{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
753 visninger | Oprettet:

Slankekur klipning? {{forumTopicSubject}}

Hej derude! smiley
Jeg har efterhånden læst nogle gange at flere britiske dyrlæger anbefaler at man kan klippe sin hest/pony for at hjælpe den til at slanke sig hvis den er overvægtig. Jeg synes at argumentet for at hesten skal bruge mere energi på at holde varmen giver fin mening, men på samme tid lyder det som om det hurtigt kan blive noget forkert noget.
Men kan f.eks. en klippet stribe under maven være fornuftigt?
Jeg tænker at det jo afhænger af hestens pelskvalitet; har hesten i forvejen småsvært ved at holde varmen så har jeg svært ved at forsvare det, men hvis den er bygget til at leve i klima ala nord Norge eller Island, og kun er ude for dansk vinter, hvad så?
Nogle heste derude er jo ekstreme pelsdyr der enten har meget nemt til sved om vinteren eller sveder af ingenting. smiley

Hvad tænker i om det at klippe ens hest for at hjælpe vægttab på vej? Lyder det bare helt nogo eller kunne det være fornuftigt under visse forhold? F.eks. kunne der være forskel på en hest som måske står skadet og ikke kan motioneres, og en der godt kan? smiley
Er det noget i har hørt om før?
Det er noget jeg har hørt om i almindelighed og jeg synes det ville være spændende at høre fra jer derude smiley

Her er det nyeste af de links hvor jeg er stødt på anbefalingen:
https://www.horseandhound.co.uk/features/horse-weight-loss-tips-675644?fbclid=IwAR3ybugeA4Owj9QZmHN3CGRwpZ7PKPVj2eP5zcOYzVyKr_PBfxIvmZHqizY
Kommentarer på:  Slankekur klipning?
 • #1   6. feb Ja det har ikke virket her i hvertfald smiley
  min blev klippet på bringe og mave, går uden dækken, samt får næsten ingen mad, kun hø. han er stadig ligeså tyk som i sommers


 • #2   6. feb Eftersom du kan klippe de heste, der har stor bamsepels ret meget og de stadig fint kan holde varmen og huld så giver det for mig ikke særligt god mening men er nok mere en teoretisk ting.

  Ofte klipper folk deres med bamsepels, fordi de har det alt for varmt medmindre det er minus grader.


 • #3   6. feb Min bette fis er også alt for tyk og hun sætte en solid pels. Hun er ikke glad for at svede men kommer nemt til det i det danske vintervejr så hun er blevet klippet på bringe og undersiden af halsen. Hun har dog også før gået med klipning på siden af halsen og på siden ved forbenet før, uden problemer. Hun fryser ALDRIG uanset vejret.
  Pt kan hun ikke motioneres da hun er halt og når/da hun ikke var så kunne vi ikke forlade matriklen (hun er gladest i skoven fremfor ridebanen) fordi men seperationsangst vallak ikke kan holde det ud og dermed var vores motion holdt til ridebanen hvor hun ikke synes det er heeelt så fedt. Ud fra det jeg har læst ville det jo være ideelt lige at trimme min pony lidt mere, jeg kan ikke gøre mere ved foderet heller. Men er det f.eks. at udvide nuværende klipning til den vi har prøvet før, en stribe under maven, den der type klipning ned langs siden eller en kombi af noget af det? smiley
  Så hvis det virkelig er et brugbart bud at klippe hvordan vurderer man så hvor grænsen er? Det er der jeg hurtigt tænker at det kunne gå galt rundt omkring i staldene for velmenende ejere. Hesten/ponyen skal jo stadig ikke fryse, men bare ikke holde varmen heeelt så nemt, tænker jeg? Hvis man når til et punkt hvor dækken pludselig bliver nødvendigt så er ideen vel også gået lidt af det?


 • #4   6. feb Men Krikken så handler det vel mere om at finde balancepunktet hvor der tabes huld uden at hesten decideret fryser?

 • #5   6. feb Ham her gik med den her klipning uden og fryse:
  https://billeder.bazoom.dk/heste/album/1536/xl/7679619/3-friske-laekre-fyre.jpg

  Fik først dækken på da det blev frost så vidt jeg husker.

  Så jeg tror næppe, på dem med bamsepels at det hjælper noget.


