{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.906 visninger | Oprettet:

Trailerlæsning af stædig hest? Nogle der har oplevet det samme? {{forumTopicSubject}}

Åha ja, for nogle år tilbage, havde jeg en haflinger. Har aldrig kendt så rolig en hest. Han pure nægtede at gå op i traileren 4 ud af 5 gange. Han var bestemt ikke bange for den, men nægtede bare at flytte benene uanset hvad!
Nu har jeg fået haflinger igen. Utrolig nem at arbejde med, og forstår alt efter et par gentagelser. Alt vi laver foregår med ophøjet ro. Men han nægter også at blive læsset!
Har haft ham med ud og køre to gange, altså 3 læsninger, og en af gangene gik han op i andet forsøg, men de tre andre gange har været et helvede mildt sagt. Han er bestemt ikke bange for traileren eller noget somhelst, og han kan finde på at gå halvt ind stoppe op og stå og kigge, og så pludselig sætte i baggear. Og så står han bare og glor uanset hvad!
Jeg er bestemt ikke tilhænger af magt mod heste, men i dag prøvede vi både læssetov, kapsun, alm grime, foder, flere om det, og selvom jeg er i mod det, prøvede vi endda med et par ordentlige klask i røven med en pisk - tror i han rykkede sig? Aldrig i livet! Han ikke engang blinkede!
Det skal også siges, at vi endda havde taget hans foldkammerat med i traileren, i håb om at det ville hjælpe på det, men nej...

Jeg synes aldrig jeg har manglet svar på nogle problemer i min træning, uanset hvad for en hest det har været, eller hvornår, har altid haft en løsning eller en idé, men nu er jeg bare løbet tør! Aner ærligtalt ikke hvad jeg skal stille op. Han kan gå lige op, men andre gange nægter han pure!

Har i oplevet det?
Hvad gjorde i ved det?
Hvad ville i gøre?

Vi har overvejet at købe en gammel trailer og sætte på folden og udelukkende fodre i den. Men det gjorde vi også ved min gamle haflinger, men til ingen verdens nytte fandt vi ud af efter tre måneder!



(til jer der læste min tråd tidligere i dag; det vat en super undervisning, så har været i højt humør lige siden smiley tak ! )


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Trailerlæsning af stædig hest? Nogle der har oplevet det samme?
  • #3   30. jan 2013 Din hest er ikke stædig.. Den er utryg. Og det er din opgave at lære den at blive tryg ved traileren. Kig lige disse to videoer - og prøv at træn din hest sådan.. smiley Så skal i nok få en god oplevelse begge to.

    http://www.youtube.com/watch?v=bI_wGvDX04Y

    http://www.youtube.com/watch?v=aNev678nop0

    Rigtig god træning.



  • #5   30. jan 2013 minder utrolig meget om vores Rokko, vi gik rundt om traileren. et skridt hen mod traileren og liiige inden han blev træls så væk. et skridt tættere på og væk

  • #7   30. jan 2013 Jeg har haft sat mig i traileren med en bog og hesten i tov på rampen og bare ventet på de gik ind smiley Virkede ret godt, men kræver man har tiden og tolmodigheden.

  • #9   30. jan 2013 Hvis hesten som du siger, hverken er bange eller uerfaren omkring traileren, og sommetider sagtens kan komme op, ville mit umiddelbare bud være fejl i jeres kommunikation de gange det går galt. Især fordi du havde præcis samme problem med din gamle hest, kunne det måske tyde på, at det er dig, der kommer til at gøre et eller andet, som hesten misforstår? smiley

    Det er faktisk et problem, som jeg har set meget i forbindelse med trailerlæsning. Man tror det er enkelt, men i virkeligheden skal man være utrolig præcis i sit kropssprog, signaler, hvor man går, holder, osv. Dét man skal, er jo at byde hesten at gå ind i et lille, mørkt og tillukket rum, hvor der ikke kan ses ud på den anden side. Stærkt imod dens natur. Derfor er det meget vigtigt, at vi er opmærksomme på hvordan vi gør det.

    Et par grundlæggende ting, der går galt, kan være:
    - Dig/den den læsser ham, glemmer at gå med ryggen til hesten og kigge ligeud under læsningen. Hvis du er vendt om mod hesten, eller kigger meget på den, fremstår du usikker på situationen, hvilket kan mindske hestens lyst/tillid til denne trailer.
    - Der er ikke nogen til at stå ved siden af traileropgangen, og lægge en hånd på hestens bagpart, når den træder op, således at den ikke kan springe til siden.
    - Du bevæger voldsomt/ryster/rasler/whatever med en pose godbidder, en spand eller lignende. Ryst, raslen og pludselig lyde generelt, er noget der støder hesten væk.

    Hvis ingen af disse ting er tilfældet, ville jeg nok anbefale dig at få en specialist ud. Men lad for alt i verden være med at piske din hest hårdt, osv. Dette vil blot give den dårlige erfaringer vedrørende læsning, og vil bestemt ikke gøre det nemmere næste gang.

    Held og lykke med det.


  • #10   30. jan 2013 min hest gør hver gang, jeg sætter hver gang en halv time til at sidde i traileren og jo mere jeg slapper af, jo hurtigere går han op hver gang, har aldrig slået ham, brugt læsse torv eller lign, og jeg tror på at for hver gang han selv vælger at gå op, så bliver han mere tryg. men et godt råd er at giv ham hans foder i traileren en par gange om ugen smiley min gør det lidt hurtigere for hver gang smiley

  • #12   30. jan 2013 Jeg har prøvet alt det i nævner desværre!
    Luna, jeg har prøvet at gå ind på alle måder i forhold til ham, men nix.
    Jeg kan næsten med 100% sige, at han ikke er utryg ved det overhovedet, da han faktisk mere eller mindre "falte i søvn" i dag (han stilte sig med vægten tilbage og hovedet strakt ud mod mig, da jeg jo holdte fast i tovet. Så lukkede han det ene øje, deepå stilte bagbenet i hvilestilling, for til sidst at lukke det andet øje og stole på at jeg kunne bære hans vægt. Hvilket jeg selvfølgelig ikke kunne dersom han blev tungere og tungere, og til sidst gav jeg slip, hvorpå han han var ved at vælte og "vågnede" fra hans dvaletilstand med et mindre shok)

    Min umidlbare tanke var at gøre som Nanne skriver, men det er bare ikke hver gang man har tiden til det.
    Jeg kunne også prøve at gøre som Karina (formoder det er dit navn ;)), men i mit hovede er det jo ikke en holdbar løsning, men må jo se om det kan fungere.

    Min eneste tanke omkring det er, at han er total respektløs omkring mig, det virker virkelig sådan! Men det vil undre mig meget, da han altid og på alle områder er en meget underdaning hest, som gør mere end sit ypperste for at tilfredsstille mig!? Hvordan hænger det sammen?

    Jeg må prøve at høre min underviser ad, om han vil have lidt ekstra, og gå ud og hjælpe med læsning efter undervisning..


    Det er for alvor en hjernevrider, den hest har kastet i hovedet på mig! Suk! smiley


  • #13   30. jan 2013 Nej nej nej.
    Du skal for guds skyld ikke slå, piske, bruge hingstekæde, blive "sur" eller lignende.
    Det er jeres kommunikation, der skal udredes. En hest er ikke bare stædig, der er en grund til det. Og får du ham ind i traileren, uden vold, vil det bevirke, at det bliver langt, langt nemmere næste gang. Bruger du derimod vold, vil effekten være den modsatte.


  • #15   30. jan 2013 Hingstekæde og alle former for voldige handlinger hjælper ikke på ham! Tværtimod! Og jeg er ikke tilhænger af at bruge det, medmindre det er af sikkerhedsmæssige årsager! smiley

    Johanne: jeg har aldrig haft problemer med at læsse andre heste end de to haflingere! Jeg gør normalt alt det du nævner, dog vender jeg mig ofte om imod ham, da han er meget kontaktsøgende, og panikker mildt, hvis jeg fx vender ryggen til og ignorere ham.. men jeg vil forsøge alligevel smiley


  • #16   30. jan 2013 "Min umidlbare tanke var at gøre som Nanne skriver, men det er bare ikke hver gang man har tiden til det." ... _Du må aldrig være i tidspres når du skal træne din hest, - så skal du hellere lade være... En træning skal altid slutte med en godt udført øvelse....

  • #17   30. jan 2013 jeg kan ikke læsse min, en trøje over hovedet så hun ikke kan se noget, så går hun lige op.. smiley

  • #18   30. jan 2013 Cowgirls, hvis man står og skal til undervisning eller senere hen stævner, så kan det ikke undgåes før eller siden. Nogle gange går han jo lige op, og så ville det sku være synd at lade ham stå to timer i traileren, fordi det lige var sen tid jeg havde sat af. Og når man nu først har fri kl 4, skal nå at ud og låne trailer, og være klar til undervisning kl 6, jo, så er det svært at undgå tidspres.
    Hvis jeg kunne bruge døgnets 24 timer på min hest, gjorde jeg det med glæde! Men sådan er min hverdag desværre ikke skruet sammen. Jeg kan låne en trailer en weekend for 500,- og så har jeg de to dage at træne med ham i, hvilket jeg gør. Men når det er nødvendigt at køre ham til fx undervisning, så kan jeg ikke undgå at være i "tidspres" desværre.. beklager!


