{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.113 visninger | Oprettet:

når kæresten/manden mener du ikke skal have hest {{forumTopicSubject}}

Jeg har fra helt lille af drømt om at få egen hest, men fik det aldrig. nu bestemmer jeg jo selv men kæresten er imod han mener ikke jeg skal have hest. skal selvfølgelig heller ikke have en nu da jeg ikke har råd og heller ikke er uddannet med fast job. men senere tænkte jeg på det men det lukker han helt af for.

hvad mener i skal jeres mand/kæreste bestemme om i skal have hest ? og er der nogle af jer der har et tip til måske at få ham mere i den anden retning ?Kommentarer på:  når kæresten/manden mener du ikke skal have hest
 • #1   9. jul Altså nu har har min mand og jeg ingen børn og får det desværre heller ikke. Så jeg har to stk hest og min mand spiller golf. Hvis ikke vi havde hver vores interesse så var vi blevet skilt for længe siden. Synes det er sundt at have hver sin hobby så man ikke sidder lårene af hinanden der hjemme. Så nej synes ikke min mand skal bestemme hvad jeg foretager mig i min fritid:-)

 • #2   9. jul Jeg skulle ikke være sammen med en som mener han havde retten til at bestemme over min fritid og mine penge.
  Naturligvis skal pengene være til det, det er en dyr hobby, men er pengene der, så skal han ikke tro han kan bestemme om jeg skal bruge dem på sko til en krikke eller sko til mig selv


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #3   9. jul Dig og din kæreste/mand har et liv sammen.

  Derfor mener jeg også at han er i sin fulde ret til at have en holdning, når du vil tage et valg som koster et par tusinde kroner om måneden + en højere engangs udgift.

  Men du må jo tage en snak med din partner, og prøve at forstå hvorfor at han mener som han gør. Han har sikkert en rigtig god grund, og ikke bare siger nej, bare fordi at han kan

  Min kæreste ville også sige nej, fordi han mener at tiden ikke er til det, med mindre at det skal gå ud over tiden med vores børn. - dette uanset om vi har pengene eller ej. - og det er hans mening, og den er han i sin fulde ret til at have.

  Når man har de forskellige meninger, så skal man tale sammen, og finde en løsning.

  Og hvis man vil vælge sin kæreste/mand fra, pga. en sport, så var kæresten/manden sgu nok ikke den rigtige alligevel


 • #4   9. jul Altså nu er jeg jo en voksen dame, så min mand skal ikke bestemme den slags.
  Har jeg tid og råd køber jeg en hest.


 • #5   9. jul Kommer vel også lidt an på om i har fællesøkonomi eller om det kommer til at være noget du selv betaler. Sidstnævnte mulighed, så synes jeg ikke han kan forbyde dig det.
  Alt i alt skal man i et forhold vel kunne lytte til hinandens ønsker og gå på kompromis så alle parter er glade.
  Personligt ville jeg ikke være i et forhold, hvor jeg ikke måtte få lov til at udleve min drøm, dog betaler jeg også selv alle mine udgifter til hestene, ligesom min kæreste betaler for sin motorcykel for hans egne penge. Et langt sundere forhold vi får ud af det


 • #7   9. jul Uha, den er svær.
  I en situation, hvor økonomi og/eller tid (eller andre omstændigheder) gør hestehold umulig, synes jeg egentligt, at det er rimeligt, at man siger nej. Men det må man selvfølgelig gøre på en ordentlig måde, og argumentationen må være, at omstændighederne ikke tillader det. Et sådant "nej" er også kun rimeligt at acceptere.

  Men jeg ville være noget betænkelig, hvis ikke omstændighederne gjorde det umuligt. Helt grundlæggende ville jeg faktisk være bekymret for parforholdet som sådan. Jeg forventer, at min kæreste bakker mig op og støtter mig i mine beslutninger, medmindre det er helt tossede ideer, eller at de ville gå udover hans liv. Og det går selvfølgelig begge veje. Jeg mener virkelig, at det er vigtigt at engagere sig i dét, der gør den anden glad.
  Det handler egentligt ikke om, hvorvidt han har "lov" til at bestemme over dig, det er til enhver tid et sidespor. Det handler om jeres tilgang til hinanden generelt.


