{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.368 visninger | Oprettet:

genoptræning af rygmuskler ? {{forumTopicSubject}}

Hej i kloge HG´er
Jeg står med en vallak som har været skadet med seneskedehindebetændelse i VF og har derfor stået helt stille (boksro og lille sygefold) i en mdr. Han var til tjek i fredags den 8/6 hvor han var rengående og dyrlægen var meget til freds med ham foreløbig vi har derfor fået lov til at skridte både ved trækture og ved at jeg sidder på ham - skal til tjek igen den 28/6 og skal der være oppe på at skridte 45 min..

eftersom han har stået helt stille så længe har han mistet ALLE musklerne i ryggen og jeg vil derfor ikke ligge en alm sadel med sadel puder på når han ikk har noget til at understøtte puderne med. Jeg vil derfor høre om der er nogle kloge menensker herinde som kan fortælle mig hvordan jeg kan få sat nogle muskler på ham igen i løbet af disse knap 3 uger inden tjek igen.
Han må skridte altså ikk longeres mm.det kan klares både fra ryggen og jorden - prøver at finde en lammesadel igen imorgen på dyrskuet da jeg som sagt ikk kan lide at ligge en alm sadel på hamfør han har muskler til det..

Håber i kan hjælpe mig med nogle gode øvelser til især rygmusklerne .
Hilsen Ida og Vegas


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  genoptræning af rygmuskler ?
  • #1   9. jun 2012 Læg en masse bomme ud og lad ham gå over dem hvis du har sådan et system med en masse snore som går fra hovedet og ned bag om numsen på ham kunne også være rigtig godt kan ikke huske hvad pokker det hedder men ellers ud i naturen op og ned af bakker det er også super godt

  • #2   9. jun 2012 Jeg ville personligt ikke sætte mig op på en hest som ikke har en ærlig rygmuskel da man lægger vægten på rygraden hvilket ikke er super sundt for dem

  • #3   9. jun 2012 jeg har et pessoa system som vidst er det du beskriver - men vil ikk ligge det på ham når han hverken må trave eller galopere men kun skridt..

    laver nogle op øvelser med hans ryg men synes ikk det giver så meget..



  • #4   9. jun 2012 som de andre beskriver med op og ned a bakker, eller skridt ham over nogle bomme så bruger de ryggen.. den med at "stikke" neglene under maven på ham er også god! jeg plejer at bruge en hovrenser, og så prikke under maven, man kan tydeligt se når man rammer det rigtige sted! så krummer hesten ryggen, og som skrevet ovenover så køre du fingeren eller hovrenseren ned i den ene side langs rygraden så hesten krummer ryggen, forsæt helt om til rumpen og du kan se at den skyder ryggen frem.. gør det samme på den anden side.. det er en super måde at stimmulere ryggen på.. smiley ellers så rid ham MEEEEEGET dybt, altså ikke ind mod bringen, med rid ham til bidet og så ned mod jorden, så han strækker alle musklerne i ryggen. smiley

    alting tager tid. (:


  • #5   9. jun 2012 bakker er ikk en mulighed da han kun må tage det stille og roligt endnu så er bange for at det måske ligger for meget pres på seneskedehinden med bakker - men ved ikk om det bare er mig som er pylret ?

    ang bomme vil jeg ikk risikere noget da han er vandt til at springe og bliver meget overgearet når han ser et spring og da vi endnu kun er i skridt fasen vil jeg ikk risikere ngoet..

    jeg har tænkt lidt på at jeg engang hørte noget om en måde i akademisk træning som mindede om longering men som skulle give dem gode muskler ?? mogen der kender til det ???


  • #6   9. jun 2012 køb det her: http://www.hhcare.dk/pi/Equitop_Myoplast_1_5_kg__1877_65.aspx

    du giver det hver dag, og så kan du jo starte med at trække tur de første par dage..
    gav min hoppe det da hun havde stået med store smerter i ryggen. Hun blev ikke redet og kom på luftefold med vores anden hest et par timer om dagen, og ellers stod hun stille i boks..
    efter 2 uger på det her kunne man virkelig se forskel i hele hendes muskulatur på hele kroppen smiley

    Det er godt nok lidt pebret i pris, men tro mig! det virker! smiley


  • #7   9. jun 2012 ville nok selv vente med bakker til næste tjek er overstået, men der efter ville jeg mene at I sagtens vil kunne tage "små" bakker, der ikke er stejle, men stadig går lidt op ad bakke..

    og ellers gode skridtture i terrænet på fast underlag smiley


  • #8   9. jun 2012 Træn frem og ned og gå over en frygtelig masse bome - tit. smiley

    Held og lykke!


