{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.336 visninger | Oprettet:

Hest der har været kastebold....Har du? {{forumTopicSubject}}

Er du ejer af en hest der har været kastebold?

Har du selv problemer med hesten eller har haft?

Har du fundet årsagen til hvorfor hesten blev kastebold?


Jeg købte en Sebrano for ca 3 mdr siden. En ung herre på 6 år som virkede til og være rar og rolig - men også stresset.
Jeg var hans 4 ejer på knap 1 år.
Alt i alt har han vist haft 6 ejere.

Under fremvisningen af ham blev han fremvist i alle tre gangarter og han havde startet sit første dressurstævne dagen før jeg så ham - og sat til salg samme dag. Ejeren havde haft ham i 3-4 mdr og havde på den tid haft ham opstaldet 2 steder og hun ville af med ham fordi han var for rolig.
Det var staldens ejer der fremviste ham - ikke hende selv...

Der var da nogle ting der undrede mig, men jeg slog til og købte ham. Sagde at jeg kunne hente ham den efterfølgende weekend. Allerede senere samme dag, ringede ejeren og sagde at hun havde fundet transport og kunne levere ham dagen efter - jeg havde ikke pengene til ham før midt i den kommende uge, men det var hun ligeglad med...hun stolede på mig...

Da han ankom satte jeg ham på fold med de andre heste og kunne mærke, at han rent psykisk havde rigeligt og gøre med og finde hans plads, så gav ham ca 1½ md til og falde til inden jeg ville begynde og arbejde med ham.

Han var tilredet i western, men havde hos flere forskellige ejere været anvendt til dressur.

Da jeg skulle ride ham var han sød og venlig, men når jeg bad ham om og dreje, så lagde han ører og viste stor utilfredshed - min umiddelbare tanke var, at han var signalforvirret, så vi skridtede bare stille og roligt rundt.

Igen gav jeg ham pause efter denne første træning, så han havde tid til og bearbejde de nye indtryk.

Prøvede så igen og ride ham - og denne gang bad jeg ham om og sætte i trav - her blev han virkelig vred. Jeg var sådan lige på nippet til og tro, at nu ville han kaste mig af, men det skete dog ikke. Vi skridtede igen og han slappede mere af.

Hmmm jeg undrede mig over, at han var så forvirret, men ville give ham tid.

Så kom tiden hvor han skulle til og på stald om natten. Ved fodring blev han rigtig vred og var truende. Hmm orm?
Nej ingen orm. Tænke tænke....
Jeg kunne se på bundlaget, at han stressede (gravede)

Så ville jeg lige prøve og ride ham lidt igen - igen viste han ubehag/vrede. Når vi bare stod stille, så stod han med ørerne fremme og virkede okay tilfreds, men ved signal om fremdrift blev han sur.

Ind og sadle af - var det mon smerter og ikke signalforvirring?

Forsøgte og mærke ham igennem og da jeg nåede til et bestemt sted lige før krydset, føltes han lidt varm og det virkede som om der var 2 små buler.

Kontaktede en fys/osteopat som jeg har brugt flere gange på nogle andre heste og fortalte hende hvad jeg havde fundet. Hun kom dagen efter ( i tirsdags).

Hun begyndte lige så stille og gå ham igennem og det stod meget hurtigt klart, at han havde enorme smerter! Hun var chokeret over hvor overspændt han var omkring bækkenet og ned bagtil - bare hun tog ganske blidt ved ham, blev han vred og løftede bagbenet helt op under sig og truede - ikke fordi han ville være grim, men det gjorde så ondt på ham.

Hun spurgte ind til hvor længe jeg havde haft ham og spurgte herefter om han havde været fremvist for mig under rytter inden jeg købte ham, hvilket jeg kunne svare ja til.

Hun kunne fortælle, at han havde gået med dette meget længe, det var ikke noget der kunne være kommet over kortere tid og hun måtte desværre sætte spørgsmålstegn ved hvorvidt han havde været smertedækket under fremvisning.

Jeg kunne jo så også fortælle hende, at der var nogle ganske modsatrettede oplysninger om ham, da flere af hans gamle ejere havde kontaktet mig og ihvertfald én af dem havde sagt, at lige så sød han kunne være, ligeså tosset kunne han blive og hun var blevet utryg ham.
Allerede her tyder det på, at han kan have haft smerter nogle dage.

Fys mener, at problematikkerne stammer fra fortil på ham - hans nakke omkring nakkebåndet er ekstremt ømt og hele hans kranie er ueftergiveligt og tager man ganske let i ham, tilbyder han og gå ganske meget under lod.
Så umiddelbart virker det til, at han virkelig har lært og bukke nakken på en uhensigtsmæssig måde.

Ligeledes har han et "hul" i skulderen som tyder på han har været rendt ind i noget engang - her kan der også være sket noget.

Heldigvis tror hun på, at det vil kunne lade sig gøre og løsne ham op, men det kommer til og tage tid, da han har så ondt som han har og han magter ikke ret meget ad gangen.

Det gør mig så ondt, at han står med så svære smerter og at han har været kastet sådan rundt med. Mentalt har han det også svært - er ikke nået rigtig "ind til ham" endnu, men gør alt i min magt for og vise ham tillid og omsorg og jeg håber virkelig, at det lykkedes med tiden - også i og med han forhåbentlig bliver smertefri.

Dette er lidt af Sebrano´s historie.

De fleste af os vil helt klart det bedste for vores heste og når vi køber en hest er det jo fordi vi ønsker en god fremtid med den.
Får vi en hest som ikke lige er efter hensigten, så bør vi forsøge og gå i dybden med den, istedet for og vælge den nemme løsning - at sælge videre.

Selvfølgelig er der heste som bare viser sig og have et temperament der er en tand for svære for os, men nogle gange kan der lægge andre ting til årsag for dette end " blot" psyken.

Står du med en "kastebold"? Kom gerne med hans/hendes/jeres historie.





Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hest der har været kastebold....Har du?
  • #1   8. nov 2012 Det skærer i hjertet at læse dette , hvor er han heldig han er kommet hjem til dig !

  • #2   8. nov 2012 Jeg har faktisk haft prøvet sebrano da han var ved en der hed Nathalie smiley sød hest dengang smiley
    Men jeg har en kastebold, og hun bliver ved mig nu. Hun var meget forvirret og duede ikke rigtig som ridehest, men det gør hun skam nu smiley
    Har været til et kursus med hende ( horsemanship) og der gjorde hun rigtig store fremskridt smiley


  • #4   8. nov 2012 Ej stakkels hest, hvor er det godt at han er kommet hjem til dig! smiley

    Jeg har også selv en kastebold, hvilket jeg lige har fundet ud af da jeg kom i kontakt med tidligere ejer her for nyligt.

    Jeg købte Frode i Maj 2012 , af en dame i Sønderjylland (Som jeg har kendt i mange år) hun havde byttet sig til Frode af en pige i Nordjylland, og hende er jeg kommet i kontakt med for at høre mere om hans fortid, hun kunne desværre ikke fortælle mig andet end, at han ikke var født hos hende og hun kunne ikke huske hvor hun havde ham fra og hun havde ham kun i 2-3 måneder inden han blev byttet. Frode er kun 3 år og jeg er hans 4 ejer, og skal ikke kunne sige om han har haft flere, men har mistanke om det.

    Da jeg fik Frode var han meget forvirret, nervøs og jeg kunne knap nok få grimen på ham uden at han bakkede væk med hovedet højt og han var også øresky og jeg kunne kun lige gå med ham, men han var ikke meget for det.
    Jeg har fået en del undervisning med ham og det har hjulpet en del. Han er stadig lidt usikker og men han stoler mere på mig og jeg kan uden problem ligge grime/rebgrime på ham og kan røre ham over det hele og han kan nu trave ved min side, hvor han før næsten ikke kunne skridte.


  • #5   8. nov 2012 Åh hvor er det bare skrækkeligt for jer. Men hvor er din hest heldig at have fået dig.... Du gør det HELT rigtige for hesten fra dag 1 efter min mening, og du har udvist god forståelse, hensyn og set bredt efter, hvad der kunne være galt. Mange havde spændt hesten ind, fået en berider på, sparket lidt hårdere, revet lidt mere i tøjlen, longeret den træt. Men du vælger at forstå, at der må være noget, der genere hesten. Jeg glæder mig til at høre en update en dag, hvor i to i fælleskab får styr på problemerne. Tro mig, at have en hest der har så meget brug for en, føre en enormt tæt sammen. I skal nok få en god fremtid sammen.

  • #6   8. nov 2012 Ja det har jeg. Count på min profil har været ved i hvert fald 10 forskellige ejere - og flyttet sted flere gange + været ved hestehandlere.

    Han har fået decideret tæsk, været ude for trailerulykke, blevet redet på de meste groteske måder, fået bank for at sige fra, været solgt og opgivet gang på gang, været i inkompetente folks hænder, ingen foldtid.
    Da vi købte ham stod jeg med en hest jeg næsten ikke kunne give grime på, han
    stejlede, bukkede, sparkede, bed, løb folk ned, var grim ved de andre heste.

    Han kunne på ingen måder håndteres, var panisk angst for smed og dyrlæge, der ikke kunne komme til ham, han har svær grad af seperationsangst.

    Det har taget mig fra 2009 til nu og komme langt med ham, men vi har stadig langt igen.
    Mange problemer sidder i psyken på ham - men jeg har brugt uanede mængder penge på at undersøge ham og behandle ham da vi endelig var nået så langt han kunne være i hænder.

    Havde folk dengang tænkt noget var galt da de red ham og han sagde fra ville han have været et træls liv foruden.

    Drengen havde næsten blødende mavesår, maven var et stort krater af gamle helede sår og nye, han led af strubepipning, havde mange muskleskader pga. styrt, ulykker og bank, svær stress/angst, havde mange smerter, sur stråle og råd, lange hove, forkert benstilling, tandspidser og kroge, skæv i lænd og ryg osv.

    Hans historie er meget lang,så har kortet den ned. men i grove træk var den her smiley
    Ved interesse kan noget af hans udvikling ses her: http://www.hestegalleri.dk/fotoalbum/diverse_hest/332013-count_down___fra_koeb_til_nu

    Count er en beholder, han kan ikke sælges videre, stoler ikke på folk vil ofre de penge på hans mavesår som det koster og så bliver han livsfarlig igen. Så kan han ikke blive her, skal han til de evige græsmarker mens han husker livet som godt smiley


  • #7   8. nov 2012 Mange heste stresser under fodring og skraber på jorden.. det er helt normalt.. De vil jo have deres mad..

    Jeg kan ikke forstå hvordan du i første omgang troede at hans reaktion var pga orm ( undre mig bare, den sammenhæng ville jeg aldrig have tænkt).. Så snart jeg læste hans opførsel under ridning, tænkte jeg nakke og rygsmerter. Det er klassiske tegn på en øm nakke, at de næsten ikke vil dreje - eller bliver meget vrede..

    Men det er godt at du har fundet ud af det og han kommer sig forhåbenligt smiley


  • #8   8. nov 2012 Min svigerinde og jeg har lige købt to heste, vi har så fundet ud af den ene har været kastebold, jeg lavede igår en liste:

    Hun blev født i år 2005

    Fra år 2005 til 2008 er hendes fortid uvis endnu.

    I år 2008 får hun en ny ejer hun hedder her Tessa.
    I år 2010 får hun så nyt hjem igen nu under navnet Nova.
    I år 2012 blev hun så solgt igen.
    Og vi købte hende i Oktober i år så hvad jeg bare kunne spore på HG har hun haft 4+ hjem og hun er kun 7 år. Vi aner ikke hvorfor hun er blevet kastet rundt som hun er, men nu er hun hos os og det vil hun være i laaaaang tid endnu smiley


  • #10   8. nov 2012 Vores er sikkert, selvom jeg ikke rigtig ved noget om hende, men den måde hun reagerer på nye ting, personer, små hændelser eller bare at der sker meget om hende tyder ikke ligefrem på et lykkeligt liv. Med mindre vi kan finde en virkelig sød familie der vil LÅNE hende når vi ikke kan bruge hende mere, bliver hun aflivet hos os trods hun sikkert sagtens kan i mange år endnu. Der er alt for mange der bare sender deres dyr videre uanset at de måske ikke er egnet mentalt eller fysisk til det de sælges til, men det er jo nok et spørgsmål om penge eller at man ikke bryder sig om at være den der tog ansvaret og sagde farvel.

  • #11   8. nov 2012 Jeanne:
    Det kan lige så godt skyldes at den ikke er blevet socialiseret ordenligt i dens første leveår..
    Jeg kender et eksempel på sådan en hest og den bliver meget usikker og utryg, når der sker det mindste nye i dens omgivelser og den reagere voldsomt (Det er dog blevet meget bedre efter den øgede træningsrate). Primært når den håndteres er nye mennesker eller der kommer nye heste på folden..
    - Det jeg vil sige med det er, at man ikke kan være sikker på at de har været kastebolde, bare fordi de ikke har en normal adfærd både overfor nye ting, indtryk men også nye individer..

    Det kan lige så godt være pga. mangel på samme.

    De behøves heller ikke at have haft en skidt fortid eller mødt slemme mennesker..


  • #12   8. nov 2012 Hmmm, min første pony Snehvide var blevet glemt af hendes ejere på Østerild rideskole, så de beholdt hende som "betaling". Hun egnede sig bestemt ikke til rideskolehesteri:-/ hun var evig sur og meget sjældent afslappet.
    Jeg fik medlidenhed med hende og begyndte at være hendes passer:-)
    Men fordi hun altid blev overset af de andre ryttere, og jeg var en af de eneste, der egenlig red hende, kom slagtning på tale. Jeg endte med at købe hende den 1. Dec 1998 klokken syv om aftenen:-)

    Ad omveje får jeg at vide, at Snehvide var en ringridningshest og var blevet tævet til at løbe korrekt ind gennem porten, hvor ringen hænger. Prøvede faktisk selv at ride ringridning på hende (før jeg fik dette at vide) og hun flegnede fuldstændig ud i nærheden af den sk*de port. Men da jeg fik det ovenstående at vide, faldt nogle ting på plads.
    Da hun kom hjem til mig eller det vil sige min nabos stald, forandrede hun sig en del. Hun havde sjældent ørene tilbage, medmindre gjorden skulle spændes på sadlen og lige til hendes død, sprang hun altid op fra en rulletur, bukkede og slog en kæmpe prut og fuld gaddaffi der ud af;-)

    Havde hende kun i fem år, dyrlægen gættede på at hun var omkring de tredive, så jeg gad godt vide, hvordan hendes fortid har været?

    Der er for mange blanke områder i min viden omkring hende, men jeg tror, at hun var det man kalder en kastebold, hun virkede i hvert fald ikke til at have bagagen i orden....


  • #13   8. nov 2012 uf jeg har 2 stks . de kan ses og læses om på min profil, , DV`en Canyon og Traveren Kind of Magic , har lidt skæbner der ikke er værd som godnat læsning , ,

    Du må passe godt på bassen du har købt dig , ,og jeg er síkker på at der er en grund til at hesten fandt dig, , den er heldig , for det lyder som om du har mere mellem ørene end dem der tidligere har ejet ham, ,

    pisse godt gået af dig

    Sagde rikke


  • #14   8. nov 2012 Janni, pointen var egentlig bare, at men bør tænke sig om inden man sender sine dyr videre. Fortid er fortid, men man kan forsøge at undgå at sende et nyt problemdyr rundt. Nogle gange bliver der lagt lidt rigelige menneskelige følelser ind over, hvor man måske bare burde indse at lige det her dyr har nok ikke de største chancer for en acceptabel tilværelse andre steder smiley

  • #15   24. nov 2012 Har 2 haft en 3...

    Jeg købte Tekla (som dengang hed Bella) af en jeg kendte på afbetaling..

    Tekla er 15 år nu og ved lidt mere nu..
    Hun var stiv i det og kunne egentlig ingenting da jeg indelig fik betalt de sidste penge smiley

    Jeg vidste at hende jeg købte den af havde købt hende ved en hestehandler.. og bedre vidste jeg faktisk ikke smiley
    Så var der en som hed Lotte som skrev til mig på Hestenettet at hun havde ejet Tekla før så jeg spurgte lidt ind til hende og hun kunne fortælle mig at hun engang havde fået en gammel skade så hun havde stået stille i et år i en boks, så blev hun købt til rideskole, elsket af de fleste men egnede sig ikke til baneridning... mår men altså så fik jeg lidt viden om hendes problemer og jeg forstod meget bedre hvorfor hun var som hun var, desværre kom jeg i en situation hvor jeg skulle udlåne hende da jeg skulle indlægges, jeg havde ikke nok tid så det blev rideskolen (Lotte skrev til mig en måned efter hun blev udlånt så fandt først ud af det med hendes skade og alt det andet EFTER at hun var udlånt) jeg fik at vide at hun havde smerter af en af dem på rideskolen så massøren kom ud.. Hun havde ingen smerter overhoved sagde han hun kunne dog godt blive træt i ryggen..
    Pludselig begyndte alt at gå galt og Tekla og jeg mistede gnisten, jeg havde sat hende tilsalg da jeg ikke orkede at kæmpe med hende. (Så skrev jeg til Lotte om hun havde haft skæv ryg da det log i baghoved på mig, og jeg fik det bekræftet at hun engang havde haft)

    Efter jeg fik det at vide tog jeg ud til Tekla og forventede egentlig endnu en elendig ridetur men det var ligsom om at det at hun engang havde haft skæv ryk bare log i hoved på mig og jeg red hende grime (har haft problemer med at ride hende uden bid) men hun lystrede bedre end hun plejede så jeg fjernede annoncerne og begyndte at arbejde lidt med hende.. idag er det endda lykkes indelig at få hende i galop uden at have en pisk i hånden som hjælper.. smiley

    Så fik jeg også her den 1 April 2 ponyer Sweety og Secretariat.. Sweety var sky og urolig og havde en gammel skade som gjorde at hun ikke ville kunne bruges til ridehest, (Det skal lige siges at hun har været mishandlet og det samme med Secret inden deres tidligere ejer fik dem (så vidt jeg ved) og jeg måtte desværre bytte Sweety væk da tiden ikke var til 3 heste smiley jeg er stadig ked af at jeg måtte af med hende men hun blev byttet til en som bare vil lade hende gå og hygge sig resten af hendes dage så vidt jeg ved smiley

    Secret (som er hingst) er stadig hos mig og gør fremskidt, jeg for at vide at jeg skal sælge ham af de fleste jeg kender men jeg hævder hårdnakket på at han da så ALDELES ikke skal nogen steder hen så længe jeg lever.. Han bliver hos mig til en af os går bort!


  • #16   24. nov 2012 nej, dem har jeg heldigvis spottet, og gået langt uden om.

    jeg hverken kan eller vil redde hele verden, men thumps up til dem der orker.


    HVORFOR fik du den ik handelsundersøgt?
    om ik andet så bare for at få taget den der skide blodprøve, som dyrlægen gemmer i 1 år, og kan gennemtjecke, hvis der opstår noget kort efter handlen, hvor man får mistanke om at den har været smertedækket???

    helt personligt: hvis Georg får/havde noget, om det sig værende en skade eller andet psykisk, der gjorde, at jeg ved en handel var nødt til at smertedække den, eller at jeg var nødt til at sælge ham som selskabshest, så ville jeg 10000000 gange helelre aflive ham, end at sælge. for 7-9-13, de ender allesammen som "lovende springhest" på øllebøllemussemarkedet.

    en død hest lider ikke. husk det, når i kømper i årevis for at smertelindre/opdrage på¨hestene. husk også, at de allerede har været så grueligt meget ondt igennem, at døden er en lise.


  • #17   25. nov 2012 I må undskylde jeg oprettede denne tråd og ikke rigtig fik givet respons på jeres tilbagemeldinger. Jeg måtte kort efter sige farvel til en af mine gamle ponyer, så lysten/overskudet til og skrive har ikke rigtig været der.

    Begynder og mærke lidt fremgang med ham - hans humør er lidt forbedret.

    Janni - tanken omkring orm tror jeg du misforstod, det var i forbindelse med fodringen og ikke det ridemæssige. Har de orm kan de jo nemt ændre sig psykisk i forhold til foderindtag.
    Er så ikke helt enig i, at det er normalen, at heste stresser så meget ved fodring - det er oftest hvis de ikke får nok grovfoder generelt eller staldmiljøet ikke er optimalt.

    Sebrano står på træpiller her hos mig og har tidligere været vant til halm - ergo har der nok altid været noget og pille i for ham.
    Han stresser hvis han ikke har hø til rådighed alle de timer han står i boks - derfor får han hø i småmaskede hønet. Men han tåler ikke at stå uden i et par timer - det stresser ham enormt meget. Så nu har han 2 stk hønet hængende i boksen, så han har hø fulltime i de timer han står inde og det har givet ham ro.

    Marie-Louise - Jeg fik ham ikke handelsundersøgt og tvivler på en sådan havde opdaget problematikken i hans lænd og nakke.
    Var klar over, at der kunne være noget med ham i og med han havde haft så mange hjem på så kort tid - og den risiko var jeg så villig til og tage med ham....og det handler jo om, hvilken person man er. Jeg ledte ikke efter en kommende konkurrencehest smiley

    Jeg er blevet kontaktet af hende jeg købte ham af og hun er utrolig ked af, at situationen er som den er. Hun virker ærlig når hun fortæller hun ikke har smertedækket ham og jeg kan høre, at der er en del og hente i hans fortid. Det ér utroligt, at han har så mange smerter og ér blevet redet, men kan også høre, at vi skal temmelig langt tilbage i hans historie for og finde årsagen.

    Det er så sagen fuldstændigt ligegyldigt nu - Jeg står med ham som han er og jeg har tænkt mig og starte med ham helt fra bunden af, når jeg forhåbentlig får grønt lys for og begynde og arbejde med ham igen.

    Imorgen får han fys igen - og jeg glæder mig rigtig meget til og se hvordan det spænder af smiley

    Jeg er utrolig glad for ham og har gjort op med mig selv, at uanset om han bliver ridehest eller ej, så bliver han her til den dag han skal over regnbuebroen. Han har en enorm personlighed og han har ihvertfald ramt mig smiley




    profilbillede
  • #18   25. nov 2012 I må undskylde jeg oprettede denne tråd og ikke rigtig fik givet respons på jeres tilbagemeldinger. Jeg måtte kort efter sige farvel til en af mine gamle ponyer, så lysten/overskudet til og skrive har ikke rigtig været der.

    Begynder og mærke lidt fremgang med ham - hans humør er lidt forbedret.

    Janni - tanken omkring orm tror jeg du misforstod, det var i forbindelse med fodringen og ikke det ridemæssige. Har de orm kan de jo nemt ændre sig psykisk i forhold til foderindtag.
    Er så ikke helt enig i, at det er normalen, at heste stresser så meget ved fodring - det er oftest hvis de ikke får nok grovfoder generelt eller staldmiljøet ikke er optimalt.

    Sebrano står på træpiller her hos mig og har tidligere været vant til halm - ergo har der nok altid været noget og pille i for ham.
    Han stresser hvis han ikke har hø til rådighed alle de timer han står i boks - derfor får han hø i småmaskede hønet. Men han tåler ikke at stå uden i et par timer - det stresser ham enormt meget. Så nu har han 2 stk hønet hængende i boksen, så han har hø fulltime i de timer han står inde og det har givet ham ro.

    Marie-Louise - Jeg fik ham ikke handelsundersøgt og tvivler på en sådan havde opdaget problematikken i hans lænd og nakke.
    Var klar over, at der kunne være noget med ham i og med han havde haft så mange hjem på så kort tid - og den risiko var jeg så villig til og tage med ham....og det handler jo om, hvilken person man er. Jeg ledte ikke efter en kommende konkurrencehest smiley

    Jeg er blevet kontaktet af hende jeg købte ham af og hun er utrolig ked af, at situationen er som den er. Hun virker ærlig når hun fortæller hun ikke har smertedækket ham og jeg kan høre, at der er en del og hente i hans fortid. Det ér utroligt, at han har så mange smerter og ér blevet redet, men kan også høre, at vi skal temmelig langt tilbage i hans historie for og finde årsagen.

    Det er så sagen fuldstændigt ligegyldigt nu - Jeg står med ham som han er og jeg har tænkt mig og starte med ham helt fra bunden af, når jeg forhåbentlig får grønt lys for og begynde og arbejde med ham igen.

    Imorgen får han fys igen - og jeg glæder mig rigtig meget til og se hvordan det spænder af smiley

    Jeg er utrolig glad for ham og har gjort op med mig selv, at uanset om han bliver ridehest eller ej, så bliver han her til den dag han skal over regnbuebroen. Han har en enorm personlighed og han har ihvertfald ramt mig smiley




    profilbillede
  • #19   25. nov 2012 Nej, men jeg har lige købt en der har:O)
    Så jeg glæder mig til hun kommer hjem den 1. Januar 2013.
    -I øvrigt til hendes sidste hjem<3


  • #20   25. nov 2012 dejligt det går fremad.
    Ved en handelsundersøgelse udtager dyrlægen en blodprøve og gemmer i tilfælde som netop dit hvor hesten pludselig reagerer og viser smerte.


  • #21   25. nov 2012 Jeg har faktisk fulgt ham siden.. ja, den første der havde ham ville jeg tro. Jeg synes, han er sådan en smuk hest, og har derfor også lagt mærke til alle de gange han har været til salg, og det var jeg ked af at se, netop fordi han ikke er særlig gammel, og fordi det lød til at blive værre og værre for hver ejer han fik. Og jeg kender ham altså ikke personligt.
    Jeg er glad for, han er havnet et sted som dig, hvor han forhåbentlig kan få lov at blive, og at der nu kommer ro på for ham. Held og lykke med ham.


  • #22   25. nov 2012 Er det normalen, at de udtager en blodprøve? Tidligere har jeg kun oplevet en gængs undersøgelse af hestens ydre og så den alm bøjeprøve, som jeg personligt ikke stoler så meget på smiley

    Jeg valgte så ikke en handelsundersøgelse - både grundet prisniveauet på hesten, men også fordi jeg køber mere med hjertet end "fornuften" og ikke vil lade sådan en handel gå tilbage.


  • #23   25. nov 2012 Tak Tenna smiley

    Der er faktisk ret mange som kender til ham - jeg er blevet kontaktet af en del...også gennem fb som har genkendt ham på mit profilbillede. Så er ved og have mange informationer om ham.

    Og ja jeg kan forstå, at han ikke har været den nemmeste herre - altså at han sådan rent mentalt har været en hest med en vis egenrådighed som hurtig tog magten og folk blev nemt bange for ham, fordi han hurtigt fandt ud af, at han kunne overtage magten.
    Og ja jeg kan da også tydeligt mærke, at han kræver en tydelig leder og at man ikke skal vige for ham. Han kræver ens tillid - tør man ikke give ham den, så bliver man hurtigt den "lille" i forholdet til ham og så er han klart ikke en sjov hest og omgås.

    Han afprøver sandelig også mig smiley


  • #24   25. nov 2012 Har aldrig nogensínde oplevet at en dyrlæge har taget en blodprøve ved en handelsundersøgelse. Det er en klinisk undersøgelse og den udelukker langt fra alle de skjulte sygdomme.

    Er det ny proces med blodprøve?
    Hvor kan man læse om det.

    Marie Louise

    Nej en død hest lider ikke - og mine 2 skal bestemt aflives og ikke sendes videre til nogle der ikke vil dem - vil aldrig sende sorteper videre.

    Men hvis man har mod på/overskud/penge/tid osv til at give en hest et værdigt liv og lade den leve det sidste af dens liv på en hensigtsmæssig måde - hvorfor så aflive den hvis den trives?
    Min han stortrives, trods det at hans psyke har været helt knækket - ting tager tid - men hvorfor aflive hvis hestene trives og er i bedring?


  • #25   25. nov 2012 jeg syns heller ik man ska aflive hvis den er begyndt at trives. Så har jeg formuleret mig forkert.
    Men får man fat i en hest der har for store problemer til at man kan løse det på en fornuftig måde, uden det tager urimeligt langt tid i forhold til hva man kan byde hesten, ja så ska man overveje om det ik er bedre at aflive og gi hesten fred.
    Når den allerede har været så grueligt grumt igennem, ska man være bevidst om det rimelige i det man fremadrettet må udsætte den for.


  • #26   26. nov 2012 Yes Yes Yes!!!! Så har hun været her og hun fik lov og sætte alt på plads idag - som hun udtrykte det, så var der en himmelvid forskel på ham fra sidst og til idag. Han kunne da stadig blive lidt vred og lægge ører over nogle af de ting, hun gjorde ved ham, men det var slet ikke og sammenligne med sidste gang :-).

    Efter behandlingen valgte vi og kigge hans sadler efter på ham.
    Først tog vi hans westernsadel og lagde på ham - imens vi undersøgte hvordan den lå på ham, stod han pænt og afslappet. Vi tog den af og lagde herefter underlaget på og igen sadlen op for at se hvordan det så så ud. Den lå godt på ham omend den jo er meget tung.
    Så fandt jeg Kieffersadlen frem som fulgte med ham, da jeg købte ham. Karin lagde den på ham og ja - det skulle have været filmet! Han blev en helt anden hest igen - så vred og ophidset!
    Skal da godt nok lige love for han fik fortalt hans mening om den sadel - i himlen hvor blev han gal :-(.

    Det har været en fantastisk oplevelse med ham idag - og jeg er virkelig fortrøstningsfuld mht til fremtiden.
    Vi må gå igang med og arbejde om en lille uges tid. Jeg må sætte mig op på ham og skridte og så står den ellers på en masse jordarbejde med sadel på.
    Om 10 dage må han prøve og trave med sadlen fra jorden og går det godt, må jeg prøve og ride ham i trav.
    Alt skal gå langsomt frem og alt bliver bidløst.
    Ja altså vi starter helt fra bunden af og han skal lære og bruge hans krop korrekt igen - så det bliver en lang proces....men jeg kan mærke, at det hele nok skal ende godt smiley !

    Uha hvor er jeg glad - og det varmer mit hjerte så meget, at han så tydeligt fortæller hvad der fungerer og hvad der ikke gør. Selvfølgelig vidner det om hans fortid som har bragt ham mange smerter og ubehag, men det gør også hans og min fremtid så meget nemmere, da han siger fra, hvis vi er på vej ind i noget skidt.
    Kæft hvor er han en dejlig dreng smiley smiley :-)

    Jeg er helt sikker på, at han og jeg får et kanon tillidsforhold til hinanden gennem alt det her - og ja som sagt, så er der ingen der kommer til og se endnu en salgsannonce med Sebrano smiley

    Har ikke et sekund fortrudt købet af denne skønne dreng - han giver udfordringer, men helt sikkert også en hulens masse kærlighed og succesrige oplevelser!
    Og idag har været en succes smiley


  • #28   15. feb 2013 Jeg er blevet helt rørt over din historie, og bliver bare lige nødt til at give dig et skulderklap smiley Jeg har selv en kastebold, hun er avlshest/selvskabshest, og den gang stod hendes valg mellem en aflivning eller en der ville fede hende op. Så det blev mig smiley I dag fungerer hun i flokken, og er blevet 5 år igen (hun bliver 15 år i år), Og giver mig altid en udfordring på den ene eller anden måde smiley Så til dig, held og lykke med "projekt hest" og så håber at jeg det hele ordner sig og han bliver glad igen smiley

  • #29   16. feb 2013 Min hest Ida har altid haft mange forskellige ryttere og mennesker rundt omkring sig (rideskolehest + trak prærievogn om sommeren)
    Hun er meget svær at få tillid til, hun stoler ikke særlig meget på andre, har ikke respekt for dem. Det er sådan set kun mig hun stoler rigtig på, og det er først det sidste halve år det sådan RIGTIGT er kommet i vores i alt 2 år lange venskab.
    Men en sådan last, fgør bare at man elsker dem endnu højere. Jeg ved da i hvert fald, at Ida aldrig skal et andet sted hen, hun har oplevet alt for meget smiley


  • #30   16. feb 2013 Det var derfor jeg oprættet dette emne i sin tid fordi jeg syntes man skulle have mere fokus på hestens velfærd kontra sin egen. Sådan at heste ikke bliver kastebolde. http://www.hestegalleri.dk/forum/generel-diskussion/898411-at_bytte_sin_hest_ud_for_at_opnaa_mere___

    Jeg vil sige det er så fedt du tager ansvar og er et godt hestemenneske. Skulle ønske alle var sådan. Thumbs up og lykke til:-)
    Mv TT


  • #31   16. feb 2013 Tak skal i have smiley

    Imorgen skal jeg have taget nogle nye billeder af den dejlige dreng og så går jeg den alternative vej med ham for og få nogle svar fra ham vedr hans fortid og også for og få nogle redskaber til vores fælles vej frem.
    Vil prøve winnie - har hørt så meget godt om hende... Er meget spændt på resultatet smiley


  • #32   17. feb 2013 Trist!:-(
    Min er også en kastebold, jeg er hans 13 ejer eller sådan noget smiley
    Han har ingen problemer PGA det smiley
    Dog har han problemer med mig xD
    og der er heldigvis heller ingen skader som sådan, kun 2 "ar":-)


  • #33   18. feb 2013 Har prøvet at skrive til dig før, uden svar godt nok .. Er glad for at du har taget dig tiden til ham. Han har været her hos mig, og det var alt i alt en forfærdelig handel med snyd og bedrag, og troede ligesom at det var det der lagde for hans handlinger (naiv som jeg var, men det var min første hest og tænke ikke meget længere) derfor fandt vi en regnede med der kunne håndtere ham, og det skar i mit hjerte da jeg så en ny annonce på ham.
    Jeg skal ikke blande mig i noget som helst af hvad du gør, men jeg vil bare skrive at jeg har stor respekt for at du hjælper ham, og jeg ville ønske jeg selv kunne have gjort det samme.

    Jeg føler mig rigtig dum, men kan kun sige af hele mit hjerte, at jeg er ked af hvordan jeg taklede det, og at du virkeligt fortjener en stor ros!


  • #34   19. feb 2013 Åhh Jean - har jeg virkelig ikke svaret dig? Kan godt mindes du har haft skrevet.
    Du må IKKE føle dig dum!
    Sebrano er slet ikke en førstegangshest - og når du står med din første hest, så kan man altså ikke klandre dig for ikke og have set hvad eller hvor problematikken lå. Kan også ske tingene med ham var anderledes dengang du havde ham - så lad være med og bebrejde dig selv noget.
    Vi kan aldrig vide om vi sælger til den rigtige eller ej - vi kan kun tro og håbe på det bedste.
    Så vær sød og tænk på, at han har det godt og får dig var det den rigtige beslutning og sende ham videre i livet. Vi skal og kan jo ikke beholde en hest vi ikke fungerer med - hverken du eller jeg. Jeg har skam også selv solgt flere heste gennem tidens løb og har lige set en stå til salg herinde. Sådan er livet bare.


  • #35   19. feb 2013 Stakkels hest, godt du er så god ved ham. God bedring med ham og pøj pøj med, at han får det bedre så i kan få en masse dejlige oplevelser sammen smiley

  • #36   20. feb 2013 Min gamle part ja.... Startede et sted hvor han blev mishandlet på forskellige måder, så købte en hestehandler ham(der havde han det vist godt nok) af medlidenhed, en 15 årig pige købte ham så men skulle vist på uddannelse og solgte ham hurtigt videre(allerede der var tillidsproblemerne store), en anden pige på omkring samme alder købte ham så og hun var også rigtig sød imod ham(ligesom den anden pige) men skulle også have ham solgt desværre, det kunne han ikke blive så han skulle aflives, men rideskolen købte ham... og nu... ja, jeg ved ikke hvad der skal ske med ham, men så snart han bliver upopulær så ryger han nok til slagter:/<3 Elsker ham af hele mit hjerte, håber alt det bedste for ham (OG DIN SELVFØLGELIG!):)

Kommentér på:
Hest der har været kastebold....Har du?

Annonce