{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nedsat syn/blind hest
  • #3   14. dec 2018 Denne hest er blind på begge øjne https://www.facebook.com/jennifer.stewart.56829/videos/968251969879765/

    Hvis du søger på Endo the blind på face, finder du hans facebook profil.
    Jeg er enig med Thomine, man er skal se individuelt på det. Fungere hesten, så er der ingen grund til at aflive. Bare at man husker på, at hesten aldrig bør være i live for ejerens skyld


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #5   14. dec 2018 jeg ville ALDRIG holde en hel blind hest i live - men det ville jeg ikke med nogen dyr.

    har den nedsat syn på det ene øje, eller er blind på det andet, så ville jeg overveje, ud fra hvordan den trives, og om det stadig har nok livskvalitet til at det kan fungere.


  • #6   14. dec 2018 Tror jeg ville aflive mine hvis de blev 100% blinde på begge øjne. Føler at det er for menneskets skyld, at man holder dem i live. Ville heller aldrig holde en hest i live hvis den fx mistede det ene ben, selvom den kunne få protese.

    Jeg har godt set Endo for flere år siden og er dybt imponeret over det! Ejeren har virkelig været dedikeret! Men man skal også tænke på om man har mulighed for at kunne lave om på hestens omgivelser, så de passer 100p til hesten. Jeg kunne fx ikke lave om på meget der hvor jeg har dem stående nu. Og hvad hvis foldkammeraterne ikke vil have noget med hesten at gøre fordi den er anderledes? Kan man finde nogen der passer til?
    Der skal ofres meget for at holde hestens livskvalitet nogenlunde - det er der nok nogen der har mulighed for.
    Og så ville jeg nok være så bekymret hele tiden for, om de måske var gået ind i noget, faldet eller slået sig osv.

    Og havde jeg en hest der havde nedsat syn, så ville jeg vurdere hvor meget hensyn man skulle tage til hesten. Nogen klarer sig nok bedre end andre..


  • #7   14. dec 2018 Jeg har en hest med nedsat syn på begge øjne. Vi ved ikke hvordan det er kommet, men vi mistænker det muligvis kunne være pga at han blev sparket i hovedet.
    Det første stykke tid var han nervøs, han blev hurtigt forskrækket og sparkede mig bla. 2 gange, fordi jeg stod bag ham. Jeg havde en specialist ude, der tjekkede hans syn for at se om han ville blive helt blind eller ej og der var heldigvis ingen tegn på det.

    Han har haft nedsat syn i 3 år nu og det eneste sted jeg efterhånden oplever problemer er når man skal op på ham, det er han ikke så glad for, så der skal man være tålmodig.

    Efter ca 6 måneder havde han stort set vendt sig til ikke at kunne se alt.


  • #8   14. dec 2018 Jeg ville starte med at se på årsagen.

    Nogle årsager giver ikke andre problemer end det praktiske med synet.
    Andre årsager, fx regnbuehindebetændelse gør djævelsk ondt.

    Hvis hesten fungerede i den hverdag, som jeg kunne give den, så ser jeg ingen grund til aflivning.
    Det er fantastisk, hvor godt mennesker og dyr klarer sig uden.
    -Men det være sagt, jeg ville ikke bruge nær så mange penge på en blind hest som en rask ridehest - fordi dagen kan hurtigere komme, hvor at den ikke har livskvalitet i det liv jeg kan give den. Så, ved tvivl om fx haltheds udredning ville jeg være langt mere tilbøjelig til at aflive.


  • #9   14. dec 2018 En 100% blind hest ville blive aflivet ved mig. Jeg vil ikke sælge sådan en hest og får ikke forhold til at have den de næste mange år.

    Nedsat syn kommer an på hesten. Både hvad mit brug er og dens sind.
    Ham jeg har nu, ville blive aflivet hvis han fik nedsat syn. Han er en lille pony og efter han er flyttet til byen og koster penge, så skal han arbejde for det. Han skal være kørehest og jeg vil som uerfaren ikke have en halvblind kørehest. Og jeg vil ikke have en halvblind hest til at stå og koste penge uden jeg kan bruge den og slet ikke hvis jeg skal tage ekstra hensyn.
    Hvis det var en ridehest som kunne fungere uden alt for mange ekstra hensyn i det daglige (fold og håndtering på fuldpas), og hesten kunne håndtere at være svagsynet, så var det noget helt andet. Den ville jeg nok beholde og tage hensyn til.
    Hvis den ikke kunne gå ud i naturen efter let tilvænning, så ville den dog også ryge. Helt generelt gider jeg ikke heste der ikke kan finde ud af selv at sætte deres fødder på let ujævn grund. Og det er ligegyldigt hvor godt de ser.

    Jeg er måske kold på det punkt i forhold til mange andre. Mine heste skal kunne og ville gå på meget forskelligt underlag.


  • #10   14. dec 2018 Hønen,

    Det handler jo bare om at genlære den det. Min lærte ret hurtig at gå i kuperet terræn i skovbunden, på trods af netsat syn på begge øjne. Han er aldrig snublet smiley

    Jeg blev faktisk overrasket over hvor hurtigt de selv finder ud af at fungere på trods af dårligt syn.
    Min er i forvejen i perioder lidt jumpy ( altså han var det også inden hans syn blev dårligt) og hvis ikke man ved at han ser dårligere, så lægger man ikke rigtig mærke til det. Han kan springe grøfter i skoven, trave i kuperet terræn i skovbunden, gå i lange liner på tur osv.


  • #12   14. dec 2018 Jeg ville aldrig købe mig til halv/helbind hest på forhånd og ej heller med en øjenlidselse på sigt som ville give nedsat syn, hvis det er påvist ved køb.
    Jeg har set Bent Brenderup ride sin elskede hest Huginn som var blind og den hest gik fandme godt akademisk.
    jeg var imponeret over hestens tillid til rytteren og bare lavede de mest svære øvelse uden problemer. smiley
    Hvis min egen hest ville få nedsat syn halvt eller delvist, så ville jeg stikke en finger i jorden, give hende tiden til lige at se om hun ville kunne omstille sig.
    Jeg ville ik ønske en panisk og indskrænket hest, som ik turde bevæge sig rundt hverken under rytter eller på egen hånd.
    Måske det nemmere at ha en blind sandkasse (dressur) hest som rides i den samme jævne bund end at ride over stok og sten i skoven.
    Men måske alligevel kan en blind dressur hest, måske også have problemer med at der render andre heste rundt på banen nær den selv, til den panikker..
    Min egen er en klodsmajor i skoven, hvert et hul, trærod eller andet, skal hun nok finde og træde forkert i dét smiley så ved sku ik om det ville være så heldigt at hun mistede synet smiley uanset hvad så ville jeg se hvordan hun ville tag det og gik det ikke, ja så ville hun få fred.
    Jeg har en blind autistisk dreng med hjerneskade, som kommer i aflastning hos os.
    os som aflastningforældre og plejeforældre gør en kæmpe indsats for at udruste ham til et voksen liv ud for hans problematikker. Det fantastisk at lære en blind person op og se værket, hvordan de kan klare sig i mange situationer når de først får det lært smiley


  • #13   14. dec 2018 Helbind smiley helblind

  • #14   22. dec 2018 Her er en lille lykke historie fra igår om en hest, som mistede sit øje som er ved godt humør og fungere godt smiley

    https://www.ridehesten.com/nyheder/fidla-mistede-ojet-men-ikke-humoret/53805


Kommentér på:
Nedsat syn/blind hest

Annonce