{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Ronja 1998

833 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Team Shetland
Kvinde | 32 år | Oprettet: 15. okt 2009


Shetlænder Ronja

Fødselsår:
1998
Højde:
92 cm.
Temperament
lidt genert, men når hun lærer en at kende er hun kærlig, og vil gerne snakkes med.
Hun vil gerne bestemme over de andre på folden.
Gangarter
Skridt, trav og galop
Stævner
nej
Stamtavle
ukendt
Køn
hoppe
Bemærkninger
Ronja, fik jeg, sammen med hendes føl, Bella, i julegave 2017, af min kæreste og svigermor - fik hende først hjem den 08/01-2018.

OBS: Ang. alder så vides det ikke helt præcis hvor gammel hun er, men vi skønner at hun er født omkring 1998.

Ronja, som jeg har valgt og kalde hende, har de sidste 3 år, gået på en eng i en flok på ca. 10 shetlændere. Her har hun fået et føl, Bella, som jeg også fik. Der udover er hun drægtig - men hvor langt hun er henne, ved vi ikke.

Ronja, (og Bella for den sags skyld) ser noget usoigneret ud, men det regner jeg med at få styr på, så snart jeg har vundet hendes tillid. Hun er lidt sky, men har allerede nu fundet ud af (11-01), at jeg kommer med mad til hende. Man kan klappe og klø hende lidt, men ikke nok til at jeg kan få en grime på hende.

Min plan med hende er, at hun skal tilkøres, og så ellers bare gå og være hygge/Klappehest.

Opdateringer:

13/4-2018: endelig fødte Ronja :D. Et sundt og rask hingsteføl <3. Jeg har valgt at kalde ham Turbo.

22/05-18:
Det går så godt med Ronja - især efter hun fik Turbo. Hver gang hun hører jeg ankommer til stalden, så enten brummer eller vrinsker hun. Man kan næsten føre en mindre samtale med hende.
Hun er desværre gået hen og har tabt sig lidt over ryggen og bagparten efter folingen, men vi arbejder på sagen iforhold til at få noget mere sul på hende.
Man kan bestemt ikke mærke på hende, at hun (muligvis) er over de 20 - hun er frisk og frejdig og elsker at blive klappet.
Det der med strigling er hun dog ikke så møg for, men vi øver os lidt hver dag.

08-01-2019:
I dag er det præcist 1 år siden jeg fik hestene hjem, i fysisk form var det Bella og Ronja - for Turbo lå på daværende tidspunkt stadig i mors mave.
Ronja får det meste lov at "passe sig selv", forstået på den måde, at vi ikke går så højt op i det med træningen. Mest fordi min opmærksomhed lige pt. ligger på de to små. Der med ikke sagt at vi ikke arbejder på sagen. Ronja, er begyndt at intressere sig for hvad jeg laver i træningen, med de to små, men er endnu ikke begyndt at vil være med, men det er da et skridt på vejen.

Opdatering 21-05-2019
Jeg skal da lige love for at Ronja er vågnet op. Først blev Turbo vænnet 100 % fra, og så fik vi 18-05-2019 en ny pony til gården. Jøsses da, hun er jo helt forelsket i ham. Thor hedder den nye pony (den brune på nogen af billederne).
Forhåbentlig kan Thor hjælpe mig med at lære Ronja, at det ikke er farligt at få grime på, og komme uden for folden, og at det ikke er farligt at blive klappet, striglet osv.
Hun gik ligefrem i brunst også, utroligt hvad "den nye dreng i klassen" kan gøre ved tøserne. Selv Bella er helt skudt i ham.

12-06.2019:
Siden Thor er kommet til for knap en måned siden, har Ronja virkelig rykket sig. Hun er begyndt at intressere sig for træningen, og er selv med også. Det varer ikke længe før vi kan få grimen på hende.
Ronja er fuldstændig skudt i Thor, så når jeg tager ham på tur, løber hun frem og tilbage på folden og vrinsker. Det er heldigvis aftaget lidt, da hun har fundet ud af at Thor kommer tilbage til hende igen, men så længe hun kan se ham, er der intet (Thor er helt ligeglad).
Idag (12-06), så jeg Ronja ligge ned for første gang, i den tid jeg har haft hende. Nåede lige at tage et billede inden hun rejste sig helt. Hun lå og sov sammen med Bella.
Det virker til at hun har overdraget lederrollen, hel- eller delvis, til Thor.

14-06-2019:
I dag skete det så endelig: Jeg fik grime på Ronja <3. Det har så også kun taget 1,5 år ca. Men i dag slog jeg hende i hendes eget spil. Da Ronja fandt ud af, at man fik godbidder hvis man snuste eller rørte ved grimen med mulen, skal jeg da love for det tog fart, og i løbet af ca. 30 min. havde hun grimen på. Da grimen var på, gik hun i gang med at græsse, som om at hun altid havde haft den grime på <3.