 • #6   6. feb Ja se det er en hårfin balance, bogstaveligt talt smiley smiley Jeg ville, hvis jeg skulle benytte mig af det.. (jeg tør dog ikke i frygt for at få en syg hest..) starte ud med en stribe ned ad halsen, hvis det ikke hjalp, så bringen. Under maven ville jeg være forsigtig da der kommer kold luft nedefra, så hellere tage hele halsen.. Men man kan jo også prøve de diverse klip der allerede er designet.. Dog må jeg sige at jeg er ikke vild med mave regionen klippes selvom de fleste viser dette.. smiley

  Mvh TT


 • #7   6. feb Krikken - Jamen han måtte få dækken på.. Hvad hvis man IKKE ønsker dækken? Jeg har en med bamse pels, som i virkelig islænder pels.. Og en med bare almindelig vinter pels.. Ham med almindelig pels, gør virkelig en indsats selv for at holde varmen.. Han er fuldstændig tilpas og fryser ikke, men han spiser meget, og ruller sig så han får et meget beskyttende lag.. (til min store fortvivlelse smiley ) ham med den vildt tykke vinterpels kunne jeg nok godt have klippet, men hvis jeg tager for meget, så er der dækken. Og det show gider jeg simpelthen ikke..

  Mvh TT


 • #8   6. feb Spørger du til hvis du ikke ønsker dækken men gerne vil ha' klippet hesten? En del heste kan gå uden dækken hvis halsen er klippet og noget af forparten fx
  http://old.ridehesten.com/itempics/xl/d533ccc3-d139-4335-b788-a2b0d29d6cb0.jpg

  Andre skal man kun klippe sådan her for at de kan holde varmen stadig.
  http://hesteklip.dk/wp-content/uploads/E2E8F7D9-AD6A-4A9F-BD29-5B344065134F.jpeg
  http://hesteklip.dk/wp-content/uploads/2E667EF5-6179-4A3B-9A36-0CB5B8F39869.jpeg

  Det kommer også an på hvorfor man klipper - om man klipper fordi hesten sveder på folden eller om man klipper fordi hesten sveder under ridning, sveder den under ridning er det mere praktisk at klippe hvor den sveder. Hvis den sveder på folden kan en streg under manen eller maven være nok.


 • #9   7. feb Maria - Det var ift Mette sit indlæg til at klippe hesten for at den skulle tabe sig.. Og ikke behøve at gå med dækken.. Det jeg siger er jo at det er en meget individuel og hårfin balance, hvis man ønsker at undgå dækken.. Især med store temperatur udsving.. Har du nogle erfaringer med det? smiley

  Mvh TT


 • #10   7. feb Hm.

  Det kritiske blik bemærker, at det er påstand ledsaget af påstand, men uden kilder.

  Tænker de, at det bør virke - eller har de rent faktisk undersøgt, hvad der sker??

  Ved mennesker øges basal stofskifte hos folk, der har vænnet sig til relativ kølige omgivelser ift mængden af tøj.
  (Det var måske et argument for at skrue ned for radiatoren? Ikke bare sparer man latterligt meget energi på opvarmning, ens eget kaloriebehov stiger.)
  Men - hvis man fryser har man tendens til at sidde stille, med armene foldet omkring sig. Måske med et tæppe over sig?
  Dvs kalorie afbrænding pga aktiviteter kan falde, hvis man har det for koldt.

  Ergo, fordele og ulemper på kalorieregnskabet.
  Jeg vil gerne se dokumentation, før klipperen tænders...

  Men måske vi bare skulle spare på kraftfoder??


 • #11   7. feb Det jeg har skrevet er min erfaring. At holde varmen er en individuel ting og i det mest trælse vejr, kan en hver hest fryse uanset pels eller klipning.

 • #12   7. feb Det er korrekt at der her ikke er nogen kilde i det link jeg har lagt op Doktor Who, det ved jeg godt. Som skrevet er det bare det nyeste sted jeg har set det, jeg har læst det flere steder, desværre uden at gemme det, så jeg kan desværre ikke præstere bedre lige nu og her. Lige dette link giver desværre ikke så meget information men det var nok til at jeg blev nysgerrig på at høre almene hestemennesker tanker, deraf alle spørgsmålene. Det var sådan helt generelle nysgerrighedsspørgsmål fra min side om det overhovedet kunne bruges, og hvis ja, under hvilke forhold og med hvilke forbehold. Jeg kan sagtens se mulige problemer med det lure. Jeg synes heller ikke det lyder ligetil eller som et hurtigt fix.

