{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.132 visninger | Oprettet:

Køb af rideskole hest {{forumTopicSubject}}

Hej
Hvad har i af erfaring med at købe en tidl rideskole hest?
Evt en i selv har haft passet/redet eller bare holdt meget af.
Hvordan har den været under ridning?
Kan det blive god eller er den præget af så mange år i rideskolen.
Jeg har selv overvejet at købe en af mine tidl. heste tilbage til sommer men det kommer an på om den kan have en fremtid som ridehest.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Køb af rideskole hest
  • #1   15. mar 2017 Det er meget forskelligt fra hest til hest.

    Jeg har købt to ponyer hvor af den ene aldrig rigtig faldt til ro hos mig, men fik et perfekt liv, som hyggepony, efter jeg solgte den. Den anden blev nærmest en helt anden pony efter købet. Det var dog en 3'er pony og desværre solgte jeg også den og den endte med alligevel at blive kasteboldt fordi den ikke ejnede sig som børnepony.

    Jeg kender flere der har købt heste fra samme rideskole og de fleste er blevet fine rideheste til hyggebrug og en enkelt blev solgt "i tide" så den blev en rigtig fin konkurrencehest.

    Det kommer jo også an på hvor gammel hesten er og hvor slidt den er, om man kan forvente den vil kunne komme op på et højere niveau end det den er på nu.


  • #2   15. mar 2017 nu er det ikke lige på helt samme måde.

    da jeg købte pony lånte jeg ham ud til rideskole, han blev umulig til sidst fordi så mange ikke kunne finde ud af at ride med rolige hænder og desværre en del brugte pisk ret hårdt. Jeg flyttede ham, hvor han begyndte at blive bedre. Har solgt ham for snart 6 år siden (det dummeste jeg nogensinde har gjort) til nogle der lovede han ville være til deres datter. Han går nu som handicap hest...

    Kender nogle heste her inde som har været elevheste på den gamle rideskole (Lindholms Black, Casino, Pomkin, Mercy og Emma) Har kun hørt om de 2 af dem efter de blev solgt, ejerne har været enormt glade for dem, desværre ved jeg den ene ikke har det så godt efter slid smiley


  • #3   15. mar 2017 Jeg har købt en gammel rideskole fjoller, han var rideskolepony fra han var 3 til han var 13, hvilket han var særdels uegnet til, han smed konstant tøserne af, og så blev han sat HÅRDT på plads af ejeren af rideskolen.

    Fra han var 13-16 blev kan køb af en pige, og havde det rigtig godt de 3 år, dog tabte han også hende jævnligt.

    som 16 årig købte jeg ham, på ren intuition om, at vi ponyen og jeg havde brug for hinanden. Han var stiv, tvær, galoppen var en by i Rusland, og han havde kun et gear, og det var hurtigere end det han var i. Det første år var succes kriteriet for en ridetur, at han ikke smed mig af.

    I dag næsten 6 år senere, her jeg den dejligste pony ud af ham, som min søn på 8 let kan ride. rolig og harmonisk pony.

    Men han tolerer ikke andre på sin ryg end vores familien, så bliver han skide sur, det er nok et meen fra hans rideskolepony tid. Men en 100 % pony bliver han aldrig, ind imellem trigger hans fortid ham, selvom det bliver længere og længere imellem dem, i takt med at hans skolingsgrad stiger.

    Det er har været en stor udfordring af forvandle ham fra uregerlig pony til harmonisk dressur pony, men jeg har læst rigtig meget under vejs.

    Men en ting har jeg lært under vejs, man kan godt ændre en gammels hest og lære den nye ting. Så jeg vil ikke være nervøs for at købe en gammel rideskolehest en anden gang, for hold da op en forvandling Basse er gået igennem fra han var 16 til han i dag er 22.


  • #4   15. mar 2017 Okay, har overvejet at låne eller købe min tidl part.
    Men altså han er pony og jeg faldt for grænsen i år sååå. Det er kun fordi jeg ik har råd til at give en fuld hesteopstalding på en meny løn.


  • #5   15. mar 2017 Jeg købte min tidligere part smiley
    Han ændrede sig fra at være en lidt "rideskolens skræk"-agtig hest(dog stadig flink med mig), til at være den alle spørger om de må låne, når de har børn forbi. Han er blevet den flinkeste hest, der dog stadig ser spøgelser af og til.
    Han har været rideskolehest i ihvertfald 8 år. Muligvis længere.
    Det har sat sit præg på han fysisk, han har slidgigt, og døjede i op til to år efter med ømhed efter sadel og generelle spændinger. Psygisk kan det gamle "rideskole-mode" stadig slå igennem når han bliver præsenteret for for mange mennesker på en gang, eller bliver redet af en knapt så dygtig rytter. Så holder han op med at reagere på fine signaler, og bliver en af de der "trælse". Men det er vel hvad man kan forvente.

    Jeg bruger ham som turhest, og en smule dressur og spring. Grundet slidgigten, kommer vi dog aldrig særligt langt. Synes han er en fantastisk hest, og ville ikke bytte ham for noget smiley
    Han er desuden pony, og jeg købte ham da jeg faldt for pony grænsen smiley


  • #8   15. mar 2017 Ærgerligt, at en misforstået rideskole-indstilling ("han var i starten lidt fræk, da han jo lige skulle prøve hende af og sådan") så bliver taget med fra rideskolen smiley

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #9   15. mar 2017 så snart man giver hesten andre forudsætninger, så vil den også ændres i takt med dette.

    jeg ville dog nok mere frygte, at hvis en rideskolehest havde været brugt meget i mange år, at der simpelthen ville forekomme for meget slid og skader på den (utilpasset udstyr, dårlig ridning mm. JA, ved godt det er en generalisering).

    Jeg ville personligt ikke anskaffe mig en rideskolehest, hvis den ahvde gået som dette i flere år - med mindre at der kunne lægges bevis på evt. behandlinger i form af fys/kiropraktor mm. smiley


  • #11   15. mar 2017 Jeg købte min pony fra rideskolen jeg red ved, pg havde part på hende inden i et år, pg havde tidligere haft part på hende i ca et halvt år. Jeg købte hende da jeg kendte hende rigtig godt i forvejen hvilket var en stor fordel og gjorde rigtig meget for mig bagefter.
    Hun fungerede ikke som skolepony og derfor blev hun sat tilslag hvor jeg self fik førsteret.
    Hun klare sig rigtig godt, blir 20 i år og var med mig på uddannelse i et år.

    Jeg ville måske ikke købe en fra rideskole igen medmindre jeg kendte hesten. Men altså, få lavet en undersøgelse som mange normalt ville gøre, prøv hesten og ja mange tidligere fra rideskole ville passe bedre ind i et roligt mindre miljø. smiley


  • #12   15. mar 2017 Kommer helt sikkert an på, hvad du vil bruge den til smiley De kan være meget slidt, især hvis de har gået som elevheste længe, da de bare sjældent bliver redet ret godt/skånsomt, (alle skal jo starte og lære det et sted). Jeg er også selv startet på rideskole, så intet ondt om det, men det er bare ikke det mest anatomisk korrekte ridning, der udøves. Desværre.

    Mange år i rideskole = jeg ville ikke turde. Du risikere at købe en hest m. skjulte skader, slid, gigt, hvad ved jeg.

    Overvejede selv at købe en for noget tid siden. Simpelthen fordi det var en rar, umiddelbart ukompliceret hest, og så var hun ikke brugt så meget i rideskolen, fordi hun var alt for svær for eleverne og faktisk ikke brød sig om det. Og så synes jeg, hun fortjente en chance. Sød, sød hest. Hun var dog indfodet, så pga. holdbarheden turde vi ikke alligevel. Havde netop mistet én hest pga. langvarig skade, så turde simpelthen ikke mere af samme skuffe. Og så var der bare heller ikke meget at "komme efter", men hun var en meget sød og kærlig hest. Hun var dog også lidt anderledes end den typiske elevhest.

    Så tænk dig godt om. Spørg din dyrlæge til råds og evt. den dyrlæge, der har fulgt elevhesten - hvad har den haft af skavanker o.l. Jeg ringede både til hendes fys og dyrlæge.

    Den jeg red var rigtig træls at ride først - stiv, stædig o.l., (var tjekket med fys og osteopat, så ingen problemer i kroppen, bare pga. forkert ridning). Men efter nogle dage gav hun sig mere og mere. Men ja, langt igen, men alligevel kunne man finde frem til grundridningen et sted bag alt det andet smiley


    profilbillede
  • #13   16. mar 2017 Tak for alle svarene, de er rigtigt gode. smiley

  • #14   17. mar 2017 Min hest er tidligere rideskole hest og jeg har kendt ham i 13 år til sommer (han er 16) og han har været rideskole hest i ca 11 år og jeg har haft ham i 2 år til sommer. Han ændrede sig meget ved pludselig at skulle gå det mindre men samtidig sætte de rigtig muskler og 'arbejde' lidt mere og anderledes. Han var som rideskole hest meget doven, kunne ikke lave et ordenligt galopanspring, bøje sig og bruge sig selv, men nu kan han alt det og lave lækre sidebevægelser smiley tror det kommer an på hvor slidt hesten er og om den har taget skade af måden den før er redet på

Kommentér på:
Køb af rideskole hest

Annonce