{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shire Madonna 2013

960 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Horsfeldtgaard v. Mh
Kvinde | 36 år | Oprettet: 27. jan 2009


Shire Madonna

Fødselsår:
2013
Højde:
186 i stg. Vokser stadig
Temperament
Rolig
Gangarter
Over middel
Stævner
Ingen endnu
Stamtavle
Far: Bjerggårdend's Julius
FF: Alderly Bomber
FFF: Acle Merlin
FFFF: Nottage Trump Card
Mor: Björnekes Sandie
MF: Acle Consort
MFF: Nottage Trump Card
MFFF: Woodside Ambassador

Osv.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg købte Madonna ubeset fra Sjælland, noget jeg normal ALDRIG ville gøre - men jeg tog chancen og tænkte jeg gør det sgu. Jeg fik af vide at hun var rå, man kunne sagtens trækkes med hende, og binde hende. Fik også af vide at hun var 173 ca. Og stod pænt ved smed. - så tænkte det kan jo ik gå helt galt.

Jeg bestilte transport til hende ved min gode veninde Marianne fra MR TRANSPORT og fik Faxe dyrehospital ud for at bedøve hende så hun fik en rolig og fredfyldt rejse her over til fastlandet. Dagen kom hvor hun skulle hjem til mig d. 27 august 2016 - jeg glædete mig! Havde en god marvefornemmelse trods jeg havde gjort min handel på denne måde, dem jeg købte hende af virkede oprigtige, flinke mennesker, og billederne af hende var super fine.

Det varede ca. 2 timer før jeg fik mit længe ventede opkald fra Marianne, de havde endelig fået hende læsset på lastbilen, efter bedøvelse svarende til 1 tons tung hest - hun var skræmt fra vid og sans, ville ikke trækkes med, sparkede efter dem der skulle læsse hende og var gået helt i panik over at skulle håndteres. Min gode fornemmelser, min glæde alt det gode vendte sig i mig! - og med et blev jeg fyldt med fortvivelse, og tænkte åhh nej, hvad har jeg dog købt! Er det hele løgn! Hvad får jeg dog hjem.

5 strenge timer gik der før jeg fik hende hjem, kunne slet ikke vente med at få hende ud af traileren. Da Marianne åbnede lastbilen var jeg lige ved at græde, en meget stor, meget mager, og meget skræmt hoppe kom til syne, hendes Hove lignede mælkebøtte stængler der var rykket i stykker og smidt i vand, hun havde muk op til midt på benene, manen var uglet i pølser og pandelokken rykket i stykker, hun vejede ca. 250 kg for lidt, og det var tydelig for en vær at se at hun ikke havde været passet, jeg har haft flere sølle skabninger mellem mine hænder, men dette var dog en af de værste vanrøgte og skræmte heste jeg har haft i min varetægt.

Jeg var knust, ikke kun knust over hvad jeg havde købt, men mest over at se så smuk en skabning så ødelagt og skræmt! - hvor onde kan mennesker dog være!

Vi fik hende fri og hun braste forvirret og disorenteret ud af lastbilen, det lykkes os dog at få hende trukket på stald og der stod hun ellers den først uge.

Tiden gik med at vænne hende til at hun ikke blev ædt af os mennesker der var i stalden, og ikke mindst med at lærere hende at æde foder! Hun ville kun spise hø, og hun anede simpelthen ikke hvad hverken gulerødder eller tilskudsfoder var. Ligså stille begyndte jeg at få hende til at æde, og tilliden til mennesker begyndt at komme stille og roligt i trit med at hun begyndte at æde, hun begyndte at henvendte sig til os, men trak sig så snart vi ville rørre hende. Jeg kunne trænge hende op i hjørnet og få fat på hende, men hun var bange for mennesker, og når jeg bandt hende og ville strile længere ned en til kanten af halsen, trak hun sig med det samme, og prøvede nogen at komme længere ned gik hun i panik, trak halen helt ind under sig og sparkede ud. Jeg prøvede flere gange men følte faktisk at jeg gjorde voldsom overgreb på hende. Så stoppede op og tænkte i andre baner.

6 og 7 dagen sov jeg i stalden, og ærligt var det med livet som indsats, hvad hvis hun gik i panik og farede frem og klemte mig? eller værre endnu hvad hvis hun trådte på mig mens jeg sov? ikke for at gøre mig ondt men fordi hun ku gå i panik og trampe hen over mig i flugt. Jeg fandt en plads inde i hendes store boks, præcis så langt væk i det fjerneste hjørne at hun kunne se mig og lugte mig lidt på afstand, og forhåbentlig så langt væk fra udgangen at hun ville vælge den mest logiske flugt vej- nemlig væk fra mig og ud på staldgangen hvis panikken slog ned i hende. Med mit drastiske træk tænkte jeg at dette måske kunne overbevise hende om at jeg ikke ville hende noget ondt og at jeg ikke ville tvinge hende til noget.

6. dagen skete der intet, blot nysgerrige blikke og så væk var hun igen- helt i modsatte hjørne af mig.
7 dagen meget tidlig om morgen vågnede jeg ved en prust, og hendes kraftige udånding ramte mit hår, hun stod og stirrede på mig, helt henne ved mig. Jeg fik et sjok og hoppede lige en gang i min sovepose, mit hop forskrækkede hende og hun gik et par skridt tilbage. Hendes godmodige øjne studerede mig vagtsom men nysgerrig, efter et par minutter, gik hun hen til mig igen og denne gang var hendes hovede sænket og halsen slap, jeg rejste mig på knæ- ingen reaktion med at spænde op og vige fra mig, og jeg tænkte: okay, nu er vi nået så langt! - hvad så hvis jeg rækker stille ud efter dig?? Og ufattelig nok var hun helt rolig og lod mig røre hende i hovedet, på forbenene, bringen og op på halsen, jeg var SÅ lettet og rørt- hun havde endelig givet efter og stolede på mig. - starten på et fantastisk venskab og samarbejde startede der, præcis i de sekunder efter jeg rørte Madonnas mule første gang, helt på hendes præmisser.

Her knap et år senere er vi nået så langt! Hun er blevet en stor og godmodig pige, fuld af kærlighed og respekt, ikke kun til mig, men også min to små piger på 6 og 7 år samt andre mennesker der kommer i stalden.

Hun er blevet så smuk, og hun stråler i alt sin majestætisk størrelse nu. Jeg træner hende under fri træning dvs. Men en longe bundet løs om halsen og for slap ligne. Hun har i dag lært kommandoerne fra jorden af, så som stå, stop, til siden, bak, skridt, trav, galop, og fus. Vi leger lidt med de indledende faser For kommandoerne til at neje og til at gå spanske skridt. Hun kan nu longeres på begge volter for fri ligne. Jeg har også fået lov til at stige op på hende, og ned igen uden nogen holder hende, og hun bære rolig min vægt på rykken. - jeg er så MEGA stolt af hende! Og hun arbejder sammen med mig med sådan en godhed, lydhør og legende attitude at man ikke kan andet en at elske hende.

13/6-17 Madonna bliver sendt i tilridning ved Maria Lønstrup her i næste uge, jeg er desværre gået ned med to diskusprolaps i lænderyggen og tør derfor ikke tage chancen for at kan risiker at blive smidt af hende. Hun er dog stadig lige så sød, og arbejder med iver på at gøre en tilfreds under jordtræning :) jeg kan ikke andet en at smile over hende. Hun er begyndt at forstå kommandoen for at ryste på hovedet, man kan bare se på hende at hun syntes at trix træning er mega sjov. :D når hun er løs så trisser hun efter mig som en ivrig lille hundehvalp på banen, trods der ikke er hegnet ind og de andre heste går på marken 100 m. Fra ridebanen. Så fokus har hun bestemt ikke svært ved at holde. :D

Opdate om vores samarbejdesamt flere billeder kommer løbende :)

8/7- 2017

Nu har Madonna været i ridning et stykke tid og det går bare så godt! Hun er enorm bange for at træde på dem der arbejder omkring hende, så alt fra hendes side forgår så forsigtig. :) hun har lært start og stop signalerne, springe an i trav og styringen i benene er ved at være der. Så det går frem ad :) jeg er stolt af min fine bassepige, og glæder mig for vildt til jeg selv kan ride hende :D

Håber i vil byde denne smukke kæmpe velkommen. :)
Kommentér på:
Shire Madonna
x