{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
567 visninger | Oprettet:

Job ansøgning {{forumTopicSubject}}

Hej hg.
Så er tiden inde, til at jeg skal sende ansøgning afsted til kommunen. Jeg er under uddannelse som social og sundhedsassistent.
Vi havde besøg af min kommunes repræsentant, og hende som vælger eleverne.

Hun nævnte blandt andet, at ansøgningen
- ikke måtte være for lang (aller højest én side, inkl billede, det skal være letlæseligt med afstande, så det ikke bare er ud i en pløre.
- skulle fortælle om os (navn alder bopæl civilstatus og evt interesser)
- vi skal oplyse om vores kvaliteter, kort men godt(ikke uddybende, da dette bliver gjort til samtalen)
- vi skal begrunde motivation og evt vision for uddannelsen og jobbet
Og fortælle om vores ønsker til fremtiden
- vedlægge CV og bilag

Jeg har færdiggjort CV og bilag, men nu sidder jeg simpelthen fast i ansøgningen. Jeg har stirret mig blind.

Hvad synes i? Hvad vil i evt ændre eller tilføje?
Den er ikke færdig, som den er der.

Kommentarer på:  Job ansøgning
 • #1   10. mar Kan ikke læse ret meget af den da billedet er for dårligt desværre

  Mvh TT


 • #2   10. mar Er dette bedre?

 • #3   10. mar synes det ser godt ud

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 46 Heste: 2 Emner: 123 Svar: 9.045
  #4   10. mar Jeg syntes at det er super flot og indbydende sat op.

  Dog vil jeg mene at den første tekst er den vigtigste, og den der skal fortælle mest om hvorfor at du bare er 1000x bedre til jobbet end alle andre, og hvorfor at de skal vælge dig.

  Hvis den første del af ansøgningen ikke er interessant så læser de ikke videre, og derfor at det alt afgørende at det er den der får dem til at ville læse videre.

  Nu har min kæreste gået arbejdsløs i 1 år efter endt uddannelse, og den måde han lærte at skrive ansøgning på, var nøjagtig på samme måde som din er sat op. Problemet var bare at han ikke blev kaldt til jobsamtale.

  Dette skete først da han ændrede ansøgningens opsætning, så det mest relevante var øverst i stedet for i midten eller nederst.

  Det er godt at præsentere sig selv til start, men civilstatus, fritidsinteresser, familieforhold mm. er bare ikke relevante for en arbejdsgiver.


 • #5   10. mar Rigtig god, men byt om start og slut som AMT siger start med : "Hvorfor vælge mig?! Fordi.. (også det sidste, så den midt du har, og bagefter det du startede med

  Mvh TT


 • #6   10. mar Atm og TT/ det er da klart, det vil jeg lige flytte rundt på. Mener egentlig at jeg har gjort det i tidligere ansøgninger også. tak, for øjenåbneren

 • #7   10. mar Jeg synes faktisk det er en rigtig fin ansøgning, der også skiller sig lidt ud fra de ansøgninger jeg har set tidligere, og det er jo altid en god ting

  Hvis jeg skal sige noget (og hav i baghovedet, at ansøgninger er en personlig ting, der findes ikke EN rigtig måde at gøre det på), så må det være, at jeg måske mangler et par ord om, hvorfor du søger DEN stilling (ikke bare faget, men den specifikke stilling) ud over, fordi du er i gang med grundforløbet.
  Herudover måske mere konkret, hvorfor de skal ansætte dig. "jeg har nogen kvaliteter som gør mig attraktiv til jobbet" er jo super - men hvad er det for kvaliteter, hvad bidrager du med, der gør, at de skal ansætte dig
  Uanset hvad du evt. måtte ændre i den, så synes jeg du skal holde fast i designet. Det er pænt, professionelt og skiller sig alligevel ud fra mængden.
  Jeg synes du har ramt en god balance mellem at fremhæve dine kvaliteter uden at lyde selvfed eller som om du overdriver e.l.

  Læs evt. jobopslaget igennem og spejl nogen af de ord de bruger. Hvis de f.eks. skriver, at de ønsker en der er udadvendt og empatisk, så brug disse ord om dig selv (hvis du er det naturligvis, der skal jo ikke lyves )
  -dette selvfølgelig uden at kopiere ordret alt hvad de skriver, men du er jo god til at formulere dig, så det er næppe et problem


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 46 Heste: 2 Emner: 123 Svar: 9.045
  #8   10. mar Therese: Også slet det med at du ikke har nogen erfaring inden for faget

  Det bedste er at skjule de ulemperne uden at lyve.
  fremhæv, fremhæv, fremhæv.

  Men selve det visuelle må du ikke ændre, for det har du klaret ret så godt.

  overvej også om du vil bruge så meget plads på "ubrugelig" information om dig, om pladsen ikke er bedre brugt til at fortælle hvorfor at du er den rigtige til jobbet.