  • #19   30. jan 2013 Udover det, så "slutter vores træning altid godt", da han hygger sig gevaldigt, når først han er inde i traileren smiley
    Når klappen bliver åbnet og bommen fjernet, bliver han altid stånde og skal snakke og nusse til sidste sekund. Om så man trækker en evt anden hest ud først, så står han der troeligt uden at fortrække en mine og gumler hø, nusser, eller hvad vi nu laver. Først når jeg peger mod hans bringe og siger, bak, begynder han at bakke, og ikke et sekund før smiley mærkelige dyr! smiley


  • #20   31. jan 2013 Hej.
    Nu siger du godt nok du ikke vil bruge magt overfor din hest.
    Har du prøvet med din trense på ? Longer på hver side af traileren og krydse over så den holder på bagparten ?
    Kender også nogle stykker der bruger trækketorv med kæde og har den spændt igennem grimen også den kan stramme under mulen og når den tager et skridt på rampen løsnes kæden og så får den ros også strammer man lidt igen til den tager et skridt, og sådan fortsætter man til den går på i traileren ..
    Du kan også have trense på og have en dressurpisk med som styrre pind ved at "daske" lidt bare skiftevis højre og venstre skulder, (:


  • #21   31. jan 2013 Årh jeg kender det alt for godt, min hest gjorde det også for år soden og vi kørte i trailer minimum 3gange om ugen, og pludselig nægtede min hest at gå op.

    Løsningen blev, en loncerings pisk der knaldede en hang et stykke fra ham.


    Og nu går han ca i trailer hver gang, og han bliver læsset efter den metode der hedder di går selv op og hvis du nægter er det bare ikke sjovt at være hest uden for trailern


  • #22   31. jan 2013 min hest gør det også, eller er begyndt, de først 7 gange jeg læssede ham, gik han lige op, de seneste 3 gange, gad han ikk.
    Så det hjalp med en skål tålmodighed, og et løst tov, samt en masse 'vejvisning' hvor han skulle gå hen smiley
    Igår gik han lige op (brugte så også 30min +/- )


  • #23   31. jan 2013 Har i forsøgt at tage midterpladen ud? Min søsters ville ikke op i traileren før den var væk da hun skulle køres hjem, og vi kunne uden problemer læsse hende herefter med lidt æble-hjælp og kunne derefter bare sætte midterpladen i.

    Nogle heste bryder sig ikke om at der ikke er så meget plads i traileren:)


  • #24   31. jan 2013 Jeg har en haflinger der heller ikke går op, og det handler om utryghed (hun har ikke prøvet det så mange gange og jeg har ikke mulighed for at træne det da jeg ikke har trailer selv), men jeg har fundet ud af, at hvis jeg presser hende (trækker lidt i tovet eller lign - jeg bruger ikke vold), så bakker hun bare, men hvis jeg venter på at hun selv tager initiativet til at komme op, så tager det 4-5min at læsse hende smiley hvis jeg ydermere har et æble så tager det 2 min *GG*

  • #25   31. jan 2013 Nadia: Jeg tror også det er sådan han skal tages. Jeg må bare vente og vente, og med tiden, går det forhåbentligt hurtigere og hurtigere med at læsse ham smiley

    Tak for hjælpen allesammen !
    Prøven med en god portion tålmodighed, når tiden er der, ellers må¨jeg høre min underviser, om ham kan hjælpe smiley


  • #27   31. jan 2013 Tusinde tak Luna smiley
    Og tak for det gode lange svar du kom med!


  • #29   31. jan 2013 Men det var det såmænd, for det var utrolig interessant, og det åbnede op for en masse tanker omkring det hele, så det var super! smiley

  • #31   31. jan 2013 Bestemt ikke! smiley

  • #32   31. jan 2013 Hvis jeg nogle gange har haft problemer med at læsse min hest så har jeg lagt horsemanshipgrime på, og så har jeg prøvet stille og roligt bare at gå hen mod traileren og være fuldstændig ligeglad med at den måske ikke havde villet op lige før, men hvis han så stopper så plejer jeg at holde trykket i grimen, ikke voldsomt eller noget, og det skal heller ikke blive tovtrækning men så når han går fremad op mod traileren så slipper jeg trykket i grimen. Det plejer ihvertfald at hjælpe på min hest smiley
    Men det kræver selvfølgelig tålmodighed, og at man ikke bliver sur på hesten fordi så går det helt galt smiley
    Held & Lykke ;-D


  • #33   31. jan 2013 Hvis du har lyst til at arbejde med klikkertræning, så har jeg skrevet et blogindlæg om at bruge klikkeren til trailerlæsning. http://stenner.dk/blog/?p=156 Jeg brugte det til en islænder på 4, der aldrig havde været i trailer før. Totalt stressfrit og stor succes.

    Som en anden også foreslår, så er det nok fremsignalet du skal kigge på, hvad end du træner det med klikker eller på anden måde, træn det i alle mulige forskellige situationer, både nemme og svære, så bliver det også bedre ved traileren.

    Held og lykke med ham.
    Merete


Kommentér på:
Trailerlæsning af stædig hest? Nogle der har oplevet det samme?

Annonce