{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.261 visninger | Oprettet:

AMT
AMT
Tilmeldt:
20. maj 2007
Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714

Hunde: race forbud.. {{forumTopicSubject}}

Håber virkelig at denne debat kan holdes i en rigtig pæn tone, da jeg egentligt opretter dette for at hører folks mening..

Vi har jo dette raceforbud i Danmark, som dækker over 13 forskellige racer. Nogle af racerne eksistere knap nok i Danmark.

Man læser og hører mange steder meget forargede (/stadig forargede) folk, som bander og spytter over dette forbud.

Som sagt det gælder 13 forskellige racer, og på trods af at vi har flere 100 forskellige racer/skønne blandinger - og en hund til en hver, så gør folk som om, at disse 13 racer er de eneste eksisterende i hele verden (altså at det er umuligt at finde en hund, med det forbud)

Jeg forstår delvis godt forbudet mod amstaff/pitbull - undskyld, min generaliserende tanke, men det er OFTE (ikke altid) de forkerte der anskaffer sig den type hund = det bliver hurtigt en farlig hund..

Men hvorfor er dette forbud så forfærdeligt? Hvorfor ikke bare vælge en af 400 (eller hvor mange racer der nu findes) andre racer, hvorfor er mange så forhippede på netop at få en pitbull/amstaff/kangal?

Hvad tænker i?

- hold det i et pæn tone (voksen tone) smiley

God aften!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hunde: race forbud..
  • #1   11. jun 2014 Jeg er splittet...
    For selvfølgelig er der ''mange'' uheldige episoder, med modehunde. Jeg tror, at det er fordi der er mange af dem, og mange af dem i de forkerte hænder.. Sådan har det også været med Rottweileren, Schæferen og garanteret også Golden Retrieveren og Labradoren.
    Og så er det her skudt fuldstændig ud af promotioner grundet de skide medier, der fordrejer hvor de fordrejer vil..

    Men som udgangspunkt er jeg imod listen, da jeg tror den har ført mere dårligt med sig end godt - så vidt jeg husker, er der ikke sket færre bid af disse hunde, end før hundeloven blev lavet om. Og husker jeg rigtigt, virker det tydeligvis ikke.
    Og så synes jeg det er forfærdeligt, at man har ansvar for at bevise at ens hund ikke er en af de forbudte eller blanding deraf. Hvis din hund er fra før forbuddet, og ikke har papirerne, har du ikke en jordisk chance, og så er det en aflivning..
    Samtidig mener jeg at det kun er idioter der bliver ved at avle videre på listehunde efter forbuddet, det gavner i hvert fald ikke dem der arbejder på at få den revurderet..

    Derimod er jeg for en form for hundekørekort. Det vil frasortere en del af de hundejere, som aldrig burde have hund. Ved det kan man slippe for en masse uheldige episoder, da man må forvente det er folk der har interesse i at have hund, der har den. Det vil både gavne ejer, hund og samfund.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #2   11. jun 2014 Sascha: spændene syn på det..

    Men en chip er lovpligtigt, det er vel nok bevis - altså at din hun er fra før 2010?

    Og har man købt de efter 2010, og hverken har papirer eller andet, så har man vel stillet sig selv skidt lovmæssigt?


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #4   11. jun 2014 Isheste: men nu er vi jo ikke i USA, og der ovre har de en hel anden "hundepolitik".
    Jeg er ikke imod hunden, for den er sikkert fin nok - men den er den ultimative "angrebshund", for skidte personer - hvilket nok også er årsagen til forbudet af pitbull - og amstaff for den sags skyld..

    Desværre er hunde i bund og grund sigtemål for idioter, da man nogle gange er nødt til at skærer alle over med en kam.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #7   11. jun 2014 Ishesten: dette emne handler ikke om bidepisoder - men om forbudet i som helhed.

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #10   11. jun 2014 Ved du begrundelserne?? Eller har du læst Dem et sted?

  • #11   11. jun 2014 Jeg er ikke imod listehundeloven da jeg er enig med dig. Da jeg klikkede ind på emnet forberedte jeg mig på endnu et emne om at 'hunden er hvad du gør den til.' Dette er for mig ikke sandt.
    Ja jeg ville gerne have haft en amstaff, men den er ulovlig, og jeg skal ikke nyde noget af at min hund bliver aflivet, fordi jeg har købt en ulovlig hund med dæknavn..
    Jeg er meget imod folk som fragter hunde ud af landet.. i hvert fald de som stjæler dem fra internater, og kører dem til Tyskland eller Sverige. Nu har jeg ingen hund, men hvis jeg havde, og den skambed en hund, ville jeg være den første til at køre den til dyrlægen, og lægge den til at sove.. hvis altså ejer af skambidte hund ville melde min. Hellere at den dør i mine arme, end at den dør efter at have været på et internat i flere uger, eller måneder.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #12   11. jun 2014 Bumle: tak for svar. Jeg har altid selv været fascineret at "muskelhunde" grundet deres udseende.

    Men der er med sikkerhed en god forklaring bag forbudet - og ikke bare "den ser farlig ud"...

    Nu har jeg istedet en dum sankt bernhard/labrador blanding på 9 måneder - lidt en anden type hund smiley


  • #13   11. jun 2014 Haha :3
    Jeg vil gerne have en shih tzu smiley
    Det er også en lidt anden type hund smiley
    Eller en irsk ulv smiley


  • #14   11. jun 2014 Jeg har ikke læst kommentarerne grundigt igennem, men jeg så lige at Bumle skrev noget om de personer, der altid har argumentet "hunden er hvad du gør den til." Og jeg synes til dels at det er et holdbart argument, men man kan bare på ingen måde komme uden om, at hunde altså er avlet til forskelligt brug, uanset om de så stadig bliver brugt i den oprindelige mening. En retriever og en amstaff er avlet til helt forskellige formål, og det gør, at amstaffen på nogle punkter er helt forskellig fra en golden retriever. Folk, der bruger det førnævnte argument, er simpelthen for blåøjede smiley jeg er enig i, at man kan komme rigtig langt med den rette opdragelse - og at det kan gå rigtig galt med den forkerte. MEN en muskelhund er nu avlet til et bestemt formål og er ikke en skødehund. Man kan ikke træne en hunds instinkter væk. Og lige præcis nogle muskelhunde har meget stærke instinkter, som fx. golden retrieveren på nogle punkter ikke ville have. Derfor kan jeg godt se meningen med forbuddet. Men jeg synes alligevel også, at det er at gå over grænsen at forbyde racerne. Så må man få indført noget kontrol så man i et større omfang kan straffe dem, der bruger hundene forkert. Selvom det selvfølgelig kan være rimelig kompliceret at skulle til at indføre sådan en kontrol - skulle det så kun være på muskelhunde? for man kan jo også opdrage andre racer på den forkerte måde? Hvordan foregår sådan en kontrol? Det er jo et kæmpe projekt.

  • #15   11. jun 2014 En hund er hvad man gør den til, ja. Men man kan ikke se bort fra at nogle race har andre egenskaber end andre. Og ligesom du siger er det ofte de forkerte typer der anskaffer sig disse hunde. Jeg drømmer selv om en dogo canario engang og det er ikke en hund for alle. Hvis bare folk ville være realistiske med hvad de kan tilbyde en hund og hvad de selv kan håndtere, ville man slippe for mange bid ulykker, utilpassede hunde og forbudslisten. Min nuværende hund er på ingen måde en muskelhund - synes ordet kamphund er misvisende, da mange af de racer der kaldes kamphund ikke engang er avlet til det. Hun er en blanding som er faldet uheldigt ud, og jeg er ikke i tvivl om at få længe loven findes skal min næste hund være med tavle. Man lærer af sine fejl. Men jeg synes generelt at Danmarks befolkning kan være meget fordømmende. De læser avisen og ser tv og tror på alt. Jeg kan efterhånden ikke tælle hvor mange gange folk har råbt noget efter mig, skulet til mig eller gået over på den modsatte side af vejen netop pga. min "farlige kamphund". Og hun er det sødeste der findes. Hun elsker alle mennesker og hunde, hun er virkelig velopdragen og veltrænet og ville ikke gøre en flue fortræd. De gange vi har mødt aggressive hunde har hun hellere bakket.
    Jeg tror ikke på forbudslisten på noget tidspunkt vil virke. Der findes andre racer der er potentielt farligere end amstaffen. De lovlige mennesker vil bare købe en af dem, men dem der kun har amstaff for at have en farlig kamphund er ligeglad med loven. De importerer og avler dem stadig. Jeg har endda desværre mødt folk der glædeligt fortalte om deres pitbull - og den race har trods alt været ulovlig siden 1991. Og selvom der er mange ansvarlige hundeejere der putter mundkurv på deres hunde, er antallet af bidskader ikke faldet siden listen blev indført. Ihvertfald ikke sidst jeg så en undersøgelse om det. Jeg tror en form for hundekørekort ville være en langt mere holdbar løsning smiley


  • #16   11. jun 2014 Det blev vist lidt for langt. Det er lidt et ømt emne for mig smiley

  • #17   11. jun 2014 Mira, jeg er helt enig med dig i, at så mange mennesker i Danmark bare hopper med på bølgen og tror på alt, der bliver skrevet i avisen. Det resulterer blandt andet i, at mange mennesker ikke fatter at en hund sagtens kan bide ud af selvforsvar, fordi den føler sig truet, hvis den fx. selv er i snor, og det er den anden hund der løber løs - og så er det hunden, der bider ud af naturlige instinkter fordi den føler sig truet, der bliver aflivet..

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #18   11. jun 2014 Spændene synspunkter fra begge.

    Jeg tænker lidt: Golden/lab er en af de hunde der har bid mest, kan det ikke have noget at gøre med følgende to ting:

    Det er en MEGET udbredt race, dvs. Chancen for at se en Golden/lab er større end mange andre typer!?

    De fleste mennesker har for meget tillid til den type hund, da den trods slt bliver beskrevet som ultimative familiehund, og derfor overtræder overtræder folk ofte for mange af deres grænser?

    Og rigtig mange hunde bliver beskrevet som Golden/lab, på trods af at det faktisk er en blandingshunde - men fordi det ligner


  • #19   11. jun 2014 Jeg er mest tilbøjelig til at tro på, at det som du nævner ville være fordi, at folk har for meget tillid til den type hund - i den forstand, at de er en af de typer, der så lader sin golden retriever rende løs og bare siger "jamen min hund gør ikke noget:):)" når den spæner hen til ens egen hund, mens man prøver at fortælle dem, at det gør min hund i hvert fald hvis din hund bliver ved med at rende rundt i røven på min, der føler sig meget truet af sådan noget smiley

  • #20   11. jun 2014 Nå vent, du skrev jo at golden retrieveren er en af de racer, der har bidt mest. Nå, jeg kommenterede lidt på noget andet, håber det går smiley

  • #21   11. jun 2014 Den undersøgelse jeg tænker på var det heller ikke muskelhunde der lå i toppen. Tværtimod, det var schæfer, labrador og selskabshunde. Har INTET imod disse racer. Kender pragteksemplar af alle, og jeg har selv haft schæfere. Dem jeg er blevet bidt af eller har erfaret aggressiv adfærd har været schæfere, labrador, blandingshunde og især små hunde. Tror mange har små hunde mentaliteten hvor de tænker de er små, nuttede, søde og ikke behøver opdragelse. Nu er der selvfølgelig forskel på om det er en hund på 3 kg. eller 50 kg. som hopper op ad en, men alligevel. Måske er det en fordom, som jeg har, men jeg tror, at der er flere i Danmark som har tulle/hygge/familiehund, end der er folk som prioriterer træning højt. Og da schæfer, labrador og golden retrievere er meget udbredte ender de nok hos disse familier smiley

  • #22   11. jun 2014 Jeg ved ikke rigtig hvad jeg synes om den..
    Men jeg er enig i at der burde laves en eller anden form for hundekørekort, selvom det ville være en lang og svær proces.
    Jeg er faktisk en gang selv blevet bidt af en eller anden lille hunde race jeg ikke kan huske hvad hedder lige nu. (De er som regel brune og hvide og ikke ret store, hvis det hjælper?xD). Jeg havde parkeret min cykel da jeg skulle ind og handle. Da jeg kom ud var hunden bundet lige ved siden af min cykel. Jeg har aldrig været bange for hunde, så det gjorde mig ikke noget. Da jeg skulle have støttefoden op, sad den fast. Så jeg måtte bøje mig ned og løsne den med hånden og da jeg gjorde det bed hunden mig hånden. Jeg blev ret så forskrækket, havde slet ikke det det komme. Men den måtte jo have følt sig truet..


  • #23   11. jun 2014 Jo, selvfølgelig har man chippen... Men er det en blanding, og du ikke kan bevise hvad den er blanding af, kan du stadig risikere at få påbud om max. længde snor, mundkurv, udelukkelse for hundeskov/hundetræning mv. - og jeg synes det er forfærdeligt.

    Og ja.. Det værste ved denne lov er, at det jo rent faktisk vil deres hunde det går ud over. Dem der før brugte dem som potensforlænger køber dem jo alligevel, og de køber gerne ''skravlet'', hvor avlsarbejdet ikke er i top.. Og avler du på en hund af et ustabilt sind, bliver afkommene det højest tænkeligt også, uanset race. Det gavner ikke situationen.

    Og noget endnu værre ved listen der viser uvidenheden er, at folk omtaler alle hunde på listen som værende muskelhunde, det sjove er bare at langt største delen af dem er hyrdehunde...


  • #24   12. jun 2014 GDT: En Dansk/Svensk Gårdhund? smiley

  • #25   12. jun 2014 er der nogle som ser Cesar Milan? forkæmper for "muskelhunde" og rigtig socialisering og opdragelse

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #26   12. jun 2014 Helle: hvad har det med det hele at gøre?

  • #27   12. jun 2014 Bumle - nej, nej sådan en har jeg selv :b den er lidt mere kraftig agtig den jeg blev bidt af xD det da os irriterende jeg ikke kan huske hvad den hedder xD

  • #28   12. jun 2014 Jack russel? :3

    Helle: Nej.. Jeg afskyer CM.. Synes slet ikke hans metoder er i orden..


  • #29   12. jun 2014 Bumle: hvad er det ved hans metoder du ikke kan lide? smiley (spørger bare lige af nysgerrighed, jeg har nemlig ikke rigtig nogen holdning til CM)

  • #30   12. jun 2014 Han er voldsom, respekterer ikke ''dit og mit'' område, og dermed overskrider han grænser. Det virker ikke til at han aflæser hundene overhovedet smiley

  • #31   12. jun 2014 Fünke:
    1. Det er et TV show, man ved ikke hvad der sker bag kulissen.

    2. Jeg så engang et af hans programmer. Det handlede om en sankt bernhards hund der ikke ville op af en trappe. Fandt aldrig ud af hvorfor hunden skulle ovenpå og ikke bare kunne blive nedenunder, men det skulle den. Han valgte at trække den stakkels hund afsted i halsbåndet op af trappen.

    Det synes jeg ikke er i orden.. Ligesom jeg ikke synes det er i orden når han svinger hunde rundt i halsbåndet, bruger stødhalsbånd, eller når han lægger hunden ned, fordi han tror at den ellers vil overtage magten..

    Jeg har set en del af hans programmer da jeg var yngre, dog altid 'de gode' hvor han bare går en lille tur op af vejen og så er hunden god når man ser dem gå tilbage..

