{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.112 visninger | Oprettet:

HesteGalleri.dk
VIP
HesteGalleri.dk Administrator

Tilmeldt:
28. nov 2003
Følger: 1 Følgere: 159215 Emner: 80 Svar: 459

Find det rigtige dækken til din hest {{forumTopicSubject}}

En rigtig god guide til dig som søger råd og vejledning om dækner. Nedenfor finder du en liste over nogle af de mange dækkentyper, og hvad deres formål er.

Dækkentyper og deres formål:

<b>Stalddækken</b>
Et stalddækken er ikke vandtæt, og bruges derfor kun på stald eller under transport. Et stalddækken er oftest lavet er materialer som uld, bomuld eller som termodækken.

<b>Regndækken</b>
Et regndækken er et tyndt vandtæt dækken, som hesten bruger på regnvejrsdage. Nogle regndækner fås med et tyndt lag fleece, som luner ekstra på de kolde dage. Der er flere problemstillinger, når det gælder regndækken. For det første kan regndækken kun bruges, hvis det ikke er for koldt uden for. Det skyldes, at heste normalt rejser hårene for at danne et isolerende luftlag, når det er koldt, men hvis hesten har et dækken på, kan den ikke rejse hårene, og derfor kan et regndækken blive en kold fornøjelse for hesten, hvis temperaturen er lav. For det andet må temperaturen heller ikke være for høj, hvis hesten går med et regndækken. Et regndækken har den samme effekt på heste som regntøj har på os mennesker. Hvis vejret bliver for varmt, kan vi ikke ånde i regntøj, og det kan heste heller ikke.

<b>Overgangsdækken</b>
Et overgangsdækken indeholder oftest 100 – 200 gram fyld. Et overgangsdækken bruges ofte om efteråret, når dækkensæsonen starter eller om foråret, når vejret bliver lunere. Det er vigtigt, at et overgangsdækken er åndbart og vind- og vandtæt.

<b>Vinterdækken</b>
Et vinterdækken er et tykkere dækken. Det indeholder oftest fra 300 – 500 gram fyld. Mange hesteejere har ofte flere vinterdækner af forskellig tykkelse, således, at det er muligt at skifte dækken, når det bliver endnu koldere.

<b>Sommerdækken</b>
Et sommerdækken er et helt tyndt dækken, der oftest er lavet af bomuld. Det er ofte et dækken, som man vælger at bruge lige før et overgangsdækken, men nogle hesteejere vælger også, at bruge et sommerdækken på skimler og hvide heste, da de kan være yderst sarte overfor solens stråler - et sommerdækken kan afhjælpe det problem.

<b>Fluedækken</b>
Et fluedækken bruges for at forhindre, at hestene bliver generet af fluer, myg, hestebremser, mitter og andre insekter. Heste, som er allergiske overfor insekter som fx mitter, kan have stor gavn af et fluedækken.

<b>Sveddækken</b>
Et sveddækken er et dækken, som bruges efter træning, hvor hesten er varm og svedig. Et sveddækken har til opgave at lede sveden væk fra hestens krop og samtidig holde hesten varm.

<b>Skridtdækken</b>
Et skridtdækken bruges under opvarmning af hesten og ved afskridtning af hesten. Et skidtdækken findes i flere typer af materialer fx fleece, uld og bomuld. Et skridtdækken kan både være et stort tæppe som lændedækken, men også som et dækken med bringelukning.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Find det rigtige dækken til din hest
Kommentér på:
Find det rigtige dækken til din hest

Annonce