{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.237 visninger | Oprettet:

"Ordentligt ridning" landkollektiv? {{forumTopicSubject}}

Hej venner

Jeg smider lige en bold op i luften - glæder mig virkelig meget til at høre jeres svar!

går med nogle tanker for tiden, som jeg gerne vil dele med jer, og høre jeres mening om. Lidt historik:
Jeg er en pige på 18 år, der indtil sidste år havde en hest (se Bøffer i min profil) og gik i 2.g i København (Rysensteen gymnasium). Jeg er faktisk opretter/admin for den her gruppe :P. Jeg droppede ud fordi jeg blev involveret i en masse Occupy aktivisme (jeg er en af de der ustyrlige bidløse vegetar anarkist permakultur pippi man-skal-have-det-skæg-uden-regler-(men-være-ordentlig) piger) - Siden da har jeg aktivistet, demonstreret, arrangeret, organiseret, skraldet, sunget, levet, blaffet, rejst, filmet, udgivet, mødt, SNAKKET, tænkt og drømt, og levet som en sigøjner, tjent penge ved at være gademusikant og været FRI!

Men her på det sidste har jeg fået virkelig meget lyst til at "slå mig ned" for et stykke tid. Jeg vil gerne læse bioteknologi på uni - men så skal jeg jo liiiiige ha en HF først - jeg vil gerne have en hund, jeg vil gerne tage kørekort, jeg vil gerne være delvist selvforsynende, jeg vil gerne bo på landet tæt på den natur, jeg har savnet så inderligt som "fri" i byerne, og jeg vil gerne være sammen med - og især <i>om</i> heste igen.
For alting er altså bare sjovere når man er flere om det, der kan hjælpe hinanden, og have en fest! Og indtil videre i de forskellige muligheder jeg har undersøgt med tanke om at flytte på landet (fx at leje et værelse på en gård eller leje de mindre huse tilhørende forskellige godser og slotte) har det netop været det sociale, man bliver nødt til at ofre, for at bo på landet, hvis man ikke har en familie.

Jeg har lagt mærke til, at mange akademisk ridende personer (nævner ingen navne :P) bor forholdsvis isoleret rundt omkring i DK (og Skåne :P). Og at disse mennesker ofte - altså ikke for at generalisere, eller udelukke nogen!!! - men ofte, er disse folk der, som mig, altid har været alene med et projekt, ofte har den der snusfornuftige tilgang til sagerne, tør gå en anden vej end flertallet (og der er altså også en del vegetar anarkist typer xD). Og så tænkte jeg på, hvor sindssygt nice det ville være at bo og have heste sammen, mange af "akademisk" folk!!!!!! Det er vist aldrig før set E

<b>Et "ordentlig ridning" landkollektiv.</b>

Det gav mig bare et sus da jeg fik idéen! For der ville alt bare klikke. Det er billigt at leje et stort sted på landet og deles om det, og en billig måde at have hest på. Det er godt for dem der bor der hestemæssigt, fordi vi kan undervise og lære af hinanden, dele dyrt udstyr (fx hestevogne....), hjælpes ad med at passe heste osv. Det ville være fedt med en lidt større hesteflok end de 2 det nok ville blive, hvis jeg skulle have hest selv (og hunde!! :D). Det ville være vidunderligt at bo langt ude på landet i smukke omgivelser, men med venner tæt på.
Og så har jeg bare på fornemmelsen, at hvis der er nogen, der er med på idéen, at de mennesker så faktisk ville passe rigtig godt sammen at det bare kunne blive et SINDSSYGT fedt sted at bo med en masse likemindede, men forskellige personer! Hvis alle er venlige imødekommende, usnerpede og passer på hinanden, kunne det seriøst blive det bedste!!

Praktisk:
jeg er personligt fuldstændig ligeglad med hvor det er, så længe det er i danmark (skal bruge en hf-uddannelse), på landet, og et naturskønt sted - allerhelst tæt på skov og strand.
Man kunne enten købe en andelsbolig, men jeg ved også, at det er muligt at leje et passende sted, også med grund. Fx et sted som dette:
http://www.boligportal.dk/lejebolig/Hus_villa_%C3%98ster_Vr%C3%A5_1211788.html
- det er altså bare et eksempel, hurtigt fundet, men et hus på omkring 300 m2 med stort nok jordareal til hestefolde.
Jeg er ludfattig, så det skal være et billigt sted, primitivt, men komfortabelt og holdbart. Altså ikke noget liebhaveri og regner stort med at hestene kan gå på løsdrift også og at man generelt kan leve med primitivitet. Det skal være sådan at alle - også på overførselsindkomst - kan være med, som unge som mig
Jeg håber ikke jeg har været for generaliserende eller ekskluderende!!! skriv skriv skriv skriv - er det en latterlig umulig ting at gøre? kunne det lykkes, ville det blive fedt? er der nogle, der er med på idéen?

jeg er hooked!Kommentarer på:  "Ordentligt ridning" landkollektiv?
 • #1   23. jul 2012 du genneralisere ikke nogen, ikke i min verden ihvertfald.
  Du skal nok gennemtænke facilitteter og lovgivning angående det at holde flere heste, det ideelle siger jo 2-3 heste pr ha, og hvis det kommer over 30 ha skal du have uddannelsen til det eller have en boende der har.
  Angående bolig forhold så kræver mennesker faktisk ret meget plads, her skal du nok overveje om du vil tiltrække unge mennesker uden børn og familie eller om du vil have et mere blandet forhold af beboerne.
  Det er desværre ikke så billigt at have hest der hjemme som man kunne regne med, især fordi du skal overveje møddings facillitteter.
  Jeg synes din ide lyder rigtig god, og du kunne evt gå ind på naturfredningsforeningen de har nogle gange huse og mindre gårde på landet til udleje, du kan tilmelde dig deres nyheds mail så får du direkte besked når der kommer noget nyt


 • #2   23. jul 2012 tænker i størrelse 3-10 mennesker, så ikke enormt
  jeg tror det er flest folk uden familie der ville være interesserede. Men hvis nogle med er, så kan det nok også ordnes
  tusind tak! alt det praktiske, det plejer altid at blive klaret. Lige nu vil jeg bare gerne have input fra folk


 • #3   23. jul 2012 Som sådan er intet umuligt. Der er bare nogle ting som er lidt mere besværlige end andre.
  I første omgang må du priotere hvad der er aller vigtigst for dig af dine ønsker.
  At bo på landet er det tit en nødvendighed med bil afhængig hvor langt væk det ligger fra en større by hvor der går tog/bus eller er indkøbs muligheder/uddannelsessted hvor i dit tilfælde så lige kræver at tage kørekortet først samt anskaffe en bil som er rimelig dyrt i forskiring når man er ung og ikke har en dyt anciennitet.
  Det er selvfølgelig en mulighed med en scooter, men den skal stadigvæk vedligeholds samt det kan blive et problem om vinteren at komme frem og tilbage pga. sne.
  Hund skal trænes og have mad, samme med hesten og man vil jo gerne give dem kvalitets foder.
  Så jeg vil sige der er mange overvejelser man lige skal gøre sig da det kræver en god stor penge pung.
  Forbrugslån vil jeg ikke anbefalde da man vil hænge på det en del og og det kan forhindre en i at ville købe hus/landsted.
  Det vil forholdsvis nok mest være unge som kunne være interesseret men de vil muligvis så ikke have råd til det på en SU
  ´Jeg synes den er lidt svær. jeg synes det er en god idé, dog ville jeg ikke selv have lyst til at bo i et kollektiv men der er andre der gør og det er så bare lige det der med at finde dem og frem for alt slå sig ned hvor der er en overkomme afsted til byen.


 • #4   23. jul 2012 Åjh, det er en god idé!
  Jeg er godt nok ret lille (bliver 16 lige om lidt) men det, du beskriver her er utvivlsomt min ønskedrøm! Det ville være så usandsynligt fedt at bo sammen med heste og ligesindede søde mennesker!

  Når jeg på et tidspunkt får brug for et sted at bo - så vil jeg være med!


 • #5   24. aug 2012 det skrider fremad, dog uden heste

 • #6   27. aug 2012 Fordi der ikke var nogle hestemennesker der var interesserede.

 • #7   27. aug 2012 Ja

Kommentér på:
"Ordentligt ridning" landkollektiv?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside