{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
765 visninger | Oprettet:

Skyder skulder og stopper i longe {{forumTopicSubject}}

Jeg er begyndt at longere min hest lidt mere, da jeg ikke må ride for tiden.
Vi har problemer med, at hun skyder skylder på venstre volte, og derved falder ud af volten. Det ender med at hun ikke kan komme rundt og snurrer fronten ind mod mig og stopper op.
Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op med dette, da hun går super godt på den anden volte. Hun er lettere at "drive" rundt på venstre volte, når man har en longepisk med, men det er bare ikke altid jeg har en, og jeg vil gerne kunne longere uden.
Hun går ikke med indspændinger af nogen form for tiden, men bliver en gang i mellem longeret med en fast chambon.
Er der nogle forslag til, hvordan jeg kan få støttet op om den skulder, så hun ikke falder ud af volten? smiley


Kommentarer på:  Skyder skulder og stopper i longe
 • #1   5. jun 2016 Jep. smiley
  Sæt kravet/sværhedsgraden ned, så hun kan. At hun skyder skulderen og ikke kommer godt rundt, betyder at hun har svært ved det. Og at hun har svært ved det løses ikke af at presse hende rundt, som du selv er inde på med longepisken.
  Jeg starter altid hestene op fra jorden uden longe. Altså helt almindeligt groundwork, du går ved hestens hoved, enten baglæns eller forlæns og hjælper hende med at bøje sig ved at tage let i indvendige tøjle (ind mod midten) i hendes udvendige forbens takt.
  Det er vigtigt at ramme udvendige forbens tak for at hjælpe hende til at runde sig og samle sin krop om krumningen på volten.
  Tager du i tøjlen i indvendige forbens takt forværre du eller forstærker det at hun skyder skulderen.

  Når hun kan mens du går med hende, øger du afstanden så du over tid (hendes tid) ender i longeposition.
  At tage i indvendige tøjle eller longeline i takt med udvendige forben er altid vigtigt, altid. Både i ridning, jordarbejde og longearbejdet, da det hjælper hesten enormt til at opnå den korrekte kropspositionering.
  Omvendt, så gør man mere skade end gavn ved at tage i indvendige forbens takt -det er ikke magi eller holdning, det er rent anatomi og biomekanik. (Til hvis det kom op... smiley )


 • #2   5. jun 2016 Hvis du vil være endnu mere præcis og hjælpsom for hende ligger du pres fra indvendige schenkel i takt med indvendige bagben (i longering er det pisken og i groundwork enten pisken eller hånden).
  Du behøver ikke at slå hende, men prikke eller skubbe blidt eller bare vise hende pisk eller hånd -såfremt hun har lært og forstået signalet.
  Det vil hjælpe hende til at aktivere indvendige bagben, løfte ryggen og gøre bøjningen tilgængelig for hende.
  En hest kan ikke bøje sig med sænket ryg pga torntappene i rygsøjlen. smiley


 • #3   5. jun 2016 Longer i en roundpen eller læg bomme/sæt spring op så du får markeret volten.
  Evt longer i køreliner, så du har to tøjler at styre med smiley


 • #4   5. jun 2016 Note, husk at på volten skal hestens indvendige bagben ikke træde udad, men til udvendige forbens spor eller bare imellem forbenenes spor.
  Går hesten mere sidelæns end det, øger man betydeligt chancen for at hesten træder forbi tyngdepunktet fremfor til, som er grundstenen for bæring og en stærk og holdbar hest. smiley


 • #6   6. jun 2016 Nu har jeg i hvert fald noget at arbejde med, tak smiley Problemet er, at jeg ikke selv må bevæge mig alt for voldsomt og hurtigt rundt. Så jeg har jo både brug for at holde konditionen oppe og holde musklerne i gang, så jeg ikke skal starte helt for fra, når jeg kommer i sadlen igen.
  Jeg har overvejet om jeg skulle begynde og longere med min double longe igen, for at få noget støtte på udvendige side. Hvad tænker i om det? smiley


 • #7   6. jun 2016 Et spørgsmål der er værd at overveje svaret på:
  Hvad ville det gøre at du skulle starte forfra når du er rask igen?

  Tænk lidt over det, hvilken skade ville det gøre at skulle starte op igen efter lidt pause? Hvilken skade eller gavn vil det gøre at i bare hygge sammen en periode og så tager ridningen op, når i er klar?
  Hvilken skade vil forkert longering gøre, hvis du ikke kan bevæge dig godt nok rundt og hjælpe din hest tilstrækkeligt?
  Hvad er det positive og negative, ved at passe på dig selv, nyde og måske endda pleje jeres forhold, men ikke konditionen den her periode?

  Jeg er ikke dømmende, men prøv at tænkt det lidt igennem. smiley


 • #8   16. nov 2016 Ved en hest, der falder ud over udvendige skulder, kan du have den på en mindre volte i starten med fokus på, at hesten er rundet. Stop hesten fortil (glid pisken op et par metre foran hesten i en stor, blød bevægelse), hver gang den træder ud over skulderen. De første par gange vil den sandsynligvis stoppe helt op, da den skal arbejde med sin balance, men efterhånden skulle du gerne opleve, at den sætter tempoet ned og træder i en mere cirkulær volte. På dette tidspunkt kan du igen gøre volten større. At træne uden longepisk gør longeringen mere kompliceret, da du kommer til at mangle den forlængede arm. Selv den veltrænede hest kan have brug for støtte af og til.

  Invester evt. i longeundervisning, hvis det er noget, som du bruger en del tid på. Det er vigtigt at have i mente, at longering er den hurtigste måde at opbygge hesten, men også den hurtigste måde at ødelægge den.


Kommentér på:
Skyder skulder og stopper i longe

Annonce