{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
514 visninger | Oprettet:

Historien om Lisa... {{forumTopicSubject}}

God fornøjelse smiley

“Klem til med dine ben Lisa. Du kan ikke bare sidde og forvente at Don gør alt arbejdet.” Lisa blev mere og mere rød i hovedet, hun var glad for at ride på Don og for endelig at få rigtig undervisning, men det var væsentligt mere krævende end hun havde regnet med. Frida var en hård træner og krævede utroligt meget af Lisa, nogen gange var det som om hun helt glemte at Lisa kun var vant til skridtturerne en enkelt gang om ugen. Lisa havde stadig forskrækkelsen fra den første tur på den vakse pony i baghovedet. Om lørdagen havde hun stolt trukket den ud på ridebanen, og da hun satte sig i salen strålede hun klarere end den klareste stjerne på himlen. Hun glemte dog det Frida havde advaret hende imod. Da hun sad i sadlen, tog hun for meget fat i tøjlerne og da hun ikke havde redet på andre end Buller, så var hendes balance ikke den bedste. Det mærkede Don og han satte af sted i fuld bukspring. Lisa var slet ikke forberedt og lå med det samme nede i ridebanens grus. Hun kom dog hurtigt op og prøvede så godt som hun kunne at side. Nu var det fjerde gang hun sad i sadlen på Don. Hun var nær aldrig kommet op af sengen om morgenen, men hun tvang sig selv op. Af en eller anden grund fløj tiden af sted i skolen, og Lisa havde nemmere ved at følge med. Selv om det ikke hjalp meget nu hvor der kun var to uger til eksamenerne gik i gang. Pludselig gav alle de mange dumme matematiske formler mening, og dansktimerne var meget mere spændende. Selv læren blev overrasket da Lisa for første gang frivilligt rakte hånden i vejret for at bøje haben i en tysk time. Lisa havde fået blod på tanden, især efter Kristina havde fortalt hende at tysk var et godt sprog at kunde, da der kom mange udenlandske kunder i stalden for at købe de unge heste.

Frida bad hende om at lave en halv parade. Da hun sagde det ro dage før var Lisa et stort spørgsmålstegn, og Frida forklarede så præcist hvordan hun skulle gøre det. De første par gangede kiksede det helt for Lisa, men da det pludselig lykkedes havde Lisa en fornemmelse af at det var nemt. I dag skulle hun lære at springe Don ordentligt an i galop. Frida forklarede at det var vigtigt at hun bad Don om at sænke farten lidt inde anspringet, så havde han nemmeste ved at spring an. Lisa var meget spændt. Hun havde aldrig prøvet at springe hesten an selv, for Buller gjorde det når ridelæren bad om det, ellers ikke. Lisa satte sig godt i sadlen, og gjorde præcist som Frida. Hun var ved at falde af af glæde da Don satte i galop. Glæden var dog kort for efter et par meter glemte Lisa at drive ham frem, og Don besluttede sig for at gå ned i trav igen. “Lisa. Du bliver nødt til at drive på ham. Han ved ikke hvad han skal når du bare sidder og laver ingen ting. Prøv igen” Lisa forsøgte igen.

Da Kristina om lørdagen havde vist Lisa hen til Don havde hun fortalt om hvilken hest han var. Tre år før var han kommet til gården. Maria havde købt ham fordi hun havde ondt af ham. Hun var kørt forbi en lille jordfold, hvor der stod en tynd, beskidt pony. Hun havde straks vendt bilen, hentet traileren og købte ponyen uden at tænke mere over det. Da Frida nogle måneder efter begyndte at ride på den kulsorte pony viste det sig at den havde en kæmpe gangformåen. Efter 2 måneder startede de deres første stævne og siden var det gået slag i slag. De sidste to år havde de startet landsmesterskaberne i dressur og en sølvmedalje begge gang. Året før havde Frida endda startet de europæiske mesterskaber på den gode pony. Ved årsskiftet faldt Frida for aldersgrænsen og Jakob overtog Don. Det viste sig hurtigt at ponyen var mindst lige så god til at springe som den var til dressur. I løbet af foråret blev ponyen startklar i MA.
Da Lisa så ponyen kom hun i tanke om at hun havde set den før. Det var en af de ponyer Jakob havde startet ved stævnet.

“Kunne du tænke dig at prøve at springe lidt, Lisa” Frida så spændt på hende. Lisa var lidt i tvivl og vidste ikke helt om hun turde. “Kom nu, Lisa. Jeg skal også springe lidt på Hero.” Lisa så over på Kristina der sad på sin store, skimlede vallak. De var et sjovt makkerpar. Hero var høj, og Kristina så lille bitte ud på ryggen af ham. “jeg tror bare jeg øver lidt galop anspring hvis det er okay.” Frida forstod godt Lisa, og satte et lille spring op til Kristina og Hero. Efterhånden som hun byggede det op, kunne Lisa mærke på Don at han vågnede en smule og de små ører vendte frem ad. Pludselig søgte ponyen ikke længere ned på samme måde, og selvom Lisa prøvede at få ham til at skridte steppede han af sted. Lisa havde helt ondt af ponyen, for den ville rigtig gerne forcere springet, men Lisa turde ikke. Hun havde engang prøvet at spring og den gang faldt hun af og slog sig. “Frida, er det i orden hvis jeg skridter en tur ned af vejen” “Det er helt okay, Lisa. Du kan bare sadle ham af bagefter. Husk at spule hans ben”
Lisa slap tøjlerne på den vågne pony og skridtede op af vejen. Hun ville sådan ønske at hun ikke var sådan en kylling. Det var synd for Don at han ikke kunne få lov til det han elskede. Lisa var sikker på at han nød at hun red ham, men han virkede anderledes glad da han så det spring. Den gyngende fornemmelse fik Lisa til at slappe helt af og hun sad på ponyen uden at tænke på noget særligt. Hun var et andet sted, og bemærkede ikke at ponyen stoppede for at tage en stor tot græs. Drømmende begyndte at vælte frem inde i hovedet på Lisa. Hun forstillede sig hvor god en rytter hun kunne blive på ryggen af Don. Hun drømte om de føl der skulle komme til verden. Der gik ikke mange minutter før hun var helt væk.
“Hey, hvad har du gang i,” Lisa vågnede hurtigt og så sig forskrækket over skulderen.
Kommentarer på:  Historien om Lisa...
Kommentér på:
Historien om Lisa...