  Det er jo ikke altid at der er kraftfoder man kan spare på. Man kan gøre rigtig mange ting men for nogle af vores kære dyr er det ikke altid nok. De har virkelig nemt ved at tage på og svært ved at tabe sig.
  Hvis f.eks. hesten står skadet så er det jo ikke sikkert den bevæger sig så meget i forvejen?
  Men ja efter hestens andre forhold er det da værd at overveje at den så måske ikke bevæger siger helt så meget smiley
  Jeg forestiller mig det nok også mere er en af de sidste valgmuligheder, hvis andre tiltag ikke er nok.


 • #13   7. feb Krikken det var ikke så meget klipninger jeg spurgte ind til. Det forestiller jeg mig vil være meget individuelt fra hest til hest hvad der ville være det rigtige. Klipper man så meget at hesten får brug for et dækken så synes jeg dog at ideen er gået af det, der står også i artiklen at man skal klippe mere og bruge dækken mindre. Ender man med en hest der fryser så skal man selvfølgelig lægge dækken på, men tanken er at undgå det.
  Jeg var mere interesseret i de helt generelle spørgsmål. Kan det bruges? Er det noget man aldrig bør så meget som overveje? Under hvilke forhold er det ok at overveje? Osv. Jeg ser en helt masse mulige men'er og hvis'er (hvis man kan kalde det, det) og det er dem jeg er nysgerrig på smiley


 • #15   7. feb Lisette, uanset hvordan det ser ud med grovfoder er der jo stor forskel på hvilken kvalitet pels forskellige heste har, og dermed også hvor nemt/svært de har ved at holde varmen. F.eks. kan man nævne mine to, min mindste har virkelig god pels og er ikke så meget som i nærheden af at blive kold uanset vejret. Min vallak derimod bliver hurtigt kold hvis han bliver våd og jeg er vant til at jeg på et eller andet tidspunkt gennem vinteren må lægge dækken på ham.
  Hvad med heste som nok får flere FE ind end de kan forbrænde men er nødt til at have noget at tygge i for simpelthen ikke at få mavesår? (Det er ikke en opfordring til at komme med forskellige foderanbefalinger).
  Motion er som jeg skrev længere oppe jo ikke altid en mulighed for alle tykke heste, der er flere derude som står skadet. F.eks. en meget tyk men forfangen hest, eller for den sags skyld halt af en anden årsag.
  Som jeg har skrevet før er det jo tydeligt ikke et quick fix, men hvad så når man har pillet ved alle andre parametre? Er det så fornuftigt at overveje at klippe en stribe? eller vil det altid være en dårlig idé uanset andre forhold?


 • #17   7. feb Jeg er fuldstændig med på hvor du vil hen, men jeg er ikke helt enig. En stribe var som skrevet før ikke bogstaveligt talt men en kort måde at beskrive det at klippe generelt, det vil som skrevet være forskelligt hvor meget forskellige heste ville skulle klippes. Jeg tror ikke på at man ville skulle klippe så meget for at det betyder noget, det er jo heller ikke sundt at smide en masse kilo i en fart, og klipper man så meget så er man jo ude i et dækken og så går pointen af det igen.

 • #18   7. feb Min har tabt sig lidt efter klipning - øv! For det var ikke lige meningen her. Så han går pt. med 600 g og hals smiley Han må have syntes, det var liige køligt nok, (og ja, så får jeg i hvert fald dårlig samvittighed smiley ). De har endda wrap på folden.

  Jeg ville ikke selv gøre det på den måde - tror det er svært at styre, hvor meget/hvor lidt hesten fryser smiley Så jeg ville nu blot motionere ekstra og så kigge på foderet i stedet smiley Må hesten ikke motionere, så ville jeg kigge på foder smiley Og ellers så ville jeg faktisk få min dyrlæge ud og have hende med på råd - overvægt er for mig virkeligt en vigtig ting at tage hånd om smiley Især en hest i boksro ville jeg nu ikke klippe, da jeg gerne vil have, en hest der har en halthed/el. skade IKKE står og spænder pga. kulde... de aflaster ofte en del i forvejen + har generelt ikke så godt af boksro. Så der ville jeg hellere holde den godt varm, især når den ikke kan gå rundt for at holde varmen smiley


 • #19   7. feb Ja det er rigtig mange tanker og hensyn man skal tage.. Interessant emne smiley

  Mvh TT


 • #21   7. feb Anna, ja det er bestemt ikke fedt når det ender sådan.
  Det er også der jeg bliver ambivalent for det lyder ikke rart at fryse sig tynd. Alt efter hvor slemt og hvordan man stiller det op så kan det hurtigt lyde som dyremishandling. Men jeg synes også det lyder til at have brugbare elementer. På den anden side kan overvægt lynhurtigt blive seriøst og så er det måske ikke helt så slemt at klippe en bestemt mængde for at undgå disse problemer?

  Det besvarer stadig ikke spørgsmålet om hvis alle parametre er pillet ved, dyrlægen er konsulteret med alt andet. Der kan ikke tages mere foder fra og hesten kan ikke motioneres/skrues op i motion. Må hesten så bare leve med at være overvægtig fordi den er skabt til en hårdere klima? Er det stadig ikke forsvarligt at klippe den i omtalt grad så den hverken fryser eller har det decideret varmt? Selvfølgelig er det en god idé at spørge dyrlægen om muligheden hvis man overvejer det, men nu er mine spørgsmål sådan helt generelle, alt med heste at gøre svinger jo meget fra hest til hest.
  Hvis hesten spænder op så står den vel også og har det for koldt, så vil jeg mene at man taget for meget pels. At hesten er skadet forudsætter jo ikke nødvendigvis boksro, den kan f.eks. godt være foldhest eller løsdrifthest uden at den må motioneres. smiley


 • #23   7. feb Man skulle simpelthen have fundet den perfekte formel for sin hest, der hed: klippe ligeså meget så den ikke frøs, men bevæget sig mere smiley men det er en kunst at få til, hvis det overhovedet kan lade sig gøre smiley

  Mvh TT


 • #24   7. feb Lisette, mine spørgsmål er generelle, og en stribe var som sagt ikke bogstaveligt talt. Jeg tror heller ikke en stribe ville gøre ret meget på mange heste, men f.eks. min egen vallak tror jeg at det ville gøre en tydelig forskel på fordi han er forvejen ikke sætter tyk bamsepels. Jeg tror ikke på at det ikke ville gøre nogen forskel at klippe under maven og at det skulle være over ryggen. Derudover ville man over ryggen også fjerne "regnjakken", mens det er sjældent at heste bliver helt våde under maven. Begynder man at pille ved "regnjakken" så ser jeg igen ikke nogen idé med det for så mener jeg at man bør lægge dækken på. Jeg kan også mærke tydeligt forskel på min kropsvarme om jeg har halstørklæde på eller ej. Eller for den sags skyld kan jeg nemt mærke forskel på om min jakke kun dækker overkroppen eller om den også dækker numsen, ja eller bare på om den er åben. Begynder man at klippe så vil det altid betyde noget i større eller mindre grad, og det vil også være forskelligt fra hest til hest selvfølgelig. Fra naturens side er det meningen at hesten skal tabe sig om vinteren, men er den eneste faktor, i det regnskab, virkelig hvad hesten spiser?
  Diskussionen er ikke at styre hestens vægttab præcist gennem klipning, diskussionen er om det kan bruges som supplement til et vægttab.
  Det er jo lige præcis forskellige risikofaktorer der diskuteres her, så det vil jeg egentlig hellere høre om opvejet (mulige fordele vs ulemper), end om at motion er bedre. Selvfølgelig er motion bedre, det er heller ikke diskussionen smiley


 • #25   7. feb Jeg tror stadig ikke Lisette at du har fanget at jeg IKKE snakker om min pony men sådan helt generelt.
  Interessen for emnet er dog opstået pga min pony.

