{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
594 visninger | Oprettet:

1 Lille Fritidsjobs {{forumTopicSubject}}

Hej HG

jeg har gået og tænkt i disse dage

men jeg ville begynde på min historie

da min far døde i marts mdr. vendte min verden op og ned, det ville sige at jeg har svært ved at finde lejelighed og jobs

men til at gøre historien kort, da jeg har nogle svagheder som gøre at jeg ud trættes og rummer ikke så mange opgaver ad gangen, men til sagen, det ville siger at kommunen synes simpelthen at jeg skal have fred, en førtidspenion det ville sige at jeg har intet at lave for udover at have fokus på min hest og Datter (som jeg har hver 2 weekend)

så kommer mit spørgsmål
jeg har nemlig tænkte over at endda ind skaf min en 2 års pony og tilride den op og jeg tror når den bliver omkring 5 års alder vil jeg så selv sælge den videre

der er lige det jeg ved ikke endnu hvordan min indkomst bliver, da jeg mangle tage over mit hovedet og om 3 mdr. skal jeg være ude af mit fars hus.

for udover det så har jeg osse tænkt en anden tanke igen, jeg kan ikke undvære heste i mit liv og de er mit driv draft, så jeg tænkte hvad med at tag "uskyldige" hest ind i ridning altså heste som ikke bliver redet eller tidmangle eller videre i salg, eller sådan noget i den retning (der skal siges at jeg står opstaldet AKA selvpas stald, så jeg kan selv gøre tingene på min egen måde og jeg er stort set meget i stald stort set af tiden) men jeg ved ikke helt hvad og hvordan med opstaldning, men til sagen, der kan tilbyde fold, bokse, hø/wrap, i alt giver jeg 1190,- med 10 kg wrap inklusiv 2 kg hø og 4 poser piller pr. mdr. jeg står selv for at indkøbe mit eget foder til hestene, jeg står i denne spørgsmål, kan det svare sig at ejen selv står for foderet selv eller skal jeg lægge mit ejet foder i, plus jeg kan ikke helt huske hvad prisen bliver hvis vi tager 11 kg wrap eller der ned efter, der skal siges at opstaldnings pris ville aldrig komme over 2000,-

mit spørgsmål er så her, kan jeg dette med hensyn til pengene,jeg ved godt at jeg skal tage hmm måske 1000,- mere for at jeg osse kan når at indkøbe foder selv, min hest for Dangro som basis foder, da det er billigst for mig, plus hvis det var, jeg skulle tage sådan nogle heste ind, ville jeg tror at de heste der komme ind ville osse går på Dangro

for udover det har jeg kun resultat til og med LA plan og en hest på vej til MB plan, husk på at dette er kun en draft for mig og kan man kalde en videre uddannelse (eventyre) for mig, jeg har lidt svært ved at komme til stævner og ud træning, lige fortiden har jeg en hest i genoptræning, men når min hest er klar igen, regner jeg med at for undervisning igen

det var alt jeg havde og tak på forhånd for jeres svar

mange heste hviske fra Gitte Marie


Kommentarer på:  1 Lille Fritidsjobs
 • #1   6. jun Jeg kan sagtens forstå din drøm, men den er ikke realistisk i mine øjne, hvertfald ikke umiddelbart.

  Selvom det er billig opstaldning, så vil det alligevel koste dig 42.000 bare i opstaldning på 3 år (som du selv nævner), hertil kommer foder, smed og diverse + købspris. Så du skal kunne ride en middel hest (20-40 tusind i indkøb) op til at kunne sælge for 100 tusind, før du overhovedet får noget ud af det.

  Så kan det næsten bedre betale sig med “kommisions-ridning” hvor andre betaler dig for at ride hesten op, men igen kræver det evner og måske krav om placeringer.

  Var jeg dig ville jeg hellere finde noget andet ved siden af pensionen, kan sagtens forstå du gerne vil lave andet, men lige hesteverdenen er der ikke så meget overskud i.

  Har du ikke noget andet du er dygtig til? Eller er du god til mennesker, er der også besøgsvenner osv. Måske søg frivillig hos dyreværn osv?

  Held og lykke med det, jeg håber jeg fik svaret helt på spørgsmålet og forstod det korrekt smiley


 • #2   6. jun altså men tankegang var altså om at jeg kan krave at ejeren betaler det hele også dyrelæge, smed, opstaldning og derude af, for udover at jeg skal have en smule for ridning og foder

  kan jeg det ??

  for det var det jeg gjorde med min hest i vinters, da min far var syg
  selvfølgelig var prisen osse at hun kunne ride min hest, muge og derude af, gav jeg ca. 6000,- ialt så

  og ja jeg mangler placeringer
  men er det virkelig alt for at folk ville have deres "uskyldige" heste i ridning, bare for at jeg skal have placeringer/resultater, jeg ville jo bare hjælpe?


 • CLAV
  CLAV Online Tilmeldt:
  mar 2018

  Følger: 8 Følgere: 31 Svar: 43
  #3   6. jun Hvis du påtænker at komme på kontanthjælp eller hvad det hedder idag, så kan du bestemt godt skyde en hvid pil efter det der.

  Hvis jeg som ejer skulle have min hest i kommension fordi den skulle sælges, så ville jeg vælge et sted med "resultater", og det har du ikke på nuværende tidspunkt. (Jeg tænker på salg og videre formidling af heste..)

  Så må du lave et lån på en hest - men der skal du igen selv betale.


 • #4   6. jun Hvis du vil have penge for at ride en hest så vil du ikke bare hjælp - så vil du også tjene på det. Så bliver man (som oftest) nød til at have nogle resultater, så folk ved hvad du kan og at du har nogle beviser på det.

  Du kan sagtens sige til folk at de skal betale opstaldning, smed, dyrlæge osv. Det er faktisk meget normalt. Nogle vælger selv at købe foder til dem, andre lader ejeren kommer med foder til hesten, evt. lav en kombination der hedder et afslag i prisen, hvis ejer selv kommer med foder.


 • #5   6. jun Hvis det er meningen du skal på førtidspension, må du gerne ha et lille job ved siden af din pension. Men du skal vente med at finde ud af hvordan det foregår, til efter du er bevilget førtidspension. Kommuner/ Jobcentrene kan godt være lidt vanskelige, men det virker som om du får go hjælp.
  Hvis du gerne vil ride heste op, evt. tilride heste, så kan du jo bare prøve at lave en annonce og se om der er nogen der bidder på. Men bliv ikke skuffet, hvis der ikke kommer nogen. Der er masser der tilbyder sig til den slags. Det er ikke noget du kommer til at spinde guld på. Du kan selvf også købe dig en billig unghest, ride den til og sælge den.
  Hvis det kan gi dit liv mere mening, så er det jo også noget værd.


 • #6   6. jun Helt ærligt, og det lyder slet ikke pænt det her. (men jeg føler mig nok lidt stødt)
  Hvis du har fået førtidspension så bør du være så syg at du ikke har mulighed for at drive sådan et geschef, det kræver tid, overskud, og kontakt med overbeskyttende hesteejere, det er hårdt arbejde, hvis du både skal muge og træne hest hver dag.
  Jeg er fleksjobber og arbejder 7 timer om ugen, hvad jeg har overskud til derud over, er at have en part 2 gange om ugen, hvor jeg KUN skal ride, ikke andet.

  Så hvis du mener at du har overskud til det du forklarer, så skal du ikke have pension, men fleks!

  Men for at svare på et andet spørgsmål, så er det helt normalt, at ejer betaler en samlet pris for opstaldning og træning, nogen kommer selv med foder, andre vil gerne købe det med. Samtidig er det stadig ejer der holder dyrlæge, smed mm.
  Men jeg vil sige det samme som andre også har, folk sætter ikke en hest i ridning hos en de ikke ved hvad kan, dvs. ikke har div. uddannelser og/eller stævneresultater. Og de vil nok blive skuffet over at betale 3000+ om måneden, hvis ikke arbejdet er derefter.

  Hvis jeg var dig ville jeg finde på noget andet.


 • #7   6. jun Maria E
  Vi kan godt være syge på andre måder, end det der kan ses med det blotte øje og det bør du selv vide, da du er fleksjobber.
  Jeg er også selv fleksjobber max 7-10 timer pr uge.
  Der kan være mange ting, der gør at TS har fået bevilget førtidspension, som hun ikke har delt med os og som hun heller ikke er forpligtet til.


 • #8   6. jun Sunshine: det jeg reagerer på er at hun netop skriver at hun ikke har et stort overskud og derfor tildeles pension, så jeg mener blot at hvis man har så lidt overskud at en pension tildeles, så kan man ikke have overskud til at muge og træne en til flere heste hver dag. Det er hårdt arbejde, og så kommer papirarbejdet bagefter.
  Reglerne i dag er så stramme på det område at hvis du kan arbejde 1 time om ugen så skal du have fleks, så må det også forståes at man er helt uarbejdsdygtig, hvis man får en pension.
  Jeg er ked af at jeg reagerer negativt, det er på ingen måde hensynsfuldt over for TS og jeg burde nok have formuleret mig anderledes. undskyld!


 • #9   6. jun Der kan jo være vanvittigt mange grunde til at man får tilkendt førtidspension og bare fordi man ikke kan have et normalt arbejde, betyder jo ikke at man ikke kan passe en hest hver dag..

 • #10   6. jun Der er noget der hedder KLAP job, som er stillinger til folk på førtidspension. Du skal ikke være bange for at komme på førtidspension. Det vil give dig noget ro i livet, og du har også en datter du skal være noget for.
  Mht til heste så er der jo også en del der søger parter. Det var måske en god mulighed for stadig at have heste i dit liv. Mht Helle


 • #11   6. jun Hvis du vil tjene penge på det, tror jeg det bliver svært fordi du ikke selv har hestene hjemme ..

  Hvis jeg personligt skulle have min hest i ridning, og jeg skulle betale det samme om jeg sendte den til en ufaglært eller en uddannet rytter, så havde ikke valgt den første mulighed - Bare en terori om hvordan folk ville opveje de to scenarier ..

  Dertil tror jeg det kan bliver svært for dig at finde kunder ..
  Når du skal have andres heste opstaldet ude, kan det være svært for dig at opfylde ejers krav og forventningen, da det ikke er dig selv der bestemmer i stalden ..
  Det kunne være fold spørgsmål, hvem går den på fold med, hvor mange i flokken, hvor mange timer er de ude, hvor meget græs osv osv ..
  Der er mange ting som du måske ikke selv bestemmer, og det kan skabe utryghed hos ejer af dem hest du har i ridning, eller utilfredshed hvis der feks. Laves noget om i stalden, som ejer ikke er enig i for vedkommendes hest,, og så står du og kan intet gøre, da du ikke selv bestemmer det ..

  Jeg er selv førtidspensionist, og en ting kan jeg garantere dig, DU BLIVER IKKE RIG AF DET !!
  Hvis ikke jeg havde, giftet mig godt som man kalder det, så havde jeg ikke haft egen hest !
  Jeg tænker det måske bedre kan svare sig for dig, at tilbyde ridning af heste hos ejer, altså der hvor hesten står, også køre ud til hesten og ride den udfra ønsker og behovet hos ejeren, også kan du tage så mange kunder ind som du kan overskue at ride om ugen ..
  Så tager du penge pr gang, eller pr måned for x antal gange, + kørsel ..


 • #12   6. jun Hej.

  Hvis du er så påvirket af noget, at du er berettiget til førtidspension , så gætter jeg på, at du også kan have fysiske eller mentale begrænsninger på, hvad du kan udenfor arbejdsmarkedet.
  Hvis du vil have penge af folk, så vær opmærksom på, at du ikke lover mere end du kan holde.

  Jeg kender ikke taksterne for førtidspension, men vær skarp på, hvad der sker, hvis en lånehest / hest du har i kommission / er hyret til at ride op bliver syg eller skadet i din varetægt.
  Hvis nogen klager, og du fx bliver pålagt at betale for en hest død af kolik eller urimelig pga forfangenhed, hvordan kan du erstatte de penge? Du kan ødelægge din økonomi mange år frem, hvis du skal have fx et banklån hos Nordea til 16% i rente for at betale en død hest af.
  Hvis du køber en billig hest, så skal du også være skarp på, om det kan betale sig at hyre en dyrlæge, eller om du skal aflive ved kolik og ringe til DAKA bagefter?

  Omvendt, så har mennesker godt af at lave noget, der føles meningsfyldt og som kan give struktur på hverdagen.
  Jeg forstår sgu godt, hvis dyr virker.
  Det virker også for mig.
  Men, i dit sted ville jeg undersøge om der ikke var en værdig organisation, som havde brug for en frivillig hjælper?
  Du kan jo redde liv, ved at hjælpe med at socialisere de killinger fx Kattens Værn får ind. For det er kun kælne katte, der kan videreformidles...

  Hvis jeg har forstået dit opslag korrekt, så tror jeg at økonomien i din idé er urealistisk. Det er måske også muligt at du ikke er sikker på at have kræfter til det, du vil.
  Men jeg vil fucking bifalde at du er skarp og bevidst om at fylde gode ting i dit liv!! T
  humbs up - for det er grundlæggende en klog ting at være opmærksom på!!


 • #13   6. jun Maria du misforstår mig, det er ikke overskuddet jeg mangler det er for mange opgaver ad gang helt ærligt hvem skulle jeg prøve og narre når jeg bare prøver og få en lille job ud af dette

 • #14   6. jun Det eneste der ved at jeg bliver førtidspension er at for mange opgaver bliver for meget for min hjerne så derfra bliver jeg meget hurtigt træt og det andet er at jeg er talblind men jeg har en bankmand ved min side

 • #15   6. jun GM: Det har jeg helt misforstået og undskylder herfor!
  Jeg er heller ikke ude på at sige at du vil snyde, slet ikke!
  Jeg kan sagtens forstå at du gerne vil fylde dit liv med noget der betyder noget for dig og får dig ud af sengen hver dag! Det er godt for os alle!

  Med det i mente, så vil jeg sige at du da altid kan lave en annonce og se hvad der sker, går det så er det jo fedt og hvis ikke så må du finde en plan B.
  Jeg er ikke helt klar over, hvordan kommunen ser på det mht. job ved siden af pension, om det skal modregnes din ydelse, det vil være en god idé at undersøge.
  Jeg skal nemlig modregne ALT på fleks, må ikke engang leje mit hus ud, uden de skærer i mit tilskud, på trods af at det ville give underskud.
  Der ud over tænker jeg også at der skal være noget forsikring, som dækker hvis en hest dør eller må aflives i din varetægt.
  Jeg er ked af at jeg misforstod og tog tingene lidt for nært.


 • #16   6. jun Kære Trådstarter.
  Det, at holde heste er en dyr aktivitet.

  Selv de mennesker, som har det bedste udgangspunkt for at kunne lave et overskud, kan normalt kun lige undgå at tabe penge.

  Hvis vi forestiller os, at du kun bruger 2.000 kr i faste udgifter pr måned (og jeg kan ikke gennemskue, om smed, standard vaccination og nødvendigt minimum af udskiftning af udstyr er inkluderet), så koster det stadig mindst 24.000 kr pr år.
  Dyrlæge og andre uønskede udgifter kommer oveni.

  Hvis du vil tjene penge på det, så skal du virkelig være heldig at købe billigt og sælge hurtigt og til højere pris.
  Men ungheste er relativt dyre, fordi folk køber potentiale og drømme...
  Det er sjældent, at man kan købe en hest til fx 20.000 kr og sælge til 50.000 kr. på max et år.
  Og det er så store værdistigninger, som du skal skabe, bare for at hesten betaler sig hjem igen...
  Det er langt mere almindeligt, at man af og til køber heste, som bliver syge eller skadede, og det vil du ikke have råd til??

  Du kan næppe tjene penge på at holde hest.
  Men du kan få glæde ved at holde hest.

  Du skal gøre det for glædens skyld, ikke for pengenes skyld.


 • #17   7. jun hmmm.
  med hensyn til at købe en 2 års pony og så sælge den som 5 års så er der her et lille regnestykke:

  Bemærk at alle priser er sat relativt lavt:

  indløb af pony: 20.000,- (eller højere)
  opstaldning: 36 måneder á 1190,- = 42.840,-
  smed hver 7. uge i 3 år = 22 * 500,- = 11.000,-
  foder, tilskud mm. 36 måneder á 300 = 10.800,-
  dyrlæge til vaccination og tænder mm (hvis ingen uheld eller lign.) 3 år * 1000,- = 3000,-
  udstyr sadel, dækkener mm. anslået og lavt sat: 5000,-

  I alt for 3 år: 92.640,-

  så nøgternt set skal du ha en meget god pris for en 5 års pony du har passet og redet i 3 år hvis ikke du skal tabe penge på det = slet ikke en god forretningKommentér på:
1 Lille Fritidsjobs