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #8   9. jul Men nu er det at have hest, en helt anden størrelse end at gå til f.eks. fodbold.
  At have en hest, er dyrt, tager tid, og man kan risikere at stå med nogle rigtig vamle regninger.

  Er det ikke naturligt, at et ikke-hestemenneske, er afvisende overfor det?

  Jeg har forståelse for at en mand siger nej til at konen skal købe en hest, men jeg har ikke forståelse for at en kone siger nej til at manden skal gå til fodbold..


 • #9   9. jul Jeg tænker det er lige lovligt pessimistisk af din kæreste at udelukke hest i, hvad der forståes som rimeligt langt ude i fremtiden (jeg forstår det som i nogle år ud i fremtiden på dit oplæg).
  I en fælles husholdning synes jeg det er helt rimeligt at have en holdning til hvad der bruges tid og penge på. Men at udelukke noget så konsekvent vil jeg da nok studse over, uden at kende de nærmere omstændigheder. • #10   9. jul Hvorfor mener han ikke at du skal have hest?
  Det er vel det du skal finde svaret på.

  Der er jo mange måde at strikke en fælles økonomi sammen på - Man dækker alle fælles udgifter 50% til hver, og hvad der er tilbage er ens lommepenge og kan frit bruges.

  Men det er måske mere tiden han er bekymret for? Og hvis i skal have børn sammen? Flytte i hus sammen?
  Han gå måske og ser nogle problemer ud i fremtiden, som kan blive svære pga af økonomi og eller tid.

  Så jeg er ikke sikker på at det handler om at "forbyde" dig at få hest.

  Jeg knus elsker min mand, fordi han giver mig plads og mulighed for at have hest på både godt og ondt. Også de dage hvor jeg kommer helt radbrækket hjem efter at have ordnet 4 bokse....
  Nu knokler jeg også for at det kan lade sig gøre, har hesten på selvpas, med extra pasning af ejers heste.....

  Så der er både økonomi og tid i spil.


 • Gingerella
  Gingerella Tilmeldt:
  dec 2007

  Følger: 1 Emner: 3 Svar: 319
  #11   9. jul Har man børn og/eller fælles økonomi, så ville jeg godt kunne forstå, at manden var tilbageholdende med sin entusiasme. Det er en dyr, tidskrævende og farlig hobby (eller nærmere livsstil). Meeen et forbud ville jeg have det stramt med.

  Har du fremlagt sagen på en fornuftig måde - hvordan hesten ville passe ind i jeres hverdag, og hvordan budgettet cirka ville se ud?

  Min mand har ikke et tæt forhold til dyr, men han synes så absolut, at jeg skal have hest, hvis jeg gerne vil det. Og han vil også gerne bidrage med midlerne til at få det til at fungere, hvis det er nødvendigt. Vi har kendt hinanden så længe, at han ved, hvordan jeg har det med dyr, selvom han ikke selv er i samme båd. Hvis jeg virkelig gerne vil noget, så støtter han mig i det - indtil videre uden undtagelse Han ved så også, at jeg ikke er typen, der impuls-indkøber en hest eller tager store beslutninger hen over hovedet på ham.
  Indtil videre har jeg ikke kunnet finde opstaldning tæt på os, der levede op til mine krav, så jeg er fortsat hesteløs - og han minder mig da også tit om, at jeg kan få både rideferie i udlandet, undervisning flere gange om ugen herhjemme, osv. for de penge, det ville koste at have egen hest - uden risiko for kæmpe dyrlægeregninger Og det har han da fuldstændig ret i.


 • Christina L
  Christina L Tilmeldt:
  jun 2018

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 3
  #12   9. jul det er også helt rigtigt forstået at det er langt ude i fremtiden. måske om 3-4. Skal først lige være uddannet, betalt gæld af, sparet op til hesten og lavet en opsparing på 20 - 25000 så jeg har til hvis udstyr går i stykker eller en grim dyrlæge regning.

  Tror han er bange for det skal tage for meget tid og at han er bange for grimme dyrlæge regninger


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #13   9. jul Christina: Så er han jo også i sin fulde ret til at have sin mening.

  Det kan sagtens være, at han ikke kan se hvordan i/du skal kunne få en økonomi, som vil kunne bærer at have hest - og eventuelle dyrlægeregninger.


 • #14   9. jul Der er ingen der er i sin ret til at bestemme over andre mennesker, og længere er den ikke.

