Hestekød {{forumTopicSubject}}
Kære HG
Ved det her indlæg nok vil være lidt upassende for nogle, men tænker der helt sikkert er andre der ligesom mig ser en god mulighed i at spise hestekød og som er langt billigere end fars og oksekød.
Sagen er den jeg har bestilt hestefars, hestebøffer og heste-roastbeef hos den lokale slagter.. Men har kun smagt hest én gang, og har derfor aldrig tilberedt det.. Så er der nogle der har en opskrift jeg bare MÅ prøve, kan komme med nogle gode råd og ja som har lidt mere forstand på det? Tænker det er nogenlunde ens okse og hestekød så jeg må kunne lave det samme bare med nogen forbehold eller?
dec 2009
Følger: 31 Følgere: 174 Heste: 1 Svar: 3.165
maj 2013
Følger: 24 Følgere: 25 Heste: 6 Emner: 3 Svar: 22
jan 2010
Følger: 151 Følgere: 159 Heste: 8 Emner: 34 Svar: 761
maj 2008
Følger: 20 Følgere: 24 Heste: 1 Emner: 203 Svar: 3.447
jan 2015
Følger: 3 Følgere: 26 Heste: 3 Emner: 85 Svar: 2.104
Hakket hest bruger jeg som jeg ville bruge hakket okse - til lasagne, spagettisovs ect.
Stege og steaks det samme.
Dog er kødet mere magert end okse, så pas på med ikke at stege det tørt.
Mvh Charlotte
nov 2009
Følger: 60 Følgere: 63 Heste: 1 Emner: 163 Svar: 1.346
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.130
Men ja, de fleste synes hestekød er lidt rigeligt sødt -laver man bøffer kan man modvirke det lidt med lidt bacon omkring og ja, ellers krydre lidt ekstra.
Og en steg af hest kan osse være super lækker hvis den tilberedes rigtigt -i Tyskland laver man "sur-steg" (ved ikke om det kan oversættes til dansk på den måde -men søger du på sauer braten kan du finde opskrifter.
Det er en steg der ligger i lage i nogen dage, traditionelt for at gøre kødet mørt, da det ofte blev lavet af ældre dyr... lagen (med bl.a. eddike) tager osse noget af den sødlige smag, så for folk der ikke er så pjattet med det sødlige, er det en god mulighed.
Mange vildt-opskrifter kan osse bruges til hest
mar 2007
Følger: 10 Følgere: 72 Heste: 8 Emner: 70 Svar: 1.143
Nu har jeg aldrig prøvet hestekød (er en af de der ekstremt kræsne personer der ikke prøver noget "nyt"), men når jeg har haft købt kød hos vores slagter, så kommer der altid lige lidt råd og vejledning med, hvis det er noget jeg ikke plejer at lave
jan 2010
Følger: 10 Følgere: 14 Heste: 3 Emner: 17 Svar: 636
Jeg plejer at bruge 200 g strimlet kød, mini majs, peberfrugt, porrer eller forårsløg, squash, gulerødder og evt brocoli. Og så en stor dåse kokosmælk og blue dragon red curry paste.
Olie i wokken, curry paste i, og lige varmes op, svitse kødet, så det lige er brunet, grøntsager i, og lige svitse et halvt minut, kokosmælk i, lad det simre, smag til med krydderier, og tilsæt evt mere curry paste hvis du vil have det stærkere. Smager fantastisk
apr 2014
Følger: 6 Følgere: 6 Heste: 3 Emner: 19 Svar: 231
jan 2013
Følger: 7 Følgere: 14 Heste: 5 Emner: 12 Svar: 200
mar 2008
Følger: 43 Følgere: 47 Heste: 7 Emner: 563 Svar: 1.588
jan 2013
Følger: 7 Følgere: 14 Heste: 5 Emner: 12 Svar: 200
Vi giver for 2 kg okse 99kr hos slagteren
aug 2015
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 19
Hestekød