{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
997 visninger | Oprettet:

Hundeprutter {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen
Jeg ved godt at dette er heste galleri, men de fleste af os har vist hund, så håber det går!

Ja, som overskriften siger, så omhandler dette hundeprutter...

Jeg har en Cane Corso Italiano tæve på godt 8 år, hun har altid haft en sart mave, men det er blevet værre de seneste par år, hun prutter meget og ofte og det mere end stinker, vi har prøvet at skifte foder, men damen vil kun spise én slags, så hun er på ris og kylling med jævne mellemrum, (og et par dage før vi får gæster) for på det fungerer hendes mave super, ingen lugte prutter og dårlig mave, men jeg tænker ikke at hun kan leve af ris og kylling resten af livet!
Hun har somme tider lidt blod i afføringen, og ofte tynd mave, i perioder er hun ude hver nat og spise græs. den seneste episode vare ca. 2 uger før jeg gav op og gav hende ris, hun kastede også op et par gange på de 2 uger.
Dyrlægen vil ikke tage mig alvorligt, men jeg mener ikke at det kan være rigtigt at hun skal lugte så fælt og have ondt i maven, det er sku synd! (Det er jo blevet værre med årene)
Har nogen erfaring med lignende, hvad har i gjort?
Jeg vil gerne frabede mig nedladende og udskældene svar, jeg vil min hund det bedste, så når dyrlægen ikke vil hjælpe må jeg søge et andet sted. På forhånd tak! ??


Kommentarer på:  Hundeprutter
  • #1   15. aug 2019 Vil virkelig anbefale dig at skifte dyrlæge!
    Det er IKKE sundt at have blod i afføringen.


  • #3   15. aug 2019 Det er præcis min tanke, men der kan også være mange årsager til det og når det ikke er tit, så er det åbenbart ikke farligt, af hvad jeg får at vide (også ved egen læge, da jeg selv døjer med den slags I perioder)

  • #4   15. aug 2019 CLAV: det gør jeg Ja, men jeg synes at høre rigtig dårligt om dem i vores område, og ud over det her med maven(som jo har stået på on/off hele hendes liv), så er de super gode, jeg tror måske at de har givet op

  • #6   15. aug 2019 Jeg ville få hunden undersøgt for tarmbetændelse og andet ved at bruge en anden dyrlæge, som vil tag dig seriøs..
    Har du prøve hundefoder som er beregnet til sart mave? Schæfere kan have tilbøjelighed til følsom mave, nu ved jeg ikke helt med Cane Corso men det behøver ikke at være et racespecifikt problem.
    Ved at bla Hills, specifik og Royal Canin har lavet en serie for sart mave


  • #7   15. aug 2019 CLAV jeg har frabedt mig nedladende kommentarer, jeg tager faktisk det her seriøst og har fulgt min dyrlæges råd, men man er også nødt til at give det en chance når man prøver noget nyt, og nu er jeg løbet tør for råd fra dyrlægen, jeg kan jo ikke ringe til en anden dyrlæge her om aftenen, og inden du skriver at jeg skulle have kontaktet en anden dyrlæge for længe siden, så hav i mente at det er inden for den seneste måned, hun har haft det slemt og at det tager tid at få nulstillet maven og prøve noget nyt, men nu er jeg nået dertil at det nye heller ikke duer, derfor har jeg ikke kontaktet anden dyrlæge endnu, hun får ris og kylling igen nu og har det godt på det. Hun er altså ikke døden nær!

  • #8   15. aug 2019 Soffy hun er undersøgt og fejler ikke noget, jeg ringer rundt til nogle dyrlæger i morgen for at høre om nogen har erfaring og vil gøre mere end min egen dyrlæge har gjort, der er taget afføringsprøver, blodprøver og urinprøver og alt er som det skal være jeg tænker det er derfor de ikke rigtig ved hvad de skal gøre mere.


  • #10   15. aug 2019 Hvilket område har du dyrlæge i/kunne du bruge en dyrlæge i? Østjylland, som jeg kan se der står på din profil, er et lidt vidt begreb synes jeg smiley

  • #11   15. aug 2019 Okay, så kan det være at der skal en endoskopi til, for at se hvad der sker nede i mave/Tarm kanal og tjekke for evt slimhinde, svulster mm. Du skal nok på nettet og tjekke, hvilke dyrlæger som kan udføre dette. Du kan få hundens journal med til den nye dyrlæge, som vil udrede din hund, så kan dyrlægen læse sig til, hvad der er gjort og hvad de forskellige prøver har vist

  • #13   15. aug 2019 CLAV: hunden er glad, den spiser, drikker, vil gerne lege og gå tur, men den prutter og har ind i mellem tynd mave, så den er klart døden nær!
    Du må gerne have din holdning og mene at jeg er dyremishandler, men folk der kende mig, ved at jeg er MEGET pylret om mine dyr, hvis du ikke har andre råd til mig, vil jeg bede dig forlade denne tråd, du kommer ikke med noget jeg kan bruge.


  • #14   15. aug 2019 Soffy så lige at du har redigeret dit første svar, vi har prøvet foder til sart mave, kornfrit, allergivenligt, men hun nægter at spise det (Ja, når hunden er sulten nok, så spiser den det, men med en meget verbal hund som hyler, piber og gør når hun er sulten, så er hendes vedholdenhed længere end vores)
    Og tak for råde, jeg vil finde en som har mere forstand på det end min egen dyrlæge har.
    Cecilie jeg bor ved Galten og bruger Galten dyrlæge.
    Tak Charlotte, jeg håber for hende at hun kan få det bedre, hun har ikke problemer med analkirtlerne, det er også undersøgt, men tak for buddet smiley


  • #15   15. aug 2019 Får nogen trykket forkert og rammer send kommentar som jeg er ved at skrive mere smiley pøj pøj med udredningen, du skulle gerne have hende et par år mere, så det ville være rart at får styr hvad det er galt med optagelsen. smiley

  • #16   15. aug 2019 Nå okay, ja så kender jeg ikke lige umiddelbart nogle der kan hjælpe - så skulle det være Anicura Århus eller noget i den dur smiley

  • #17   15. aug 2019 Soffy det kender jeg godt, tusind tak for inputs! Hun skulle netop gene holde noget tid endnu smiley

  • #18   15. aug 2019 Jeg havde bedt om en second opinion.

    Prutte - desværre, nogle hunde gør det.
    Tynd mave - det kan ske af og til for alle.
    Blod - der kan være fuldstændig ufarlige årsager, fx en hæmoride.

    Men, forstår jeg dig ret har hunden i perioder diarré, mavesmerter ledsaget af blod i afføringen.
    Det kunne være en inflammatorisk tarmsygdom eller andet, som kan behandles.

    Knæk og bræk derude.


  • #19   15. aug 2019
    Vdr. foder - hvis en hund er vant til og få "mc donalds mad" så og sige som fx Pedigree og andet billigt svare til, ja så vil den værge sig ved og spise noget sundere med mere kød i fx Real Nature.

    Royal Canin og Hills indeholder faktisk heller ikke særligt meget kød.

    Mine forældres Golden har været vant til og få Pedigree, som der virkelig nærmest intet kød er i hvis man kigger på indholdet og det der er i, kan være af alt lige fra grisetæer til hønsefødder - det defineres også som kød. Han brugte en uges tid på at finde ud af, at han ikke fik hans mc donalds mad igen, uanset hvad.

    Det er det samme med heste ( og mennesker for den sags skyld ), en hest der har været vant til at spise meget stivelse alla. mc donaldsmad kan også synes det er pænt træls og spise sund mad.

    Ligesom jeg hellere vil spise mc d end rugbrød ( sat på en spids ).


  • #20   15. aug 2019 Doktor who, helt korrekt forstået, altså mavesmerter er jo gætværk, men, det er svært at se på dyr om de har ondt i maven, men hvis det var mig selv, er jeg ret sikker på at jeg ville have ondt i maven, med de lyder der kan komme, når hun har dårlig mave og så piber hun en del i de perioder, så jeg tænker at det må gøre ondt...

  • #21   15. aug 2019 Krikken: Helt korrekt.
    Da jeg har arbejdet med produktion af dyrefoder tidligere, er jeg helt klar over dette, derfor har jeg altid undersøgt hendes foder og sørget for at købe god mad, da hun var hvalp havde vi store problemer med at finde noget hun kunne tåle, og da hun så måtte få voksen foder købte jeg noget fra Hills tror jeg, men det kunne hun ikke tåle, vi var nogle mærker igennem før vi overgav os og købte noget en veninde anbefalede, fra petworld, det kunne hun tåle, så der blev vi, ind til de leverede noget der lugtede af gammelt korn og hun ikke ville spise det, så købte vi noget økologisk som hun var glad for, men da maven svingede rigtig meget har vi prøvet at skifte et par gange, de første par uger med gradvis skifte og også skiftet helt over spiser hun det gerne, men efter lidt tid nægter hun, men vi har jo holdt fast i at det var det hun fik, men ja hun er ret så vedholden, der er ikke skiftet tilbage til det gamle, men prøvet andet, allergivenligt mv. men samme mønster og når det ikke er bedre for maven end det hun gerne vil spise, så vil jeg gerne have ro i ørene. så vi er vendt tilbage til det, men da maven så igen er værre nu, er vi efter riskur, ved at køre fra ris over på noget nyt, men kan allerede efter 4 dage med gradvis øgning af tørkost konstatere at det ikke ser ud til at være bedre, vi prøver at kære helt over på det, fra ris og se om det bliver værre igen, for så må hun på ris igen. I mellem tiden har jeg selvfølgelig kontakt med dyrlæge, og som skrevet tidligere vil jeg prøve at få en andens mening, men det er heller ikke nemt for dyrlægen at gøre noget når hun ikke har symptomer så det er pest eller kolera, tørkost og dårlig mave så dyrlæge kan undersøge eller ris og god mave så hunden har det godt.
    Jeg får grå hår!


  • #22   15. aug 2019 Har du prøvet at skifte til barf? Jeg har ingen erfaring, men du kan evt ringe til dyrlæge Anett Weber og spørge om det er en mulighed. Hun er specialist indenfor barf-fodring.

  • #23   15. aug 2019 Det lyder som irriteret tyktarm (IBD)

  • #24   15. aug 2019 Louise, nej det har jeg ikke, jeg kender flere der har brugt det og ved at det kræver meget forberedningstid og for at være helt ærlig så kan jeg, i perioder, ikke overskue at skulle lave mad til os selv, så jeg tror heller ikke at jeg i de perioder kan sørge for at lave det også (Jeg svinger meget i energi niveau pga sygdom) Så jeg har ikke turde prøve. Men det kan ikke skade at forhøre sig omkring det! Så det vil jeg gøre.

  • #25   15. aug 2019 Chastine ved du hvordan dyrlægen undersøger for dette?

    Jeg lider selv af det, og har fået stilt diagnosen via samtale med læge, som har taget div. symptomer i betragtning og er så kommet til den konklusion.
    Har også fået koloskopi samt gastroskopi som begge var normale.
    Men man kan jo ikke spørge hunden "gør det ondt når jeg trykker her?" "Har du ondt når du går på toilet?"
    "er der fødevare som forværrer dine symptomer?" som man kan hos os... Jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre og tror måske min dyrlæge har det på samme måde, da vi jo har været af sted med det mange gange, men nu er det jo så blevet værre...


  • #26   15. aug 2019 Chastine.
    Den principielle forskel på irritabel tarm og de inflammatoriske tarmsygdomme er, at folk med inflammatoriske tarm har nogle symptomer med mavekneb, vekslende afføringskonsistens, luftafgang, følelse af inkomplet tømning - men pr definition er tarmen ikke syg.
    Heraf navnet. Tarmen er bare irritabel, men rask.
    Derfor er der aldrig advarselsymotomer så som vægttab, blodig afføring mv.

    De inflammatoriske tarmsygdomme har, som navnet siger inflammation = en form for betændelsessygdom.
    Der er man syg.
    Der ses blodig afføring, vægttab, sygdomsfølelse, manglende trivsel, træthed osv.


  • #27   15. aug 2019 Who: Ved inflammation vil der være udsving i blodprøve, korrekt?

    hvordan stilles diagnosen, irritabel tyktarm? og kan det behandles?
    Nu spørger jeg dig, fordi du er læge og tænker at det da må ligne hinanden om det er menneske eller hund?
    Jeg tænker at det kan være en mulighed... må spørge dyrlægen!


  • #28   15. aug 2019 Inflammation kan ses i blodprøver, hvis reaktionen er kraftig nok og i gang når prøven tages.
    Hvis blodprøver tages i gode perioder er blodprøver normale.
    Hvis der er andre ting galt kan man få samme mønster i blodprøver.
    Blodprøver, røntgen osv er aldrig facit men noget der skal fortolkes.

    Irritabel tarmsygdom er teknisk set en udelukkelsesdiagnose.
    Dvs undersøgelser udelukker differential diagnoser.
    Når alle differential diagnoser er udelukket, står irritabel tarmsygdom tilbage.
    Ind imellem er anamnese så oplagt at den ikke kan være diverse andre tilstande - men derimod klassisk irritabel tarmsygdom, at dybdegående udredning er meningsløs og overflødig.

