder radmager. Vi gør vores bedste med at fodre ham, men han vil simpelthen ikke mere, fordi han er vant til at blive brugt hver dag og har nu stået stille så længe.

Hvis det stod til mig skulle han væk med det samme, så han ikke kommer til at lide mere, men dyrlægerne forstår simpelthen ikke at en hest kan have det så psykisk skidt, og mener bare at det er mig den er gal med, så er nødt til at vente til i morgen og se hvad der sker.

Ved ikke helt hvad jeg vil med dette emne. Har nok mest brug for at få luft og også høre om der er andre som har oplevet dette tilfælde. Føler mig så alene og forstår ikke hvordan at dyrlægerne kan være så følelseskolde. Men kan jo desværre intet gøre, uden deres tilladelse smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan en hest dø af sorg? :(
  • #1   21. mar 2011 ja en hest kan dø af kedsomhed
    hesten er et flok dyr


  • #2   21. mar 2011 Jeg synes virkelig du burde sætte ham sammen med en anden hest! Og ja han kan komme til skade men nu snakker vi ikke en unghest men bare en ældre en som ikke løber så meget rundt sammen med ham. For ellers kan i lige så godt aflive ham da det er synd han ikke har kontakt med de andre. Hvis du vil bare gøre lidt af det bedste for ham så gør det. Bare den sidste tid han måske lever:')

  • #4   21. mar 2011 Han står lige ved siden af de andre og kan også komme i kontakt med dem, men der er flere grunde til at han ikke må stå hos dem. For det første har vi en højgravid hoppe, så han må ikke komme ind til hende, desuden har vi en to årig hingsteplag, som ikke kan lade ham være. Det vil sige at han bliver jagtet rundt. Den sidste hest vi har, har også en benskade, som heller ikke må løbe meget rundt, så selvom jeg gerne vil stille ham sammen med andre, er det desværre umuligt, og ja mine heste er en sørgelig samling smiley Men sådan er det desværre, så selvom jeg gerne vil have ham til at gå sammen med andre, er det ikke en mulighed smiley

  • #5   21. mar 2011 hvis den går alende skal den ud og gå med nogle ander i kan jo sætte den sammen med en anden rolig hest eller gå en tur med den så den kommer ud o for set noget merer ind det samme hvar dag, det syntes jeg du skulle prøve ville jeg prøve hvis jeg var dig.

    håber den får det beder håber jeg meget :')


  • #6   21. mar 2011 Vi har gået ture med ham, men han er desværre en meget nervøs type, så vi kan ikke tage ham med i skoven eller på vejen, men selvfølgelig har han da fået ture rundt omkring på markerne smiley Og vi har ikke mulighed for lige at købe eller låne en hest han kan gå med, da vi ikke har flere ledige bokse, og de kan jo ikke stå ude om natten endnu.

  • #7   21. mar 2011 nej det kan jeg godt se det he lyder dymt men da min hest var syg satte i to for/geder ind til den så den ikke ville kede sig og de kan godt dele boks hvis de kender hinanden :')

  • #9   22. mar 2011 En hest kan godt dø af sorg. Eller det er ihvertfald min mening. Nede i en stald jeg red ved for nogle år tilbage havde vi 2 heste der havde været sammen siden de blev født (de var begge 13 år) Desværre blev den ene vandvittig syg og måtte aflives. Den anden fik lov til og komme hen og se at den var død sån som man siger de skal gøre for og acceptere at den anden er væk. Aldrig har jeg hørt en hest skrige så grimt Da vi ville trække den væk fra den døde hest. Efterfølgende gik det ned af bakke med den anden. Den havde aldrig i sit liv været syg eller noget. pludselig holdte den op med og spise og tabte sig vanvittig. Og 4 uger efter lå den død i boksen. Dyrelægen obduserede (staves) den og kunne intet finde. Han fortalte at hesten nok var død af sorg fordi den savnede sin ven så meget at den mistede livslysten da de havde været sammen hele deres liv.

  • #10   26. nov 2011 har os oplevet en hest død af sorg smiley det frykeligt smiley

    jeg ville få fat i en ældre pony eller noget som den kan gå sammen med og blive venner med. så måske den få lysten tilbage smiley
    det er da bestemt vær at håbe.
    en glad hest har bedre chancer for at komme sig end en hest der ikk vil leve mere smiley


  • #11   26. nov 2011 kelly smiley Amadeus R.I.P smiley M: Hesten blev desværre aflivet for flere måneder siden smiley

  • #12   26. nov 2011 smiley okay er jeg ked af at hører smiley

Kommentér på:
Kan en hest dø af sorg? :(

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce