{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
470 visninger | Oprettet:

Sadle køb, dine erfaringer ? {{forumTopicSubject}}

Heey you ???????

Jeg står og skal have fundet en ny sadle til min basse mand, men midt i alt det her sadle kig sidder jeg virkelig med følelsen af at jeg er de forkerte steder og kigger de forkerte steder.

SÅ hvem går du til når du køber sadle ? Jeg har vel et budget på 5-7000 og tænker at jeg helst vil have det igennem noget sadlemager af en art så man er sikker på det er den rigtige sadle og den ligger rigtig på hesten og passer rytteren bedst, men jeg mangler lidt en liste over hvilke sadlemager der eksisterer ??

Jeg har kig ved ingdams men som jeg kan se gør de ikke i brugte sadler og den billigste koster 13 000 hvilket der ikke heeeelt er budget til, så hvilke andre sadlemager kender du ? Som meget gerne gør i brugte sadler også. Ja og så skal det helst være i Jylland da jeg selv holder til nord/midt Jylland ??


Kommentarer på:  Sadle køb, dine erfaringer ?
 • #1   21. feb Jeg plejer at få sadelmager ud og måle op, og lade mig prøveride en sadel der passer. Så får jeg liste med hjem med sadler, der passer min hest, og søgningen kan gå i gang. Jeg kigger typisk på facebook og ridehesten.
  Jeg brugte Tina Askebjerg fra Rødding i Sønderjylland - hvor jeg også selv kommer fra.


 • #2   21. feb Jeg brugte Sadelspecialisten ved Jelling smiley
  Dog tvivler jeg at du med dit budget vil kunne få en sadel ved en sadelmager, blot en sadelprøvning koster over 1000 kr. og hvis sadlen så skal tilpasses hesten så kommer der mere oveni smiley Jeg tænker du måske skal gøre som Lea ovenover foreslår, at få lavet en sadelprøvning og få foreslag til gode sadler med hjem og så prøve lykken igennem det private brugtmarked smiley Dog kræver der stadig at en sadelmager tjekker tilpasningen efterfølgende hvis du skal være sikker på at den passer din hest korrekt smiley


 • #3   21. feb Jeg købte min sadel hos Nobel Ride.
  Du skal bare skrive dit budget, og så kommer hun med sadler smiley


 • #4   21. feb Ved nogle sadelmager og sadelfitter, får du sadelprøvningen gratis hvis du køber sadel hos dem. Dog skal man betale for tilpasning, og det kan hurtigt blive mellem 1500-2500 kr, alt efter hvem du vælger. Så sadelmager kan hurtigt opsluge en del af budgettet. Du skal også være opmærksom på, der er forskel på en sadelmager og sadelfitter.

 • #5   21. feb Silje Sverkholt kommer også i det nordjyske og kan også lave en liste til dig med sadler du kan kigge efter

 • #6   21. feb Jeg har santa cruz Leopold platinum monoflap og skum fyld bom kan ændres.. Jeg elsker begge mine sadler - de er bløde (kalveskind) og giver optimal støtte man ikke bliver låst fast af

 • #7   22. feb Jeg kan anbefale Skals Sadelmageri. Niels er ikke bundet op på enkelte mærker, og han sælger både nye og brugte sadler - og så er han lidt af en troldmand i forhold til at fikse sadlerne, så de passer til både hest og rytter.

  P.S. Til du kan sagtens få en god sadel til dit budget - især hvis du ikke absolut skal have et “hot navn”, men blot en kvalitetssadel, som passer jer begge to smiley


 • #8   22. feb Liingaard har nogle brugte sadler og tilpasser dem også. Det ligger ved Farsø.

 • #9   22. feb
  Jeg har opgivet sadelmagere - har haft 4 ude jeg ikke kunne bruge til noget og det er lidt de eneste der komme til Fyn, det er satmer træls.


 • #10   28. feb Det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i hvordan en sadel skal ligge på hesten. Jeg har de sidste 6 år brugt 4 forskellige sadelmagere de 3 af dem 2 gange. De 3 af dem nævnte aldrig noget om bomvidden var rigtig eller ej og heller ikke kommenterede på kammervidden heller ikke om sadlen havde den rigtige facon i forhold til hestens ryg facon.

Kommentér på:
Sadle køb, dine erfaringer ?

x