{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
882 visninger | Oprettet:

Hvor tidligt begynder i? Udstyr og øvelser. {{forumTopicSubject}}

Halløj, står med mit første føl og søger derfor erfaringer, har en general ide, men kunne godt tænke mig at høre fra jer andre smiley

Hvor tidligt begyndte i:

At lave øvelser for hånd som f.eks versade osv?
At gå i lange liner bag dem?
At tilvænne bid?
At tilvænne gjord følelse med elastik gjord?
At skridte/trave over bom? Antal ved hvilken alder?

Det eneste jeg har gjort med min egen indtil videre på 9 måneder er at trække ham over en enkel bom på jorden som en del af miljøtræning smiley


Kommentarer på:  Hvor tidligt begynder i? Udstyr og øvelser.
 • #1   11. jan Har avlet i mange år og over 100 føl gennem tiden
  Jeg har aldrig trænet noget med dem ud over trække dem i tov , lære at stå bundet og røre dem overalt og løfte ben til de er 3-4 år
  Først i 3-4 års alderen tilvænner jeg trense og andet udstyr
  Miljø træner ikke og ingen løsspringning eller longering før 4 år og ingen tilridning før 4 års alderen og ingen spring med rytter før 5 år


 • #2   11. jan Al berøring, løfte hove og alle lignende basic ting helt fra start. Min stod bundet første gang som 4 måneders.

  Bid tilvænning langsomt fra 1,5 år (hun var på skue som 2 års, hvor bid er obligatorisk).
  Sadel havde hun på første gang som 1,5års
  Første tur alene i trafikken for hånd som 1 års

  Start indlæring af longering i skridt som 2 års
  Diverse miljøtræning fra 1 år

  - alt selvfølgelig taget i langsomt tempo. • #3   12. jan Jeg har min egen på 9 måneder samt en venindes på 7 måneder gående. De bliver allerede nu udsat for lidt af hvert, men det som du spørger til, starter vi nok først op på ved 2-3 års alderen.
  Mine drenge får dagligt renset hove. Dette er smeden utroligt glad for.
  Når jeg skal afsted med min ridehest, bliver drengene udsat for at få lændetæppe trukket over ryggen, måske endda lammeskindssadel, gjord etc.
  Og så er de vant til at blive trukket i grime (hvilket jeg synes er smart, i tilfælde af de stikker af en dag, at man kan det).
  Og ellers alt hvad man kan finde på. Gå på madrasser, flytte sig for pres. Kører imod dem med trillebør, klø dem med kost/rive mm. smiley
  Og små gåture i skoven.
  Rigtig god træningslyst smiley


 • #4   12. jan Vi har heller ikke gjort noget specielt ud af vores føl. Normal håndtering og ellers fik de lov at være føl til de var omkring 3 år. Her blev de vænnet til sadel og trense, longering, trailer og at "høre efter" når vi var udenfor matriklen smiley Rigtig tilridning først i nærheden af de 4 år.

  Hvis jeg skal kommentere dine punkter så vil jeg ikke anbefale at lave nogen øvelser overhovedet med et føl. Tidligst ved 2 års alderen og KUN hvis du ved hvordan de udføres biomekanisk korrekt. Er sikkert også miljøskadet af at arbejde med rehabilitering, men selv en udvokset hest kan nemt få skader ved forkert udførte øvelser, og et føl er ikke færdigt med at vokse. Så lad være. Lange liner er svært, hvis det ikke skal tvinge hesten i en bestemt holdning eller smide den på forparten, så få seriøs og kompetent undervisning i det og begynd først når den er min. 3 år. Der er bedre alternativer som arbejde for hånd og korrekt longering. Bid og gjord er der i min optik ingen grund til at introducere umiddelbart før tilridning, men den tager nok ikke skade af det før. Men vær varsom med biddet, så den ser det som noget positivt.
  Bomtræning er i min verden no go uanset alder. Det er ikke sundt for bagbenenes led, specielt hofte, knæ og has.


 • #5   12. jan Tusind tak for jeres svar! Det er jo heldigvis meget varieret kan jeg se smiley
  Min er på nuværende tidspunkt vant til at blive trukket, stå bundet, få smed, blive striglet over det hele, efter en kastration(af nødvendige årsager), en omgang kolik og sine vacciner er han også ved at være ret vant til og blive stukket i ??

  Vi fortsætter bare med dette, men i skal vide at jeg sætter virkelig stor pris på alle de kommentarer der er kommet, giver mere stof til eftertanke smiley


 • #6   12. jan At lave øvelser for hånd som f.eks versade osv?
  4 år
  At gå i lange liner bag dem?
  4 år
  At tilvænne bid?
  3 år
  At tilvænne gjord følelse med elastik gjord?
  3 år
  At skridte/trave over bom? Antal ved hvilken alder?
  4 år

  Dem hvor der står 3 år, er bare gjort under tilridning som 3,5 års. Dem der står 4 år, er først ting jeg har trænet med hestene senere, hvis nogensinde. Bare fordi det er fra jorden, synes jeg ikke alt kan retfærdiggøres at gøres tidligt. F.eks. versader. Hvorfor skal de lære det før de kan det basale i tilridningen, uanset om det er fra jorden eller ryggen?

  Dem jeg har tilredet har bare fået lov at passe dem selv og kun skulle trækkes rundt i grime og stå nogenlunde stille under beskæring/dyrlæge, indtil tilridning. Men alle gør det selvfølgelig forskelligt. Det her har jeg selv god erfaring med.


 • #7   13. jan Min blev vænnet til at løfte ben, blive trukket med, stå bundet, rørt all over, blive stukket, have smed, og være alene til en hvis grad inden han blev 8 måneder.

  Nu som 2.5 årig er vi begyndt med bid, gjord/sadel, han kan longeres, og vi laver bomarbejde, miljøtræning / agility, skovture, han har også løssprunget et par gange.

  Påtænker at smide ham i tilkørsel til sommer (an på Covid-19 situationen) som 3 årig. Selve tilridningen starter jeg umiddelbart først på når han nærmer sig de 4 år.


 • #8   20. jan Jeg fik en urørt islænder hjem. Man kunne ikke engang gå hen til ham. 3 år. I dag 6 år og rigtig sød ridehest. Så man behøver ikke at have travlt

Kommentér på:
Hvor tidligt begynder i? Udstyr og øvelser.

x