{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Bedste bid til urolig hoved
 • #1   28. sep Min slår meget med hoved og jeg bruger et 3 delt myler med kugle på midten, det syntes jeg fungere.

 • #2   28. sep Find grunden til at den ryster på hovedet til en start :).

 • #3   28. sep Enig med #2. Det er meget sjældent biddet det handler om. Problemer i kroppen forplanter sig stort set altid til hestens mund.

 • #4   28. sep Jeg har rigtig god erfaring med et Beris comfort med bidskiver.
  Min islænder tyggede, rystede og var urolig på biddet, når tingene blev svært eller hun stressede. Med Beris kom der mere ro på og vi kunne arbejde på at få stressen ud af kroppen uden også at skulle bøvle med biddet.


 • #5   29. sep Jeg ville først om fremmest få tandlæge til hesten og få den tjekket om der er noget i munden der gør den urolig smiley
  Derefter ville jeg få tjekket kroppen.

  Hvis der ikke er noget galt med ovenstående, så ville jeg prøve et Danish Guard udelt bid med tungefrihed smiley


 • #6   29. sep Er tænderne tjekket?
  Kan hesten have ondt andre steder?

  Nogle heste bryder sig ikke om delte bid, da der kan være for meget uro i munden på dem.
  Så et udelt.
  Men ellers, så husk at mål hestens mund, så du får et bid i den korrekte længde.
  Et for langt bid, kan også give rigtig meget uro.


 • #7   29. sep Åh jeg synes, de er svære sådan nogle spørgsmål.

  I mit hoved, så er bid et langt stykke hen af vejen individuelt - afhængig af, hvordan hestens mund er formet og hvilken rytter, der sidder på ryggen. Nogle mener også, det er guld at have et bid, der ligger helt stille i munden på hesten - men så glemmer at se, at nu sidder rytteren med stive arme, holder hestens hoved og har fået en hest, der snart er helt død i mundvigerne. Ikke at jeg på nogen måde taler om trådstarter - men bare som et eksempel smiley Andre mener, det er rart at biddet kan bevæge sig lidt mere.

  Jeg ville starte med, (medmindre du rider med et og andet vanvittigt bid), blot at have et helt normalt 2 eller 3 del trensebid på, dobbelttjekke størrelsen. Jeg ville så sideløbende få min dyrlæge ud forbi og tjekke tænder/mule - og sikre mig, at vedkommende er kompetent og grundig - og kunne hun sige lidt om mundens form/størrelse ville det være fantastisk, så jeg bagefter ville kunne udelukke tandproblemer SAMT tjekke ryg/overlinje for ømheder. Min havde en periode med uroligt hoved, fordi hans sadel trykkede på trods af, at sadelmanden havde sagt god for den... da det blev rettet og han fik et par behandlinger, var han helt anderledes i mulen - og åh ja, så er man altså en meget trist hesteejer over at have redet rundt på en hest med uroligt hoved af en god grund... derfor var jeg meget glad for, at jeg trods alt ikke blot havde skiftet bid x antal gange og så redet videre.

  Dernæst må man også kigge lidt indad - hvordan rider man selv? Er man dygtig? Rutineret? Forlanger man for meget af sin hest ift. dens nuværende styrke? Får man den redet frem til hånden? Hvordan føles den egentligt i kroppen under rytter? Blød og rar eller stiv og problematisk?

  Og SÅ ville jeg begynde at overveje at skifte bid... hvis den stadig ikke fungerer smiley Jeg ville absolut tage min underviser/berider med på bidjagt - han/hun kender både dig og hesten.


 • #8   29. sep Jeg har en faglig PDF om bid som jeg gerne sender, hvis du sender mig din email på besked smiley

 • #9   29. sep hesten er selvfølgelig tjekket af kiopraktor og tænder.


  et myler bid hjalp! helt rolig hest nu (;


 • #10   30. sep Dejligt hvis det er løst så nemt, men bare husk at fordi hesten går ok med det lige efter skift, betyder ikke at den bliver ved med det. Der skal gerne gå min. 5-6 dage før man kan se den reelle effekt af et bidskift. Derudover så er det også værd at huske at selvom hesten er tjekket af en kiropraktor, så kan den sagtens have nogle fysiske problemer der gav sig udslag i hovedrysten, også selvom den skulle gå mere roligt på et andet bid. Nogle bid giver rytteren en falsk tryghed, da mange tror at en helt rolig mund er det bedste. Det er det ikke, tygger hesten overhovedet ikke eller tør tage kontakt til biddet, er det også et hint om et underliggende problem.

 • #11   30. sep Et udelt muffebid er det mest rolige du kan få.

  profilbillede
Kommentér på:
Bedste bid til urolig hoved

x