{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
927 visninger | Oprettet:

Heste problemer! {{forumTopicSubject}}

Hej. Jeg har lavet en stil om hesteproblemer.
Det gik meget hurtigt. Men hvis der er nogen som har lyst til at læse den, og ligge en lille kommentar ville det være rart - ris og ros er altid velkommen smiley
Som sagt er jeg ikke prof. i noget. Men det er bare min holdning til nogle af problemerne. hvis der ikke er noget i forstår, må i gerne henvende jer, og jeg vil uddybe det. smiley
Jeg går i syvende.
Men her kommer det xD

Heste problemer

Man oplever ofte at nogle heste har nogle problemer f.eks. at gå over vandpytter og gå ind i traileren eller gå over/forbi presenning. Dette skyldes at hesten er bange for det, den ved måske ikke hvad der er under tingen, eller hvad der er bag hjørnet eller noget ligene. Heste kan også have en form for klaustrofobi, ligesom mennesker, dvs. at nogle ikke kan lide at være inde i steder hvor der er smalt eller småt. Alle disse ”problemer” kan f.eks. læses på hestegalleriet.

Et problem kunne være at gå over vandpytter, mange heste har denne frygt fordi de ikke ved hvad der er under dem. Dette kan normalt løses. Jeg ville personligt fortrække horsemanship, man kan ikke kalde det en sport, men horsemanship betyder egentligt ”naturlig heste kommunikation ” hvor man lærer at forstå hesten, og dens naturlige instinkter. Det har hjulpet mange mennesker i dag, til at løse problemer med deres heste.

Løsning på problemerne.
Et normalt problem kunne være at få hesten til at gå over en vandpyt. Dette problem kan f.eks. løses ved at få hesten til at lave en masse udenfor vandpytten. Senere, når den har anstrengt sig, kalder man den ind – til vandpytten, hvor man selv står. Der inde kan den slappe af. Sørg for at den får massere af tid til ”at blive venner med vandpytten.” På denne måde lærer den at det er en god ting. Næste gang når den så møder vandpytten føler den sig tryk ved den. Hvis den stadig ikke føler sig tryk, kan man gentage denne øvelse.
Et andet problem kan være at hesten ikke laver noget. Dette kan skyldes at den står sammen med en anden hest, som den hele tiden skal ”holde øje med” og ”sørge for.” Men det kan også være at hesten ikke har en mulighed for at lave noget, den kan have smerter i kroppen. Mange anbefaler at man skal prøve heste massage. Hesten slapper af i kroppen, og den har ikke nogle mærkelige spændinger. Massage kan anbefales!

Ofte er der også problemer med heste der ikke vil gå ind i trailere. Mange heste kan ikke lide larmende ting, og smalle steder. Det plejer ikke at være en lang proces at få en hest ind i en trailer. Man kan øve hesten, at gå mellem smalle steder, og gå op på en palle. Bag efter når man føler at man har en god kemi, kan man tage det næste skridt. Det kan være at få hesten til at snuse til hestetraileren, og tage den ene hov på. Så kan man senere tage 3 hove på og alle 4, også kan den komme længere og længere ind i traileren.

Ride problemer:
Våd hest? Når det øser ned, og man skal ud og ride. Er hesten våd! Kan man tillade sig at ride med sadel, når hesten er våd? Hvor lang tid kan man tillade sig? Skal man strigle hesten, tage regn dækken på, eller tørre den?
Faktisk skubber man skidtet, samt vandet længere ind, hvis man strigler en våd hest. Det kan tage lang tid at tørre en hest, og det er meget besværligt. Men man kan også bare vælge at ride uden sadel, og ting som kan genere hesten.
Personligt synes jeg at man ikke skal tage dækken på, fordi det ikke er meningen at man skal pakke hesten ind, i en masse ting.
Diskussion - http://www.hestegalleri.dk/for_messageDetail.aspx?MSG_ID=824078


Sadelproblemer:
Gjordspænding? En simpel fejl, som mange nybegyndere laver er at stramme gjorden for lidt. Eller de glemmer at stramme den, når de kommer ud på banen. Mange glemmer at hesten kan puste sig op. Så mange gange ender det med at rytteren falder af! Dette er et let problem at løse, man skal bare tjekke at sadlen sidder som den skal.
Passer sadlen, eller ej?? Det kan godt være et problem at finde ud af hvilken sadel man skal købe, og om den passer.
Her er der et link, hvor man tjekke om sadlen sidder og passer som den skal.
http://www.optimalsadel.dk/information.php?info_id=18

Men man kan også få en sadelmager ud og se på det/den.
VIGTIGT – hulerummet må ikke røre hestens ryg.

Jeg vil til sidst lægge meget vægt på at ofte er rytteren selv skyld i mange af problemerne.

Denne artikel skal bringes på hestegalleriet.

Skrevet af – Sara Dahlstrøm.


Kommentarer på:  Heste problemer!
Kommentér på:
Heste problemer!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
Annonce