{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
710 visninger | Oprettet:

Gør jeg det rigtige?? {{forumTopicSubject}}

Kære Alle

Som nybagt Frieserejer (og ejer af en stor hest i det hele taget) bliver jeg praktisk talt bombarderet med alverdens gode råd og belæringer, og mange lader til at have den fordom, at jeg er "for god" ved mine heste (underforstået at jeg overbeskytter dem og "ødelægger" dem med godbidder mv.).... og det er jo alt sammen, fordi folk er super søde og gerne vil være hjælpsomme, men sådan helt ærligt, så bliver jeg altså ind imellem lidt forvirret. smiley For er jeg mon virkelig helt galt på den i det, jeg gør??

Derfor vil jeg gerne høre jeres mening... altså: Gør jeg det rigtige, når jeg passer og fodrer min Frieser således:

Altruida går p.t. på græs fra 07:00 til ca. 22:00 hver dag, men kommer endnu ind om natten, da jeg synes, hun er meget plaget af insekter og derfor gerne vil give hende nogle "fritimer" fra plagen. Jeg har desuden besluttet mig for at købe noget Frontline til hende til beskyttelse mod tæger og de værste insekter og håber på, hun således vil kunne komme til at gå ude døgnet rundt uden at være for generet af de små, stikkende plageånder.

Hver morgen får hun 100 gram St. Hippolyt Sember Cubes (vitamin- og mineralblanding), inden hun bliver lukket på græs. Hun og vores plejearaber har tilsammen en fold på ca. 1 ha., hvor græsset efterhånden er godt gnavet ned. Derfor får hun hver aften, når hun er kommet ind, får hun 500 g. St. Hippolyt Struktur-Energetikum + 100 gram Knoblizem (hvidløgstilskud)... sidstnævnte tilskud er for at holde insekter og mitter på afstand. 2 gange om ugen får hun dog - i stedet for Struktur-Energetikum - 500 gram varm Irish Mash, som er godt for fordøjelse og pels. Sidst får hun hver aften en tot hø at gumle på natten over (svarende til et kilo eller 2, vil jeg tro). smiley

Cirka en enkelt eller maks 2 gange på en dag, får Altruida en godbid i form af en lille gulerod, et halvt æble eller en St. Hippolyt Lobs (sund hestebolche), men aldrig på samme tidspunkt eller i samme forbindelse, da jeg ikke vil have, hun skal forvente, jeg har godbidder hver gang, hun ser mig.

Altruida bliver desuden hver aften "gået igennem"; dvs. jeg kigger hende efter over hele kroppen efter sår, skrammer og lignende, og ved samme lejlighed bliver hun striglet og får renset sine hove... lige så meget for hyggens skyld, som for plejens. smiley

Der ud over træner vi lige nu ca. 20-30 minutters HMS basisøvelser om dagen (tillidsøvelser samt at få hende til at flytte sig for mit kropssprog), og når jeg så føler, at grundtræningen er på plads, fortsætter jeg med at tilride hende.

Ellers bliver Altruida selvfølgelig bare nusset og elsket alt, hvad jeg overhovedet orker. smiley

Er jeg helt skæv på den??

Glæder mig til at høre jeres kommentarer. smiley


Kommentarer på:  Gør jeg det rigtige??
Kommentér på:
Gør jeg det rigtige??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x