{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Amigos hovtumor/keratom fjernes

2.367 visninger | Oprettet:

*ADVARSEL!!!!! DER FOREKOMMER BILLEDER INDEHOLDENDE BLOD I DETTE ALBUM!!*

Amigo fik d. 24 februar 2016 fjernet en sjælden hovtumor/keratom/hornsøjle i venstre bagben. Idet dette ikke rammer mange heste, og der ikke er mange kendte sager af dette i Danmark, har jeg besluttet at oprette et album og fortælle om vores rejse gennem denne proces.

Der er ingen der ved præcis hvorfor et keratom opstår i hoven. Det er lidt som at vinde i lotteriet, bare man her trækker det korte strå. Det er rent uheld - heller ingen engelske dyrlæger/forskere ved hvorfor det kommer.
Amigo har ellers super sunde og stærke hove. Derfor er det et evigt mysterie hvorfor han har fået det.

En engelsk side omkring keratomaen fortæller bl.a.: "Many horses diagnosed with keratomas have no history of either infection nor injury at the site. Any size, breed or gender of horse may succumb to the problem — it may simply be bad luck."

Amigos keratom blev diagnostiseret ved røngten i starten af januar. Her midt april (13 april 2016) fik han endelig, efter 7 lange uger i boksro, lov til at komme udenfor! Dét bragte stor glæde i den lille fyr (':

Der er risiko for, at keratomen kommer igen, så dette holder vi øje med. Gør den det, så er det ikke sikkert der er ret meget at gøre, idet den fortsat vil komme igen og igen. Men det må tiden vise!

TUMOREN ER KOMMET IGEN!
Amigo ændrede i løbet af vinteren/foråret 2018 adfærd. Han ville ikke med ind fra fold, han var sur under træning, sur på folden, veg væk fra mig på folden osv.
Jeg valgte derfor at give ham helt fri i 3 uger og prøvede herefter igen. Ingen ændring... Derfor kom han i røntgen d. 3 april 2018, hvor det viser sig, at han har fået en ny tumor. Efter mange overvejelser omkring fremtiden, om han skulle aflives eller ej, har vi valgt at sende ham til Ansager Dyrehospital til indlæggelse og operation.

D. 28 maj 2018 bliver Amigo hentet af Ansager Dyrehospital og kørt ned til dem, hvor han blev indlagt. Tirsdag d. 29 fik han lagt sygebeslag på hoven. Onsdag. d. 30 bliver han opereret. Vi kommer derned lige som de ligger ham i narkose, så vi venter på de er færdige så vi kan hilse på ham. Operationen går godt. Der var meget at fjerne lød det til, men alt gik planmæssigt. Planen er, at de skifter forbindingen fredag, og ringer til mig bagefter, også ser vi på hvornår han må komme hjem.
D. 1. juni 2018 kom han hjem igen.
D. 1. november 2018 kom han på fold igen efter 5 mdr. i boksro.
D. 26 november 2018 blev Amigo erklæret rask og fik fjernet sin ringsko.

D. 25 januar 2019 finder vi en formegentligt tredje tumor i venstre bagben... Hvis mistanken viser sig at være korrekt, er det hans tredje indenfor 3 år..

Kommentér på:
Amigos hovtumor/keratom fjernes