{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Bella 2017

980 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Team Shetland
Kvinde | 32 år | Oprettet: 15. okt 2009


Shetlænder Bella

Fødselsår:
2017
Højde:
Målt 05-11-2019: 80 cm
Temperament
Nysgerrig, men påpasselig.
Gangarter
Stævner
nej
Stamtavle
Mor: Ronja
Resten ukendt

Lillebror: Turbo (samme mor - og efter hvad sælger har sagt også samme far)
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Bella, fik jeg, sammen med hendes mor, Ronja, i julegave 2017, af min kæreste og svigermor - fik hende først hjem den 08/01-2018.

Vi er lidt usikker på måneden, men hun er fra februar eller Marts 2017

Bella, som jeg har valgt og kalde hende, har det sidste år, gået på en eng, sammen med sin mor, i en flok på ca. 10 shetlændere.

Bella, ser noget usoigneret ud, men det regner jeg med at få styr på, så snart jeg har vundet hendes tillid. Hun har nærmest aldrig været i menneskehænder, så hun er påpasselig. Men allerede i dag, den 11-01, kom hun hen og fik noget rugbrød og lidt gulerødder fra hånden af.

Pt. har jeg ikke nogen plan med hende, da jeg først skal have vundet hendes tillid. Men jeg er optimistisk.

Opdateringer:
22-04-2018: Det går rigtig godt med Bella - og i den positive retning. Specielt efter Bella er blevet storesøster, og hendes mor ikke gider hende så meget mere, er Bella begyndt at vise mere interesse for mig.
Bare i den forgange uge (fra 13/4 og frem), er jeg kommet rigtig tæt på hende. Jeg har fået lov at strigle hende, klappe og klø hende - stort set over hele kroppen. Benene og maven skal vi lige have arbejdet på, men er sikker på det nok skal komme.

22/05-2018:
Hvordan går det med lille Bella? Det går enormt godt - Især efter Turbo er kommet til.
Hun kommer selv hen, når man kommer ind på folden, hun følger med i alt hvad man laver og er faktisk begyndt at elske at man børster, klapper og nusser hende.
utroligt at den pony jeg fik ind både ville bide og sparke, og nu knapt 6 mdr. senere er der ingen ting - det er vildt hvad lidt kærlighed og daglig opmærksomhed kan gøre :D


07-09-2018:
Siden sidst er der sket en masse - Bella har blandet andet lært at få grime på. Efter få dages træning, har hun nu lært at få grime på. :D.
1. gang den var helt på, var den 05. september 2018. Vi træner dagligt med at lære at det er okay at få den på og have den på. Forhåbentlig kan jeg til næste sommer få sat et fluepandebånd på, så øjnene ikke er så generet af fluerne.

08-01-2019:
I dag er det præcist 1 år siden jeg fik hestene hjem, i fysisk form var det Bella og Ronja - for Turbo lå på daværende tidspunkt stadig i mors mave.
Siden sidst har vi arbejdet med grimetræningen, og vi er nu kommet så langt at hun kan få grimen på, men hun er ikke meget for det, så jeg træner at hun skal være vant til at få et træktov om halsen (eller en cordeo). Hun er mere sky, end Turbo er, men forhåbentlig skal det nok komme - hun siger i hvertfald ikke fra.
Hun kan også passe sin mors grime nu - tiden går alt for hurtigt.

21-05-2019:
puha, der er sket meget siden sidst, Bella går bare og hygger sig, og så træner vi strigling, når vi kan komme til det, det har dog hjulpet noget, siden Turbo blev taget fra flokken. Hun er mere nysgerrig, og vil gerne være med i tingene.
18-05-2019, fik jeg Thor hjem (den brune på billederne) - og Bella er helt skudt i ham (desværre for hende, er Ronja også fuldstændig gabt i Thor)

12-06-2019:
Det går godt med Bella. Hun er stadig lidt sky, men er blevet betydeligt bedre efter Thor er kommet ind i billedet. Hun bliver rigtig opdraget på nu - Thor finder sig skam ikke i hvad som helst.
Hvad grime angår, trænes der stadig, men er blevet meget bedre. <3. Vi har holdt en lang pause, men da vi genoptog træningen, gik der ikke længe før Bella havde genfundet erfaringen fra tidl. så hun kravlede næsten selv i grimen pga. ivrighed.

14-06-2019:
I dag trænede vi at få grime på. Heldigvis kan Bella godt huske, fra gang til gang, hvordan man gør, så det går forholdsvis let. Desværre viste det sig, at den fine nye grime jeg har købt til hende (alle 3 ponyer har fået nye grimer), var for stor, men den kan heldigvis bruges til Ronja, og til at lære Bella at det ikke gør noget at der kommer noget over ørerne.
Bella er blevet så god til det med grimen, at det er lige før hun selv kravler i den - vi mangler bare lige at den også skal over ørerne - dét er hun ikke så begejstret for, men jeg er optimistisk.

17/06-19
Siden sidst har vi trænet intensivt med grimen - og i dag lykkedes det at få grimen på Bella. :D.

02-07-2019:
det går bedre og bedre med Bella i forhold til det med grimen. hun kommer selv og putter mulen i grimen - også selvom hun går med grimen på fast. Nu skal hun så bare lære at få træktov i grimen + at hun godt kan gå selvom hun har træktov i.

11-09-2019
Idag er Bella blevet voksen - hun er nemlig blevet chippet idag. Som forventet var der reaktion fra hende, men hun var heldigvis stadig under kontrol.
Dyrlægen skulle bruge hendes fødselsdato, men da den er ukendt, måtte jeg vælge en dato - så jeg valgte den 17/03.
Nu skal papirerne bare udfyldes og så skal de sendes ind.

22-09-2019:
I går fik jeg endelig Bella til at gå i snor, uden tøven. Hun tilbød det faktisk selv, så det var jo helt fantastisk.
Planen var egentlig at vi skulle træne at Bella skulle synes det var okay, at karabinhagen klikkede under hovedet på hende, men det varede ikke længe, før jeg fik træktovet hægtet i grimen. Så vi trænede et par gange, at den blev klikket af og på. Jeg ville gerne have et billede af at hun havde snoren på, så for at komme lidt på afstand og få et godt billede, bakkede jeg lidt - og hvad gjorde Bella? hun fulgte da bare med :D (video kommer). En masse ros og et par godbidder, og så stoppede jeg træningen der :)

28-09-2019:
Idag fik jeg trænet lidt mere med Bella. Hun forbløffer mig hver gang.
Ronja gik ved siden af, da hun pludselig blev forskrækket, men Bella blev ved mig - hun flyttede sig lidt, men der var ingen vild panik eller noget.
Vi gik lidt op og ned et par gange, og så sluttede vi træningen, imens det gik godt.
Derefter hyggede vi med de andre heste på folden.

10-10-2019
I dag har jeg fødselsdag - og sikke en gave Bella gav mig!

Idag tog jeg chancen og ville se om hun ville med ud og græsse lidt. Det ville betyde at hun selv skulle ud gennem leddet, og selv være uden for folden uden trygheden fra de andre.
Og det ville hun. Hun gik lige så fint igennem leddet, drejede rundt og ventede på at jeg fik lukket leddet. Hun fik masser af ros og en godbid, og så gik vi ud og så hun kunne græsse lidt. Hun var nu mere optaget af tingene om hende, men der var ingen vild panik eller noget - alt gik stille og roligt.
Vi gik tværs over haven, og ind gennem leddet, drejede rundt og fik tovet af, som om det var noget hun gjorde hver dag
Masser af ros og godbidder fik hun selvfølgelig også.

Og Bellas pas kom også i dag :)

14-10-2019:
Bella er bare simpelthen så dygtig i øjeblikket - hun får godt nok rykket en masse af sine grænser.
I går (13-10) var hun på hendes første rigtige gåtur, med støtte af "Onkel" Thor. Hun var så sød og opførte sig så pænt. Hun gik endda forrest på et tidspunkt (Thor glemte sin opgave lidt, da han opdagede der var græs), men det rørte hende faktisk ikke. Jeg tog chancen, på vejen tilbage - vi gik bare lidt ned af grusvejen, og trak begge ponyer. Det tog de begge med ophøjet ro :). Og var der noget hun var usikker på, stoppede hun op og spurgte hvad hun skulle, når hun fik lov til at tænke lidt og sondere tingene, gik hun pænt med.
Tror faktisk hun synes det er ret sjovt at komme uden for "Muren" (hegnet). Vi skal dog lige øve os i at hun sagtens kan gå ind gennem leddet på folden, når hun skal ind igen - altså kan hun når hun skal ud, kan hun også den modsatte vej.