    Så så jeg dette afsnit:
    http://www.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM

    Hunden sender dæmpende signaler størstedelen af tiden, og det undrer mig ikke at hun bider ham.. Og det der TSSSSS giver ingen mening i mit hoved. Hvorfor vil folk gerne have en passiv og frygtsom hund, i stedet for at have en glad hund, som selv tager initiativ til ting?


  • #32   12. jun 2014 Jeg ser lige klippet om lidt, det er nogle meget fornuftige pointer du har smiley jeg har nemlig heller også altid set "de gode" udsendelser, men har altid undret mig lidt over, hvad der sker bag kulisserne, for man ser jo kun at han arbejder med hunden er par gange, og wupti, så er den bare magisk på rette kurs igen.

  • #33   12. jun 2014 Mit problem er ikke at finde en hund jeg vil have udenfor forbuddet, jeg ønsker mig en Mastiff, men jeg ønsker mig allermest en Pitbull. Den må jeg ikke få, så jeg har kastet min love på Mastiffen i stedet for.

    Jeg er klart imod raceforbud. Det er bevist i flere lande at et sådan forbud slet, slet ikke virker og disse lande har valgt at ophæve forbuddet. Det viser sig også klart i DK at forbuddet ikke virker, der er SÅ mange pitbulls i landet og siden pitten har været ulovlig siden 1991, må man da om noget konstatere at forbuddet ingen effekt har. Dem der VIL have en ulovlig hund, skal nok få den, forbud eller ej.

    Når man så vælger at forbyde disse racer, så kan man ikke få hundene fra en ordenlig opdrætter der gør sit arbejde godt, i stedet for tager man til udlandet og der kan man få en billig hund fra en eller anden backyard breeder og så kommer balladen... Dårlig avl giver ofte aggressive hunde.

    Udover det, lugter forbudslisten langt væk af "Jeg har ikke en skid forstand på hunde, men den dér ser da meget farlig ud og den dér er fra Rusland... Dem vil vi ikke have i Danmark" Jeg kan ikke tage det forbud seriøst, det kan jeg virkelig ikke.

    Det skal gøres sværere at have en potent race, det skal ikke forbydes. Hvis man gør det svært for idioterne at have sådan en hund, så gider de ikke.. Det er for krævende.

    Og lige til sidst, så synes jeg at danskerne er blevet nogle frygtsomme små mennesker.. Vi er bange for ALT! Alt der ikke lige passer ind i vores villa, volvo og golden retriever med 6 kornfede unger i haven, det er vi bange for.. Det er uhyggeligt, fremmed, farligt og vi kan ikke lide det. Vi elsker at vi stammer fra vikingerne, men hold nu kæft, der er ikke meget viking tilbage i den almindelige nervøse dansker der er bange for alt de ser i fjernsynet.

    Jeg kan i øvrigt heller ikke lide Cesar Milan. Det hjælper sgu da ikke at prikke til en hund der er bange for vil have sit space.. Det bliver man hakket i fingrene af.


  • #34   12. jun 2014 Okay, hvad var grunden lige til at han skal give hunden lov til at spise, fordi den respekterer ham og venter på signalet, og derefter hakke ind og tage maden fra den - og så straffe den, fordi den naturligvis beskytter den mad, den har fået lov at spise?? det giver jo absolut ingen mening, det forvirrer den jo bare endnu mere, og så sidder han og spiller klog og tough og bedrevidende bagefter, wow, ja det kan jeg godt se

  • #35   13. jun 2014 Nu har jeg ikke læst alle kommentarerne meget grundigt igennem men jeg er imod raceforbuddet af flere grunde.

