{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Lindelys Freja (Pony) 2000

2.824 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Amalie Faurgaard
Kvinde | 20 år | Oprettet: 9. nov 2011


Fjordhest Lindelys Freja (Pony)

Udfordringer
Fødselsår:
2000
Højde:
Omkring 140 :).
Temperament
Pony har sådan et skønt temperament. Kontaktsøgende, energisk, rolig, afslappet og kærlig. Den skønneste hest, med den skønneste personlighed <3
Gangarter
Pony har en super dejlig skridt, og når man først får hende igang, så træder hun rigtig pænt ind under sig selv. Hun har massere af rygsving og en lækker takt.

Traven er super fin, dog mangler der meget bæring og bagbenene skal også med.

Jeg har ikke galoperet på hende.
Stævner
Ingen så vidt jeg ved :).
Stamtavle
F: Orion Halsnæs
http://www.hestegalleri.dk/galleri/190070-fjordhest_orion_halsnaes

FF: Knast Halsnæs

FM: Julie Halsnæs


M: Kalise

MF: Jesper

FM: Kis
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg fik Lindelys Freja (i daglig tale Pony) d. 10 juni 2013.
Pony og jeg har været så ekstremt meget igennem sammen. Vi har rundet mange genre af ridningen. Seriøs dressur, turridning, rebgrime, grime, sidepull... Nu er vi endelig landet på vores hylde for en stund. Vi rider med et Danish Guard bid (da Pony fungerer bedst på den slags bid) og en ride-on-pad, eller bar ryg. Det fungere rigtig fint, selvom jeg af hele mit hjerte ville ønske at vi havde en rigtig sadel. det ville gøre travarbejdet en del nemmere, for jeg savner virkelig at kunne lave letridning. Desværre har jeg ikke pengene til en ordentlig sadel.

(Teksten her er skrevet for et godt stykke tid siden, men jeg føler ikke for at slette den. Vi bruger desuden stadig en del til på at lave ingenting <3)
Men - vi rider faktisk ikke - næsten ikke, ihvertfald. Jeg har været ude i en rigtig stor identitetskrise, hvor jeg begyndte at bruge rigtig meget tid på bare at være tilstede i nuet, sammen med Pony. Det er en vildt spænende rejse, og en kunst at leve i nuet. Pony og jeg laver intet sammen. Vi kan gå lidt rundt. Bare stå. Trække vejret. Lave ingenting. Vi nyder det! Vi nyder at lave ingenting, og bare stå og lytte, mærke og se. Det er smukt - det er grundprincip for mit samvær med hestene - at kunne lave ingenting.

Pony er den skønneste - hun er så sød, kærlig og kontaktsøgende. Men sådan har det bestemt ikke altid været...
Det jeg fik Pony, var hun ikke blevet redet i 5-6 år. Hun var helt ude af form, hun kunne ingenting og var lukket helt ind i sig selv. Den smukke blomst hun er - var lukket i. Hun gad ikke mennesker. Hun forbandt os kun med godbidder eller ridning, og ridningen virkede hun til at hade. Hun var så trist og indelukket at se på - aldrig rigtig glad. Men siden vores eventyr startede - har hun åbnet sig. Foldet sine smukke blade ud, og lyser nu med sin smukke energi og udstråling. Hun er den bedste ven og læremester jeg kunne ønske mig, når nu Desi ikke er her længere. Jeg er hende evigt taknemmelig for alt det hun har lært mig, og alt det hun vil komme til at lære mig <3

En tekst jeg skrev om/til Pony, da vi havde kendt hinanden i en to års tid . så det er ikke så længe siden igen <3. Flere lignende tekster og meget mere om os kan ses på vores side ''Amalie og Krikkerne'' (https://www.facebook.com/Amalie-og-Krikkerne-238870916264929/)
Hvor er det svært at tro på, at denne dejlige mule engang var indelukket og trist. Tomme, udtryksløse øjne, ingen gnist, ingen energi, ville ikke rigtig mennesker, ville ikke rigtig noget, med mindre der var mad involveret... Hvor er hun dog blomstret <3

Jeg har altid fået at vide, at man aldrig skal vælge den første hest, at man altid skal prøve en masse for at finde den rette, at man bare SKAL vide at det er dén - osv, osv, osv. Sådan foregik det jo slet ikke med os. Der var ikke nogen kemi. Pony var bare en sød hest, og jeg tror egentlig mest af alt at jeg var opslugt af tanken om at få endnu en hest.
Men hun var den helt rette for mig - og jeg var den helt rette for hende. Min veninde Ida og jeg snakkede lidt om det, og hun sagde blandt andet: ''Måske kom hun bare lidt for tidligt ind i dit liv''. Det har jeg også tænkt på - men nej. Pony kom ikke for tidligt. Hun kom lige til tiden. Det kan godt være at jeg ikke var klar til at gen-tilride en hest, eller træne en hest af hendes kaliber - men det betyder ikke at vi kom ind i hinandens liv for tidligt. Vi kom lige til tiden. Jeg havde brug for Pony - brug for de ting hun kunne lære mig lige der. Brug for at hun var der, da Desi tog afsted. Brug for at hun kunne hjælpe mig med at blomstre. Og Pony havde brug for mig - en at videregive viden til og en at lære af og sammen med. En der kunne hjælpe hende tilbage til glæden. En der kunne hjælpe hende med at blomstre. Vi havde brug for hinanden - og det har vi stadig. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan jeg var blevet som menneske, hvis ikke Pony var kommet ind i mit liv, da hun gjorde. Det var ikke for tidligt, selvom det måske ikke var 100% optimalt. Det var det helt rigtige tidspunkt. Og kemien er uden tvivl kommet til med tiden <3.

I dag er hun blomstret op - hun har fundet et sted, et hjem, hvor hun hører til, og har fundet grobunden til at folde sig ud. Hun har gnist, energi og personlighed nok til mange, og hendes øjne stråler og smiler til verden... Hun valgte at blomstre herfra - fordi det er her hun hører til, lige nu. Vi valgte hinanden til på vores rejse, fordi det var det vi måtte.

Historien er Ponys - men også min. For det er også gået op for mig, at herfra blomstrer jeg - her hører jeg til. Her kan jeg folde mig ud i kaosset. Vi er begge blomstret, sammen, med hinanden.

Vi mennesker tror så ofte at det er os der vælger hesten. Men i virkeligheden er det nok langt mere hesten der vælger os. Vi møder dem vi møder af en grund - vi har brug for dem på vores rejse, gode såvel som mindre gode bekendtskaber. Vi lærer af alt og alle, hvis bare vi tør åbne vores hjerter og lytte <3.

Tak Pony, af hjertet tak. Fordi vi valgte hinanden, omend noget så ubevidst. Fordi jeg blev en del af din rejse, og du en del af min. Tak fordi vi kan blomstre sammen - i ligeværdighed og kærlighed - og omverdenens kaos <3. Tak fordi vi sammen skaber en grobund, et trygt sted. I mens alle andre buldrer forbi på livets store motorvej, og går glip af selve livet, står du og jeg, og beundrer universets små værker og stunder - som i virkeligheden er de største <3

Vigtige datoer:
D. 3.5 2013
Snakkede vi med Sara.
D. 6.5 2013
Prøvede jeg Pony.
D. 10.5 2013
Skrev vi kontrakt med Sara.
Kommentér på:
Fjordhest Lindelys Freja (Pony)
x