{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår må man?
 • #1   20. feb 2012 Hvor gammel er den? For der er forskel på og lære og have trense på også til rytter

 • #3   20. feb 2012 Hun er næsten 2 smiley

 • #4   20. feb 2012 Ville vente med bid og sadel til nærmere fire. Også løsspring i den alder, vigtig at hesten er næsten færdig udvokset da springning er hårdt for leddene. Longering ved tre års alderen. Men det er bare min mening=;-)

 • #5   21. feb 2012 alt for mange her inde tror at en hest går i stykker hvis man arbejder med den før den er 4 -5 år det er noget VÅS alt forskning viser at aktivitet og motion styrker knogler, muskler og sener både ved mennesker og dyr. man siger jo heller ikke at børn skal vænte med at lege/ hoppe og dyrke sport til de er udvoksede . . .vel
  selvfølgelig skal en 1 eller 2 års ikke slæbe sig ihjel men de tager bestemt ikke skade af at bestille noget


 • #6   21. feb 2012 Og forskningen viser at når man bruger hesten forkert (belaster ledene for tidlig) så lever den i kortere tid.

 • #7   21. feb 2012 Trense - 2 - 2, 5 år
  Sadel - 2,5 -3 år
  Underlag med longegjord - 2 år
  Bæring fra jorden - 3 år
  Longering - 2,5 - 3 år
  Løsspring - 3 år


 • #8   21. feb 2012 Kommer skam også an på hvordan hesten vokser, både psykisk og fysisk.

 • #9   21. feb 2012 Kan se det er en islænder, nu ved jeg ikke meget om dem, men har hørt at de udvikler sig langsomt og først tilrides som 4 års?

 • #11   21. feb 2012 så længe sadlen er let vil jeg sige at når de er 10 -11 mdr. er det helt i orden med en løs gjord self smiley (tænker på ponypude ol.) og mht. trense og bid.. der er jo plage som skal kåres med bid i... 1- 1½ så skulle man nok være der, og ja med løsespring er der MANGE som siger det er rigtig farligt men~ .. jeg vil sige det skal nok foregå meget lavt til de er 2½ år smiley - eftersom man kan tag til 3 års championater, og tænk på hingste kåring osv.

  alt med dosering og om tanke smiley hver hest er forskellig :))


 • #12   24. feb 2012 Min basse bliver snart 2 år (til marts) og vi er lige begyndt med trense, regner med at prøve med sadel til sommer, og tilridning om et år ca... Jeg har longeret ham let en gang i mellem (ca. 1-2 gange om ugen) Siden han var ca. 15 måneder, så nu kan han faktisk gå på cirkel uden at have longetov på smiley Han har lært komandorene skridt, trav og galop.. og han har et par gange prøvet at ha longegjord på smiley
  Men men men, jeg syns man skal kigge på den enkelte hest, og se om den er klar til de forskellige ting både psygisk og fysisk smiley Har nemlig os en der er to måneder yngre, og ham venter jeg lige lidt mere med, da han er en følsom lille sjæl der skal ha tingene langsomt..:)


Kommentér på:
Hvornår må man?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
Annonce