{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
911 visninger | Oprettet:

Hjælp - stresset hest {{forumTopicSubject}}

Hej alle hestefolk.
Jeg har en haflinger hoppe på 10, som jeg godt kunne bruge et par råd til. Problemet er at hun næsten aldrig slapper af. Hun slapper kun rigtig af når hun er på folden om dagen og i boksen om natten, når alle hestene er med hende. Problemerne opstår især hvis hun er alene men bare i det hele taget. Hvis man stiller hende ind på staldgangen (også selvom hun er en lille pony med som selskab) så vader rundt frem og tilbage og vrinsker og vrinsker, hun kan slet ikke slappe af. Eller hvis man lige skal stå stille med hende når man har hende i træktorvet, så er hun slet ikke til at holde, og vil slet ikke stå stille. Hun er halt lige pt, hvilket nok også er derfor hun har så meget energi.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp - stresset hest
  • #1   12. maj 2018 For mig lyder det som om hun ikke har tillid til de to-benene. Hun er ikke afslappet i menneske selskab. hun er nød til selv at have styr på omverden og hele tiden være på forkant med begivenhedernes gang.

    Hvordan er dit nervesystem når du er i stalden,hvor er dine tanker, -hvor god er du til at holde dit indre helt i ro, hvor god er du til at udstråle ro og stabilitet, Den del skal du have helt styr på først, vores heste er ofte vores spejl.

    Dernæst skal hun have noget positivt ud af at være rolig og afslappet, Find situationer hvor hun er rolig også rose det, - men det vigtigste er dit nervesystem, din evne til at være nærværende, at være opmærksom på hende.

    Når du står med hende på staldgangen, så ro på dig, også nulre du hende, snakker med hende, let massage på halsen, indtil slapper af, og hun har din fulde opmærksomhed hele tiden, ikke noget med at snakke med andre eller dagdrømme et sted hen, du skal være fuld til stede.

    Når du har hende i træktov, og hun går, så bakker du hende, hvergang hun går så bakker du hende. Husk bare når du beder hende om at stå stille, at der er plads til at bakke, Ros hende når hun står, om det så kun er få sekunder.


  • #2   12. maj 2018
    Lyder som seperationsangst, det kræver tid, tålmodighed og træning at komme af med smiley
    Hvis du ikke selv synes du har redskaberne til hvordan du skal gøre, så vil jeg råde dig til at få en underviser ud og hjælpe dig, dem findes der masser af dygtige af.


  • #3   12. maj 2018 Tror både Dorthe og Krikken er inde på det rigtige, er det "kun" seperations angst, så er det nemmere at træne end hvis det er begge dele, og er det begge dele må du dele det op, og starte med at træne tilliden til dig, FØR du tager den væk fra de andre. Så start med at bare sætte dig på folden med noget lækkert i lommen som hun får når hun kommer hen til dig. Og ikke forlang noget af hende det første stykke tid. Så kan du begynde at træne tillids træning med hende imens hun er med flokken, og når hun tager det stille og roligt, så tag hende lidt væk, og ros, giv godbidder FØR hun når at blive stresset. smiley

    Mvh TT


Kommentér på:
Hjælp - stresset hest

Annonce