{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Joe - hvil i fred [Himmelhest] 1993

14.476 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

' Liv '
Kvinde | 31 år | Oprettet: 22. aug 2005


Anden særlig race Joe - hvil i fred

Fødselsår:
1993
Højde:
153 cm.
Temperament
At ride Joe på tur, i skoven eller på stranden er som en drøm. Han vil gå gennem ild og vand, hvilket gjorde, og stadig gør, enhver tur fantastisk!
Han har sådan et fantastisk hovede, han er virkelig obs på når der sker noget alvorligt, man kan altid regne med ham, og han er der altid for en. Han er kold over for alt, og er nok den mest trofaste hest, jeg nogensinde har kendt. Når de andre heste stopper, er det altid Joe der går først forbi. Når de andre heste hopper over vandpytten, plasker Joe fornøjet ned i den. Hvis der sker en ulykke, stopper han straks op.
Kort sagt: Joe vil gøre alt for én.

Gangarter
Joe går desværre meget på forparten, og tager små korte skridt, men tilgengæld har han den bedste galop på tur.
Resten af hans gangarter er ikke noget at skrive hjem om, man kan godt mærke at han efterhånden er lidt i leddene. Tilgengæld kan han gå i holdning som ingen anden, selvom jeg ikke har redet ham i flere måneder.
Stævner
Første stævne med mig: Klakkebjerg Træningsspringstævne. LE 70 cm. Vi fik 12 fejl, 11. plads.

3. plads, mini-mønstringsklasse på BAL.

Terrænspring, Bispevangen 60 cm, gennemført.

Sløjfespringning på Bakkegården i Frederikssund, 60 cm.
- 0 fejl, og en sløjfe, Joe var bare så sød.

Klakkebjerg, Derbyspring, 70 cm, 4 fejl og uplaceret.

Kyllingespring på LØSR, 65 cm. Diskvalificeret.

LD Special, 80 cm. Blev også disket da jeg glemte et spring.

Jagter:
Babyjagt d. 30/3 i Ølstykke.

LØSR jagt, d. 18 maj, 2008. Nr. 3 i opløbet for småhest.
LØSR jagt 2009, nr. 5 i opløb for hest.

Derudover har han startet Hubertusjagt (og en masse andre jagter for at kvalificere sig til Hubertus) i år 2004, mener jeg det var. Han gennemførte selvfølgelig, og var også med i opløbet.
Stamtavle
Desværre ukendt. Men blanding af noget Paint Horse og evt. noget Irish Cob, grundet hans kraftige bygning. Han er avlet på et western-stutteri et sted nær KBH, mere ved jeg ikke om hans gener og fortid.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Opdateret: Joe er desværre blevet aflivet pga. en permanent skade i bagbenet. Det var desværre ikke mit valg, men må han hvile i fred.

Beskrivelse:

Selvom Joe er en klodset og lidt gammel hest har han en fantastisk personlighed. Han er aldrig syg eller halt og har et jernhelbred.

Da jeg, som 11-årig startede med at ride Joe, var han grundtrænet i horsemanship og kunne de fleste øvelser. Han har aldrig været nogen problemhest, men derfor fangede horsemanship alligevel hurtigt min interesse. Som 12-13 årig, havde vi allerede tilbragt enormt lang tid på banen med bare at lave simple bakke, sidelæns og stå-øvelser.
Derfor, har han altid været trænet i horsemanship, hvilket sammen med hans fantastiske temperament, har gjort ham til verdens sødeste hest.
Da jeg købte ham i 09, begyndte jeg dog at forsømme jordarbejdet lidt, og lagde i stedet vægten på stævner og små jagter. Vi var begge kørt lidt sure i det, og Joe længedes sådan efter at komme ud og fyre den af. På det tidspunkt havde jeg kendt Joe i 7 år, og vi stolede derfor helt på hinanden.
Men selvom jeg havde kendt ham i så lang tid, var det dog ikke ensbetydende med at jeg vidste alt om ham og han alt om mig, tværtimod. Jeg (vi) havde stadig meget at lære. Derfor smed vi hovedtøj og sadel, og Joe blev meget mere styrbar end han nogensinde havde været. Jeg kunne stoppe ham med grime, selvom vi var ude at træne for fuld hammer, til næste jagts opløb på stubmarkerne.
Han rykkede sig meget, da jeg først havde købt ham, og det er jeg rigtig glad for. Han blev meget mere nysgerrig, kærlig og samarbejdsvillig.
Til sidst kunne jeg dog godt mærke, at Joe var blevet en ældre hest, og ikke altid var så frisk på alle mine idéer, men mere trængte til en stille og rolig tur i skoven. Han var ikke den samme Joe mere. Jeg tog derfor en lang periode kun med stille ture, men måtte tilsidst indse, at jeg havde hverken tid eller lyst til at ride mere, og derfor syntes jeg, at han fortjente bedre på sine gamle dage.
Jeg fortryder nogle gange, at han er solgt, men så tænker jeg på, om jeg overhovedet ville have lyst til at tage op og ride ham hver dag, når hverken han eller jeg havde det samme engagement mere.. Og så er svaret jo, at nej, det ville jeg ikke. Derfor er jeg så glad for, at han er blevet solgt til sin søde part, der vil ham det bedste. Joe er alletiders hest, og jeg havde aldrig aldrig nogensinde troet, at jeg skulle af med ham.
På den anden side, er han stadig min elskede hest, og jeg ville aldrig kunne bære, at have ham lige indtil det sidste.

Joe har VIRKELIG lært mig meget, hvilket jeg altid vil være taknemmelig for. Uden ham, havde det ikke været det samme.
Min elskede, lille klodsede hest.
Kommentér på:
Anden særlig race Joe - hvil i fred
Annonce