 • #9   10. mar Jeg har i øvigt også altid lært, at man skal starte med hvorfor man søger stillingen og er lige det de går og mangler og så komme med div. om sig selv bagefter.
  Umiddelbart tænker jeg også alder, antal børn o.l. mere er noget jeg ville smide i CV'et under fritid/kort om mig e.l.
  CV'et ser jeg som et slags spisekort ala "hvem er jeg og hvad jeg lavet" i sådan en overskuelig punktform e.l. mens ansøgningen er noget ala "nu skal jeg fortælle hvorfor i overhovedet ikke kan undvære mig" - det har du også gjort i din ansøgning, det må bare gerne være mere konkret synes jeg og uden alt for meget "snik snak" - det er salgsstalen for dig


 • #10   10. mar Det med erfaringen, det sagde hun at vi skulle indbringe i ansøgningen, da de ud fra tekst og samtale vurderer hvorvidt man er kvalificeret til uddannelsen. Men tænker også, at jeg sletter, og så nævner jeg det til samtalen.

 • #11   10. mar Michelle w - vi er blevet bedt om Ikke at uddybe kvaliteter, da det vil, uanset hvem der skriver, bliver til en lang pløre. Som hun sagde, skulle vi få dem til at ville høre mere, uden at kunne læse det. Så jeg tænker ikke at jeg vil uddybe det så forfærdelig meget, for jeg er ret god til at få nævnt for meget.. De får jo nok 1000-vis af ansøgninger fra andre, som de også skal læse.


 • #12   10. mar Her er lige cv'et.
  Det er lidt småt, men ved hver ting, har jeg nævnt arbejdsopgaver, kurser, mv.


 • #13   10. mar Side 2 cv

 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 46 Heste: 2 Emner: 123 Svar: 9.045
  #14   10. mar lav afsnit i dit cv, ex:
  - om min
  - skolegang
  - arbejds erfaring
  - kurser
  - div. (kørekort, sprog mm.)

  sådan så at de via overskrift kan finde de oplysninger de søger.
  f.eks. skal brand øvelse, førstehjælp mm. under kursus


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 46 Heste: 2 Emner: 123 Svar: 9.045
  #15   10. mar arg, du var hurtigere end mig.
  så giver cv'et mere mening.

  jeg er helt vild med din orden og opsætning:p


 • #16   10. mar Haha, ja, det var jeg lige, ville ikke lige kommentere på det, da jeg tænkte, at det ville du nok hurtigt opdage.

  Jeg er glad for at du/i synes om min orden og opsætning, jeg synes nemlig selv, at en ansøgning afspejler sig af, hvordan den ser ud.
  Alt jeg hsr skrevet og opsat, kører samme tema og farver, hele vejen igennem. ::


  Derfor nævner jeg netop aldrig, at jeg er kreativ, og at jeg kan lide orden på arbejdspladsen, for det tolker de automatisk ud fra ansøgningen.
  Jeg har nævnt at jeg har høj morale, derfor skriver jeg heller aldrig, at jeg er mødestabil og kommer til tiden, netop fordi det bare er en selvfølge i form af moralen overfor sin arbejdsgiver og arbejdsplads


 • AMT
  AMT Online Tilmeldt:
  maj 2007

  Følgere: 46 Heste: 2 Emner: 123 Svar: 9.045
  #17   10. mar det er virkelig gennentænkt

  held og lykke med det.


 • #18   10. mar Jeg takker, og håber på at få en stilling

 • #19   10. mar Når man ser på papiret, så er det et pænt layout.

  Jeg jeg ville som chef studse over, at det første du synes en arbejdsgiver skal vide er, at du bor på landet, det næste er at du har børn.
  Så en liste med nogle træk (buzzwords, ord alle kan lide at skrive ned), og først til sidst hvorfor du har søgt branchen.
  - Er det samme priotering du tænker i, når du arbejder??

  Jeg havde nok startet med at fortælle (hvis du vil indlede med noget personligt), hvorfor du har valgt din branche. Hvad fascinerer dig fagligt?
  Dernæst, du er nyuddannet, man ved godt at du ikke har meget erfaring. Men hvad vil du på arbejdsmarkedet?
  Dernæst, hvad får de.
  Og til sidst et par ord om dit privatliv, hvis det skal med.
  -Jeg ville nok forvise det til CVet, i en lillebitte tekstboks.

  Din arbejdsgiver har en stabel af ansøgninger.
  Hun vil vide, hvorfor du vil dem - og hvorfor de skal vælge dig.

  Go jagt på et godt job.


 • #20   10. mar På CVet ville jeg som arbejdsgiver gerne vide, på hvilket niveau dine kompetencer er.

  Fx dyrepasser. Bare arbejdsgiver har en smule indsigt, så ved man at dyrepasser IKKE er en etårig uddannelse. Dvs du har kun grundforløbet?
  Stod der førstehjælp på Hansenberg. Lad mig gætte, det er basal genoplivning, grundlæggende førstehjælp. Det er essentielt at de kender niveauet.
  Vær konkret og ærlig.
  Jeg ville som arbejdsgiver foretrække at du skrev "grundforløbet dyrepasser". Basis genoplivning. Basis brandbekæmpelse. Osv.

  På arbejds CVet ville jeg i dit sted skrive om det var deltid eller fuldtidsarbejde. For ansættelser, som ikke er flerårige, så skriv, hvor mange måneder du var der.

  Hvis man læser imellem linerne, så mangler præcision - er det fordi du ikke er præcis, eller vil du bare have det ser bedre ud end det er??


Kommentér på:
Job ansøgning