  Derudover kan jeg tilføje at ja min pony er tjekket for sygdomme og har ingen, og dyrlægen er konsulteret og vil forsat blive det efter behov.
  Kan vi komme tilbage til den generelle diskussion nu? smiley


 • #26   7. feb Så du synes at det er en ok idé Tindur og kunne godt forsvare det under bestemte forhold? Hvilke forhold synes du at der skal til før det er ok? smiley

 • #28   7. feb Som svar på spørgsmålet; Nej jeg ser ingen pointe i at klippe for at slanke en hest, da jeg ikke kan se nogen bevis bag den teori. Har man en overvægtig hest, får den for lidt motion vs. hvad den indtager af mad, ganske ligesom med mennesker.

  En klipning kan og bør ikke skyde genvej til vægttab.


 • #29   7. feb Problemet er, at der teoretiseres kun.

  Men hvad hvis hesten stiller sig stille og skutter sig, i stedet for at lege på folden?
  Eller begynder at æde mere?.

  Vi ved ikke, hvordan dyrene reelt reagerer, så lige nu er det tankespind


 • #30   7. feb Krikken: Jeg tillader lige at citere mig selv: "...diskussionen er om det kan bruges som supplement til et vægttab." #24 og "Som jeg har skrevet før er det jo tydeligt ikke et quick fix..." #15
  Ja jeg er selvfølgelig enig i at man skal sætte mere motion højest på listen samtidig med at man gennemgår fodringen, men det svarer jo bare ikke på spørgsmålet om hvad man så gør når man har justeret så meget som muligt på de parametre og det ikke er nok. Kunne det så være et supplement/en hjælp? Skal hesten så bare leve med at være overvægtig?
  Det lyder som om du er mod 'aldrig'? men der er flere af aspekterne som du ikke har svaret på. smiley


 • #31   7. feb Lisette: nej det var det ikke, det var en fiktiv, meget mulig, situation nævnt for at hjælpe diskussionen på vej. smiley
  Min egen pony er inspiration til noget af det, det er selvfølgelig også derfor jeg finder det ekstra interessant, men det handler ikke om hende.
  Jeg beder ikke om facit. Man kan sagtens svare uden at svare definitivt. Man kan godt sige: "ja, det er ok/kan være en mulighed under disse og disse forhold osv...." eller: "Nej, det er ikke ok under nogen opstændingheder fordi jeg mener osv...."
  Jeg synes skam sagtens det kan diskuteres uden at kigge på en bestemt hest smiley


 • #32   7. feb Doktor Who: Næ, men vi kan forsøge på at tage så mange ting i overvejelse som muligt for bedst muligt at vurdere om det er noget der kan prøves i praksis, og hvad man bør være opmærksom på hvis man prøver det i praksis. Det er sjældent smart at hoppe ud i ting uden at overveje hvordan og hvorledes smiley


 • #34   7. feb Det vil jeg alligevel aldrig byde mine heste, at de skulle fryse med vilje. Tyk eller ej, så skal mine hest ikke sættes til at fryse.

  Jeg har en tyk fjoller, og da han skal have utrolige små mængder mad, at det bare ikke vil fungere i flokken, da han har højeste rang, så han er tyk, og det har han været de sidste 6 år. Men at sætte ham til at fryse NEJ aldrig på vilkår.


 • #35   7. feb Dorthe - Du er sikker på at du kan sige "nej, aldrig på vilkår"? Hvad hvis dyrlægen sagde at det er NU den skal tabe sig, og alle midler må tages i brug for hvis ikke skal den aflives... Du ville alligevel aldrig klippe?

  Mette - Jeg kunne gå med til at forsøge det under særlige omstændigheder.. Men ikke som en alene stående ting, det skal være i samsvar med indtag af FE, motion og optimering af managementet. Så kunne jeg feks gå med til at feks forsøge at lave en stribe på halsen og se resultatet over nogle uger, og evt øge med et større område. Men det skal ikke være så hesten fryser fryser..
  I kender vel til dette scenario: Man går ud en vinterdag og går en lille tur, man sveder ikke, men har en tilpas temperatur. Så møder man nogle, og stopper op for at tage en snak.. Så begynder man at få det lidt koldt, så man afslutter samtalen og begynder at gå igen.
  Det er der henne man kunne være med en hest der har behov for at tabe sig, men man er også nødt til at have hø stationer placeret rundt omkring i god afstand så hesten samtidig kan gå over, tage en mundfuld eller tre, før den går videre til næste hø station for ikke at fryse. smiley
  Det ville jeg sagtens kunne gå med til, men det kræver at hesten formår dette, og også måske at man i starten træner den til det smiley

  Mvh TT


 • #37   7. feb Læs jeg skrev ALLE midler skal tages i brug! Ikke fordreje ordene! smiley

  Mvh TT


 • #38   7. feb TT: NEJ, NEJ og NEJ ikke på vilkår jeg bevidst vil lade min hest fryse.

  Hvis jeg havde en hest som ikke måtte motioneres ikke kunne sættes ned i foder (hvorfor kan den iøvrigt ikke det????) og den eneste mulighed jeg havde var at lade heste fryse - så var hesten nok bedre tjent med aflivning.

  Du kan jo prøve at slukke for varmen i dit hjem og se hvorlænge det er sjovt at fryse. Også skal du huske at lade andre bestemme hvornår du har tabt dig nok, til at du måtte få varmen igen. Vi snakker uger og måneder.

  Det er alligevel det sygeste jeg har hørt.

  JEG har ansvaret for at mine heste har det godt og det indebære de kan holde varmen.


 • #40   7. feb Lisette: At en hest har tabt huld i større eller mindre grad pga kulde har vi alle sammen enten set eller hørt. Så sent som i denne tråd. Så at princippet virker er der jo ikke tvivl om, det er forholdene der er spørgsmålet her.
  Man kan sagtens diskutere det teoretisk, forskere går jo heller ikke ud uden overvejelser og ser hvad der sker. Der sætter man også nogle parametre som man vil justere på og holde øje med.


 • #41   7. feb Lisette og Dorthe i skriver begge to at hesten ikke skal fryse. Det har både Tindur og jeg skrevet flere steder at vi så absolut heller ikke mener at den skal. Men der er forskel på at fryse og at bruge lidt ekstra energi på at holde varmen.

  Apropos dyrlæge så hørte jeg så sent som i går en dyrlæge formane en hesteejer om at hun ikke måtte lægge dækken på sin hest fordi den gerne måtte bruge energi på at holde varmen, for den måtte ikke blive federe og skam også gerne tabe sig. Derudover skal jeg alligevel have min egen dyrlæge ud næste torsdag, så vil jeg helt bestemt huske at spørge efter hendes mening smiley

  Tindur og jeg lyder i bund og grund enige. Det er sidste forsøg hvis intet andet er nok. Hesten skal bestemt ikke fryse men lidt ekstra energiforbrænding ville være målet. Der er en hel del faretruende fede heste ude omkring i dk som mere eller mindre er for tykke fordi klimaet er for mildt. Der er bestemt flere af dem hvor man ikke kan gå længere ned i foder uden at ende med et mavesår. Men så mener i mere eller mindre at disse typer heste generelt ikke skal have en chance? Det synes jeg lyder voldsomt.

  Hold da op at aflive hesten var da voldsomt drastisk. Så kunne vi starte med at aflive stort set hele Danmarks hestehold, for der er godt nok mange fede heste rundtomkring.
  Jeg spurgte om i så ville lade hesten gå og være for fed? så udsætter man jo også sin hest for slid på kroppen og sætter den i risiko for livsstilssygdomme. Men nu lyder det til at i vil aflive i stedet?


 • #42   7. feb Nej vi har ingen steder talt om at vi ønsker at hesten skal klippes så den fryser, men sådan at den bruger mere energi for at holde varmen, og hvis I læser hvad jeg har skrevet står det helt klart hvordan jeg tænker kunne være en løsning SAMMEN med mindre foder, mere motion og et anderledes management..

  Mvh TT


 • #44   7. feb " men det svarer jo bare ikke på spørgsmålet om hvad man så gør når man har justeret så meget som muligt på de parametre og det ikke er nok. Kunne det så være et supplement/en hjælp? Skal hesten så bare leve med at være overvægtig? "

  Hvis man har skruet på alle parametre og hesten ikke taber sig - så har man ikke gjort det godt nok eller også så har hesten noget fx EMS som gør det op ad bakke og kræver medicin smiley

  Til overvægtige heste hvor det er svært at få dem til at tabe sig er det vigtigt med analyse på grovfoder - så du ved du ikke stopper noget med sukker og mange FE i hovedet på den, alt imens dens krybbefoder kun består af vitaminer.

