{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race - Homie 2008

3.344 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race - Homie

Fødselsår:
2008
Højde:
Sidst målt til ca 150 cm.

Da jeg købte ham som 3 ½'års var han 144 - så siden er han skudt i vejret, det skyldes nok den sene kastration.. (:
Temperament
Han er meget friskt og opmærksomt anlagt, dog vinder nysgerrigheden altid! Han opsøger selv de ting, der skræmmer ham og er derfor den oplagte førerhest på tur.
Han er utrolig godmodig og tillidsfuld og finder sig dermed i stort set alt, man udsætter ham for. Dog er han stadig meget ung, så han har en del at lære endnu.
Gangarter
Hans gangarter er fine, dog skal galoppen fremhæves - stor og flydende! Dette er også hans foretrukne gangart - en lille hest med fart i!

Han er meget fremad- og selvgående - dette ses især på tur, hvor selv de største heste ikke kan følge med!

Han har en dyrlægeanmærkning på bagbenene, som er lette udadroterende. Dette ses dog kun når han giver den gas på folden og smider ryggen. Hvis han arbejder ordenligt under rytter, er der ingen ting at se.
Stævner
Ingen stævner.

Han rides udelukkende bidløst, men vi håber på at kunne starte noget dressur til DHE eller lignende.Vi skal muligvis også starte til et distanceridt på et tidspunkt, bare for oplevelsens skyld.
Desuden har jeg altid haft en drøm om at ride en jagt - dette har dog lange udsigter! :)
Stamtavle
Han er en dejlig blanding - halv palomino, kvart fjordhest og kvart araber!


Mor: Karamella (blanding af araber og fjordhest)
Far: Ukendt (Palomino)

- Lysegrønt pas!
Køn
Vallak - kastreret d. 15. februar 2012.

Han kan dog være meget hingstet endnu - men det forsvinder dog forhåbentlig med tiden!..
Bemærkninger
Homie skal være min nye ven og følgesvend i de næste mange år.

Den primære grund til, at jeg købte ny hest, var tabet af min højt elskede shetlænder. Det har været en utrolig hård kamp og en meget svær periode. Men samtidig åbnede hans tragiske død op for ny muligheder, nye drømme - drømme, jeg aldrig havde troet skulle blive virkelige!

Jeg havde kigget på nettet i nogle uger og jeg fandt da også mange fine heste. Men et par dage inden jul, fandt jeg en lille skønhed med et meget specielt udseende!
Efter at have været nede og se ham og en mindre kamp med økonomien, fik jeg ham handelsundersøgt. Han havde få anmærkninger - men ingen er jo perfekt! Først da dyrlægen sagde; "Tillykke med din nye hest" gik det op for mig - nu var der ingen vej tilbage. Nu havde jeg fundet den hest, der i fremtiden skal blive min bedste ven.

Homie er ikke hans oprindelige navn. Jeg valgte at ændre det, da jeg havde lidt svært ved at identificere ham med det gamle. Og da han hverken har papirer eller pas, var det nemt at ændre. Nu hedder han Homie, hvilket også bliver skrevet i hans pas (:

Jeg købte og hentede ham d. 14. februar 2012, på valentinsdag - så kan man jo selv ligge den betydning i det, som man har lyst til (:
Jeg måtte dog pænt aflevere ham på Svendborg Dyrehospital til kastration, vaccination, chip og bestilling af pas.
Men den 17. februar kom han hjem!

Han bliver én af de første heste, jeg arbejder med, som ikke har lig med i lasten. Han har derimod haft en dejlig og tryg ungdom – med nogle søde mennesker omkring sig.
Han er den mest medgørlige unghest, jeg længe har mødt! Han tager virkelig tingene i stiv arm, og tager det, som det kommer. Der er dog en hel del, han skal lære. Han har ikke været meget uden for stald og fold, så dét at gå og stoppe, når han bliver bedt om det, er ikke helt let for ham. Men det skal han hurtig komme efter.

Jeg har valgt at starte ham fra bunden! Simpelthen ikke tage noget for givet, men forvente, at han ikke har prøvet noget. Han skal trænes op i horsemanship og tilrides bidløst efter akademiske principper!

Han er meget lys i pelsen med sorte ben. Hans ellers sorte man har få hvide – næsten sølv totter! Meget charmerende! (:
Han er helt gylden omkring ørene og næsten grå på underhalsen. Jeg glæder mig til at se, hvilken farve han rigtig har, så snart han smider vinterpelsen!

Jeg kender ham jo ikke så godt endnu, så mere tekst og bedre billeder skal nok komme hen ad vejen! (:
Kommentér på:
Anden særlig race - Homie
x