  • #9   9. jun 2012 *bomme

  • #10   9. jun 2012 Her er et træningsprogram til heste der ikke har mange rygmuskler og ønsket er at opbygge nogle.
    Inden jeg skriver øvelserne, vil jeg gerne lige sige, at de fleste aner ikke hvor hårdt det er for hesten, så man må endelig ikke overdrive og bare ''gå amok'' med øvelserne. smiley Det er faktisk hårdt for dens ryg.

    Du skal bruge 3-4 bomme.
    Start med at lig dem i en lige række, så hesten skal gå ligeud over dem. Få hesten til at sænke sit hoved så langt ned som muligt, imens du går over dem. Det gør de sædvanligvis når de slapper af.
    Dette gøres hver vej cirka 4 gange, altså 8 gange i alt.

    Derefter ligger du bommene sammen i den ene ende, sådan at de nærmest danner en trekant. Det er lidt svært at forklare, men håber du forstår smiley
    Sådan at når din hest skal gå øver dem, skal den bue i ryggen og kroppen. Og du skal hjælpe den fra jorden med dette, altså lige vise den ''buen'' i træktovet.
    Dette gøres også en 4 gange hver vej.
    Hvis hesten rammer bommene er det fordi afstanden ikke er stor nok.

    Derefter ligger du bommene op på noget lidt højt, i den ende de er samlet, eksempelvis en skammel. De skal stadigvæk ligge på samme måde som før.
    Du gentager øvelsen 4 gange hver vej - her bliver det lidt svære for hesten, da den skal løfte benene mere for at komme over bommene.

    Disse øvelser må laves 3 gange om ugen, ikke mere. smiley Det er godt arbejde for ryggen, men den skal også have ''hvilepause'' da den skal opbygges.

    Ellers en masse ture i ujævn tærren, op og ned af bakker!


  • #11   9. jun 2012 Synes ikke du skal være nervøs for bomme.. Og hvis han bliver vild af at se en bom, synes jeg da du skal træne ham i at slappe af når han ser dem. smiley Det er jo fordi han forbinder bomme og spring med at LØØØBE.

  • #12   9. jun 2012 Forstår godt du ikke er så glad for at skulle op og ned af bakker men det skader ikke og tage nogle små bakker så længe de ikke er stjele så kan du sagtens gøre det uden og være bekymret ellers ring til dyrelægen mandag og hør hvad han/hun syntes

  • #13   10. jun 2012 Du spørger om lomgering lidt a la noget akademisk. Jeg ved ikke om du mener Klaus Scöneichs metode? Det er anatomisk korrekt longering.Men det må du først træne når hestens ben er helet op, ikke før. Longearbejde er alttid belastende for hestens ben uanset det er nok så korrekt og anatomisk men ellers er hans metode super effektiv. Jeg vil dog råde dig til at tage et kursus hos ham inden du prøver selv, du kan meget hurtigt give din hest en ny seneskade når du ikke ved helt nøjagtig hvordan det gøres.
    Min hest er pt også skadet og for at holde hendes muskulatur pæn, trækker jeg hende lange ture hvor hun skal gå frisk fremad- uden at løbe og gerne søge frem og ned mens vi går. Vi går en smule på bakker men det er ikke hver dag. Og som flere andre har skrevet- rygøvelsen m at få hesten til at krmmu ryggen op er ret god og så bruger jeg Kompeet fra www.innordic.eu
    Det hjælper med at bygge muskulaturen op inden den syrer til.
    Bomme er helt sikkert en fantastisk ting men ville dog lige snakke med dyrlægen om det før jeg begyndte med det. Bare for ikke at træne for meget på kort tid når nu din hest har stået helt stille i en måned.


Kommentér på:
genoptræning af rygmuskler ?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce