{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest A Donna<3 SOLGT :'( [Tidl. hest] 2002

13.484 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Safiya'
Kvinde | 25 år | Oprettet: 12. jul 2007


Fjordhest A Donna<3 SOLGT :'(

Fødselsår:
2002
Højde:
Donna er en bette pony på 136
Temperament
Donna er en pony med en kæmpe personlighed.
Hun vil gå igennem ild og vand for mig. MEN hun er helt klart en enmands hest!

Hun er en frisk og arbejdsvillig Pony, der altid giver en dejlig tur.

På folden: her er hun stille og rolig passer sig selv, men er ikke den der står og gnupper med de andre(det har hun kun gjort få gange imens jeg har haft hende) hun er altid let at fange.

Dressur på bane: Her er hun faktisk blevet rigtig god, slapper godt af og lytter

Tur: En helt perfekt tur hest.. Kunne ikke forestille mig en bedre pony at ride tur på. Hun er Bombesikker hopper ikke for noget som helst. hun er dejligt fremadgående og altid klar på en frisk gallop.

Spring: Hun er HELT fantastisk dejlig at springe på, hun springer alt og elsker det virkelig...
Gangarter
3 middel gangarter

Stævner
Ingen da jeg ikke er pony rytter mere.
Stamtavle
Køn
en meget smuk hoppe
Bemærkninger
Donna er nu endelig min egen :D Mette og jeg fandt en løsning, hun fik min unghest og jeg fik Donna :)


Hele historien fra start til nu :D

I efteråret 2007 begyndte jeg at lede efter en låne pony, jeg søgte længe! Men til sidst faldt jeg over en part annonce, det var en ved navn Mette der søgte en part til hendes fjordhest og shetlænder blanding. Jeg skrev så om hun måske kunne være interesseret i udlån af fjordhesten.. Vi skrev lidt frem og tilbage og kom frem til at jeg skulle komme og prøve hesten, jeg prøvede hende første gang imellem jul og nytår 2007, hun var en stor mundfuld, hård som sten i munden, og stiv som et bræt, men der var alligevel noget der sagde mig at hun var noget specielt. Jeg hentede hende d. 29 februar 2008 den bedste dag i mit liv! Hun stod opstaldet i Hornslet hos en af mine veninder, dog var Donna en større mundfuld end jeg havde forventet! De første mange måneder var hun tæt på livsfarlig. Hun kunne ikke trækkes med, når jeg red hende løb hun af med mig for et godt ord, lyttede absolut ikke til mig og tog r*ven på mig så snart hun øjnede en chance. Vi stod i hornslet ca et halvt år.

Da jeg fandt et sted tættere på mig valgte jeg at flytte hende. Donna og jeg flyttede til Østergaard i Skødstrup en gård med ca 25 islændere, Donna gik på fold med en anden fjordhoppe og trives egentlig fint med det. Men hun var stadig problematisk at ride, hun var blevet en anelse mere styrbar, men ikke noget at råbe hurra for. Hun var stadig ustabil og man vidste aldrig hvor man havde hende, jeg var flere gange ved at opgive hende! Men jeg begyndte at tænke på alternative måder at ride på frem for den engelske dressur. Donna's ejer havde tilfældigvis en westernsadel som jeg lånte, tænkte at det var et forsøg værd. Vi begyndte at træne ridning for ben og sæde, og Donna virkede en anelse mere afslappet, stadig ikke helt stabil, men mærkbart bedre. Dette fortsatte vi med et godt stykke tid, men da hun begyndte at blive umulig at styre for mig så jeg dengang ingen anden mulighed end at vende tilbage til dressuren. Og denne gang begyndte hun faktisk at slappe af i dressuren, hun løb stadig i traven og galloppen, men var mere lydhør end hun havde været før. Vi stod på østergård indtil februar 2009 hvor vi blev bedt om at flytte.

Vi flyttede til Vosnæs gård(Vosnæs Gods) i Skødstrup, et super lækkert sted med store lyse bokse, ridehal, ridebane, opvarmet rytterstue, skov, strand og et godt miljø. Vi var kun 3 opstaldere hvilket gjorde at der aldrig var problemer. Ridningen gik meget op og ned, i perioder gik det godt og andre gik det dårligt.. Jeg begyndte ret hurtigt at arbejde på stedet, Grevinden på stedet driver nemli handicap ridecenter. Jeg blev interesseret i arbejdet med hestene og de handicappede og fik hurtigt tilbudt et job som handicaphjælper i rideskolen, et arbejde jeg blev ufatteligt glad for. Det var fantastisk at arbejde med børnene og se hvor glade de var når de var på og omkring hestene. Det er også det arbejder der gjorde mig bevist om at det var arbejdet med handicappede, utilpassede eller andre børn med problematikker der var det jeg brændte for. Jeg fik også tilbudt jobbet som staldmedhjælper, hvilket jeg takkede ja til. Så jeg endte med at arbejde der hver dag morgen og eftermiddag.

Sommeren 09 valgte jeg at flytte Donna på sommergræs i en løsdrift nede ved Kaløvig bådelaug. Dette skulle vise sig at dette skulle få en kæmpe betydning for Donna og jeg. Da jeg flyttede ned i løsdriften var Donna stadig problematisk at ride til tider og jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle gøre, jeg red med et 3rings bid hvilket jeg knapt kunne holde hende med. Men brød mig egentlig ikke synderligt om at have et så skarpt bid i munden på min pony. I løsdriften stod der en araber hvis ejer var(og er) en kæmpe inspiration for mig, hun rider dog slet ikke på hesten, men dette var ikke så væsentligt. Det var mere hendes tilgang til hestene og holdninger til bid og tvang i træningen af heste, der fik mig til at indse at der var alternativer til traditionel tvansridning og den hårde omgang. Jeg var meget facineret af at hun uden bid og grime blot med et tov om halsen, gik ture med hendes araber. Jeg havde en hackamore liggende som dog ikke havde været brugt synderligt. Jeg begyndte at ændre min tilgang til Donna og min måde at ride på, der var ikke længere noget der hed bid, hård opdragelse, tvang eller på anden måde negativ omgang. Og utroligt nok begyndte Donna at forandre sig, hun blev hurtigt en gladere og mere styrbar pony, hun blev tillidsfuld og lyttede til mine signaler når vi red, ja hun blev den pony jeg havde drømt om, kæmpet for og som jeg vidste var derinde et sted.

Vi flyttede så op på Åstrupgård for sommergræsning og her fortsatte jeg den bidløse ridning, og det gav stadig pote, mit og Donna's forhold voksede, og blev stærkere og stærkere for hver gang vi red. Hun var virkelig blevet perfekt! stadig med tænding og glæde, men nu på en anden måde, hun var styrbar, og ønskede virkelig at gøre som jeg bad hende om, vi havde opnået en gensidig respekt, hun ville gå igennem ild og vand for mig.

I juli september flyttede vi tilbage til Vosnæs gård da der på daværende tidspunkt ikke var bokse på åstrupgård. Her faldt Donna hurtigt til i sin gamle stald, hun gik på fold med min ny indkøbte araber/varmblods vallak. Ridningen fortsatte som før, og donna rykkede sig markant i de måneder vi stod på Vosnæs.

1 februar flyttede Donna og min unghest til Kaløvig ridecenter hvor jeg havde fået job, hvor en del af lønnen var en boks og lejlighed. Dog gik ridningen totalt i stå, pga det hårde arbejde med pasningen af 25 heste, var jeg udkørt når jeg havde fri hvilket gik udover Donna.

1 marts flyttede Donna tilbage til Åstrupgård hvor der i mellemtiden er blevet bygget bokse, Donna faldt til med det samme, to af hestene fra i sommers står der stadig, så Donna hygger sig med en del af den gamle flok samt to nye. Ridningen går helt perfekt, Donna bliver redet hver dag og er i super form! Vi stor trives begge to på Åstrup gård!

NYYYYYT!!

Donna og jeg er flyttet tilbage til Åstrupgård, den stald Nina og jeg "startede" i sommers :) Både Donna og jeg nyder at være tilbage. Donna faldt til i flokken med det samme. Vi er godt i gang med træningen igen og får redet hver dag mindst 1½ time.


Kommentér på:
Fjordhest A Donna<3 SOLGT :'(