{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.235 visninger | Oprettet:

Cordeo ridning. {{forumTopicSubject}}

Hej alle.
Jeg står med en hoppe på 6 år som om få dage venter føl. og efter allerede en 1 måned må jeg begynde så småt at træne med hende igen fra ryggen, og jeg har den store drøm at ville ride hende i cordeo. Og som altid vil jeg starte fra jorden. Men hvor pokker lære jeg hende det fra jorden? Hun er meget doven af sig da hun jo går med et meget tungt Irish Cob føl i maven som snart har været der i et år, så hun er ikke lige sådan at få i trav. Og når hun så er kommet i trav vil hun slet ikke stoppes igen lige meget hvor langsomt jeg går, hvor meget pres der er i cordeoen og hvor meget jeg beroliger hende med stemmen så går hun videre.. Når jeg så gør det samme i grime stopper hun lige med det samme.

Har i nogle tips til hvordan jeg lærer hende det? Og hvordan jeg indlærer hende drej signalet da hun slet ikke kan rides for benene...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Cordeo ridning.
  • #1   26. jul 2013 Hvad med at prøve at få nogen til at løbe ved siden af hvor du først prøver at stoppe hende i cordeo (giv hende stopsignalet) og så stopper den der trækker hende li bagefter.....Rider du med/uden sadel? Giver du hende samme signaler med resten af kroppen når du prøver at stoppe hende i cordeo som du gør med hovedtøj/grime? Ville umiddelbart tro hun burde lære det efter nogle gange med en trækker men hvis ikke kik på dit kropssprog:-)

  • #2   26. jul 2013 Start med at have cordeoen på samtidig med grimen. Stop hende i grimen samtidig med at du giver stopsignalet i cordeo, på et tidspunkt vil hun koble begge signaler på at stoppe smiley

  • #3   26. jul 2013 Smid en cordeo på hende, og s tage en grime på, og så bevæge cordeon de signaler som du vil have, mens du drejer den, så det ender med du ikke skal holde i grimen.
    Altså gør som du plejer, mens du laver signalerne meget tydeligt i cordeoen, Og så gør du signalerne i grimen mindre tydelige så det neder med ingen grime smiley
    OG HUSK ROS! smiley


  • #4   26. jul 2013 ved ikke om det hjælper, men du kan jo prøve hvor en har hende i longe og du rider i cordeo, men du styre hende selv og det men hvis hun ikke vil stoppe kan den der longere hjælpe? smiley

  • #5   26. jul 2013 Team Tindur. I starten vil jeg starte uden sadel da hun kan være meget fint føllene efter hun har fået føl og vil ikke sidde fast i en stigbøjle. Så uden sadel. Jeg giver de samme signaler emd benene lige meget hvad bruger munden på samme måde osv. Jeg klemmer hårdt med lårene for at hun kan mærke det ordnetligt og tager let på tøjlen og beroliger med munden så plejer hun at stoppe far ryggen. Men det er meget besværligt fra jorden. smiley

  • #6   26. jul 2013 Kan du ikke dreje hende ved hjælp af din vægt?:-)

  • #7   26. jul 2013 Stald Christinelund: Jo, men kun meget meget lidt og oftest kun i hjørnerne.. smiley

  • #8   26. jul 2013 Ok.:-) Så tænker jeg hun vil forstå det når du rider og du har en til at trække og give stopsignalet li efter du har givet signalet i Cordeoen:-)

  • #9   26. jul 2013 Team Tindur. Ja. Sådan har jeg også tænkt det, men det er ikke tit jeg har nogen med ud til hende og der går en måned før jeg må starte træningen fra ryggen af smiley

  • #10   26. jul 2013 Mht. at dreje hende, start med at lære hende at vige sidelæns fra jorden af med en Stick/pisk og øv det senere fra ryggen med schenklene og pisken/sticken. Fjern så pisken /sticken når hun reagerer med benene først. Husk først den kommando du ønsker skal gælde og bagefter den negative forstærkning(pisk/stick) som du så kan udelade efterhånden:-)

  • #11   26. jul 2013 Så kan du øve sidebevægelser fra jorden imens:-) Det forenkler træningen med schenklerne når du kommer til det:-)

  • #12   26. jul 2013 Hun kan jo signalerne i grimen allerede, ikke?
    Så overfører du bare de signaler, til cordeoen, ved at give dem samtidig. Så når du vil dreje hesten, så tager du i cordeoen, og trækker den vej du vil have hesten til at gå - mens du giver signalet i grimen også.

    Det kan være svært at gøre fra jorden, fordi man nærmest skal gå med en arm på hver side af hesten. Derfor kan det være en fordel at være to om det - en der giver signalet i grimen og en der giver i cordoen (bedst at det er dig, så du får givet det signal, som du vil indlære hos hende)

    Nogen synes det er lettest fra jorden, andre vil helst fra ryggen. Princippet er dog det samme. smiley


  • #13   26. jul 2013 Hvad jeg gjorde med min tunge hoppe som også var ifolet, var simpelthen bare skridte rundt, og når jeg ville stoppe hende tog jeg cordeoen og så holdte jeg presset indtil hun stoppede.
    Start med skridt, hav grimen til støtte hvis hun ikke reagere med det samme.
    Når hun så er indforstået med skridt, gå videre til trav, og lav samme øvelser som i skridt smiley
    Jeg gjorde det med min hoppe der, og allerede første gang hun gjorde det forstod hun det.
    Ros ros, mere ros og atter ros.
    Nu kan hun så stoppe i cordeo og sænke farten smiley Vi mangler kun at få dreje på plads.


Kommentér på:
Cordeo ridning.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce