{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder KJÆRSGAARDS AMINA 2007

1.686 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Karoline K
Kvinde | 30 år | Oprettet: 22. okt 2007


Shetlænder KJÆRSGAARDS AMINA

Fødselsår:
2007
Højde:
Ca. 88-89cm.
Temperament
Amina har bare et skønt temperament trods hun siden vores regelmæssigt køreture i sommeren 2012 godt kan te sig lidt som en lille hidsig rød hoppe, da hun indså at hun også er vigtig herhjemme og begyndte at elske en galopper med vognen bag sig, hvor hende og vores hund Maggi gasser hinanden lidt op ;)
Men Amina er virkelig ekstremt lydhør! Hun lytter meget til ens stemme og kan beroliges fra selv det mest uhyggelige og faktisk lidt problematiske situationer ved at man taler til hende, hvilket virkelig er dejligt :)
Det har vi begge også nydt godt af her i vinteren/foråret 2013, da jeg stadig kan strigle og køre med hende trods jeg render rundt med krykker og ikke må støtte på foden efter Moonlights og min rideulykke.
Så alt i alt en utrolig sød, opmærksomhedssøgende og rolig lille hoppe, der dog stadig har en lille shetters særheder ;)
Gangarter
Bestemt ikke de mest prangende gangarter. Alle tre er et godt stykke under middel - meget trippende og små. Men hun er fantastisk og skøn og skal jo alligevel ikke bruges til andet end ture med vognen og en masse hygge.
Stævner
Ingen! Regner heller ikke med hun kommer til nogen, måske kun små distancer med vogn..?
Stamtavle
Ingen..
Har dog billede af hendes mor og hendes flotte far (mørkbroget), hvis det interesserer ;)
Køn
Den sødeste lille hoppe!!
Bemærkninger
En af mine folkeskoleveninder havde en del shettere, hvor hun kørte lidt vogn med en af dem. Jeg havde flere gange været med på hyggelige ture, hvilket fik mig til at gå og drømme om selv at have en lille hygge-shetter. Jeg fik endelig overbevist min mor og far i sensommeren/efteråret 2007, hvor vi faldt for det lille søde tillidsfulde og underligt-mørkerøde hoppeføl med den fine blis :) Vi havde i længere tid været helt vild med hende, så i efterårsferien 2007 blev hun endelig vores ;) Vi regnede godt nok med at vi på et tidspunkt ville blive nød til og lave vores hegn lavere for at hun ikke bare ville smutte igennem. Men hun er ufattelig nem og kan sagtens blive efterladt alene på folden uden problemer. Da vi lige havde købt hende kaldte hun også kun lidt efter sin gamle flok, når vi ikke var der ellers var det bare med at blive nusset og snakket med ;) Så hun er helt vild tillidsfuld, bare super skøn. Amina var også virkelig sød da hun var "baby", hun elskede nemlig at ligge og flade helt ud ude på marken, hvis man så satte sig ned ved siden af hende, så lagde hun sig nærmest op på ens skød. Det fortsatte hun med helt indtil hun var omkring 2 år! :D =)
Hendes farve er blevet endnu mere særpræget, dog mest sommerpelsen, hvor hun har en rigtig flot virkelig mørk rød farve med en dejlig glød i og en masse hvide stink.. Dyrlægen havde også meget svært ved at beskrive hendes farve, da der skulle laves pas ;)
Amina og jeg begyndte i 2009 at gå lidt ture, hvor jeg gik bag hende med et træktov på hver side som lange liner, og hun fangede det bare lynhurtigt! :)
I 2010 fik jeg så købt en sulky og seletøj til hende. Det var dog meget begrænset hvad vi fik kørt de første to år, mest små skridtture med meget lidt trav, men vi nød det og tog det stille og roligt. Men i maj 2012 kom vi endelig mere i gang, hvor vi hen over sommeren fik kørt størtstedelen hver anden dag med trav og galop, hvilket hun virkelig nyder :)
Allerede i juni kunne man mærke en forskel på den lille tøs efter det sidste stykke tids forholdsvis regelmæssige træning - hun blev meget frisk og lidt mere vågen på turene og EKSTREMT kontaktsøgende selvom jeg ikke troede mere var muligt fra hendes side! ;D
Desværre blev det ikke til så meget træning i løbet af vinteren pga mine prioriteringer i løbet af de få lyse dagtimer. Og her i foråret 2013 er det også meget begrænset hvad vi kommer afsted pga min fod, men forhåbentlig kommer vi godt igang igen til sommer :)

NYT! Amina og jeg har i dag d.30. maj 2013 for første gang været på køretur i by, og selvfølgelig var tøsen fantastisk sød! :D
Kommentér på:
Shetlænder KJÆRSGAARDS AMINA
Annonce