  Jeg har lige købt en hest til 8.500 euro, som jeg nok ikke havde råd til
  Og jeg havde en lækker hest i forvejen. Men forelskede mig pladask for den.
  Min kæreste satte selv himmel og jord i bevægelse for at få skaffet de penge til mig. Han satte alt muligt til salg. Måtte dog stoppe ham da han skulle til at sælge sin helt ny indkøbte telefon
  Som han sagde, måske er det ikke fornuftigt, men den hest vil gøre dig glad, så skal du have den! • #16   9. jul Christina L
  # 12
  Det er jo et glimrende udgangspunkt at bruge dine egne ord.
  Fortæl hvad det betyder for dig at have muligheden, undersøg ting til bunds og derefter fremlæg dine tanker og intentioner omkring det at forberede sig til at have hest og det at have den.
  Fx med dyrlægeregningerne kan man for en fast udgift sikre sig mod meget store økonomiske udsving etc


 • #17   9. jul Lige en lidt generel kommentar

  Jeg synes ikke at det handler om at en har ret til at forbyde en anden noget....

  Et parforhold er et partnerskab, et fællesskab, hvor man vil hinanden noget, skabe noget fælles.

  Alt andet lige er en hest en dyr ting både økonomisk og tidsmæssigt.


 • #18   9. jul Du har helt ret Karin
  Men lidt spøjst er det at skråsikkert bestemme sig for at udelukke noget (på andres vegne/bekostning) der først er aktuelt et stykke ud i fremtiden, hvis det bliver aktuelt.
  Det ville da for mig til at overveje hvad jeg ønsker for min fremtid og mit ene liv, hvis jeg havde fået sådan en besked.
  Noget andet er at være betænkelig, men skråsikkert ikke at være motiveret for at bidrage sin partners drømme er lidt skævt i mit univers.


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #19   9. jul Man skal måske passe på med at vurdere så groft, når informationen er så fattige og korte Vi ved jo hverken hvordan det er blevet sagt, hvor kontant det er, om det er gældende for de næste 3 måneder, eller om det er for evigt.

  Også forstår jeg godt at der er så mange procent der bliver skilt, hvis der ikke skal mere til end uenighed/uoverensstemmelse. Det er en generel ting her inde, når brugere spørger om noget med eres Mand, og hest, og der er bare den mindste uoverensstemmelse, så er manden ikke værd at beholde, han er en røv, osv osv.
  Jeg forstår ikke at så mange aldrig har fundet MANDEN, og derfor syntes at det er nemmere at bryde et forhold end det er at undlade at købe en hest.

  Men vi ved jo ikke hvordan realiteten er, og giver derfor trådstarter nogle råd på baggrund af meget fattig og kort information. Kort sagt, jeg tror at man skal passe på med at bande mænd så langt væk, når man ikke kender halvdelen af sandheden.


 • #20   9. jul Tidskrævende, ja. Men hvis man sidder lårene af hinanden og ikke har en hobby fx. så er det netop at forholdet ikke holder i længden.

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #21   9. jul Sanne: Men du behøver det ikke være enten hest hest, eller sidde på lårene af hinanden dagen lang.

  Og jo, forhold kan sagtens holde selvom at man sidder klistret til hinanden dag ud og dag ind.


 • #22   9. jul #19
  Haha AMT
  Men mon ikke de fleste af os blot forholder sig til hvad der bliver skrevet af oplægsholderen, med det in mente at vi aldrig helt ved præcis hvordan det forholder sig.
  Jeg synes egentlig kun det er fint at man snakker om sine fremtidsdrømme, både de fælles og de individuelle. Noget går man på kompromis med, andet kan eller vil man ikke.
  Der er ting jeg har ønsket mig i livet og som jeg har opnået, jeg ikke ville gå på kompromis med. Så er der tusinde ting jeg troede ville være afgørende for mig som viste sig ikke at have den samme værdi for mig. Med tiden og erfaringer ændres vores værdier sig også en gang imellem


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #23   9. jul Malenetilde: Men vis man har i mente, at vi ikke ved halvdelen af sandheden, så er det måske også meget kontant, at begynde og tale om at gå fra kæreste osv.?

  Selvfølgelig skal man snakke om ting, og det bør være det første folk anbefaler, istedet for at anbefale at gå fra kæresten, fordi at han bestemmer for meget. (sat meget på spidsen)


 • #24   9. jul At have hest er for mit vedkommende en del af mig, så jeg vil nok ikke kunne være sammen med en, der fratog mig retten fra at udleve min hobby. Ligesom jeg heller aldrig ville nægte en kæreste at spille fodbold el. lign. Med det sagt, så har han sikkert en grund til at han ikke bryder sig om at du får hest. Måske er han bange for at det vil tage tiden fra jeres forhold? Måske synes han det er for dyrt og vil ikke indgå i det hvis I har fællesøkonomi, eller noget helt tredje..Synes du skal snakke med ham og spørge hvad præcist det er der gør at han ikke vil have at du får hest. Med dialog kommer man længst og måske finder I en løsning

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #25   9. jul Men okay, vi er forskellige.
  Jeg værner mere om min familie/kæreste, end om et dyr - andre værner mere om et dyr, end om deres kæreste/mand.

  Det skal der også være plads til

  Ts: Din kæreste har med garanti en god begrundelse, og hvis i sætter jer ned og snakker om det når tiden er inde, så finder i med garanti også på en løsning der tilgodeser og gør jer begge glade


 • Doktor Who
  Doktor Who Online Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 23 Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 1.831
  #26   9. jul Tjae.

  Jeg mener, at balance og ligevægt er vigtigt i et godt parforhold.

  Mener han, at du må nedlægge veto imod han køber motorcykel, går på jagt med videre, så forstår jeg godt, at han vil kunne nedlægge veto imod hest.
  (Eksempler valgt, fordi de æder tid, og er lige så dyre. Haglgevær og hest koster ca det samme i anskaffelse - og leje af et revir er også dyrt.)
  - Hvis du vil nedlægge veto imod hans aktiviteter - så må han også nedlægge veto imod dine.

  Men hvis du har tiden, overskuddet og sparer op af egne penge, tager lidt ekstra vagter for altid at have rigeligt med indtægter - og er en nærværende kæreste - så er jeg usikker på, hvordan han kan opponere imod det.

  Men helt logisk.
  I skal måske tage et realitetstjek. Hvilke værdier har I? Hvad drømmer I om?
  Hvis du drømmer om hund, hest, haglgevær og heftige naturoplevelser og han drømmer om villa, volvo og vild leg med et dusin børn - så er i måske ikke et varigt par?

  Hvis du mener noget med den hest, så læg budget efter at du vil have et overskud, og find en part, så du allerede nu kontrollerer om du er så hestetosset.
  Holder du ved, så køb din hest om et par år.
  Og ser manden, at det gør dig glad, tænker han måske, at livet er bedst med en lykkelig kone.


 • #27   9. jul AMT, jeg har nok overset hvis nogen ligefrem mener at hun skal smide manden ud
  Det leder mig hen til en tråd herinde for noget tid siden, hvor min lære ihvertfald blev at man ikke kan styre hvad andre skriver, man kan kun styre sig selv og hvad man vil tage med af fx råd fra tilfældige.
  Jeg tager sjældent oplæggene herinde så bogstavelige, men prøver alligevel at få noget ud af dem. Dels at lære lidt om (cyber)menneskers aktuelle tanker og dels at få en lære, om ikke andet af eller om mig selv.
  Mange ting (herinde) giver associationer til noget andet eller at man bliver nysgerrig på at sætte sig ind i et eller andet og udvide sin horisont. Fx i dag er jeg blevet klogere på købeloven


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #28   9. jul Malenetilde: Læs "Sat på spidsen", (overdrivelse fremmer forståelsen.....)

 • #29   9. jul AMT jeg forstod dig udemærket

 • #30   9. jul Og jeg kan godt lide din ofte kontante anskuelse


 • #31   9. jul Jeg synes at Doctor Who kommer med et utroligt godt indlæg.

  Nu kan jeg kun sammenligne fra mit eget forhold/tidligere forhold.
  Og min kæreste er udmærket godt klar over, at jeg er hestepige, og skal have egen hest igen på et tidspunkt. Han ved godt det koster penge, og tager tid.
  Han kunne aldrig finde på at forbyde mig det, for han ved, at det gør mig ubeskriveligt glad.
  Til gengæld, så forbyder jeg heller ikke ham, at sidde ved sin computer en hel dag og spille det samme spil. hvis det lige netop er DET han trænger til.
  Eller når han går i "trænings mode", og træner hårdt tre dage i træk.
  Det gør ham glad, det gør ham balanceret i hovedet. På samme måde som med mine heste.
  Og derfor forbyder vi ikke hinanden at have vores interesser, til trods for at det kan være træls og irriterende, og til tider uforstående.

  Havde jeg derimod haft en kæreste, der forbød mig at have egen hest, jamen så havde jeg faktisk sparket ham ud. Det er noget af det første jeg gør klart, at jeg bruger tid og penge på de møg kræ, og at drømmen er egen hest igen en dag. Og kan de ikke tolerere det, jamen så er vi ikke et match

  Jeg har bare været heldig tror jeg, for har aldrig selv stået i den situation. Men hørt om det før.


 • #32   9. jul hvis det er dine egne penge så har han ikke ret til at bestemme det har i en fælles økonomi kan jeg lidt mere sæt mig ind i det da heste er dyre.

  ikke nok er det dyrt at have hest men det tager også tid. måske han ikke kun er bekymret for økonomien men også at miste tid med dig? men forklar ham hvor vigtigt det her hest er for lige netop for dig og sæt dig ne og få lavet en økonomisk plan så han også kan se det

  her er det kun mig der betaler på hestedelen og min bil. og det vil det forsætte med, med mindre manden vælger at betale riddhuskort så han ksn ride mere på min hest ??


 • #33   9. jul For mig er hest = livskvalitet.
  Det ved min kæreste, og derfor støtter han fuldt op om mit hestehold og hjælper med det praktiske, som jeg ikke selv kan klare. Lige nu står den ene syg, og helt fra starten har han været indforstået med at bliver aflivning nødvendig, så må vi finde pengene til en ny.

  Jeg kunne ikke leve sammen med en, som vil tage noget der giver mig så meget, fra mig. Så hellere undvære kæresten.

  Til gengæld mukker jeg ikke over at han ville have en hund med stamtavle, køber diverse ting til dens træning osv. Bruger hele dage på jagt el. prøver. For det er det der gør ham glad, så det vil jeg da aldrig tage fra ham. • #34   9. jul Jeg ville ikke gide at være sammen med en fyr, som ikke kunne acceptere, at jeg havde en hobby. UD med ham!

 • #35   9. jul Uha hvor høre jeg tit folk sige "manden vil ikke have jeg...."

  Det ville min partner simpelthen ikke få lov til at bestemme. Jeg vil gerne lytte til hans bekymringer og tilgodese hvordan vi kommer forbi dem men ikke om jeg vil forbydes noget af min partner som om jeg var et lille barn forældrene skulle bestemme over.

  Jeg kunne heller aldrig finde på at forbyde mit partner noget.
  Ville han have en båd - Jamen så kan jeg da ikke forbyde ham at købe en båd.

  Man rammer dog en gråzone når det bliver ting eller dyr der skal være i huset. Her må man finde en fælles løsning.
  Men det der med forbud der står jeg helt af.
  Det fjerner jo ens frihed. Det er da det FEDESTE ved at blive voksen. Det er den frihed man får. Den skal en partner ikke fjerne.


 • #36   9. jul Pas på med den der veto tankegang... noget for noget osv. Den kan virkelig komme til at bide en i røven senere hen. Jeg ville ganske kort sige til ham: Det kan godt være at jeg køber mig en hest senere i livet og hvis du ved allerede nu at du under ingen omstændigheder vil acceptere det, så kan vi ligeså godt skilles som venner nu. Fremfor at skilles som fjender senere hen fordi vi spærrede hinanden inde med diverse begrænsninger og krav.
  Tro mig, selvom en hest er en "lille" ting at skilles over, så repræsenterer selve dilemmaet et livssyn, som du vil komme til at mærke på en masse andre områder i jeres liv.
  Man ejer ikke hinanden selvom man er i et forhold eller gift.