    For det første er jeg af princip imod raceforbud - jeg synes det er typisk DK at lovgøre sig ud af alle problemer og jeg er modstander af det overskyggende bureaukrati vi har.
    For det andet er der ikke nogle i Danmark der kan komme med ordentlige og saglige argumenter der begrunder HVORFOR disse hunde er på forbudslisten. Statistikker og undersøgelser viser, at det ikke er de hunde der har flest bidepisoder - og alle må da gå ud fra, at det er derfor man putter nogle racer på listen - fordi man vurderer dem til at være farligere end andre. Det er også påvist, at loven IKKE har mindsket antallet af hundebid: http://www.fairdog.dk/elements/documents/research/undersogelse-juli-2011.pdf

    For det tredje afskyer jeg hvor stor en magt medier har over politikkerne; og hvordan disse politikere har udarbejdet denne lov der skriger til hele verdenen at de har ingen idé om hvad fanden de laver og IKKE er hundeeksperter.
    Sidst, men ikke mindst; nogle mennesker der er FOR forbuddet argumenterer så med, at man "for en sikkerheds skyld" har sat disse hunde på listen fordi de er farligere end andre HVIS de nu skulle bide. Så simpelthen en better-safe-than-sorry strategi. Dette argument holder dog heller ikke vand, da man så mangler at forbyde en hel masse hunde - fx GD, Rottweiler, irske ulvehund og en masse andre store racer som måske ikke har lige så brede kæber som en Pittbull, men vejer op for det i størrelse smiley



  • #36   13. jun 2014 Det svarer jo til at vi forbyder store koldblodsheste med den begrundelse at de er stærke og kan gøre større skade på folk end små ponyer - og siger "hvorfor er det så forfærdeligt, der er mange andre hesteracer at vælge imellem". Den holder bare ikke, vel?
    Jeg synes det er decideret PINLIGT at forbuddet stadig eksisterer. Mange andre lande har afprøvet det, uden nogen som helst succes og derfor droppet det igen. Alligevel kommer Danmark, rosinen i pølseenden, og indfører samme forbud, på trods af det ikke fungerede nogen andre steder.. come on.. smiley


  • #37   13. jun 2014 Mint - hørt hørt! smiley

  • #38   14. jun 2014 Har selv Amstaff - der nær mistede livet til en schæfer..
    Hun har været en dejlig hund også for min 3 årige datter.

    SKØNNESTE HUND!

    Jeg kan sagtens finde en anden race.

    Men det burde ikke være nødvendigt eller lovligt at slagte raske hunde på stribe..


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #41   29. jul 2014 Simone: men at sammenligne mennesker med hunde, det jo som at sammenligne en billed en cykel - altså forkert..

    Hunde ved jo ikke at der er raceforbud, eller at de er "udstødte".



  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #43   29. jul 2014 Simone: korrekt. Syntes bare det er urealistisk at sammenligne mennesker og hunde i denne situation

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #45   29. jul 2014 Simone: men race forbudet mishandler jo ikke nogle hunde dårligt?

    Det er kun hundens ejere der er idioter, enten at bruge en ulovlig hund til avl, eller at avle hunde - som ligner en listehund, og som ingen papire har på sig, så man ikke ksn bevise race..


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #47   29. jul 2014 Simone: og grunden til hunden bliver aflivet er fordi der er nogle idioter som avler hunde hvor udseendet kunne indikere at der er noget forbudt i - opnår der så heller ingen beviser er på hvad der er i hunden. Jamen så er det vidst o bund og grund opdrætters skyld..

    At man som ejer vælger at anskaffe sig en hund, der potentielt kunne være forbudt, og uden en form for bevis, så er man jp heller ikke skide smart..

    Loven er ikke helt gennemtænkt nej,en folk er også for dumme at avle potentielt ulovligt, og folk tænker sig jo bare ikke just særlig meget om..

    - det er hul i hovedet avl..


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #49   29. jul 2014 Simone: hvorfor melde dig ind i en debat hvis du alligevel ikke gider debattere?

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #51   29. jul 2014 Simone: fint fint smiley

  • #52   29. jul 2014 Kan ikke se hvad hende simone skriver?

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #53   29. jul 2014 Camilla: hun har åbenbart slettet sine indlæg..

Kommentér på:
Hunde: race forbud..

Annonce