14-10-2019
Ligesom med Thor, opdaterer jeg heller ikke Ronja så tit, da min opmærksomhed pt. ligger på Bella.
Men når det så er sagt - Du GODESTE hvor er Ronja da en rigtig kælling over for Thor. Uden noget signal, kan hun finde på at løbe efter ham, hvinende og vende røven til, for så at sparke ud efter ham. Det ene øjeblik er de bedste venner, og det næste.... ja, jeg ved ikke. Har snakket med en der arbejder med adfærd inden for heste, og mener ikke der er grund til bekymring - det er såmænd fra Ronja, som vil bevare sin position som flokkens leder.
Der udover så går det fint med hende. Hun kan få grimen på, men lige så snart den er på, er hun den der er smuttet, og nægter at aflevere grimen igen. Sidst hun lavede det nummer, gik hun med den i 3 dage, hvoraf det var tæt på flere gange, at jeg fik fat i den, inden hun selv fik den af. Beslutningen er nu er hun bare får lov at hygge sig, og er med i træningen af Bella, i det omfang Ronja selv gider.

03-02-2020
Der er sket store forandringer hos Ronja, efter vi har fået Coco ind i flokken. Ronja lader mig nu røre sig, og klø sig på halsen. Det lyder måske ikke af så meget, men når man kender Ronja og min historie, så er det en kæmpe sejr.
Vi træner stadig med grimen, men det går fremad nu. Problemet er at hun ikke bryder sig om at få grimen over hovedet, men med træning og massser af ros og godbidder er jeg faktisk ret optimistisk omkring det :)

07-03-2020
I dag er hestene blevet delt i 2 hold. Så (R) går med (T),
Og dermed betyder det at (B) så går med (C)

Der var alt for meget uro i flokken

07-09-2021:
Hvordan går det så med Ronja? Det går faktisk rigtig godt. Vi er gået ind i en intensiv træning med grimen, og på små 3 uger er hun faktisk kommet så langt, at hun accepterer at få grimen over i hvertfald det ene øre, mens det andet lige så stille begynder at komme - alt det krævede/kræver er: en frygtelig masse godbidder, en ny grime og masser af tålmodighed.
Hun er helt med på hvad de drejer sig om, hun brummer lystigt når hun ser jeg kommer - uanset om det er i forbindelse med træningen, hvor jeg har godbidstasken med, eller jeg har foderspanden med.
Efter jeg har købt den nye grime til Ronja, (ca. 3 uger siden) har hun rykket sig mere end hun har gjort de sidste 3 år.
Denne gang, tror jeg det lykkedes :)

10-09-2021: fik ormekur - også selvom hun ikke havde grimen på. hun var så dygtig til at tage imod, det var som om, at hun rigtig gerne ville.
virkelig stolt af hende

06-12-2021
lidt hygge på folden i dag, hvor der blev taget lidt billeder

07-12-2021
nye billeder på profilen

27-12-2021
I dag lykkedes det vist at få skovlen under Ronja - hun blev nemlig chippet i dag.
dyrlægen kommer i morgen og tjekker med scanneren om chippen nu også kom helt ind (hvilket hun var ret positiv om at den er). hun havde scanneren med, men den ville ikke samarbejde da hun skulle bruge den.
Så jeg krydser fingre for at, jeg endelig har fået chippet Ronja.

16-07-2022
"Jeg vandt" har jeg lyst til at skrige - men i virkeligheden er det nok mere et spørgsmål om, at vi er kommet i mål, ved en masse træning, gensidig respekt og tillid og en h*lvedes masse tålmodighed og gentagelse af øvelser - sammen

Uanset hvad, er det i dag lykkedes at få grimen lukket OG været ude og gå en tur - 2 trænings sessioner, 1 i formiddag og en nu her til eftermiddag.

Ronja var så dygtig. Fulgte pænt med - hun har tilsyneladende prøvet at blive trukket med før, så det er grimen der er hendes største "problem". Men hun har tilsyneladende fået smag for at gå tur, for efter hun kom ind og fik sin grime af, løb hun direkte hen til leddet og ville gerne ud igen. Forhåbentlig bliver den holdning ved.

Med hjælp fra Bella og min kæreste fik Ronja en succes oplevelse med det.

14-07-2022
Ronja har i dag været ude og gå i snor, for første gang siden hun kom hos mig. det gik så fint. Bella var med som støttepædagog.
nu er det bare grimen, hun skal være tryg ved.

13-11-2022
i dag har Ronja været uden for folden for første gang, uden Bella.
hun fik også børstet sin man igennem, for første gang i den tid jeg har haft hende.
hun klarede det hele så flot.
Kommentér på:
Shetlænder Ronja
Annonce