    Fx 15 år vekslende afføringskonsistens, aldrig blodig afføring, aldrig vægttab, fører ikke til sygedage, osv.
    Alle gamle blodprøver taget af andre grunde er så fredelige at de ikke passer med en kronisk sygdom. Der ville jeg ikke foreslå videre udredning.

    Den vigtigste behandling er information. Folk skal vide, at de ikke er syge. De har bare en mave, der er irritabel. At vide at man ikke er syg punkterer utryghed. Den anden ting er, at hvis man tror at man er syg, gør folk alt muligt, opsøger mere udredning og behandling - og det kan give bevirker og give bekymring og energien kunne jo bruges på sjovere ting.
    Irritabel tarmsygdom kan sammenlignes med fx at rødme, skæve tænder eller et tofarvet øje. . Irriterende, men komplet ufarligt.

    Kost, alkohol, chokolade, stress, fravær af motion osv kan påvirke / øge symotomers styrke.
    Så, almindelig kost, ikke kæmpe mængder rå grøntsager (blancherede grøntsager er stadig sprøde men giver ikke luft), undgå store mængder meget fed mad, chokolade og store mængder kaffe, husk at give dig selv lov til at dyrke den sport du kan lide - så er du godt på vej i rette retning.


  • #29   15. aug 2019 Jeg har lige googlet lidt og kan læse mig frem til at det kan skyldes orm, det tror jeg aldrig hun er undersøgt for.
    Der står også at der skal tages afføringsprøver, det har jeg selv foreslået, men dyrlæge har afvist og sagt, skånekost, hvilket jeg egentlig er blevet rådet til hver gang, nu jeg tænker over det. Jeg ringer til anden dyrlæge i morgen og får aftalt en tid, så jeg kan få friske øjne på og så må jeg skrive det hele ned, som er observeret gennem tid så jeg ikke glemmer noget!


  • #30   16. aug 2019 Hvis du bor ved galten, så ville jeg helt sikkert ringe til Abild dyreklinik i Brabrand.. De er fantastisk dygtige.. Vi kører helt fra Djursland for at bruge dem.. smiley

  • #31   16. aug 2019 Mange tak, Pernille jeg vil give dem et kald smiley

  • #32   16. aug 2019 foder baseret på lam og ris er normalt godt til sensitive hunde

    Vores Kleiner havde som hvalp og unghund sart mave og masser af prutter - ku slet ikke tåle det mindste vildtblod (super når man er jagthund smiley ) her har Zoolac pasta hjulpet rigtigt meget når hun havde problemer med maven.

    Fungerer i øvrigt rigtigt fint nu på alm. Eukanuba til voksne store hunde.

    mvh hestemor


  • #33   16. aug 2019 Jeg har ingen ide til hvad det kan være, men jeg har brugt DyrlægeHuset i Skanderborg til min Rottweiler, indtil hun døde - jeg har kun oplevet at de har været meget grundige og virkelig søde. God bedring til din hundebasse

  • #34   16. aug 2019 Mie, den har vi prøvet til hende, uden held desværre, men tak for buddet!

    Tak Nanna, jeg tænkte faktisk på dem i går, det er dem oppe ved Jem og fix ikke?
    Er Mattie her ikke mere, det vidste jeg ikke ??


  • #35   16. aug 2019 Ja, det er dem ved Jem og Fix. Der er flere super dyrlæger deroppe, jeg har været super glade for dem. Brugte dem i de 10 år jeg havde Maddie og får jeg hund igen, er det klart dem jeg skal bruge igen smiley
    Maddie blev aflivet 30/12 2017, hun havde betændelse i hele bughulen og kunne ikke reddes, hun blev knap 11 år


  • #36   16. aug 2019 Dem vil jeg prøve så, tak!
    Nårh stakkels Maddie, så var det også det rigtige.
    Tak for tippet!


  • #37   16. aug 2019 Angående min kommentar omkring barf. Jeg bruger ikke ret meget tid på forberelse overhovedet. Man kan jo også købe færdige pakker. Jeg bruger 0% af min tid på f.eks. at koge grøntsager osv, som nogle gør. Bruger kun tid på at tage noget op af fryseren smiley

  • #38   16. aug 2019 Okay, det var jeg ikke klar over, men så skal man jo også have fryserplads til det smiley

  • #39   16. aug 2019 Ja det er så lige det. Der findes godt nok et tørret alternativ, men det er ret dyrt.

Kommentér på:
Hundeprutter

Annonce