 • #37   9. jul Tja.. Jeg har holdt på med heste i mange år.. Og havde min mand sagt til mig at jeg ikke måtte købe hest. Så havde vi været skilt for længst!
  Ja heste er dyrt og tidskrævende. Og min mand begyndte at brokke sig over at hestene kostede så meget (selvom det var mig der havde udgifterne) og han mente at han betalte en masse til de.. Og det vidste jeg ikke passet.
  Det var dumt af ham.. For så opdelte jeg økonomien, og min mand kunne pludselig se at jeg betalte det hele, og havde mere penge imellem hænderne end ham..
  Jeg har aldrig brokket mig over min mand sin hobby. Han har haft flere gamle knallerter, motorcykel, båd, campingvogn, han kom hjem med katten, og skulle absolut have hunden.
  Har han råd, så siger jeg intet.
  Han mente dog her at han også skulle have hest. Jeg satte foden ned da han overhovedet ikke har råd til at stå med udgifterne på den. Han har opdaget hvor hyggeligt vi har det i foreningen, så tror det var så han kunne blive en del af det. Men hestene er mit frirum og pusterum, så det vil jeg ikke dele. Han må gerne komme med og hjælpe til en gang imellem, men på mine premisser, ligesom jeg tilbyder mig at hjælpe til når hans klub skal på et eller andet. Men det er på hans premisser

  Mvh TT


 • #38   9. jul Helt enig med Stald Phoenix! Det handler om at give hinanden plads

 • #39   9. jul Min kæreste er ikke glad for hestene. Men han acceptere da jeg har dem. Jeg acceptere han arbejder meget og er meget væk og så må han jo også acceptere mine heste. Hvis din kæreste har interesser må du jo også acceptere dem. Og så ville jeg forklare ham hvorfor du drømmer om hest og hvad det vil betyde for dig

 • #40   9. jul Både og. For ja, jeg mener ens kæreste/mand har lige så meget at skulle have sagt, som en selv.
  MEN jeg ville aldrig selv sælge hest for hans skyld, havde jeg ingen derimod, ville jeg ikke anskaffe mig uden hans accept.


 • #41   9. jul Hvis der alligevel er 3-4 år til, hvad så med at spare op, måske få en part og se hvordan det går, hvis din mand kan se at det gør dig glad og at der er råd til det, så kan det jo være at han, med tiden vender sig til tanken.

  Min mand har aldrig kunne lide heste, men har vidst fra starten at det er en del af mit liv, da vi for 12 år siden skulle købe hus, ville jeg gerne købe nedlagt landbrug, men det nægtede han, nu er vi ved at sælge hus og købe gård, og han har det fint med at jeg skal have hest igen.

  Giv ham tid og lad ham vende sig til tanken, det kan være han ændrer mening


 • #42   10. jul Nej en mand/kæreste skulle aldrig nogensinde bestemme, hvad jeg skal og ikke skal. Mine penge. Mit liv. Jeg bestemmer.

 • #43   10. jul Min kæreste han ved - og har vidst fra dag 1 - at jeg har hest, jeg rider, og det er den måde, jeg er mig på

  Så han ved udmærket godt, at hesten, dén bliver Selvfølgelig kan man lide nogen - og selvfølgelig er han da også vigtigst for mig, MEN omvendt så ved jeg også bare, at jeg ville aldrig kunne være sammen med nogen, der bad mig stoppe med noget af det bedste, jeg har... så er man jo ikke sig selv mere. Lige så vel som jeg ved, jeg aldrig ville bede mig kæreste om at stoppe med noget af det, der er vigtigt for ham Det er jo den plads, man giver hinanden til at være sig selv, og for mig er det noget af det, der gør, at jeg har energi til min hverdag

  Jeg har snart redet i 20 år, fra jeg var 4, - og jeg har såmænd redet i de 15 af dem, inden jeg mødte min kæreste. Så sådan er jeg bare, og det accepterer han heldigvis rigtig godt, selvom han vist synes, de heste dér, tager lang tid

  Så jeg ville have gjort, som det passede mig, så længe jeg selv ville kunne betale Selvfølgelig snakker man sammen om store beslutninger, men bare dét, at han kunne finde på at sige sådan til mig, det ville jeg da gå helt amok over Hvis det reelt er et ønske, man har, så er det jo vigtigt, man støtter hinanden i de ting, man gerne vil


 • #44   10. jul Ja og nej.
  Og alt efter hvordan i har organiseret jer økonomisk med eller ude fællesøkonomi, så et endnu større ja og nej.

  Når jeg siger både ja og nej, er det fordi jeg mener, at det er rigtig vigtigt at man giver plads til hinanden i forholdet.
  Til gengæld mener jeg også at man også har et ansvar over for hinanden. Hvis man har valgt at være 2, så forpligter det. Så er det ikke Mig, men Os.
  Jeg ved godt at vi har mulighed for at klare os selv i dag, og derfor ikke er afhængige af andre, men i min optik så har det samtidig den kedelige bieffekt, at hensyn og kompromis efterhånden bliver en by i Rusland. Jeg tror faktisk helt oprigtigt på at de gamle dyder er sundt for mennesker, og nu er der en ret stor forskel på kompromis og hensyn og så undertrykkende adfærd, som jeg på ingen måde bifalder.

  Jeg spørger ikke om lov til ting hjemme hos os, men vi har et respektfuldt forhold, hvor vi taler om tingene, og jeg kunne ikke finde på at anskaffe noget, der ikke var konsensus omkring. Hverken dyr eller ting. Til gengæld stoler han på min dømmekraft. Vi kan dog stadig have nogle rigtig gode dialoger, hvor mit perspektiv ændres undervejs, når jeg hører hans tanker på det jeg går og sysler med. Og lige sådan den anden vej. Jeg har fuld tillid til hans dømmekraft, og jeg vil strække mig det længste overhoved muligt, for at han kan udleve sine passioner.

  Nu er jeg gift med den mest vidunderlige mand. Bydrengen der flyttede på landet, blandt andet så jeg kunne have hest hjemme. Ham der er god til at sige ”nu rydder jeg af. Så gå lige ud og vær lidt sammen med hestene.”
  Jeg havde hest da jeg lærte ham at kende, så han vidste fra starten af, at hest er vigtigt for mig. Min ventil. Men du kan være sikker på, at hvis vores økonomi ændrede sig, så mit hestehold kom til at påvirke vores samliv eller hvis tidsforbruget kom til at påvirke vores familieliv negativt, så ville jeg skære det fra. Ikke uden vemod, men samtidig uden at blinke. Og jeg ved at det aldrig ville være ham der bad mig om det. Det er et ansvar jeg har for os som familie. Jeg har sagt ja til ham, og det fælles ansvar vi har påtaget for vores liv.

  Hvis ens økonomi ikke er superstærk, og man ikke er enig om at biografture, middage, rejser etc. begrænses af hesteri, så tror jeg at parforholdet kuldsejler, uanset om man har hinandens accept eller ej. Man skal uden tvivl undgå at begrænse sin partner, men man skal samtidig også huske at prioritere hinanden. Hvad nytter det at han har en glad kæreste, hvis det hele ender i dagligdag og leverpostej?

  Jeg havde en veninde på et tidspunkt. Hun og hendes daværende kæreste havde hver deres økonomi. Hun brugte rub og stub af penge og tid på hest. Han ville gerne ud og rejse. Meget og langt. Og det ville han gerne med sin kvinde. Han var skuffet over at hun ikke prioriterede dem. Hun kunne ikke forstå at han var sur, for det var jo den hun var.

  Det er så vigtigt at man får forventningsafstemt. Ikke bare ved starten af forholdet, hvor alt kan lade sig gøre, men gennem hele livet. Vores udvikling stopper jo ikke, fordi man får en partner. Tal sammen. Ordentligt. Grundigt. Hvad er hans bevæggrunde. Prøv at forstå dem. Ikke bare hør dem. Og forvent det samme den anden vej.
  Har du haft hest mens han har kendt dig? Hvis ja, var der så noget der berettiger hans bekymringer? Hvis nej, så prøv at sæt dig i hans sted. Ubekendt med hesteri, ubekendt med tidsfaktor og ubekendt med økonomiske konsekvenser. Har i talt fremtid? Sådan rigtig fremtid? Hvordan hænger det sammen med dit ønske om hest? Betyder en hest, at de fremtidsplaner i har lagt, skal ændres? Det er fair nok, at ændre prioritering. Men det kræver konsensus. Det kræver dialog. Det kræver mulighed for at sige ”jeg ser ikke mig selv i den retning. Hvad gør vi så?”.

  Som nogle af de andre er inde på, hvad så med at starte med en part? Så han også får fornemmelsen af at tidsforbruget i forholdet til jeres liv. Og som AMT påpeger, så er der altså bare en økonomisk forskel på, om vi taler et fodboldkontingent eller ejerskabet og de økonomiske forpligtigelser for en hest i Københavnsområdet. Hvis du er under uddannelse og i måske lever lidt stramt, så er det måske også lidt svært at forestille sig, at der skal hives 5-7.000 kr. ud af budgettet om måneden til en hest, selvom du taler ude i fremtiden. • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #45   10. jul Nana: nemlig. et forhold hedder ikke dig og mig, men OS.

  selvom at flertallet her vidst stemmer for at det hedder mig, mig.


 • Doktor Who
  Doktor Who Online Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 23 Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 1.831
  #46   10. jul AMT.
  Det er sjovt.
  For jeg læser hovedparten af indslagene som "det er ikke sundt for et forhold, hvis den ene part kræver, at den anden skal opgive ting, der betyder meget for en."
  - Sandt. Det er ikke alle, der lige tydeligt kommenterer på, om det ikke er logisk, at friheden under ansvar går begge veje. Men det er langt fra det samme som at påråbe Mig-kultur.

  Som jeg læser det, så er den røde tråd i alle svar, at man skal passe på, hvis der er trang til ultimatumer....


 • Doktor Who
  Doktor Who Online Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 23 Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 1.831
  #47   10. jul Nana E.
  Velformuleret - ansvar, forpligtelser og "rettigheder" går begge veje.


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #48   10. jul Doktor: jeg skal, jeg vil, ingen skal bestemme over mig, jeg gør hvad det passer mig.
  - det er mig mig mig


 • #49   10. jul Amt, der er jo heller ikke noget OS i "du må ikke få en hest, fordi jeg siger det"...

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #50   10. jul stald: Det siger jeg heller ikke.

  men nu er en hest jo heller ikke bare en kat, eller at gå til fodbold.


 • #51   10. jul Men det er ikke selve hesten der er problemet, men det som det "blanke nej" repræsenterer. Sådan en holdning til sin mand/kone kan man ikke bygge et sundt og ligeværdigt forhold på. Det er efter min mening en usund tilgang til en man elsker.

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #52   10. jul stald: hvem er kommet med sådan et nej?

 • #53   10. jul TS kæreste

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #54   10. jul stald: og det ved du ud fra den sparsomme tekst og information?

 • #55   10. jul Jeg er ikke helt med..? Du forholder dig måske ikke til det trådstarter startede med at skrive om, men svarer på noget helt andet?

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #56   10. jul stald: jeg forholder mig til start indllgget og det enkelte svar der er kommet.

  og ud fra startindlægget ved vi ikke hvordan afvisningen er kommet, og på hvilket grundlag.


 • #57   10. jul Det er jo sådan set også ligemeget, for det kommer strengt taget ikke os ved... dette er et debatforum, ikke en side for professionelle psykologer eller parterapeuter Vi kan forholde os til det TS skriver og svare på det hun spørger om, eller vi kan lade være... hvis man ikke skulle svare fordi man mangler information, så skulle du jo sådan set heller ikke skrive din holdning. Så selvfølgelig kan man skrive på baggrund af det TS skriver, og ellers må man spørge eller råde hende til at søge professionel hjælp.

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #58   10. jul stald: der er forskel på at komme med en holdning, på baggrund af et kontant nej, også tage udgangspunkt i hvad ts skrover, også ud frs det lege partterapeut, og mene at det er et usundt forhold.

 • #59   10. jul amt, prøv nu at læse hvad jeg skriver, det er det samme fis hver gang - du tillægger folk alle mulige ting de aldrig har skrevet. Stopper bare her, for gider ikke tærske langhalm på det mere. Jeg har fuldstændig ligeså meget ret til at skrive det jeg gør som du har, kan du ikke lide det, så gå udenom - beklager, men det er sgu så trættende

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 45 Heste: 2 Emner: 126 Svar: 8.909
  #60   10. jul stald: jeg forstår bare ikke behovet for at tillægge et ukendt forhold en masse dårlige faktorer.

  jeg tænker at man skal passe på med at "råbe" op om dårligt forhold, osv. for uanset hvad så bliver man påvirket når der gang på gsng skrives at det ikke er et sundt forhold, at man ville smutte osv.

  jeg tillægger ikke din tekst andet end hvad jeg læser, og det ville jeg heller ikke få en dyt ud af, for så vil det ikke hænge sammen i sidste ende..


Kommentér på:
når kæresten/manden mener du ikke skal have hest