I dag (14-10) var vi ude og gå igen.
Da min kæreste og jeg kom ud til hestene, stod de hver for sig - Bella stod nærmest haven og kunne se/høre da vi kom. Jeg viste hende træktovet og spurgte om hun ville med ud en tur - det ville hun gerne, for hun skyndte sig hen til leddet. Hun fik træktovet på og så kom hun med ud i haven, hvor hun fik lov til at græsse, mens min kæreste tjekkede hegnet efter nattens stormvejr - alt var som det skulle være. Bella kom ind på folden igen, fik tovet af, og jeg gik på "jagt" efter min kæreste mellem træerne - hestene fulgte med rundt som de plejede.
Da vi var færdige med vores runde, tog vi Bella med ud på en gåtur alene - og hun var SÅ dygtig. hun gik så pænt med, uden de store problemer - hun tøvede et par gange, men det er hvad man kan forvente.
Så jeg er faktisk ret godt tilfreds med hende - når man sammenligner med hvordan hun var i starten :)

20-10-2019:
Med det fantastiske vejr vi havde i dag, holdte jeg et lille fotoshoot med Bella og Thor. Det var Bellas første fotoshoot, og hun klarede det bare så godt.

05-11-2019:
Idag lykkedes det endelig at få målt Bella. 80 cm, blev det til :)

07-03-2020
I dag er hestene blevet delt i 2 hold. Så Bella går med Coco,
Og dermed betyder det at Ronja så går med Thor

Der var alt for meget uro i flokken

07-04-2020: Det går rigtig godt med Bella. Hun er siden flokken blev delt i to, kommet tilbage og gå sammen med sin mor - og Thor er så kommet over til Coco, og dét har altså virket.

I dag har Bella snuset lidt til det at blive longeret - og må nok sige at hun klarede det rigtig godt, bedre end forventet.
At hun så skulle drives en del frem, er en anden historie, men man bliver jo ikke bedre, hvis ikke man øver sig.

02-05-2021: Improviseret fotoshoot med Bella (deraf det kedelige malertøj) Billederne er noteret med "Maj 2021 improviseret Fotoshoot"

10-09-2021: fik ormekur. det gik faktisk rigtig fint, selvom det var første gang hun prøvede det.

14-10-2021:
Sikken drama her i nat...
Min svigermor ringede til min kæreste, omkring midnat, om at Bella var ude og de kunne ikke finde hende
Normalt kommer hun når de slår på en spand eller kalder på hende, men ikke denne gang - og mørket hjalp jo ligesom heller ikke rigtigt .

Vi skyndte os at køre ud til hestene, og mens vi kørte frygtede jeg at jeg ville finde Bella oppe ved hovedvejen - selvom hun plejer at holde sig i nærheden af de andre heste.
Heldigvis gik hun oppe på grusvejen, lige ved skov folden. Jeg fik min kæreste til at stoppe bilen. Jeg steg ud og kaldte - og hun reagerede, ved at begynde at gå hen mod mig, imens gik jeg hen mod hende, mens jeg snakkede til hende. Hun stod bare og ventede på mig.

Tilfældigvis lå der et longetov i bilen, som min kæreste lavede en løkke i og kom hen til mig med. Første forsøg på at fange B, gik ikke så godt da hun nåede at undvige og gik væk fra mig. Heldigvis fulgte hun pænt med tilbage ved siden af mig, uden noget udstyr.
Min svigerfars bil holdt lidt længere henne af vejen, da han også var ude og lede, og der stoppede Bella så op, og jeg kunne ligge tovet om halsen på hende.
Hun fulgte bare pænt med tilbage, uden nogen indvendinger. Hun fik sin grime på igen (hun har gået uden de sidste dage), så skulle hun smutte ud igen, er hun nemmere at fange.

B var godt nok træt, så forventer ikke flere flugtforsøg i nat

04-12-2021:
Bella har været lidt svær at komme til de sidste dage, så tænkte at hun måske ville være svær at fange - men hun kom med det samme, og stod pænt og ventede på at jeg fik skiftet grime på hende.
Jeg har en julegrime, men den var (som ventet) for stor til hende, men havde købt en anden - knap så julet, men trods alt pænere end den sorte.
Da hun skulle have den lyserøde på, kunne jeg ikke forstå hvorfor hun stod så mærkeligt. Det viste sig at næseremmen var smuttet ind i munden på hende - hvilket hun faktisk tog rimelig køligt, men jeg skyndte mig at tage grimen af B igen, og så prøve igen - 2. Gang lykkedes det, så teknisk set har B nu haft "bid" i munden for første gang.
Der udover er B blevet striglet, fået showshine i og fået redt man og hale igennem, fået løftet og renset hove, tæppe på - alt sammen mens hun stod bundet - Hun er bare blevet SÅ sej, til en masse ting efterhånden.
Bagefter gik vi en tur i sneen - som nogen steder gik B op til maven .. stakkels B var snarere ude at svømme, end at gå, men hun syntes det var sjovt.

06-12-2021
Et lille fotoshoot på marken, sammen med hendes mor :)
Kommentér på:
Shetlænder Bella
Annonce