  En anden ting er at man ikke opnår noget ved at "sulte" så og sige en overvægtig hest - så holder de bare på det.

  Har man en overvægtig hest er det også vigtigt med motion - hvis hesten er skadet, så må man skrue på andre parametre for at få vægttabet og gå i gang når den ikke er skadet længere. Er den seperationsangst, så må motionen indgå i at træne det, man må flytte hesten til et sted med ridehus, ridebane, eller andet der gør det muligt, hvis hesten er så faretruende overvægtigt at den skal tabe sig nu.

  Jeg kan slet ikke se nogen nødvendighed eller " sidste udvej " i at klippe hesten for at få den til at tabe sig - for som nævnt, hvis hesten ikke taber sig, så er det mangement man har af den ikke godt nok.


 • #45   7. feb Heste er rigtig gode til at mærke sine behov.. De er utrolig behovsstyret. Vi mennesker kan også mærke når vi begynder at blive lidt kolde (behov for at gå videre) FØR vi begynder at fryse. Og handler på dette, ligesom heste også handler på sine behov. Så jeg tror på, at I nogle tilfælde, og med det rigtige management, så kan samme model (som forklaret ift os mennesker) bruges på hestene som et supplement til alle de andre tiltag for at den skal tabe sig yderligere.. For som Mette og flere andre også påpeger, så taber heste sig om vinteren selvom de ikke er kolde og fryser fordi de bruger mere energi på at holde kroppen i gang smiley

  Mvh TT


 • #46   7. feb
  Hvis det at heste fryser gør de taber sig, så burde min tabe sig i og med hun er en pivskid - men det gør hun ikke. Så jeg tror ikke helt det at fryse og tabe sig nødvendigvis hænger sammen. Ret mange heste fryser hver vinter on/off - og taber sig ikke.

  De heste der taber sig om vinteren - finder man tit ud af mangler mad - især grovfoder på folden. Samt man måske finder ud af, at de ikke er så skide gode til det med fx nedbør og blæst, som man troede eller synes de burde være - og derfor fryser og er nød til og ha' dækken på.


 • #47   8. feb Krikken, man kan altså godt sulte en hest så den taber sig. Det gjorde den forrige ejer af en af mine.

  Han var smælder fed, og forfangen, hun satte ham på en skrap sultekur, for at rede ham. og ja hun redede hesten, og han tabte sig hurtigt og meget. ikke at jeg vil anbefale det, jeg kunne ikke have gjort det. men hun gjorde det og det virkede.

  Om han fik mavesår af det, skal jeg være usagt, jeg købte ham som rad mager nærmest afpillet, og har i dag en total velfungerende hest. Som er muskuløs og en anelse rund, da han skal gå ude, og derfor skal være lidt til den gode side.


 • #48   8. feb Helt overordnet og generelt så er der især i UK kommet meget fokus på overvægt hos heste over de sidste par år.

  Så for mig at se er denne artikel en “10 gode råd til at tabe dig efter jul” - helt banalt ved alle jo godt, at overvægt jo ikke kommer fra luften af smiley
  Og i bund og grund ved alle jo godt hvad de bør gøre - nemlig mindske indtaget af ernæring/energi, gå efter et støt og roligt vægttab, samt ændre ens livsstil både mht kost og motion - og det gælder både dyr og mennesker.

  Og af en eller anden grund er det at ændre sig adfærd, selvom man er informeret, og kender risikoen ved fortsat overvægt simpelhen det sværeste i verden smiley

  Bruger man mere energi ved at stå uden dækken på og forsøge at holde varmen på en kold blæsende dag - det lyder da meget tænkeligt.
  Batter det noget i det store hele - njaaaa lur mig om vi ikke mennesker stikker den stakkels hest lidt ekstra at æde, fordi vi selv synes det er kold og blæsende smiley

  Så nej jeg tror ikke på, at det hjælper på overvægt at klippe en stribe på halsen af hesten - men jeg tror denne artikel er lige så meget en trend på, at folk skal være opmærksomme og skrue på alle parametre for at få den overvægtige hest til at slanke sig.
  Og de parametre beskriver artiklen til dels også - vandrefold, mindre krybbefoder, ændring af holdning til hvornår en hest er slank/overvægtig, motion ect.

  Mvh Charlotte


Kommentér på:
Slankekur klipning?